Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

D23 expo

D23 Expo: de nabije toekomst van Disney, Marvel Studios en meer

In Anaheim, Californië vindt dit weekend D23 Expo plaats, The Walt Disney Company’s eigen versie van Comic-Con. Daar stelt het Huis van de Muis hun aankomende projecten voor, zowel van Disney zelf, als van Pixar, Marvel Studios, LucasFilm en 20th Century Studios. Wij volgen alles en geven het belangrijkste nieuws voor je mee.

Disney

Hocus Pocus 2

29 jaar na de eerste film zijn Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy terug als de heksen die kinderen in Salem terroriseren. Ze worden vergezeld door Doug Jones, die ook meedeed in het origineel, en nieuwe castleden als Hannah Waddingham (Ted Lasso) en Sam Richardson (The Afterparty). Hocus Pocus 2 is vanaf 30 september te zien op Disney+.

Disenchanted

Zo goed als de volledige cast van Disenchanted verscheen op het podium om de eerste trailer te tonen van het langverwachte vervolg op Enchanted. Amy Adams is terug als Gizelle, die haar lang en gelukkig einde kreeg met Robert, maar daar toch wat mee worstelt nu ze kinderen heeft. Naast Adams zijn ook James Marsden, Patrick Dempsey en Idina Menzel terug, en heeft de geweldige Maya Rudolph een belangrijke rol. De visuals, sets en choreografie zien er goed uit, en dus is onze enige bedenking: waarom komt dit rechtstreeks op Disney+? Vanaf 24 november kunnen we oordelen.

The Little Mermaid

We worden overspoeld (heh) door remakes, want we kregen ook de eerste teaser voor de liveactionversie van The Little Mermaid. Daarin vertolkt de Amerikaanse zangeres/actrice Halle Bailey de rol van zeemeermin Ariel, die bij de mensenwereld wil horen. Regisseur Rob Marshall (Mary Poppins Returns) wil het oude eren—we horen een stukje Part of Your World, een scène die het publiek in de VS volledig te zien kreeg. Maar hij wil ook het nieuwe introduceren, waaronder vier nieuwe liedjes van originele schrijver Alan Menken en Lin-Manuel Miranda. Allemaal naar de bioscoop dus in mei 2023.

Mufasa: The Lion King

Regisseur Barry Jenkins gaf de filmwereld al cinematische parels als Moonlight, If Beale Street Could Talk en The Underground Railroad. Nu waagt hij zich aan een tweede liveaction-remake in The Lion King-franchise. Die zal draaien rond een jonge Mufasa, die wees was en zich dus zelf een weg naar het koningschap moest banen. Volgens Jenkins kon hij zich inleven in die situatie. Benieuwd of hij iets meer emotie in de CGI-leeuwen kan stoppen dan Jon Favreau. We weten het in 2024 in de bioscoop.

Haunted Mansion

De aanwezigen kregen een eerste blik op de remake van de film gebaseerd op de Disneyland-attractie (ben je nog mee?), met Rosario Dawson en LaKeith Stanfield in de hoofdrol. Het belooft een spooky film te worden, met cameo’s van Winona Ryder en Jamie Lee Curtis. De film verschijnt in 2023 in de bioscoop.

Peter Pan & Wendy

Er komt nog een versie van het Peter Pan-verhaal onze richting uit, maar wel van een interessante regisseur. David Lowery (A Ghost Story, The Old Man and the Gun) hermaakte al op succesvolle manier Pete’s Dragon, en wil in deze film een tijd exploreren waarin Pan en Wendy bevriend waren met Hook, gespeeld door Jude Law. De film zou donkerder zijn dan de versies die we nu al zagen. Ook deze verschijnt in 2023 op Disney+.

Snow White

Gal Gadot (Wonder Woman, Death on the Nile) en Rachel Zegler (West Side Story) verschenen op het podium om de eerste beelden te tonen van de nieuwe liveactionversie van Sneeuwwitje. Zegler speelt het titelpersonage, terwijl Gadot van held naar slechterik gaat en in de huid van de Evil Queen kruipt. Er komt nieuwe muziek van Pasek en Paul (The Greatest Showman), en het script werd mee geschreven door Greta Gerwig. Nog maar eens een remake, maar toch wordt het een fluitje van een cent (kuch) om uit te kijken naar deze film, die in 2024 uitkomt in de bioscoop.

Pixar

Elemental

© 2022 Disney/Pixar Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

In deze nieuwe Pixar-film vormen een wezen van water en een van vuur een bijzondere band. Alleen kunnen ze elkaar niet aanraken, want ja, verschillende elementen… Dus Romeo and Juliet meets Pushing Daisies! De getoonde beelden maakten sommige aanwezigen al emotioneel, dus dat belooft. Leah Lewis en Mamoudou Athie (Archive 81, Jurassic World: Dominion) spreken de hoofdrollen in. De volgende Pixar-film komt uit in juni 2023, wellicht (hopelijk) in de bioscoop.

Win or Lose

win or lose D23 Expo
© 2022 Disney/Pixar Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Pixars eerste serie draait rond perceptie… en softbal. Elke aflevering toont de week voor een bijzondere match op een middelbare school, telkens vanuit het perspectief van een ander personage. De eerste beelden toonden Will Forte (MacGruber) als coach Dan en voorspellen een grappige en hartverwarmende animatiereeks. Op Disney+ in 2023!

Elio

Geen film over Timothée Chalamet in Call Me By Your Name, maar een 11-jarige die het eerste contact legt met aliens. Hij wordt de ruimte in gestraald en wordt per ongeluk de ambassadeur van de Aarde. Elio vliegt het heelal in in de lente van 2023.

Inside Out 2

Amy Poehler verraste het publiek met haar verschijning én de aankondiging van een sequel op het immens populaire Inside Out. In de sequel is Riley nu een tiener, en daarom leren we binnenkort een paar nieuwe emoties in haar hoofd kennen. De film wordt verwacht in de zomer van 2024.

Disney Animation

Zootopia+

De inspiratie voor titels was op, dus pleurt Disney een plus achter de filmtitel waar deze reeks een spin-off van is. De zes afleveringen vertellen een op zichzelf staand verhaal van verschillende personages in de dierenstad, zoals Judy’s ouders en een bekende luiaard.

Iwájú

iwaju
© 2022 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Nog een animatiereeks, maar eentje die een nieuw verhaal vertelt. Iwájú is een liefdesbrief aan Lagos en Nigeria, maar ook een glimp van een afrofuturistische toekomst en een blik op twee beste vrienden die opgroeien. Voor deze reeks werkt Disney voor het eerst samen met een andere studio, Kugali.

Strange World

Deze avonturenfilm draait om een gezin die hun verschillen opzij moet zetten om de wereld te redden van een gevaarlijk wezen. We volgen vooral Searcher Clade, die landbouwer is in een familie van ontdekkingsreizigers. Van de makers van Big Hero 6, met onder andere Jake Gyllenhaal en Lucy Liu in de cast. De film verschijnt in november in de bioscoop.

Wish

wish D23 Expo
© 2022 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

De Disney Animation-film die in 2023 uitkomt en meteen ook het 100-jarig bestaan viert van de studio heet Wish. In het koninkrijk der wensen volgen we Asha, een meisje dat onheil voelt aankomen en daarom een wens doet bij Star, de wensster die al de wensen van zovele Disney-personages heeft doen uitkomen. De film mengt 3D-animatie en aquarelstijl en wordt een musical, met liedjes van Julia Michaels. Hoofdactrice Ariana DeBose zong al een eerste liedje voor het publiek. We mogen ook heel wat Disney-easter eggs verwachten. Eentje om naar uit te kijken.

Lucasfilm

Andor

Het panel begon met LucasFilm waar we te weten kwamen dat ook het tweede seizoen al dicht bij productie ligt. Kathleen Kennedy omschrijft de reeks als een 24-aflevering lange spythriller. Daarnaast werden we getrakteerd op een nieuwe, indrukwekkende trailer.

Willow

Op 30 november komt de reeks Willow op Disney+. Het wordt een sequel op de succesvolle fantasyfilm uit 1988. Warwick Davis keert terug als Willow Ufgood, deze keer vervoegd door een handvol jong talent. Christian Slater zou ook een rol spelen, maar welke is nog niet bekend.

Bad Batch

Dave Filoni kwam op het podium om meer te vertellen over het 2e seizoen van Bad Batch. Er is een officiele releasedatum bekend gemaakt en deze ligt op 4 januari 2023. Het seizoen bevat 16 afleveringen en de eerste 2 afleveringen gaan samen op Disney+ komen.

Tales of the Jedi

Er werd meer verteld over de 6-delige animatiereeks Tales of the Jedi. Drie afleveringen zouden gaan over Ahsoka, terwijl de andere drie zich zullen focussen op een jonge Dooku.
Deze reeks zal vanaf 14 oktober te zien zijn op onze schermen. Samen met de details kregen we ook een eerste trailer te zien.

Ahsoka

Jon Favreau wist ons te vertellen dat showrunner Dave Filoni al sinds het maken van The Clone Wars een Ahsoka-reeks wou maken. The Mandalorian diende als een test om te zien of het publiek er ook zin in had. Een tipje van de sluier werd opgelicht achter de schermen toen Filoni vertelde dat de crew die werkte aan de reeks opgroeide met Clone Wars.

© Lucasfilm

Mandalorian seizoen 3

Favreau ging verder met het promopraatje en wist ons te vertellen dat de regisseur van dit seizoen, Rick Famiyuwa, naar de filmschool ging vanwege George Lucas. Giancarlo Esposito (Moff Gideon in de reeks) beloofde een nieuwe kant te tonen van het personage: “Je hebt Moff nog niet kwetsbaar gezien… Geduld zal nodig zijn om te zien wat volgt.” Katee Sackhoff onderstreepte dit door haar enthousiasme luid te verkondigen. Een teaser werd getoond.

Indiana Jones 5

Een eerste blik werd geworpen op de vijfde film van Indiana Jones. Harrison Ford kwam even kort toelichten wat de film en reeks betekent voor hem. Hierin kon hij niet genoeg accentueren dat dit zijn laatste Indiana Jones wordt. Tijdens het hele segment werd de voorheen ijskoele man lichtjes emotioneel en daarmee is eigenlijk de grootste shock van de hele dag al gebeurd.


Marvel Studios

Black Panther: Wakanda Forever

Ryan Coogler mocht de spits afbijten door wat dieper in te gaan op de volgende grote release van Marvel Studios. De film zou momenteel nog op de montagetafel liggen maar de aanwezigen werden alvast getrakteerd op exclusieve beelden. Hierin wordt meer getoond van Namor, waaronder een beeld waarin de man vecht tegen M’Baku. De film zou focussen op hoe de rest van de wereld misbruik wil maken van Wakanda’s grondstoffen op een punt waarop ze op hun zwakst zijn.

Ironheart

Ryan Coogler mocht nog even langer blijven staan want als executive producer kon hij wat meer vertellen over Ironheart. Het publiek op D23Expo kon ook hier weer genieten van exclusieve footage, maar wij stervelingen moeten het enkel doen met een nieuw logo.

© Marvel Studios

Ironheart moet technologie tegenover magie zetten. Daarvoor zetten ze The Hood als schurk tegenover het hoofdpersonage. The Hood zal vertolkt worden door Anthony Ramos (Hamilton).

Ant-Man & The Wasp: Quantumania

Iedereens favoriete sympathico Paul Rudd kwam ook even zijn glimlach tonen. Uiteraard had hij nog wat te vertellen over zijn nieuwste avontuur als Ant-Man. Tot niemands verbazing zal de film nauw verbonden zijn met Avengers: The Kang Dynasty. In een succesvolle poging om iedereen groen van jaloezie te maken, werden ook van deze film exclusieve beelden getoond. Ook dit was enkel voor de mensen op de expo. In deze beelden werd getoond hoe Scott Lang gedwongen wordt een overval te plegen in het Quantum Realm voor Kang. Klein extraatje: Aziatische Jim Halpert (Randall Park) keert terug als fan-favorite FBI-agent Jimmy Woo.

Werewolf by Night

De verrassing van het moment: er komt een zwart-wit retrohorrormysterie genaamd Werewolf by Night. Deze minireeks wordt geregisseerd door niemand minder dan Michael Giacchino, de man verantwoordelijk voor het overwerken van mijn traanklieren als componist. Het is een verrassende twist dat een muziekcomposer de overstap maakt naar de regiestoel. De trailer ziet er alvast veelbelovend uit! Spot ik daar Man-Thing? Benieuwd! Werewolf By Night is vanaf 7 oktober te zien op Disney+.

Secret Invasion/Armor Wars

Een eerste trailer werd getoond voor Nick Fury’s reeks: Secret Invasion. Opvallende gezichten zijn Olivia Coleman en Emilia Clarke. De reeks zal ergens in 2023 op ons af komen. Don Cheadle wist ook te vertellen dat Armor Wars nog steeds verder gaat en zich zal afspelen direct na deze reeks.

Captain America: New World Order

© Marvel Studios

Een nieuw logo voor New World Order werd getoond, met enkele nieuwtjes omtrent terugkerende personages. Tim Blake Nelson zal terugkeren als The Leader geteased in The Incredible Hulk (zoals we net nog dachten bij She-Hulk), Carl Lumbly mogen we terug welkom heten als Isaiah Bradley en ook Danny Ramirez zal terugkeren als de nieuwe Falcon. Nieuwkomer Shira Haas zal zich aan de cast vervoegen als de Israeli superheld Sabra. Regisseur Julius Onah omschreef de film als een paranoïde thriller.

Thunderbolts

© Marvel Studios

De leden van de Thunderbolts zijn intussen bekend: Yelena, Red Guardian, Bucky, Ghost, Taskmaster en US Agent. Ook mogen we ons verheugen aan de terugkeer van Julia Louis-Dreyfus als Valentina. Opnames beginnen voorjaar 2023.

The Marvels

Als laatste kwamen Brie Larson, Iman Vellani, Teyonah Parris en regisseur Nia DaCosta op het podium om (alweer) exclusieve beelden te tonen aan de aanwezigen. In The Marvels volgen we de 3 helden die telkens van plaats wisselen, elke keer ze hun kracht gebruiken. Ze zullen moeten leren samenwerken om hun probleem op te lossen. Voor de fans van de vierpotige vriend van Carol Danvors: ja, de kat Goose keert terug!

Broodkruimeltjes van Loki, Fantastic Four, Daredevil en Echo

Tijdens het Marvel-panel werden er nog hier en daar kleine kruimeltjes in het publiek gegooid. Kleine stukjes info met weinig vlees aan, maar toch wel interessant om te melden. Zo is Ke Huy Quan (bekend als de man van Everything Everywhere All At Once) gecast als TVA-werknemer in het 2e seizoen van Loki.

Matt Shakman, die we kennen als regisseur van WandaVision, zal Fantastic Four onder handen nemen. Feige moest schoorvoetend toegeven dat er verder geen nieuwe is. Daarnaast wist de man nog te vertellen dat de opnames van Echo afgerond zijn en dat Vincent D’Onofrio zal terugkeren als Kingpin.

Daredevil begin met de opnames in 2023 en, zoals eerder bekend, zal de reeks 18 afleveringen bevatten. Charlie Cox kwam nog even vertellen hoe enthousiast hij is om terug Daredevil op te pikken met “dubbel zoveel tijd”.


20th Century

© 20th Century

Als kneusje tussen de twee grotere broers kwam 20th Century ook nog enkele nieuwe projecten voorstellen. James Cameron vertelde ons dat de opnames van Avatar 4 binnenkort zullen starten. Enkele beelden werden getoond maar ook deze bleven even achter gesloten deuren. Daarnaast kwamen we te weten dat een liveactionreeks rond Assassins Creed in de maak is bij Netflix. Benieuwd!

Total
1
Shares
Gerelateerde artikels