Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Tien om te zien: The Square, Bumblebee, The Cameron Years en meer

Het is tegenwoordig moeilijk om bij te houden wat er qua popcultuur allemaal beschikbaar is, met de verschillende platformen en een groot aanbod. Wij grasduinen door die brede waaier en geven jullie onze aanraders van de week.

The Square

Deze grappige en soms ongemakkelijke satirische film van Ruben Östlund won twee jaar geleden de Gouden Palm. Wanneer de curator van een museum een PR-bedrijf inschakelt om een nieuwe tentoonstelling te hypen, draait dat toch niet helemaal uit zoals verwacht. Claes Bang zet een indrukwekkende acteerprestatie neer, en ook de altijd geweldige Elisabeth Moss duikt op.

Vrijdag 13 september op Canvas

American Ninja Warrior

American Ninja Warrior is een hyperpopulaire realityreeks in de VS. In deze spin-off van een Japanse reeks nemen extreem sportieve mensen het tegen elkaar op doorheen een afvalrace vol obstakelparcours in verschillende steden. Het parcours wordt steeds moeilijker, tot er één kampioen overblijft. Entertainend, zeker. Een reminder van hoe slecht je conditie is? Dat misschien ook, ja.

Vanaf zaterdag 14 september op Q2

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

De zomer is bijna voorbij, en dus ook de Harry Potter-marathon op VIER. In het laatste deel vindt eindelijk het gevecht plaats waar we zeven films op gewacht hebben: zal The Boy Who Lived blijven leven nadat hij oog in oog komt met Voldemort? Als je dat antwoord na al die jaren nog niet weet, petje af, en geniet ervan!

Zaterdag 14 september op VIER

Me Before You

Wanneer Will na een ongeluk verlamd raakt, komt hij in een zware depressie terecht. Zijn rijke ouders beseffen dat enkel menselijk contact hun zoon kan helpen, en ze huren Lou in, die extreem opgewekt is en niet veel ervaring heeft als begeleider. De twee kunnen elkaar eerst niet luchten, maar groeien naar elkaar toe. En dan komt Lou erachter dat Will al een tijdje aan euthanasie denkt. De sterke acteerprestaties van Sam Claflin en Emilia Clarke laten je vast niet onberoerd in dit romantisch drama.

Zaterdag 14 september op VIJF

Under the Skin

Deze scififilm is op zijn minst trippy te noemen, want Under the Skin geeft een heel andere draai aan de ‘alien komt naar de aarde’-opzet. Scarlett Johansson speelt de alien in kwestie, die mannen meelokt en ze naar een andere dimensie lokt, waar ze verzwelgd worden. Maar gaandeweg begint het leven op aarde haar toch lichtjes te veranderen. Sommigen haten deze film, anderen vinden het een meesterwerk. Kies vooral zelf.

Zaterdag 14 september op Canvas

Bumblebee

Weinig mensen hadden nog nood aan een nieuwe Transformers-film dus gooide regisseur Travis Knight het over een andere boeg. Hij wilde een film maken over de publiekslieveling Bumblebee die anders was dan het CGI-fest dat de andere films toch geworden zijn. Daarvoor speelt de film zich af in 1987. Tiener Charlie (Hailee Steinfeld) heeft pas haar vader verloren wanneer ze een oude Volkswagen Beetle in zijn garage vindt en besluit om hem op te lappen. Die Beetle blijkt Bumblebee te zijn. Het resultaat is een aandoenlijk en mooi coming-of-ageverhaal en een frisse wind door de franchise.

Vanaf zaterdag 14 september op Play More

Boy Erased

Acteur Joel Edgerton breit een vervolg aan zijn regisseurscarrière met deze film gebaseerd op een echte familie. Jared (Lucas Hedges) is de zoon van erg gelovige ouders (Russel Crowe en Nicole Kidman). Wanneer ze na een traumatische gebeurtenis ontdekken dat hij homoseksueel is, sturen ze hem naar een “conversiekamp” om hem te “genezen”. Net als in The Miseducation of Cameron Post vorig werpt deze film een licht op de horrorpraktijken die meestal gebeuren in die kampen en de pijnlijke situatie wanneer je ouders je niet aanvaarden. Vooral de centrale drie acteurs kregen veel lof.

Vanaf zondag 15 september op Play More Cinema

Boer zkt Vrouw: De Wereld Rond

Na een succesvol seizoen vorig jaar zijn Dina en An terug met nieuwe buitenlandse boeren. Ook nu komen die uit alle hoeken van de wereld: zo is er een akkerbouwer in Bulgarije, een suikkerrietboer in Kaapverdië, akkerbouwer in Duitsland, “horseman” in Canada en zelfs nog eens een vrouw, die huskeygids is in Lapland. Allemaal hopen ze een Vlaamse partner te vinden. Hopelijk wordt Boer zkt Vrouw dus weer de winterfeelgoodreeks die we gewoon zijn.

Vanaf mandag 16 september op vtm

Japan with Sue Perkins

Komiek en presentatrice Sue Perkins droomde er al jaren van om op rondreis te gaan door Japan en dankzij de BBC mag ze die droom waarmaken. In drie weken hoopt ze meer van het echte Japan te laten zien en de clichés wat te doorbreken. Ze probeert onder andere sumoworstelen, bezoekt een familie die samenleeft met robots en Hiroshima, en gaat op stap met geisha’s.

Vanaf woensdag 18 augustus op BBC One

The Cameron Years

In drie afleveringen wordt de man die verantwoordelijk is voor de huidige situatie in het VK onder de loep genomen. Zijn regeringsperiode maar ook de gevolgen ervan worden van dichterbij bekeken, met de nadruk op het Britse lidmaatschap bij de EU en hoe het uiteindelijk tot een referendum kwam. Het speciale is dat Cameron hiervoor zelf geïnterviewd werd en daarvoor blijkbaar “redelijk openhartig” is geweest. Eens benieuwd wat hij te vertellen heeft.

Vanaf donderdag 19 september op BBC One

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels