Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De films van 2019 waar wij naar uitkijken

Een nieuw jaar, nieuwe dingen om naar uit te kijken. Onze redactie bekeek de filmkalender voor 2019 en koos er de films uit waar we het meest naar uitkijken. Het wordt alvast smullen, als je onderstaande lijst bekijkt. 

How to Train Your Dragon: The Hidden World (APs vanaf 19/01)

Draken, meer hoef je over deze franchise eigenlijk niet te weten. Nee, de Hoe Tem je een draak-reeks is een zeer entertainende filmreeks en het derde deel ziet er in de trailers ook weer schitterend uit. Als Hiccup ontdekt dat zijn eigen Night Fury Toothless niet de enige van zijn soort is, start een race tegen de klok om The Hidden World te vinden! Dat dient te gebeuren voor Grimmel, een man met slechte bedoelingen, het drakenutopia vindt. Gesp je dus maar vast aan je eigen draak en vlieg mee met Jonah Hill, Kit Harington, Kristen Wiig, America Ferrara en Jay Baruchel richting je bioscoop! (Louis)

If Beale Street Could Talk (13/02)

Barry Jenkins, de regisseur van het prachtige Moonlight, neemt opnieuw een heet hangijzer in de VS onder de loep. Een Afro-Amerikaans koppel Tish en Fonny is al jaren beste vrienden en nu ook dolverliefd, maar aan dat geluk komt abrupt een einde als hij onterecht naar de gevangenis moet. Tish blijkt in blijde verwachting van hun eerste kindje en zij gaat dan ook op pad om zijn onschuld te bewijzen. Gebaseerd op het boek van James Baldwin uit 1974 maar nog steeds actueel. (Elien)

The LEGO Movie 2: The Second Part (20/02)

In 2014 blies The LEGO Movie ons helemaal omver. Wie had kunnen denken dat, wat we dachten dat een langgerekte reclamevideo voor LEGO was, boordevol inventieve animatie, warme charisma en humor kon zitten? De film toonde nog maar eens dat het filmmakersduo Phil Lord en Christopher Miller de magische touch hebben die gedoemde projecten elke keer opnieuw tot een onverwacht niveau tillen. In het vervolg neemt hoofdpersonage Emmet (Chris Pratt) het op tegen buitenaardse aliens gemaakt van DUPLO. Kan er in The LEGO Movie 2 een even mooi thema schuilen als zijn voorganger, ook zonder Lord en Miller? Je ontdekt het op 20 februari in de bioscoop. (Matti)

Captain Marvel (06/03)

We hebben er 10 jaar op moeten wachten maar op 6 maart is het eindelijk zover: de eerste Marvel-film met een vrouw in de hoofdrol wordt op ons losgelaten. Brie Larson speelt Carol Danvers, een Kree-superheld die herinneringen heeft van haar leven op aarde, maar niet weet hoe dat komt. Ze komt op de radar van S.H.I.E.L.D. waardoor ze geschaduwd wordt door de jonge agent Nick Fury. Want ja, de film speelt zich af in de glorieuze jaren 90. Vermoedelijk komen we te weten hoe krachtig ze is en hoe Fury haar nu juist contacteerde aan het einde van Infinity War. Verder vinden we in de cast Jude Law, die mentor Mar-Vell speelt, Clark Gregg als een jonge versie van agent Coulson en Ben Mendelsohn als de hoofd-Skrull, de villains van dienst. Hun introductie en die van Carol Danvers kan het hele MCU op zijn kop zetten en ik kijk er alvast naar uit. (Jana)

Us (20/03)

Us is de opvolger van Get Out, de horrorsensatie van 2017. Regisseur en scenarist Jordan Peele blijft met deze film in hetzelfde genre. Het leven van een doodnormaal Afro-Amerikaans gezin wordt overhoop gehaald wanneer ze achtervolgd worden door dubbelgangers van zichzelf. De trailer is al oprecht eng, dus iets zegt ons dat we na deze film Lupita Nyong’o en Winston Duke nooit meer op dezelfde manier zullen bekijken. (Elien)

Dumbo (27/03)

Tim Burton blijft nog echt heel lang stilzitten. Enkele jaren geleden kregen we nog Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children in onze zalen maar dit jaar krijgen we een ware Disney-adaptatie van de intrigerende regisseur. De trailer toonde ons al dat de focus meer zal liggen op de menselijke personages dan op de antropomorfe dieren, wat me erg benieuwd maakt naar het eindresultaat! Een ding is zeker, er zullen traantjes vloeien in de cinemazalen. (Davy)

Shazam! (03/04)

Het ziet ernaar uit dat Warner Bros vooral in de cinemazalen floreert als ze weg stappen van de grote namen in de DCEU. Wonder Woman was een succes, met liefde van de critici & kijker. Aquaman prijkt al enkele weken aan de top van de box office. Kan Shazam ook verrassen? Het verhaal van een kleine jongen die superkrachten krijgt, kan wel eens iets nieuws op tafel brengen. Al wordt het nog afwachten of de toon van de film zowel de kleine als de grote fans zal bekoren. (Davy)

Hellboy (10/04)

Mijn verwachtingen voor een Hellboy met David Harbour in de hoofdrol en een sfeer die dichter bij de comics van Mike Mignola aanleunt? Torenhoog. Mijn verwachting na de eerste trailer? Verdwenen als sneeuw voor de zon. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de film van regisseur Neil Marshall alsnog kan verrassen, trailers kunnen altijd wel misvormde verwachtingen losweken. Een ding staat vast: weg is de feeërieke sfeer uit de adaptaties van Guillermo del Toro. In de nieuwe Hellboy neemt onze rode jongen het op tegen Nimue, de bloedkoningin uit de comics. (Matti)

Captive State (10/04)

Tien jaar na een invasie van buitenaardse wezens bekijken we hoe het met een paar bewoners van Chicago is gesteld, zowel voor- als tegenstanders van de nieuwe overlords. Geregisseerd door Rupert Wyatt (Dawn of the Planet of the Apes), met John Goodman en Vera Farmiga in de hoofdrollen. (Elien)

Avengers: Endgame (24/04)

10 jaar Marvel komt pas echt tot een hoogtepunt met de vierde Avengers-film. De titel daarvan werd onlangs onthuld als Endgame, vergezeld van de eerste trailer. De overgebleven Avengers zullen proberen om The Decimation door Thanos ongedaan te maken, maar of dat helemaal zal lukken blijft nog maar de vraag. Marvel-opperproducent Kevin Feige heeft namelijk al gezegd dat het MCU nooit meer hetzelfde zal zijn. Dat kan ook marketingpraat zijn, maar met contracten die aflopen, lijkt dat niet het geval. Bereid je dus maar al voor op afscheid en mogelijk het spektakel van het jaar. (Jana)

Detective Pikachu (15/05)

Had je me als kind wijsgemaakt dat er een Pokémon-film ging uitkomen gesitueerd in de echte wereld, dan had ik uit enthousiasme ontploft. Toen ik het hoorde als twintiger, rolden mijn ogen uit mijn oogkassen. En toch toonde de eerste trailer van Detective Pikachu dat er veel potentieel zit in de CGI-uitwerking van de Pokémon die we alleen maar kennen uit pixels en illustraties. Zoals ik zelf schreef, zit er iets heel aantrekkelijk verstopt in de afstotelijkheid van een levensechte Mr. Mime. Het helpt ook dat de mopjes goed zitten en Ryan Reynolds als Pikachu een verrassende keuze is. (Matti)

John Wick Chapter 3 (15/05)

Actiefans kunnen dit jaar hun hart ophalen met de terugkeer van ultimate badass John Wick, die nog altijd niet van zijn pensioen kan beginnen te genieten. Hij heeft namelijk een serieuze prijs op zijn hoofd staan, en daar zal menig huurmoordenaar zijn kans voor wagen. Keanu Reeves heeft geluk dat hij niet ouder lijkt te worden, want een paar van zijn mede-acteurs zijn vechtkunstexperten. Gelukkig kan Wick rekenen op de hulp van onder andere een paard(?!) om hen te slim af te zijn. (Elien)

Aladdin (22/05)

Het sprookje van duizend-en-één nacht was mijn favoriete tekenfilm toen ik opgroeide. Je kan je dus wel voorstellen hoe enthousiast ik werd toen ik hoorde dat er een liveaction adaptatie van zou komen. De shoot in EW met Will Smith als Genie was… vreemd. Maar misschien zal de trailer ons een beter beeld geven. (Davy)

Ad Astra (22/05)

Na generatiegenoten Matt Damon en George Clooney gaat ook Brad Pitt de ruimte in. In deze scifithriller van James Gray (The Lost City of Z) gaat legeringenieur Roy McBride de ruimte in om erachter te komen wat er met zijn vader is gebeurd. Twintig jaar eerder verdween hij bij zijn zoektocht naar buitenaards leven. Bewijs toont aan dat hij misschien nog in leven is, en misschien een groot gevaar is voor de Aarde. (Elien)

Rocketman (29/05)

In 2018 kreeg Freddie Mercury de biopic-behandeling, en dit jaar is het aan Sir Elton John. Dexter Fletcher nam het over van Bryan Singer toen die ontslagen werd als regisseur van Bohemian Rhapsody, wellicht omdat hij al aan Rocketman bezig was. De kans is alleszins kleiner dat deze even controversieel zal blijken, want Sir Elton werkte mee aan de prent. Kingsman-ster Taron Egerton kruipt in de huid van dit muziekicoon. (Elien)

Godzilla: King of the Monsters (29/05)

My sweet boy, eindelijk terug. Godzilla uit 2014 bewees dat grote filmmonsters nog steeds bestaansrecht hebben tussen al het superheldengeweld door. Het vervolg opent een heel nieuw blik monsters waartegen Godzilla het mag opnemen, allemaal afkomstig uit de Japanse filmreeksen (en deze keer dus geen nieuw verzonnen kaiju zoals in de eerste film). En als de focus op de menselijke personages deze keer beter is uitgewerkt, kan Godzilla: King of the Monsters wel eens een gigantische kaskraker worden. De sfeervolle trailers met indrukwekkende beelden hebben mij alleszins al ingepakt. (Matti)

X-Men: Dark Phoenix (05/06)

Oké, de meeste mensen vonden X-Men: Apocalypse een echt gedrocht. Ik was daar niet bij. Het was verre van de beste X-Men-film maar er waren elementen die wel goed zaten, zoals de jonge versies van Storm, Jean, Cyclops etc. Daarom was ik blij toen de volgende sequel Dark Phoenix aangekondigd werd. Het wordt een hervertelling van de alom bekende Dark Phoenix-saga uit de comics en uit X-Men: The Last Stand met Sophie Turners Jean Grey in de hoofdrol. Nu probeert oudgediende X-Men-producer Simon Kinberg het verhaal dus eer aan te doen door zelf in de regisseursstoel te kruipen. Door de verkoop van 21th Century Fox aan Disney kan het weleens de laatste keer zijn dat de X-Men in een apart universum vertoeven en dat we deze cast aan het werk zien. Hopelijk krijgen sterkhouders als James McAvoy en Michael Fassbender, de goeie nieuwe cast en deze X-Men-saga die de basis legde voor Marvel dus een waardig afscheid. (Jana)

Men In Black International (19/06)

Tessa Thompson en Chris Hemsworth bundelen de krachten samen om een scififranchise wat nieuw leven in te blazen. De laatste Men In Black was geen succes, dus het is logisch om de horizonten te verleggen, over de grote oceaan te gaan kijken en te zien of er iets nieuws daar te beleven valt. Ze kunnen slagen in hun opzet, als ze ons daadwerkelijk verrassen met een origineel verhaal. De gezegde cinefiel zag al bepaalde patronen opduiken in de trailer, maar we blijven hoopvol. (Davy)

Toy Story 4 (26/06)

Ik weet eigenlijk niet of ik wel klaar ben voor een nieuwe Toy Story. De 3e film raakte me zo hard, dat ik nog altijd levendig het moment kan herinneren waarop ik de scène zag met de verbrandingsoven. Woody & Buzz Lightyear hebben een speciale plaats in mijn hart gevonden en eigenlijk wil ik niet dat er een einde komt aan hun verhaal. (Davy)

Spider-Man: Far From Home (05/07 – VS)

De eerste film na Avengers: Endgame lijkt op het eerste gezicht vrij normaal te worden, wat ons enigszins verbaast. Peter Parker spendeert de zomer met zijn vrienden in Europa, maar daar moet hij al vlug weer zijn Spidey-kostuum aandoen wanneer Nick Fury opdaagt. Een aantal oude bekenden keert terug, onder wie Ned en MJ, en Jake Gyllenhaal vervoegt de cast als Mysterio. Daar kijk ik alvast naar uit. (Elien)

The Lion King (17/07)

Wat hebben Donald Glover, Seth Rogen, Billly Eichner en Queen B met elkaar gemeen? Ze nemen allemaal een stem van een live-acion Lion King-personage onder handen in Disneys liveaction remake van misschien wel de bekendste klassieker na Sneeuwwitje. Maak je klaar om samen met Timon, Pumbaa en Simba de savanne te gaan verkennen. Maar let op voor op hol geslagen gnoes! Jon Favreau, de man die ook The Jungle BookIron Man en Iron Man 2 overzag, regisseert. (Louis)

Artemis Fowl (17/07 of 07/08)

Artemis Fowl springt dit jaar van het boek naar het witte doek. Artemis is een meestercrimineel die de rijkdom van zijn familie wil herwinnen. Dat probeert hij te doen door een fee te kidnappen. Maar dat is buiten de hoogtechnologische onderwereld gerekend. Wees maar zeker dat Artemis een paar dwergen, centauren en meer op zijn dak zal krijgen. De man achter Thor en Cinderella, Kenneth Branagh, regisseert de verfilming van het eerste deel van de achtdelige boekenreeks van Eoin Colfer. (Louis)

The New Mutants (31/07)

Filmstudio Fox toonde met Logan, tv-serie Legion en Deadpool dat het superhelden totaal anders durft aan te pakken dan Marvel en DC Comics, op een manier die werkt en eindelijk toont waarom de X-Men zo goed kunnen zijn. The New Mutants kiest ook voor een onverwachte stijl binnen de superheldenfilm: horror. De eerste trailer was veelbelovend met gekwelde tieners die moeten omgaan met hun bevreemdende krachten. Het constante uitstellen is dan weer iets minder belovend. Zowel X-Men: Dark Phoenix als deze The New Mutants hadden oorspronkelijk in 2018 moeten uitkomen. Reshoots en zogezegde doordachte beslissingen van het management bij Fox schoven de twee nieuwe X-Men-films op naar dit jaar. (Matti)

Once Upon a Time in Hollywood (15/08)

Wat je ook van de man zelf vindt, een film van Quentin Tarantino wordt nog steeds vol spanning opgewacht. Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in Los Angeles ten tijde van de Manson-moorden, maar zal daar niet specifiek over gaan. Een gefaalde tv-acteur en zijn stuntman proberen zichzelf te profileren in Hollywood in 1969. In de cast? Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Dakota Fanning, Kurt Russell, Al Pacino en James Marsden. (Elien)

It Chapter Two (04/09)

In 2017 kreeg een hele nieuwe generatie nachtmerries over clowns toen It uitkwam. Die film was gebaseerd op de eerste helft van het gelijknamige boek van Stephen King, waarin een groepje kinderen, die zichzelf The Losers’ Club noemen, te maken krijgen met de boosaardige rioolganger. Het is dus maar logisch dat er een vervolg kwam. In deze tweede helft krijgen we te zien hoe het de kinderen vergaat als volwassenen, dus krijgen we een volledig nieuwe cast, met uitzondering van Bill Skarsgard, die terugkeert als Pennywise. Met sterren als Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader hebben ze toch de hoofdvogel afgeschoten voor deze sequel. (Jana)

Downton Abbey (11/09)

Six seasons and a movie. Het lijkt alsof de mensen achter dit kostuumdrama geluisterd hebben naar hun collega’s van Community, want de lords, ladies en bedienden van Downton keren terug op het grote scherm. Anderhalf jaar na het einde van de serie is het alle hens aan dek geblazen op het landgoed, want een “mysterieus evenement” vindt er plaats. De serie had altijd iets verslavends, met een prachtige productie en veelzijdige, verschillende personages. Hoe het Carson, Lady Mary en co vergaan is zien we in september. (Elien)

Joker (02/10)

Naar mijn mening ligt de toekomst van DCEU niet in een gedeeld universum. Volgens mij is er meer te vinden in aparte verhalen. Unieke, op zichzelf staande, kleine of grote avonturen. Ik vermoed dat ze dit ook door hebben bij DC. Joaquin Phoenix’ eerste screentest werd uit het niets online geplaatst en het geeft me enorm veel vertrouwen. Geef deze man een aantrekkelijk scenario en we hebben een gegarandeerde kaskraker vast. (Davy)

The Woman in the Window (02/10)

Krijgt Amy Adams volgend jaar eindelijk een Oscar voor een hoofdrol? In deze thriller van Joe Wright bespiedt een vrouw haar nieuwe buren, maar is daarbij getuige van iets dat ze liever nooit had gezien. Sterke Rear Window-vibes dus. Ook Gary Oldman, Julianne Moore en Brian Tyree Henry doen mee. (Elien)

Untitled Terminator Reboot (20/11)

De zesde film in de franchise neemt de draad op na Terminator 2: Judgement Day en negeert alle andere sequels. Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger keren terug en krijgen het gezelschap van onder andere Mackenzie Davis, Natalia Reyes en Diego Luna. Tim “Deadpool” Miller regisseert en James Cameron produceert. Met al die klinkende namen zijn onze verwachtingen niet te onderschatten. (Elien)

Frozen 2 (20/11)

Wat brengt ons het tweede verhaal in Arendelle? Dat is momenteel nog een groot raadsel. Wat we wel weten is dat Anna en Elsa wat ouder geworden zijn. En wie weet betekent dat een wat meer volwassen avontuur? Zou Disney hun ijskoning durven laten smelten in een mooi LGBT-liefdesverhaal of moeten we die droom loslaten? Of krijgen we een verhaal volledig gefocust op olijke Olaf? Stel je voor! De cast en crew van de eerste film keert terug met enkele interessante toevoegingen aan de stemmencast. Evan Rachel Wood (Westworld) en Sterling K. Brown (Black Panther) zullen namelijk een aantal nieuwe personages van een stem voorzien! (Louis)

Knives Out (27/11)

Een moordmysterie dat zich afspeelt in het heden maar de stijl hanteert van de klassieke Agatha Christie-verhalen. Was het Michael Shannon met de kandelaar in de badkamer? Of Chris Evans met de moersleutel? Aan Daniel Craig om het uit te zoeken. Geregisseerd door Rian Johnson met ook Jamie Lee Curtis, Toni Collette en Christopher Plummer in de cast. (Elien)

Star Wars: Episode IX (18/12)

Na het fel besproken Star Wars: The Last Jedi kan de ruimtesaga alle kanten opgaan in wat het slotstuk van het verhaal van de Skywalkers moet zijn. De vorige film in de reeks verdeelde de fans in drie kampen: de liefhebbers, de groep die zich verraden voelde door de nieuwe wending en de fans die nog altijd niet helemaal weten wat ze er nu van moeten vinden. Hoe dan ook is het tijd om vooruit te gaan en het verleden achter ons te laten: hoe eindigt de vete tussen Rey en Kylo Ren? Op welke manier maakt Luke Skywalker een terugkeer? En hoe zal het gemis van Carrie Fisher aangepakt worden? Het is aan regisseur J.J. Abrams, de man die de filmsaga nieuw leven inblies, om een episch einde te breien aan het ruimteavontuur waarvan we allemaal zo houden. Of toch totdat er een nieuwe saga begint in hetzelfde universum… (Matti)

Little Women (25/12)

De beloftevolle regisseuse van Lady Bird, Greta Gerwig, komt dit jaar met nieuw werk. Het is te zeggen, ze brengt haar eigen versie van de klassieker Little Women. De meesten kennen het boek en de film uit 1994, met onder andere Kristen Dunst en Christian Bale in de hoofdrollen. Gerwig kiest voor een cast van zowel gevestigde als aanstormende talenten: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet en James Norton. Voeg daarbij Laura Dern, Meryl Streep en Bob Odenkirk en je krijgt hopelijk een mooi kerstcadeau. (Elien)

Velvet

Velvet Buzzsaw (TBD)

De tandem Dan Gilroy-Jake Gyllenhaal keert na Nightcrawler terug met deze bovennatuurlijke horrorfilm. Velvet Buzzsaw speelt zich af in de kunstwereld, waar de ontdekking van onbekende schilderijen het slechtste in mensen naar boven haalt. Hebzucht triomfeert, en een bovennatuurlijke kracht zal daarvoor wraak zoeken. De trailer belooft opnieuw een sterke prestatie van de eeuwig ondergewaardeerde Jake Gyllenhaal, met steun van onder andere Rene Russo en Toni Collette. (Elien)

The Irishman (TBD)

Een van de grootmeesters van de moderne cinema die een nieuwe film op ons loslaat, daar kunnen we niet omheen. Het is intussen drie jaar geleden sinds het eerder vergeten Silence, maar Scorsese gaat mee met de tijd. The Irishman zal namelijk verschijnen op Netflix. In de film duiken we opnieuw in de maffiawereld, waar een huurmoordenaar verdacht wordt van de moord op verdwenen vakbondsman Jimmy Hoffa. Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci spelen de hoofdrollen. (Elien)

Jojo Rabbit (TBD)

Taika Waititi zorgde met Thor: Ragnarok voor een frisse wind door het MCU, en gebruikt de gesprokkelde goodwill om ons een compleet zotte film voor te schotelen. Het is 2019, en Adolf Hitler is het denkbeeldig vriendje van een kleine Duitse jongen die opgroeit in een fascistisch regime. Hij weet echter niet dat zijn moeder een joodse jongen in hun huis verbergt. Waititi speelt zelf Hitler (een mooie middelvinger naar de liefhebber van het Arische ras), Scarlett Johansson, Sam Rockwell en Rebel Wilson maken ook deel uit van de cast. (Elien)

I’m Thinking of Ending Things (TBD)

Een Netflix-release om in de gaten te houden is de verfilming van een thriller van auteur Ian Reid. Een onverwachte omweg op weg naar haar vriend – met wie ze het net uit wil maken – zorgt ervoor dat een vrouw haar leven anders gaat bekijken, dat is de vage opzet van I’m Thinking of Ending Things. Dat spreekt je misschien niet meteen aan, maar de film kan rekenen op Brie Larson en Jesse Plemons (USS Calister) om ons geboeid te houden. Reden genoeg, lijkt ons. (Elien)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels