Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Road To Infinity War: Phase Two – De Avengers vernietigen bijna zichzelf

Het is bijna zover. Na tien jaar wordt het eerste grote verhaal in het Marvel Cinematic Universe afgesloten. Zullen we afscheid moeten nemen van een aantal personages? Worden er misschien nieuwe geïntroduceerd? Zullen we het verhaal wel kunnen volgen? Allemaal vragen die op 25 april een antwoord zullen krijgen. Maar wat is er de laatste 10 jaar allemaal gebeurd in het MCU? We blikken bij Geekster terug en gaan verder met een uitgebreide samenvatting van de zogenaamde Phase Two!

Hieronder volgt dus een uitgebreide samenvatting van alle verhalen die zich in het MCU hebben afgespeeld. Met andere woorden is dit je laatste spoiler warning voor alle films die Avengers: Infinity War voorgaan.

Iron Man 3

De inhoud in maximum 10 zinnen

Iron Man heeft wat last van PTSD na de slag om New York. Dat maakt hem extra nonchalant en uitdagend. En daar maakt een nieuwe terrorist genaamd de Mandarin maar wat graag gebruik van. Aan de andere kant krijgt Tony het ook aan de stok met een kennis uit het verleden genaamd Aldrich Killian, die een nieuw soort serum heeft ontwikkeld waarmee mensen krachten krijgen. De vloeistof is helaas nog niet stabiel en laat mensen ontploffen. Uiteindelijk komt aan het licht dat Killian en de Mandarin samenwerken en is het aan Tony om de wereld, Pepper en Iron Patriot te redden van het duo.

iron man

De eerste film van de tweede fase van het MCU begint met een flashback naar 1999. We zien Tony Stark als zijn charmante zelve een dame oppikken. Het gaat om Maya Hansen, een biologe gespecialiseerd in genetisch onderzoek. Er is echter ook een andere man die Starks aandacht wil opeisen. Het gaat om Aldrich Killian, een man die AIM, een biotech-denktank wil oprichten. Fast forward en we zien Tony een nieuw Iron Man-pak uittesten. We krijgen ook een beetje meer info over wat er momenteel, na de slag om New York, allemaal speelt in de wereld. Er is een nieuwe terrorist opgestaan genaamd de Mandarin en het Amerikaans leger wil die uit de weg ruimen door hun eigen Iron Man, Iron Patriot, ofte Rhodes, erop af te sturen. Stark heeft helaas wat last van PTSD na de gebeurtenissen in The Avengers. Zoals het lot het wil, versiert Aldrich een afspraak met Stark Industries, en dus automatisch met Pepper Potts om zijn biotechbedrijf voor te stellen. Het is hem dus gelukt om dat bedrijf uit de grond te stampen zonder de hulp van Tony. Niet veel later gebeurt er een terroristische aanval waarbij Happy, Tony’s bodyguard, gewond raakt. Het mag je dan ook niet verbazen dat het persoonlijk wordt voor Stark. Na het geven van zijn adres live op tv duurt het dan ook niet lang voordat het huis wordt vernietigd door een raket. Gelukkig slaagt Iron Man erin om Potts en Hansen, die kwam vertellen dat het de verkeerde kant opging met Aldrich, haar baas, te redden. Hij kan daardoor zelf maar net wegvluchten van het instortend gebouw. Dat wegvluchten gebeurt op zo’n manier dat zijn pak volledig zonder stroom komt te zitten en hij neerstort in Tennessee. Hier ontmoet Tony een kind dat hem maar wat graag wil helpen zijn pak in orde te krijgen. Al vraagt de jongen ook constant hoe Iron Man New York overleefd heeft. Ondertussen leren we het bedrijf van Aldrich wat beter kennen. Zo blijkt dat hij samen met Hansen een serum genaamd EXTREMIS heeft ontwikkeld dat mensen van vanalles kan genezen en hen supersterk maakt. Helaas is de samenstelling nog niet zo stabiel waardoor patiënten ontploffen, Ook blijkt dat de Mandarin eigenlijk wordt aangestuurd door Aldrich. Nadat de Mandarin bekend maakt dat hij de president wil vermoorden, is het menens en gaat de Iron Patriot erop af. Helaas wordt hij gevangengenomen. Ondertussen werd Potts ook gevangengenomen en geïnjecteerd met EXTREMIS door Hansen en Aldrich om Tony naar hen te lokken. Uiteindelijk komt het tot een groot gevecht waarbij Tony al zijn Iron Man-pakken oproept om af te rekenen met Aldrich en zijn minions. Het lukt hem ook om zowel Potts als Patriot te bevrijden. Na het gevecht lukt het hem ook om Potts te genezen van EXTREMIS. Stark gaat zelfs nog een stapje verder en geneest zichzelf ook waardoor hij nu schrapnelvrij door het leven gaat.

Nieuwe personages
 • Maya Hansen
 • Killian Aldrich
 • The Mandarin
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS: Stark gaat op audiëntie bij zijn psychiater Bruce Banner.
 • Stan Lee zetelt in de jury van een missverkiezing.

De wapenwedloop tussen de verschillende bedrijven blijft verdergaan. Maar ook de overheid probeert mee te doen met zijn Iron Patriot. Dit keer is het Aldrich en zijn AIM die een serum ontwikkelt die in de toekomst voor supersoldaten moet zorgen. Op het einde van de film verwijdert Tony de schrapnel die in zijn borst zit waardoor hij nu geen mini-kernreactor meer in zijn borst ingebouwd heeft zitten.

Thor: The Dark World

De inhoud in maximum 10 zinnen

Er staat een convergentie op het programma. Dit sporadisch ruimteverschijnsel zorgt ervoor dat de 9 werelden mooi op één lijn komen te staan. Dat zorgt evenwel voor rare verschijnselen doorheen die werelden. Zo geraakt Jane door een portaal op Svartalfheim, activeert ze de dark aether en wekt daarmee ook de Dark Elves. Thor probeert haar te redden, wat uiteindelijk lukt, maar de aether geraakt niet vernietigd en wordt teruggepakt door Malekith, de leider van de elven. Met de convergentie in het verschiet kan die vanop één punt alle werelden proberen vernietigen door de Infinity stone te gebruiken. Door te experimenteren met de portalen lukt het Thor, Jane en zijn vrienden om de destructie af te wenden.

Thor Dark World

Ook deze film start met een kleine flashbackintroductie. We krijgen de Dark Elves te zien, meerbepaald hun leider Malekith die de Dark Aether wil loslaten op de 9 werelden. Er staat namelijk een convergentie op til waardoor die materie vanuit 1 punt onrust en chaos kan gaan zaaien zonder telkens te moeten reizen van wereld tot wereld. Gelukkig slaagt Odin erin om de Dark Elves te verslaan en de Dark Aether te vernietigen. In het heden staat Loki voor Odin terecht voor zijn daden in New York. Ondertussen is Thor erin geslaagd om vrede te verkrijgen doorheen de negen werelden. De overname van de troon zou dus als volgende op het programma moeten staan. Alleen heeft Thor daar niet zoveel zin in. Hij mist Jane ook heel hard. Jane is datzelfde moment op date in Londen. Maar als haar stagiair, die nu ook een eigen stagiair onder haar hoede heeft, haar komt vertellen over iets merkwaardigs laat ze de date al snel voor wat het was. Een aantal kinderen hebben namelijk een aantal teleportatiepoorten gevonden. Nieuwsgierige Jane gaat er één binnen en komt op Svartalfheim terecht waar ze wordt geconsumeerd door de aether, die blijkbaar toch niet volledig werd vernietigd. Het ‘activeren’ van de rode substantie zorgt er ook voor dat de resten, ruimteschepen en Dark Elves, waaronder Malekith, worden gewekt. Het toeval wil dat net op dat moment Heimdall voor Thor aan het kijken was waar Jane mee bezig was en ontdekt dat er iets scheelt. Thor vindt haar en neemt haar mee naar Asgard voor onderzoek. Ondertussen rukken de Dark Elves op richting de aether, binnenkort zullen de negen werelden namelijk weer op één lijn staan. Het duurt dan ook niet lang voordat ze Asgard aanvallen. Ondertussen werd Jane in veiligheid gebracht door Frigga, Thor en Loki’s moeder. Maar Malekith vindt hen en vermoordt Odins vrouw. Er zit dus niets anders op dan om Jane weg te brengen van Asgard. Maar daarvoor heeft hij de gevangengenomen Loki nodig. Hij is namelijk de enige op Asgard die de geheime wegen in en uit hun wereld kent. Met de hulp van zo goed als alle vrienden van Thor lukt het hen te ontsnappen. De eerste climax van de film speelt zich af op Svartaflheim waar het Thor en Loki met een list waar Malekith voor valt, lukt Jane te bevrijden van de aether. Het lukt hen echter niet om de aether te vernietigen. Na het gevecht gaan Thor en Jane door een portaal waardoor ze in Greenwhich terechtkomen, het punt op aarde waar de 9 werelden samenkomen. Het duurt niet lang voordat ook Malekith aankomt en Thor het weer tegen hem moet opnemen. Met de hulp van Jane, de net uit een instelling vertrokken Selvig en de stagiairs lukt het hen om door middel van de teleportatiepoorten Malekith en zijn ruimteschip te vernietigen. Helaas moet Thor aarde weer verlaten om weer orde op zaken te gaan stellen in Asgard. Hij wil echter nog steeds geen koning worden. Maar dat hoeft misschien niet meer want Loki heeft die rol, vermomd als Odin, al overgenomen.

Nieuwe personages
 • Malekith
 • Dark Elves
 • The Collector
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS; Sif en Volstagg gaan naar The Collector en geven hem de aether in bewaring. Twee Infinity Stones op Asgard is te veel van het goede.
 • PCS: Thor bezoekt Jane op haar appartement.
 • Stan Lee is een patiënt in de instelling waar ook Selvig verbleef.
 • Captain America heeft een cameo in een scène waarin Loki vermommingen aan het uittesten is.

De derde Infinity Stone maakt zijn introductie en toont meteen weer wat voor een destructie die kan veroorzaken. Op Asgard blijft Odin nog steeds koning terwijl hij de kroon echt liever ziet overgedragen worden naar Thor. Tegen het einde van de film is het koningschap echter veranderd. Niet enkel is Frigga dood, Loki, vermomd als Odin heeft de functie ingenomen.

Captain America: The Winter Soldier

De inhoud in maximum 10 zinnen

De World Security Council wil samen met S.H.I.E.L.D. een nieuw project lanceren genaamd Insight. Met die eeuwigvliegende, gigantische drones kunnen ze individuen die een bedreiging zijn voor de veiligheid zonder al te veel gedoe liquideren. Maar als Black Widow en Captain America ontdekken dat HYDRA nooit is weggeweest, S.H.I.E.L.D. van binnenuit heeft overgenomen en met Insight ook algoritmisch mensen wil vermoorden, is het aan de kapitein, Falcon en Romanoff om de wereld te redden. Dat lukt hen ook met de extra hulp van Agent Hill en de (niet officieel) herrezen Fury. Ondertussen wordt het team achterna gezeten door de Winter Soldier. Het gaat om een man aangestuurd door Pierce, de ondergeschikte aan Fury bij S.H.I.E.L.D. Uiteindelijk blijkt dat de Winter Soldier Steves oude boezemvriend Bucky Barnes is.

captain america winter soldier

De film start met Captain America die wat aan het trainen is met een nieuwe vriend genaamd Sam en nog maar eens ontdekt hoeveel popcultuur hij de laatste jaren gemist heeft. Black Widow komt hem echter oppikken voor een missie. In functie van het lanceren van een S.H.I.E.L.D.-satelliet moet een boot eerst piratenvrij worden gemaakt. Dat lukt hen natuurlijk maar Captain America ontdekt dat Natasha intel van S.H.I.E.L.D. stal. Dat deed ze echter in opdracht van Nick Fury. Steve wil natuurlijk wat meer info en krijgt een rondleiding van Fury rond het Project Insight. Dit zijn eeuwigvliegende gevechtsvliegtuigen die mensen met slechte bedoelingen zonder al te veel gedoe kunnen liquideren. Captain America vindt dat natuurlijk niet de manier om het (Amerikaanse) volk te beschermen. Wat later wil Fury de intel die Black Widow heeft vergaard lezen op zijn pc maar hij heeft zogezegd geen toegang tot de S.H.I.E.L.D.-info. Het blijkt dat hij zichzelf zou hebben buitengesloten? Dat klopt natuurlijk niet en Fury gaat richting Captain America want er is iets aan de hand. Op weg naar Rogers wordt hij echter tegengehouden door een gemaskerde man waaraan hij maar net kan ontsnappen. Eens bij Captain America aangekomen, vertelt hij dat S.H.I.E.L.D. niet meer te vertrouwen is, tot hij plots wordt doodgeschoten door dezelfde gemaskerde man. Cap zet de achtervolging in en gaat richting S.H.I.E.L.D. om poolshoogte te nemen bij Fury’s rechterhand Alexander Pierce. Als hij weer wil vertrekken, wordt hij echter aangevallen. Ook tijdens deze ontsnappingsperiode komt de gemaskerde man weer tevoorschijn. Black Widow laat na het ontsnappen weten dat hij The Winter Soldier genoemd wordt. Ondertussen willen de World Security Council en Pierce Project Insight zeer snel de lucht in. Captain America en Natasha zitten echter nog met die USB van Fury waar hij niet in geraakte. Na wat onderzoek ontdekken ze dat de inhoud afkomstig is van een legerbasis in New Jersey. Dezelfde legerbasis waar Steve Rogers de kneepjes van het vak leerde en later ook de startgrond van S.H.I.E.L.D. werd. Ze vinden er een oude pc met daarop het gedigitaliseerd brein van dokter Zola die hen informeert dat HYDRA nooit is weggeweest. Meer zelfs, ze hebben S.H.I.E.L.D. van binnenuit overgenomen. En Project Insight draait uiteindelijk rond een ideologie waarbij ze willen dat de mensen vrijwillig afstand doen van hun vrijheid onder het mom van veiligheid. Het gaat zelfs zover dat Insight zou worden uitgerust met een algoritme dat automatisch, nog zonder echte feiten, mensen zou kunnen doden. Ondertussen zit The Winter Soldier niet stil en brengt hij Pierce een bezoekje. Hij herinnert zich namelijk zaken over Steve Rogers. Captain America en Black Widow gaan dan richting Sam, of zoals ze te horen krijgen Falcon, om een plan van aanpak te bespreken. Tot ze worden gestoord door The Winter Soldier. Captain America ontdekt hier ook dat het eigenlijk zijn oude boezemvriend Bucky is. Door de shock wordt het trio gevangengenomen. Gelukkig zijn daar Agent Hill en de uit de dood verrezen director Fury. Het is Fury, die zijn dood in scène heeft gezet, die het trio de opdracht geeft om Insight te neutraliseren door 3 chips in de vliegtuigen aan te passen. Na een aantal intense vechtscènes lukt het Captain America ook de chips te veranderen. De vliegtuigen, die nu weer in handen zijn van Fury en co, storten echter neer waardoor Rogers in de problemen komt en bewusteloos in het water valt. Al springt Bucky hem achterna om hem te redden maar verdwijnt dan. Door het neerstorten van de Insight-vliegtuigen werd trouwens zo goed als de volledige S.H.I.E.L.D.-site verwoest. S.H.I.E.L.D. bestaat dan ook niet langer waardoor de CIA hun taken overneemt. Fury blijft ook officieel dood.

Nieuwe personages
 • The World Council
 • Sam Wilson / Falcon
 • Agent 13 / Steve’s buurvrouw
 • Agent Jasper Sitwell
 • Alexander Pierce / 2de SHIELD commandant na Fury
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS: We zien een geheim lab waar in alle geheim Loki’s staf wordt onderzocht. Daarnaast worden er ook twee Enhanced gevangen gehouden, de tweeling genaamd Scarlet Witch en Quicksilver.
 • PCS: Bucky bezoekt de museumexpositie over Captain America.
 • Stan Lee speelt de bewaker van het museum waar er momenteel een expositie loopt rond Captain America. Hij ontdekt dat de Captain zijn eigen pak is komen ‘lenen’.
 • Stephen Strange wordt voor het eerst genoemd.

S.H.I.E.L.D. is niet meer. Samen met Project Insight is de geheime dienst volledig van de kaart geveegd. Maar beter ook aangezien HYDRA nooit volledig is weggeweest, zich overal heeft binnengewerkt en meer controleert dan we zouden denken. Daarnaast wordt Bucky geherintroduceerd. Helaas blijkt dat hij werd gehersenspoeld en Steve niet meteen herkent.

Guardians of The Galaxy

De inhoud in maximum 10 zinnen

Peter Quill ofte Star-Lord heeft de opdracht gekregen om op een afgelegen planeet een paarse steen op te halen. Na wat tegenstand van andere groepen, die ook hun gedachten op de steen hadden gezet, lukt het hem en brengt die naar zijn opdrachtgever op Xandar. Maar als blijkt dat Ronan, de leider van de Kree, de steen ook wil om aan Thanos te geven, is de deal over. Ondertussen stuurt Thanos ook zijn dochter Gamora achter het steentje aan. Ze probeert het artefact dan ook al snel van Peter te ontfutselen, totdat Groot en Rocket ten tonele verschijnen om de twee amokmakers op te pakken. Maar die worden op hun beurt weer overmeesterd door het Nova Corps, die de ruimtewezens naar een gevangenis brengt. De toekomstige guardians breken samen met Drax uit en beslissen de steen te veroveren om ter bewaring aan het Nova Corps te geven. Dat lukt echter niet zonder slag of stoot, waarbij de kracht van een infinity stone nog maar eens getoond wordt, Groot zich opoffert en Ronan het leven laat.

guardians of the galaxy

De laatste film voordat The Avengers nog eens samenkomen, speelt zich op de openingsscène na volledig af in de ruimte. We maken kennis met een 26-jaar jongere Peter Quill die afscheid moet nemen van zijn stervende moeder en daarna wordt gekidnapt door een ruimteschip. Later blijkt dat het Yondu was die hierachter zat. Het echte verhaal start op de planeet Morag waar Peter, ofte Star-Lord op zoek is naar een oud artefact. Specifieker gaat het om een paarskleurige bol waar nogal wat mensen naar op zoek zijn, zo blijkt. De Ravagers willen maar wat graag de bol afpakken maar slagen daar niet in. De junkers willen namelijk de bol afgeven aan de Kree, die hem op hun beurt willen geven aan Thanos. In ruil voor de bol zou Thanos de planeet Xandar namelijk overlaten aan de Kree onder leiding van Ronan. Het duurt Thanos echter te lang en hij stuurt er zijn dochter Gamora op af. Op Xandar probeert Star-Lord de bol te verkopen aan zijn opdrachtgever, maar eens die hoort dat Ronan die ook wil, gaat de deal niet door. Ondertussen worden Groot en Rocket geïntroduceerd als een duo dat voortvluchtigen probeert te vangen voor de beloning die dat met zich meebrengt. Ze hebben dan natuurlijk hun zinnen gezet op Star-Lord. Ondertussen komt ook Gamora aan op Xandar en komt het tot schermutselingen tussen de vier personages. Het Nova Corps komt echter tussen en stuurt ze naar Kyln, een ruimtegevangenis. Daar maken ze kennis met de droge Drax, die eerst Gamora wil vermoorden omdat ze een dochter is van Thanos en samengewerkt heeft met Ronan. Ze kunnen hem echter overtuigen mee te ontsnappen zodat hij zich meteen op Ronan kan wreken. Het is Rocket die met het ontsnappingsplan komt. Helaas zet Groot het te vroeg in gang, waardoor de voorbereidingen nogal instant moeten gebeuren, wat voor de nodige moeilijkheden zorgt. Het lukt hen natuurlijk wel en ze trekken naar Knowhere. Op die plek heeft Gamora, die eigenlijk Thanos een hak wil zetten, afgesproken met een contactpersoon die de bol wil overnemen. Die contactpersoon blijkt The Collector te zijn. Hij maakt bij deze ook van de gelegenheid gebruik om ons een introductie te geven tot de zes infinity stones. Hij vertelt er ook meteen bij dat de steen die ze meedragen de power stone is en door een simpele aanraking met een planeet bijvoorbeeld alle leven uit die planeet kan zuigen en zo vernietigen. Nadat een bediende van de man de steen laat ontploffen en The Collectors huis verwoest, beslissen de Guardians om de steen aan het Nova Corps te bezorgen. Terwijl Gamora en Star-Lord bij The Collector waren, heeft Drax doodleuk Ronan tot Knowhere gehaald om zich te kunnen wreken. Die komt er natuurlijk op af en heeft Thanos’ tweede dochter Nebula bij. Het komt tot een gevecht waarbij Ronan de steen te pakken krijgt. Hij wil de steen echter niet naar Thanos brengen maar zelf gebruiken. Ook Yondu en zijn Ravagers verschijnen ten tonele, op vraag van Quill, om hun steentje bij te dragen bij het gevecht. De steen is dus verloren gegaan maar als het van de Guardians afhangt niet voor lang. Samen met de Ravagers ontwikkelen ze een plan om Ronan tegen te houden in de ruimte rond Xandar. Nadat het Nova Corps ook hun handje komt helpen is het team aan de winnende hand en brengen ze Ronan ten val. Nebula ontsnapt echter. Het schip van de Guardians is helaas beschadigd geraakt, waardoor het neerstort op Xandar. Het is Groot die zich opoffert en zich rond zijn vrienden sluit om ze veilig aan de grond te krijgen. Ronan heeft echter nog niet het loodje gelegd en wil nog steeds Xandar vernietigen. Het komt tot een laatste confrontatie waarbij de steen bijna de planeet raakt maar wordt opgevangen door Star-Lord. Dat vangen en het vrijkomen van de energie brengt een hoop pijn met zich mee en vermoordt Ronan. Uiteindelijk slagen de Guardians er samen in de steen te neutraliseren en die te bezorgen aan het Nova Corps. Die laten Peter daarnaast ook nog weten dat hij maar half-terraan is.

Nieuwe personages
 • Peter Quill / Star-Lord
 • Nebula
 • Gamora
 • Ronan
 • Nova Corps
 • Yondu
 • Drax
 • Rocket
 • Groot
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS: De paarse Power Stone wordt in bewaring genomen bij het Nova Corps.
 • PCS: We zien The Collector nogal beteuterd zitten in zijn verwoest huis terwijl een hond hem likjes geeft. Een ander wezen, Howard The Duck, geeft daar commentaar op en vraagt hem waarom hij dat likken toelaat.
 • Stan Lee wordt voorgesteld als een oude snoeper op Xandar.

In dit nieuwe ruimte-epos wordt het MCU nog een extra stuk opengetrokken. Daar waar we bij Thor nog spraken over de ruimte bevinden we hier ons gewoon in het volledige heelal met exotische planeten en figuren die gewoon geen grond in onze Aardse kennis hebben. De Guardians kunnen we trouwens op een manier zien als een tweede Avengers-team dat opereert in de ruimte. We zitten ondertussen ook aan vier geïntroduceerde infinity stones op een totaal van zes.

The Avengers: Age Of Ultron

De inhoud in maximum 10 zinnen

Nadat de Avengers erin slagen Loki’s scepter terug te pakken van HYDRA ontdekken Banner en Tony dat het een steentje bevat dat precies werkt als een brein. Ze zien er al snel de oplossing in om hun project Ultron aan de praat te krijgen. Ultron zou een AI moeten worden die een leger aan Iron Agents kan aansturen. Ultron wordt echter te snel te slim en beseft dat hij om wereldvrede te verkrijgen eigenlijk de Avengers en later ook de volledige mensheid moet uitroeien. Dat kan natuurlijk niet en de Avengers proberen het gevecht aan te gaan. Ondertussen wil Ultron ook een eigen lichaam van vibranium. De Avengers kunnen dit gelukkig tegenhouden en laten Jarvis in de plaats uploaden, waardoor Vision het leven ziet. Het grote conflict vindt uiteindelijk plaats op Sokovia, het landje dat Ultron uit de grond wil tillen en laten vallen om de impact van een komeet na te bootsen. De Avengers kunnen Sokovia net op tijd tegenhouden maar niet zonder dat Quicksilver zichzelf opoffert en de Hulk zonder doel wegvliegt van de scène.

avengers age of ultron

We starten de film in het HYDRA Research Lab in Sokovia. Quicksilver, Scarlet Witch en de scepter zijn er present. Maar HYDRA wordt al snel opgeschrikt door het bekende Avengersteam. Die zouden namelijk zeer graag Loki’s scepter terug willen pakken. Het komt natuurlijk tot een conflict tussen HYDRA en de Avengers. Eventjes twijfelt HYDRA of ze de tweeling ook willen meesturen in de strijd of misschien beter opgeven. Maar in dat moment van twijfel ontsnappen de enhanceds. Doorheen de missie raakt Hawkeye echter zwaargewond, steelt Iron Man HYDRA’s data en stoot bij het rondkijken voor de staf ook op één van de aliens die boven New York neerstortte in de eerste Avengers-film. Hawkeye wordt later wel weer opgelapt door een vooraanstaande wetenschapster. Scarlet Witch, die zowel objecten kan controleren als nachtmerries kan oproepen bij haar ‘vijanden’, toont een zeer bepalend beeld aan Tony. Zo staat hij op de lichamen van al zijn Avengervrienden en hoort Steve zeggen ‘you could’ve saved us‘. Een zin die Tony natuurlijk van zijn melk brengt. Eens terug op de Avengers Tower worden we gebrieft over een nieuw leger van drone-achtige Iron Man-pakken genaamd Iron Agents. Ook de scepter wordt verder onderzocht en zo blijkt is de blauwe bol eerder een omhulsel rond een soort steen. Verder onderzoek toont trouwens aan dat het steentje precies werkt als een brein. Volgens Banner en Stark zou dit wel eens de sleutel zijn tot het Ultron-project. Ultron zou een AI-programma moeten worden dat de Iron Agents kan aansturen om bij conflicten voor vrede te zorgen over de hele wereld. Zo gezegd zo gedaan krijgt Stark Ultron aan de praat. Maar dat gaat iets te snel en Ultron valt Tony’s andere AI aan. Jarvis wordt digitaal kapotgemaakt en Ultron verplaatst zich via het internet doorheen de Iron Agents. Al snel maakt hij een zeer dramatische entree op het feestje dat de Avengers aan het houden waren. Maar Ultrons kennis escaleert en hij beseft al snel dat hij om wereldvrede te kunnen verkrijgen eigenlijk de Avengers en later ook de mensheid moet uitroeien. Ultron trekt dan ook samen met de scepter naar Sokovia waar de tweeling zich nog bevindt en probeert in hen bondgenoten te vinden om de Avengers uit te roeien. Meer zelfs, ze hebben nog een eitje te pellen met Stark. Zijn bommen zorgden er jaren daarvoor namelijk voor dat enkel zij nog over zijn van hun gezin. Ultron wil natuurlijk ook een sterk robotlichaam en laat er eentje ineen steken met vibranium, waar hij aan geraakt dankzij Ulysses Klaue. De Avengers zijn ook al snel in Sokovia en krijgen het allemaal aan de stok met Scarlet Witch die hen hun grootste angsten toont. Scarlet slaagt er ook in om de Hulk te laten losbreken. Tijd voor VERONICA om te verschijnen. VERONICA is een nieuw Iron Man-pak op maat van The Hulk. Hij gaat dan ook snel KO. Na de eerste confrontatie gaan de Avengers naar een safehouse. Meerbepaald Hawkeye’s thuis bij vrouw en en kinderen. Ondertussen gaat Ultron een stapje verder en laat de wetenschapster die Hawkeye oplapte een lichaam voor hem maken van vibranium. Uiteindelijk verschijnt Fury ten tonele om eens te polsen hoe het met Stark gaat, want hij is niet in zijn normale doen na de beelden die Scarlet hem toonde. Ook Thor wil meer weten van zijn persoonlijke beelden en gaat op onderzoek naar Asgard. Eens Scarlet zelf ontdekt dat Ultron eigenlijk alle leven wil uitroeien, veranderen zij en haar broer van kant en alliëren zich met de Avengers. Ultron zelf is ondertussen begonnen met zichzelf up te loaden naar het vibranium lichaam. Dat heeft echter wat tijd nodig, waardoor hij nu in een vrachtwagen vervoerd wordt. Het is dan ook geen verrassing dat een deel van de Avengers er achteraan gaan en erin slagen de link te verbreken. Uiteindelijk, na wat geklooi rond nucleaire codes die Ultron ook wou, ontdekt Stark dat Jarvis nog ‘leeft’ en eigenlijk slimmer is dan Ultron. Zou het dan geen idee zijn van Jarvis up te loaden naar Ultrons lichaam? Ondertussen heeft Ultron wel zijn handen kunnen leggen op Natasha en is hij weer in Sokovia opgedoken. Tijd dus om het landje te evacueren terwijl Ultron alle Iron Agents aanstuurt om de Avengers tegen te houden. Hij wil namelijk de stad uit de grond tillen en weer laten neervallen om zo de inslag van een komeet na te bootsen, waardoor de mens wordt uitgeroeid. Uiteindelijk, nadat iedereen zo goed als mogelijk werd geëvacueerd, vinden Thor en Iron Man er niets anders op dan de volledige stad te laten ontploffen. Doorheen de evacuatie waarin natuurlijk ieder personage zijn moment de gloire krijgt en waarbij Quicksilver zich opoffert, geraakt de Hulk op een vliegtuig waar hij als groen monster geen weg mee kan. Natasha wil helpen hem te kalmeren maar hij negeert haar. De Hulk is bij deze spoorloos. Uiteindelijk is het Vision die de laatste Iron Agent en daarmee Ultron uitroeit. De film eindigt in een nieuwe Avengers-faciliteit waar de nieuwe rekruten opgeleid zullen worden onder leiding van Captain America. Thor vertrekt met de melding dat het wel opmerkelijk is dat er de laatste jaren al 4 infinity stones ten tonele zijn verschenen.

Nieuwe personages
 • Ultron
 • Ulysses Klaue
 • Wanda Maximoff / Scarlet Witch
 • Quicksilver
 • VERONICA / Hulkbuster
 • Vision
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • De Mind Stone die eerst in Loki’s staf zat is nu ingebed in Visions hoofd.
 • PCS: We krijgen een beeld van de Infinity Gauntlet. Thanos neemt hem vast en beslist dan maar zelf alle steentjes te gaan verzamelen.
 • Stan Lee is te zien als veteraan op het Avengersfeestje.
 • Wakanda wordt voor een eerste keer genoemd.

De tweede Avengers-film toont aan hoe de Avengers eigenlijk ook een gevaar zijn voor zichzelf. Iets wat in Captain America: Cival War ook naar voren zal komen. De gebeurtenissen in Sokovia hebben de wereld namelijk wakker geschud. Want wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor alle schade? Op het einde begint Thor zich ook vragen te stellen over de 4 infinity stones die de laatste jaren verschenen zijn. De mind stone werd namelijk officieel benoemd als het steentje dat Vision van een bewustzijn voorziet.

Ant-Man

De inhoud in maximum 10 zinnen

Scott Lang, een ex-gevangene, wordt gerekruteerd door Hank Pym om de nieuwe Ant-Man te worden. Hope, Hanks dochter, zou die taak liever op zich nemen maar mag dat niet van vader Pym omdat hij zo zijn vrouw is verloren. Vroeger waren Pym en Hope’s moeder namelijk het duo Ant-Man en The Wasp. Ant-Man moet het opnemen tegen Pyms protegé Darren Cross, die een eigen verkleiningspak heeft ontwikkeld dat hij nu als een nieuw wapen wil gaan verkopen. Het lukt Ant-Man om Cross te stoppen maar niet zonder even vast te zitten in het quantum realm door zich te verkleinen tot op subatomisch niveau. Daar waar Hanks vrouw faalde terug te keren slaagt Scott erin om dankzij een vergrotingsbommetje terug te keren naar normale grootte.

ant-man

Ant-Mans verhaal start in 1989. We bevinden ons in een SHIELD-gebouw bij een bespreking over het Pym particle tussen papa Stark, Hank Pym, Peggy Carter en Mitchell Carson. Zo blijkt dat Pym zijn ontdekking liever niet deelt met SHIELD. Op naar het heden waar we kennis maken met Scott Lang, een man die wordt vrijgelaten uit de gevangenis en zich heeft voorgenomen daar nooit meer te komen. Helaas vindt hij niet meteen gepast werk en eens hij merkt dat hij niet meer welkom is bij zijn vrouw en dochter laat hij zich door zijn huisgenoten toch verleiden tot een inbraak. Pym Industries is ondertussen uitgegroeid tot een groot bedrijf en is dicht bij een ontdekking. Helaas staat Hank niet meer aan het hoofd maar zijn protegé Darren Cross. Cross staat dus aan de vooravond van een project waarbij soldaten kunnen verkleind worden tot de grootte van een insect en zo ongezien overal kunnen infiltreren. Het gaat hem om de Yellowjackets. Hope, die wel nog in het bedrijf zit, wil Darren samen met haar vader Hank echter tegenhouden. Maar daarvoor wil Hank liever de Ant-Man inschakelen. Zo blijkt dat hij vroeger nog de Ant-Man is geweest maar nu iemand nieuw nodig heeft om zich in het pak te hijsen. En die man vindt hij in Scott door de valse inbraak. Nadat Lang werd opgepakt voor de inbraak bij Pym thuis schiet Hank te hulp en overtuigt Scott om de Ant-Man te worden. Ondertussen wordt Darren steeds labieler omdat het hem maar niet lukt de code te kraken van het verkleiningsproces. Scott verblijft ondertussen bij de Pyms om te trainen en ontdekt dat er iets gebeurd is met Hopes moeder waar Hank het niet over wil hebben met haar. Uiteindelijk komt het toch tot het gesprek. Hank en zijn vrouw waren vroeger, eind jaren 80, Ant-Man en The Wasp. Maar bij een bepaalde missie liep het mis. Hopes moeder verkleinde zichzelf tot subatomisch level en keerde er niet meer van terug. Ze zat/zit vast in het zogenaamde quantum realm. Om Darren te stoppen heeft Hank nog een oude SHIELD-uitvinding nodig. Tijd voor Scott om het nieuw Avengers-trainingscenter een bezoekje te brengen. Na een schermutseling met Falcon slaagt hij erin de uitvinding te ‘lenen’. Niets te vroeg zo blijkt, want Darren is klaar om zijn Yellowjackets aan de wereld te laten zien. Meer zelfs, diezelfde Carson van in 1989 is nog steeds zeer geïnteresseerd. Alleen ligt zijn alliantie nu bij HYDRA. Gelukkig slagen de Pyms en Scott en zijn huisgenoten erin Pym Industries te infiltreren om Cross tegen te houden. Het komt tot een gevecht waarbij Cross in zijn eigen werkend pak kruipt en de aanval inzet op Ant-Man. In alle chaos ontsnapt Carson met het verkleiningsserum. in een laatste poging om Ant Man te verslaan gaat Cross achter zijn dochtertje aan. Het lukt hem gelukkig om Darrens pak op moleculair level te vernietigen en hem zo tegen te houden. Eerst lijkt het echter dat het hem nu ook niet meer ging lukken om weer groter te worden. Maar gelukkig heeft hij nog een vergrotingsbommetje waarmee hij terugkeert tot normale grootte. De film eindigt met de bevestiging dat Scott en Hope elkaar gevonden hebben in de liefde en de Avengers die op zoek zijn naar de Ant-Man.

Nieuwe personages
 • Scott Lang / Ant-Man
 • Hank Pym
 • Darren Cross
 • Hope Van Dyne
 • Ant-Mans huisgenoten met Luis voorop
 • Mini-introductie tot het Quantum Realm
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS:  Hank heeft een ‘verrassing’ voor Hope. Hank was al een eindje bezig aan een verbeterd Wasp-pak. Eigenlijk voor haar moeder maar de tijd is gekomen dat Hope het uitprobeert.
 • PCS: Falcon en Captain America vinden Bucky.
 • Stan Lee speelt een barman in het verhaal van hoe Luis aan de inbraaksuggestie komt.

De laatste film van de tweede fase in het MCU heeft een heel andere toon dan de voorgaande films en dat komt de superhero fatigue die zou durven opsteken wel ten goede. Die verandering in toon startte trouwens al bij Guardians of the Galaxy maar komt hier, op onze aarde als setting, duidelijker tot zijn recht. Het is trouwens een trend die blijft doorgaan in de derde fase. Op vlak van grote vernieuwingen kan ik hier nog het introduceren van het quantum realm vermelden. Een plek waar tijd en ruimte als irrelevant worden gezien.


Zin in meer Road To Infinity War?

Total
0
Shares
4 opmerkingen
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels