Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Films om naar uit te kijken in 2021

2020 was een rampjaar op alle vlakken maar ook vooral op het vlak van de grote filmreleases. De meesten werden uitgesteld of uitgebracht op streamingdiensten. Het voordeel van dat eerste is dat veel films van vorig jaar de lijst dus ook in 2021 halen. Minder werk voor ons wel, handig. Dit zijn dus de films waar we dit jaar (nog altijd) naar uitkijken.

22/01: Update 1: Godzilla vs Kong, BIOS, No Time To Die, Last Night In Soho, Ghostbusters: Afterlife; Uncharted, Morbius

02/06: Update 2: bijna alles

© Amazon Studios

One Night In Miami – 15/01 – review

Regina King is een gevierde actrice en nu mag ze ook regisseur aan haar lijstje toevoegen. Haar debuut vertelt het verhaal van een avond die Malcolm X, Muhammad Ali, footballspeler Jim Brown en zanger Sam Cooke samen doorgebracht hebben en hoe die er mogelijk kon uitzien. Dit wordt duidelijk een acteursfilm met in de cast Aldis Hodge (The Invisible Man), Leslie Odom Jr en de hier relatief onbekende Kingsley Ben-Adir en Eli Goree. Vooral die eerste wordt al getipt voor een Oscarnominatie voor zijn vertolking van Malcolm X. Veel hangt ook af van het screenplay dat gebaseerd is op een succesvol toneelstuk. Een echte talkie en dus niet te missen Oscarmateriaal. (Jana)

© Netflix

Malcolm & Marie – 05/02

Wat doe je als je tijdens de pandemie even niet aan grote producties kan werken? Je maakt een kleinschalige film. Dat is precies wat Euphoria-bedenker Sam Levinson deed toen hij niet bezig was met een van de beste tv-afleveringen van het jaar te maken. Het resultaat is Malcolm & Marie, een intiem romantisch drama. Na een geslaagde filmpremière komt een filmmaker thuis met zijn vriendin. De feeststemming slaat echter om wanneer geheimen aan het licht komen die hun relatie kunnen veranderen. De castlijst bestaat uit Zendaya en John David Washington. En eerlijk? Meer hebben we absoluut niet nodig om hyperenthousiast te zijn. (Elien)

© Warner Bros

Wonder Woman 1984 – 03/06 12/08/20 december 2020 TBD digitale release – review

Na het succes van de eerste film en de frisse wind die die door het DCEU deed waaien, komen Patty Jenkins en Gal Gadot dit jaar weer de zalen binnengestormd. Waar we vorige keer ten tijde van de Eerste Wereldoorlog waren, keren we nu terug naar de jaren 80. Goeie muziek en foute kleren verzekerd. Maar ook Chris Pine is verrassend genoeg weer van de partij als Steve Trevor. We hebben nog geen idee hoe dat precies kan, maar je hoort niemand klagen. Daarnaast mag Kristen Wiig voor de eerste keer een villain spelen als Cheetah. In de VS is deze al gereleaset maar de reviews waren niet unaniem lovend. Aangezien de bioscopen dicht zijn en we hier geen HBO MAX hebben, is het nog af te wachten wanneer we hier ons oordeel kunnen vellen. (Jana)

© Disney

Raya And The Last Dragon – 05/03 04/06

In 2021 krijgen we nieuw werk van Disney Animation, want dat was alweer geleden van Frozen II in 2019. Tijd voor een nieuwe heldin dus, en die krijgen we met Raya, een jonge vrouw die op zoek moet gaan naar het laatst overlevende wezen dat de vrede tussen de verschillende facties in de wereld van Kumandra kan herstellen. Dat wezen is, je raadt het al, een draak. Raya neemt je mee op een tocht door verschillende Aziatisch-geïnspireerde omgevingen. Kelly Marie Tran en Awkwafina nemen de hoofdrollen voor hun rekening. (Elien)

films 2021
© Disney

Cruella – 26/05 09/06 – review

Disney gaat verder met hun opzet om liveactionversies te maken van hun animatieklassiekers of in dit geval hun villains. Na Maleficent is het namelijk de beurt aan Cruella de Vil, de bontfreak uit De 101 Dalmatiërs. In de jaren 70 is ze nog een jonge modeontwerpster genaamd Estella de Vil. Maar naarmate ze meer en meer geobsedeerd wordt door de vacht van dalmatiërs verandert ze in de meedogenloze villain die we allemaal kennen. Waar ik nog het meeste naar uitkijk, is dat Emma Stone Cruella zal vertolken. Cruella is ook een van de meest campy villains dus hopelijk neemt deze nieuwe film zichzelf ook niet te serieus. (Jana)

© Warner Bros

The Conjuring: The Devil Made Me Do It – 09/09/20 02/06/2021 09/06/2021 – review

Een van de meest memorabele horrorfilms van het voorbije decennium was (voor mij toch) The Conjuring. Het klassiekere ‘haunting’-genre levert tegenwoordig meer middelmatige films op dan goede, maar The Conjuring-films doen het beter dan gemiddeld. Ondertussen verschenen al spin-offs over Annabelle en The Nun, maar in The Devil Made Me Do It keren Lorraine en Ed Warren terug. Ze onderzoeken een zaak waarin een moordverdachte beweert dat, tja, de duivel er hem toe aanzette. James Wan is opnieuw producent, maar de regie laat hij over aan Michel Chaves, de regisseur van The Curse of La Llorana. (Elien)

© Disney

Nomadland – 09/06 – review

Nog een film die hoge toppen scheert bij filmfans die deze al konden zien. Wij hadden dat geluk dankzij onze overlords bij het Film Fest Gent, in een van de drukste vertoningen (coronaproof!) van het festival. De roadmovie van Chloé Zhao (die nog eens in de lijst voorkomt) ademt Americana-sfeer en rust uit, een prachtig gefilmde karakterstudie die overloopt van empathie. Fern (Frances McDormand) heeft na een verlies het leven van huisje-tuintje-boompje ingeruild voor een nomadenbestaan op zoek naar werk, iets wat steeds meer Amerikanen (moeten) doen om te overleven. Nomadland mocht nog veel langer duren, want McDormand is een ideale wegkompaan. (Elien)

drunk
© September Film

Drunk – 13/01/21 TBD 09/06

Drunk was misschien wel meer dan eens de status van enkelen onder ons tijdens de verschillende lockdowns, maar het is ook de titel van de meest recente openingsfilm van het Film Fest Gent. In de Deense film van Thomas Vinterberg ondernemen vier vrienden een experiment: ze drinken elke dag alcohol om het effect op hun lichaam en gedrag na te gaan. Ze geloven dat alcohol alles beter maakt. De komedie was een succes op het festival en ver daarbuiten, mede dankzij de vertolking van de glorieuze Mads Mikkelsen. (Elien)

©  Universal Pictures

Freaky – 13/01/21 TBD 09/06 – review

De body swap is vaak een rijke grond voor komedies, denk maar aan Freaky Friday of, een persoonlijke favoriet, It’s A Boy/Girl Thing. Nog maar zelden (of nog nooit?) komt aan dit verhaal ook horror te pas. Dat gebeurt wel in Freaky, een horrorkomedie waarin middelbare scholier Millie van lichaam wisselt met een seriemoordenaar van middelbare leeftijd. Dat verhaal lijkt mij het recept voor een slechte B-film maar in de VS kwam deze vorig jaar al uit en daar waren de reviews wel lovend. Ik ben dus ook benieuwd om het resultaat te zien. (Jana)

films 2021
©  Pixar

Luca – 18/06/21

Pixar volgt hun recentste hit Soul op met een nieuw verhaal, in de Italiaanse riviera deze keer. Deze keer staat de jongen Luca centraal. We volgen hem op een fantastische zomer die hij in Italië beleeft met zijn beste vriend. Een zomer vol pasta, gelato en toch ook geheimen, want Luca verandert onder water in een zeemonster. Voor de regisseur, Enrico Casarosa, is het een heel persoonlijk verhaal waarmee hij vooral de kracht van jeugdvriendschappen wilde vieren. Je hoort het dus, we zullen wel weer onze zakdoek nodig hebben. (Jana)

© Paramount Pictures

A Quiet Place Part II – 18/03 02/09/20 21/04/21 23/06/21 – review

De beste films staan gewoon op zichzelf en hebben geen prequel of sequel nodig om de personages nog meer uit te leggen of het universum op beeld te verbreden. A Quiet Place uit 2018 was een van die onverwachte parels die je ook nog eens het best bekijkt zonder al te veel voorkennis. Regisseur John Krasinski kon het succes van zijn horrorfilm niet laten liggen en begon meteen aan een vervolg waarin Emily Blunt vergezeld wordt door Cillian Murphy en Djimon Hounsou. De trucjes met het geluid zijn wel opgebruikt, maar iets doet ons vermoeden dat Krasinski gerust zal evenaren wat werkte in de eerste film. (Matti)

© Focus Features

Promising Young Woman – 17/04/20 (VS) TBD 23/06 – review

Soms is één trailer genoeg om je helemaal warm te maken voor een totaal onbekende film. Deze revenge thriller draait rond Cassandra (Carey Mulligan), die getraumatiseerd werd door een gebeurtenis in haar verleden en jaren later als gevolg daarvan wraak zoekt op mannen die het op vrouwen gemunt hebben. Ze vermomt zich als “hulpeloze” vrouw en slaat dan genadeloos toe, tot ze gedwongen wordt om haar eigen verleden onder ogen te zien. Carey Mulligan opnieuw in een hoofdrol, alleen al daarom kijken we hier naar uit. (Elien)

films 2021
© Disney

Black Widow – 29/04 28/10/20 05/05/2021 07/07/21 – review

Eindelijk! Tien jaar nadat het personage voor het eerst geïntroduceerd werd in het MCU krijgen we dan toch een solofilm voor Natascha Romanoff. Voor sommigen is de interesse al bekoeld, vooral na haar lot in Endgame, maar voor een van m’n favoriete personages ben ik van het motto “beter laat dan nooit”. De film zal zich afspelen tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War en afgaande op de trailer zullen we daarbij meer te weten komen over haar verleden. Voor het eerst in het MCU neemt een vrouw, Cate Shortland, ook solo de regie op zich. Zij heeft ook een topcast aangetrokken met onder andere Rachel Weisz, David Harbour en Florence Pugh als Yelena Belova. (Jana)

© Warner Bros

In the Heights – 01/07 16/06/21 18/08/21 07/07/21

Kan je je de popcultuur zonder Lin-Manuel Miranda nog indenken? De Hamilton-bedenker gaat als een speer in Hollywood (en was afgelopen jaar nog te zien in His Dark Materials). Nu komt de musical waarmee het voor hem allemaal begon naar het grote scherm. In the Heights volgt over een periode van drie dagen de verhalen van verschillende mensen in Washington Heights, een New Yorkse buurt waar veel latino’s wonen en Miranda zelf opgroeide. De musical won 4 Tony’s en doet thema’s aan zoals nalatenschap en identiteit en heeft tegelijk een spektakelgehalte. En laat dat net twee dingen zijn waarmee regisseur John M. Chu scoorde bij zijn vorige film, Crazy Rich Asians. (Elien)

films 2021
© Warner Bros

The Suicide Squad – 04/08 28/07

Zat er iemand te wachten op een vervolg op het barslechte Suicide Squad? De film uit 2016 verspilde het talent van Viola Davis, Will Smith en Margot Robbie. Maar DC kon ons wonder boven wonder toch geïnteresseerd krijgen in deze sequel, door Marvel-regisseur James Gunn in te schakelen, toen die even buitenspel gezet werd bij de studio nadat oude bezwarende tweets van hem opdoken. (Ondertussen heeft Gunn zijn leven gebeterd en zijn ook daar de plooien gladgestreken en werkt hij aan The Guardians of the Galaxy Vol. 3.) Voor deze nieuwe Squad-poging baseert Gunn zich op de comics uit de jaren 80, waarin de bende vernieling moet zaaien in Jotunheim, een oude Nazi-gevangenis waar dubieuze experimenten uitgevoerd werden. Smith bedankte voor dit vervolg, maar onder andere Idris Elba en Sylvester Stallone zorgen voor nieuw bloed. Om dit hele verhaal nog wat ingewikkelder te maken: Jotunheim is in de Marvel-lore de geboorteplaats van Loki. 🤯 (Elien)

©  Universal Pictures

Candyman – 25/08 – review

Iedereen heeft wel al eens van het spookfiguur Candyman gehoord. Je zegt z’n naam vijf keer in een spiegel en hij zou je komen vermoorden. De originele Candyman-film uit 1992 geeft dat figuur een stevig achtergrondverhaal. De zoon van een slaaf (gespeeld door Tony Todd) werkt zich op tot rijk man, maar wordt uiteindelijk beestachtig vermoord door de vader van zijn witte vriendin. Sindsdien zint zijn geest op wraak. Een studente onderzoekt de legende en komt zo oog in oog te staan met hem. Dit jaar brengt Nia DaCosta ons een vervolg op dat verhaal. De buurt waar hij vroeger terreur zaaide, is intussen opgewaardeerd en de thuisbasis van kunstenaar Anthony, die in de ban raakt van Candyman als inspiratie voor zijn werk. Tony Todd herneemt zijn rol als Candyman en Yahya Abdul-Mateen II neemt de hoofdrol voor z’n rekening. DaCosta schreef ook mee aan het scenario met Jordan Peele, dus we kunnen ons misschien wel aan een nieuwe horrorklassieker verwachten. (Jana)

© Disney

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 07/07 01/09 – review

Marvel Studios en het coronavirus hebben ons ondertussen een jaar extra gegeven om te bekomen van Avengers: Endgame. Nu we alles bijna verwerkt hebben, gaat er nieuw deel van het MCU voor ons open, weliswaar met een link naar het oude. In de titel herken je namelijk de Ten Rings, de organisatie die Tony Stark kidnapte in de eerste Iron Man en ook in de derde film een grote rol speelde. Weten jullie nog, Trevor Slattery als de Mandarin? Dat personage duikt nu echt op, want nieuwe held Shang-Chi raakt bij de organisatie verwikkeld en moet zo zijn verleden onder ogen komen. Regisseur Destin Daniel Cretton maakte het prachtige Short Term 12 en hij verzamelde een absolute Aziatisch-Amerikaanse topcast met onder andere Simu Liu, Awkwafina, Tony Leung en Michelle Yeoh. (Elien)

films 2021
© Warner Bros

Dune – 18/11 december 2020 29/09/21 15/09/21 – review

Boekenfans over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar de nieuwe verfilming van het sciencefictionepos Dune. Daarin is Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides, van plan om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als Dune. Dune is rijk aan melange, een unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten, die wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het hele universum. Denk Game of Thrones, maar met drugs in plaats van een Iron Throne? Denis Villeneuve verzamelde alvast een topcast met onder andere Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Josh Brolin, Zendaya en Jason Momoa. (Elien)

©  Sony Pictures Releasing

Venom: Let There Be Carnage – 23/06 22/09 – review

Comicfans waren niet te spreken over de Venomfilm uit 2018. Er was geen noemenswaardige connectie met Spider-Man of de andere Marvel-films. Het gewone publiek had hier echter lak aan en bezocht de film massaal, waardoor het een van de onverwachte hits van 2018 werd. Het was in feite een soort buddy-cop-movie met een alien en een gewone man als partners. Let There Be Carnage werd eigenlijk al aangekondigd in de post-creditscène van Venom. Woody Harrelson speelt in deze film Carnage, een psychotische seriemoordenaar met zijn eigen symbioot. De sequel zal alles hebben wat Venom amusant maakte en telt daar een berg geweld en liters bloed bij op. (Dennis)

© Bobby Bank / GC Images / HBO

The Many Saints of Newark – 12/05 22/09?

Reboots of spin-offs zijn al een tijdje in en nu krijgt een van de populairste series ooit er ook eentje. Dit wordt dan ook een prequel van de HBO-reeks The Sopranos. Die zal zich afspelen tijdens de rellen in Newark in de jaren 60, waarbij er spanningen waren tussen Afro-Amerikaanse en Italiaans-Amerikaanse families. Er zijn wat tegenstrijdige berichten over de vraag of het verhaal opnieuw rond Tony Soprano zal draaien of niet. Wel is zeker dat Michael, de zoon van James Gandolfini, de rol van de jonge maffiabaas op zich zal nemen. Bij de cast zitten ook nog andere toppers zoals Leslie Odom Jr., Alessandro Nivola, Corey Stoll en Vera Farmiga. Het moet ook wel geruststellen dat David Chase de film schreef want hij was immers de maker van de reeks. (Jana)

films 2021
© Universal Pictures

No Time To Die – 08/04 11/11/20 31/03/21 06/10/21 – review

De vorige Bondfilm Spectre was geen onverdeeld succes en dus wou Daniel Craig nog een keer het pak aan trekken om zijn James een gepaster einde te geven. Het traject van deze film ging al niet over rozen: eerst zou Danny Boyle de film gaan regisseren maar hij verliet het project door “creatieve meningsverschillen”. Ook werd Phoebe Waller-Bridge gevraagd om aan het script te werken. Het was dus niet vanzelfsprekend voor de uiteindelijke regisseur Cary Fukunaga om alles tot een goed einde te brengen. Alleszins wordt dit nu echt het afscheid van Daniel Craig en hopelijk is het hem waardig. (Jana)

© Focus Features

Last Night in Soho – 18/09 (UK) TBD 28/04/2021 27/10/2021

Edgar Wright is na Baby Driver terug met opnieuw een heel ander genre. Last Night in Soho wordt een psychologische horrorfilm die volgens Wright geïnspireerd is op films zoals Don’t Look Now (over een koppel dat mysterieuze dingen ziet na een ontmoeting met een helderziende) en Repulsion (over een jonge vrouw die niet om kan gaan met avances van mannen). Ook tijdreizen zou aan bod komen. Een allegaartje dus, maar met acteurs zoals Elle Fanning, Matt Smith, Terence Stamp en Diana Rigg alvast heel interessant. (Elien)

films 2021
© Marvel Studios / Disney

Eternals – 04/11 10/02/21 03/11/21 – review

De tweede film van phase 4 in het MCU gaat meteen de kosmische toer op. De Eternals zijn namelijk een onsterfelijk alienras dat gecreëerd werd door de Celestials (zoals Peter Quills vader) en de mensheid beschermt tegen hun vijanden Deviants. Het verhaal zou zich afspelen over 7000 jaar en er redelijk indrukwekkend uitzien volgens de beelden die getoond werden op CCXP. Wij zijn alvast enthousiast door regisseur Chloe Zao en de diverse cast met onder andere Angelina Jolie, Salma Hayek, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Richard Madden en nog veel meer. (Jana)

© Columbia Pictures

Ghostbusters: Afterlife – 09/07 03/03/21 09/06/21 10/11/21 – review

De laatste jaren zagen we dat de studios in Hollywood oude franchises afstoften met wisselend succes. Eind vorig jaar was daar de trailer voor een nieuwe Ghostbusters-film. De originele cast uit de klassieke eighties films heeft haar medewerking toegezegd waardoor de fans eindelijk de film hebben waar ze al dertig jaar op hebben gewacht. De makers gaan, kijkend naar de trailer, niet voor goedkope nostalgie. Het gaat over de zaken die je nalaat en hoe deze invloed kunnen hebben op de volgende generatie. En spoken, heel veel spoken. (Dennis)

© Paramount Pictures

Top Gun: Maverick – 15/07 23/12/20 07/07/21 17/11/21

Na dertig jaar bij de toppiloten van de marine te behoren, heeft Pete “Maverick” Mitchell het goed voor elkaar: hij is een van de meest gedurfde testpiloten en vermijdt actief om hogerop te klimmen en zo niet meer te kunnen vliegen. Wanneer hij de opdracht krijgt om een groep pas afgestudeerde piloten te trainen voor een speciale missie komt hij oog in oog te staan met Rooster, de zoon van zijn vroegere beste vriend Goose. Dit brengt pijnlijke herinneringen naar boven en ook de nieuwe missie zal hem tot het uiterste drijven. In mijn hoofd lijkt dit meer Mission Impossible: Top Gun aangezien Christoper McQuarrie er ook aan meeschrijft. Alleszins mogen we verwachten dat Tom Cruise dit keer halsbrekende toeren uithaalt met een straaljager. What’s not to like? (Jana)

© VRT/Ketnet

W817: 8eraf – 01/10 najaar ’21

Dat nostalgie werkt, weten we ondertussen allemaal. Een van de hoogtepunten van de voorbije jaren voor millennials was het Sportpladijs, een show waarin Ketnetprogramma’s van weleer centraal stonden. Dat succes zorgde ervoor dat een van Vlaanderens progressiefste jeugdseries, W817, een vervolg krijgt op het grote scherm. Fans moesten tickets kopen om de film in gang te krijgen, en dat deden ze met zo’n 50.000. De coronamaatregelen gooiden roet in het eten voor een release in 2020, maar de bende van wijk 8, nummer 17 proberen het opnieuw in 2021. (Elien)

© Niko Tavernise / Twentieth Century Studios

West Side Story – 08/12 – review

Nog zo eentje die eigenlijk geen introductie nodig heeft. De musical is een fenomeen, net als filmadaptatie uit 1961. Nu waagt Steven Spielberg zich aan een nieuwe adaptatie. Die zal zich niet in de moderne tijd afspelen maar ook in de jaren 50 zoals het origineel. Of er voor de rest iets zal veranderen, is nog niet duidelijk. Ansel Elgort zal Tony spelen en nieuwkomer Rachel Zegler kreeg de rol van Maria na een open casting call. Daarnaast zal Rita Moreno, die in 1961 Maria speelde, ook opduiken in deze versie. How do you solve a problem like Maria? Hopelijk heeft Spielberg het antwoord en wordt dit geen overbodige reboot. (Jana)

film 2021
© Sony / Marvel Studios

Untitled Spider-Man Sequel Spider-Man: No Way Home – 15/12 – review

Naast Black Widow, Eternals en Shang-Chi is het in het MCU ook uitkijken naar het derde deel van de Tom Holland Spider-manfilms. De titel mag dan nog niet geweten zijn, toch weten we al een paar dingen zeker. Zo zijn er aanwijzingen dat de film een soort live-action versie zal zijn van Into The Spiderverse. De cast zou namelijk vervoegd worden door de vorige Spider-Mans Tobey Maguire en Andrew Garfield, maar ook Jamie Foxx als Elektro, Alfred Molina als Doc Ock en Emma Stone als Gwen Stacey. Maar ook Stephen Strange zou zijn opwachting maken. Hij zou misschien wel verantwoordelijk kunnen zijn voor die alternatieve realiteiten. Het einde van het jaar belooft interessant te worden. (Jana)

© Warner Bros. Pictures

The Matrix 4 – 22/12 – review

18 jaar na de laatste Matrix-film gaat het verhaal verder. Lana Wachowski keert ook terug, zonder haar zus Lily wel. Ze schreef mee aan het verhaal en neemt de regie op zich. De gebeden van fans werden ook verhoord want veel acteurs van de originele cast zullen ook terug van de partij zijn, onder andere Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Jada Pinkett Smith. Daarnaast zijn er wat interessante, nieuwe toevoegingen zoals Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff en Priyanka Chopra. Over het verhaal is nog niks geweten maar wel is zeker dat er van wolkenkrabbers gesprongen zal worden dus dat belooft. (Jana)

© Netflix

Don’t Look Up – TBD – review

Na Vice waagt regisseur en scenarist Adam McKay zich opnieuw aan een politiek getinte film. In Don’t Look Up gebruikt hij satire om een “rampenkomedie” te maken over twee laaggeplaatste astronomen die de mensheid wil waarschuwen over een komeet die recht op de aarde afstevent en misschien de hele planeet om zeep zal helpen. Daarvoor schuimen ze het land af op mediatoer. Een toegankelijke film over de ondergang van de aarde? Horen we daar misschien iets over klimaatverandering? Meer was er niet nodig om Leonardo DiCaprio aan te trekken. De milieubewuste acteur speelt samen met Jennifer Lawrence de hoofdrollen, en ze worden bijgestaan door onder andere Cate Blanchett, Meryl Streep, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Matthew Perry en Chris Evans. Helemaal niet slecht. (Elien)

© Marvel Comics

Morbius – 08/10 19/01/2022 26/01/22

Morbius speelt in hetzelfde universum als Sony’s Spider-Man-films en vertelt het verhaal van Michael Morbius (Jared Leto), een geniale medicus die op zoek gaat naar een geneesmiddel voor de zeldzame bloedziekte waar hij aan lijdt. Soms is het middel erger dan de kwaal. Het medicijn verandert hem in een vampier met een vreselijke dorst. Bloeddorst. De film zal zich vooral focussen op de gewetensnood van Morbius die zich moet voeden met het bloed van anderen om in leven te blijven. Tyrese Gibson speelt Simon Stroud, de agent die jacht zal maken op onze vampier. Volgens hardnekkige geruchten zal deze film ook semi-autobiografisch zijn. Jared Leto viert eind 2021 zijn 50ste verjaardag, en wie er nog zo goed uit ziet, moet zich haast wel voeden met het bloed van jonge maagden. (Dennis)

©  Clay Enos / Columbia Pictures

Uncharted – 14/07 09/02/2022

Er zijn nog maar weinig succesvolle films geweest die gebaseerd waren op games, maar deze zou daar verandering in moeten brengen. Het is een klein beetje onrustwekkend dat de film al in development is sinds 2008 en ook de laatste jaren heeft de film al een woelig parcours afgelegd. Het verhaal leent zich nochtans wel voor een film. Het hoofdpersonage Nathan Drake is een professionele schattenjager die de verloren kist van ontdekkingsreiziger Francis Drake ontdekt. Die was op zoek naar El Dorado en die zoektocht wil hij nu zelf verder zetten. Een soort mannelijke Tomb Raider dus met Tom Holland in de hoofdrol. Dat kan toch zo slecht niet zijn? (Jana)

© Paramount Pictures

Mission: Impossible 7 – 17/11 27/05/22

Het vorige hoofdstuk in de Mission Impossible-saga, Fallout, was misschien wel het beste uit de hele reeks. Dit jaar willen Christopher McQuarrie en Tom Cruise zichzelf overtreffen, of tenminste de kwaliteit behouden, met de zevende film, die voorlopig nog geen titel heeft. Over het plot is ook nog niks geweten. Wel komen er een paar nieuwe castleden bij, onder andere Hayley Atwell en Pom Klementieff. Ook zeker is dat Tom Cruise weer wat halsbrekende toeren zal uithalen waarvan de verzekeringsmaatschappijen spontane hartverzakkingen krijgen. Daarom zijn we hoe dan ook benieuwd. (Jana)

Andrée De Jongh. © Imperial War Museums

The Nightingale – 22/12 dec ’22

Een Amerikaans oorlogsdrama met een Franse regisseur en een vleugje België, dat is The Nightingale, gebaseerd op het populaire boek van Kristin Hannah. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, proberen de zussen Vianne en Isabelle halsstarrig te overleven. De jongste van hen neemt een actieve rol op in het verzet, en daarbij haalde Hannah de mosterd bij het levensverhaal van de Belgische Andrée De Jongh. Zij was tijdens WOII verpleegster bij het Rode Kruis en redde in totaal 800 soldaten en 300 neergestorte piloten door hen te voet van België naar Gibraltar te brengen, over bergpassen en door Nazi-bestuurde gebieden heen. In The Nightingale vertolken Dakota en Elle Fanning de hoofdrollen. Hopelijk komt er ooit nog eens een Belgische biopic van De Jongh, maar dit is al een goed begin. (Elien)

© Perceval Pictures / WW Entertainment || 3311 Productions / FilmFreak || A24 || Agat Films & Cie / Imagine Film Distribution

Andere FFG-films: Falling (14/07), Gagarine (14/07), Petite Fille, The Assistant, Saint Maud, Ammonite, First Cow – 28/07, I Care A Lot – 11/08

Op een vlak hadden we geluk vorig jaar: Film Fest Gent kon doorgaan en eindigde ook vlak voor de nieuwe lockdown. We hebben toen heel wat goeie films gezien die op dat moment nog moesten uitkomen. Daarvoor hebben we al wat reviews in onze wachtrij maar nog geen moment om te posten. Veel van de films blijven nog TBD dus kunnen we samen hopen dat ze dit jaar toch nog uitkomen.

Zo is er bijvoorbeeld Falling, het regiedebuut van Viggo Mortensen, Gagarine, de winnaar van de Explore Zone Award op FFG, Petite Fille, de winnaar van de Grand Prix op FFG, Saint Maud, een van de grootste horrorrevelaties van vorig jaar in de UK, Ammonite, Francis Lee’s opvolger van God’s Own Country, persoonlijke favoriet en indielieveling First Cow en het minimalistische The Assistant. Eentje die wel gepland staat is I Care A Lot. Deze heistdramedie met Rosamund Pike in de hoofdrol bekijkt het systeem van de wettelijke voogd door een criminele lens met een heel vermakelijke film tot gevolg. Bij ons krijgt de film in het voorjaar een bioscooprelease, in de VS komt I Care A Lot op Netflix. (Jana)

Bij gebrek aan trailers of stills hier Tom Hanks in Captain Phillips © Sony Pictures

BIOS – 02/10 (VS) 14/04/2021 11/09/2021 ???

Tom Hanks. Een hond. Een robot. Verkocht? Dat dachten we al. In BIOS speelt de liefste acteur op aarde de laatste man op een post-apocalyptische aarde (sounds legit) die ziek wordt. Hij maakt een robot om zijn hond te beschermen en gezelschap te houden wanneer hij sterft. Ik hou mijn zakdoek al klaar. In de regiestoel vinden we Miguel Sapochnik, die vooral hoge ogen gooide met zijn werk bij Game of Thrones, met name de Battle of the Bastards. (Elien)

© Legendary Pictures

Godzilla vs Kong – 19/05 24/03 ???

Eind vorig jaar werd de nakende vete tussen de twee oermonsters even overschaduwd door die van Warner Bros. vs Legendary, de studio’s die de film maakten. Die eerste kondigde aan dat het actiespektakel, een vervolg op Kong: Skull Island en Godzilla: King of the Monsters en een cross-over waar monsterfans al lang op wachten, bij release in de VS meteen op HBO Max komt. Daar was die laatste niet zo mee opgezet, en er wordt aan een nieuwe deal gewerkt (lees: meer centen). Bij ons komt Godzilla vs Kong (hopelijk) in de bioscoop deze zomer, maar we kunnen nu al discussiëren over de vraag die op ieders lippen brandt: wie wint er in een gevecht, Godzilla of Kong? Ik ga voor Godzilla. (Elien)

© Searchlight Pictures

The French Dispatch – mei ??? – review

Drie jaar na Isle of Dogs is aesthetic-koning Wes Anderson terug met The French Dispatch, een komisch drama over de mensen die de Franse editie van een Amerikaanse krant uit de grond willen stampen. Het verhaal is geïnspireerd op Andersons liefde voor The New Yorker. De ensemblecast is bijna belachelijk goed, met onder meer Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Jeffrey Wright, Bill Murray, Owen Wilson, Liev Schreiber, Edward Norton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan, en Anjelica Huston. Na een mislukte poging in 2020 opent The French Dispatch misschien de volgende editie van het filmfestival van Cannes. (Elien)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels