Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Road To Infinity War: Phase One – het startte allemaal met Iron Man

Het is bijna zover. Na tien jaar wordt het eerste grote verhaal in het Marvel Cinematic Universe afgesloten. Zullen we afscheid moeten nemen van een aantal personages? Worden er misschien nieuwe geïntroduceerd? Zullen we het verhaal wel kunnen volgen? Allemaal vragen die op 25 april een antwoord zullen krijgen. Maar wat is er de laatste 10 jaar allemaal gebeurd in het MCU? We blikken bij Geekster terug en starten met een uitgebreide samenvatting van het zogenaamde Phase One!

Hieronder volgt dus een uitgebreide samenvatting van alle verhalen die zich in het MCU hebben afgespeeld. Met andere woorden is dit je laatste spoiler warning voor alle films die Avengers: Infinity War voorgaan.

Iron Man

De inhoud in maximum 10 zinnen

Tony Stark, CEO van Stark Industries, wordt gevangengenomen door een terroristische groepering. Hij raakt echter gewond waardoor ene Jensen een magneet in Tony’s borst installeert om hem van een sluipende dood te redden. Tony moet raketten bouwen voor de terroristen maar bouwt in plaats daarvan het allereerste Iron Manpak en ontsnapt. Zodra blijkt dat Obediah, Tony’s zakenpartner en vaderfiguur, zijn wapens verkocht aan de terroristen is het hek van de dam en komt het tot een conflict. Nadat alle chaos weer is gaan liggen, maakt Tony nog bekend aan de wereld dat hij de Iron Man is.

mcu iron man

We maken in deze allereerste MCU-film kennis met Tony Stark, baas van het wapenbedrijf Stark Industries. Het verhaal start met Tony die gevangen wordt genomen door een terroristische groepering. Bij de aanval om hem te kidnappen raakt Stark echter gewond en plaatst ene Jensen een minimagneet in zijn borst om het schrapnel tegen te houden zijn hart te doorboren. Voor de terroristen moet Tony echter één van zijn nieuwste raketten maken. Dat doet hij niet en het eerste Iron Man-pak ziet het levenslicht waarmee hij dan ook ontsnapt. De terroristen vinden helaas de restanten en proberen het dan ook maar te herstellen. Ondertussen ontdekt Tony dat zijn bedrijfspartner en vaderfiguur Obediah zijn wapens verkocht/leverde aan diezelfde terroristen. Het gaat zelfs zover dat Obediah het oude pak van de terroristen steel om het zelf als wapen te gaan gebruiken tegen zijn eerdere partner. Maar dat is buiten Iron Man gerekend. Doorheen de film ontwikkelt Iron Man ook een nieuwe versie van de magneet, die eigenlijk de kracht van een mini-kernreactor bevat. Op het einde maakt Tony ook nog voor de hele wereld bekend dat hij de Iron Man is.

Nieuwe personages
 • Tony Stark / Iron Man
 • Pepper Potts / Tony’s vriendin
 • Rhodey / Tony’s beste vriend bij het Amerikaans leger
 • Agent Phil Coulson van S.H.I.E.L.D. (cameo)
 • Obediah Stane / Iron Monger / Starks zakelijke partner
 • Happy Hogan / Starks assistent
 • Nick Fury / Commandant S.H.I.E.L.D.
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS: Nick Fury komt bij Stark thuis het Avengers Initiative voorstellen.
 • Stan Lee verschijnt als Hugh Heffner op de rode loper.

De eerste film in het MCU doet wat het, als start van het globale verhaal, moet doen. En dat trouwens zonder het te willen forceren (kuch The Mummy kuch). Zonder de post-credits scene met Fury in de hoofdrol kon deze film evengoed op zichzelf een franchise gaan leiden. Dat heeft het met Iron Man 2 en Iron Man 3 eigenlijk ook gedaan.

The Incredible Hulk

De inhoud in maximum 10 zinnen

Bruce Banner, een topwetenschapper heeft een bepaald (onaf) serum op zichzelf uitgetest waardoor hij, eens zijn hartslag boven de 200 gaat, in een groot groen monster verandert. The Hulk ontsnapt na die test van het Amerikaanse leger naar de Braziliaanse favela’s. Hij blijft echter, samen met ene Mr. Blue online, zoeken naar een medicijn. Mr. Blue heeft echter nog een correspondent, een supersoldaat wil onder leiding van generaal Ross ook nog eens hetzelfde serum innemen met alle gevolgen van dien.

mcu hulk

De film start met een informatierijke introductie over hoe Bruce Banner zelf radioactieve vloeistof inspuit om zichzelf gezonder te maken. Dat gaat echter verkeerd en zorgt ervoor dat hij vanaf 200 hartslagen per minuut verandert in het groene monster dat we kennen als The Hulk. The Hulk ontsnapt van de campus, doch al achternagezeten door het Amerikaanse leger, naar Brazilië. Het leger ziet namelijk wel iets in The Hulk als wapen. Het groene monster houdt zich schuil in de favela’s en traint om zijn hartslag en opvliegendheid onder controle te krijgen. Ondertussen houdt hij als Mr. Green online contact met ene Mr. Blue die meehelpt een geneesmiddel te vinden. Door enkel online te converseren gaat dat echter niet van een leien dakje. De man heeft ook meer data nodig dus wordt het tijd om elkaar te ontmoeten in New York. Ondertussen is er ook een overijverige soldaat die met de hulp van generaal Ross en een blauw serum (Captain America?) van het Amerikaanse leger een supersoldaat wordt. De man wil echter meer en komt uiteindelijk ook bij Mr. Blue terecht die hem dezelfde vloeistof toedient als The Hulk bovenop het supersoldaatserum. Dat loopt natuurlijk verkeerd af…

Nieuwe personages
 • Bruce Banner / The Hulk
 • Betty Ross / Love interest
 • Generaal Ross / Vader Betty en generaal bij het Amerikaanse leger
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS: Stark vertelt aan Generaal Ross dat S.H.I.E.L.D. een team aan het samenstellen is.
 • Stan Lee drinkt het flesje limonade dat een beetje van Hulks bloed bevat.

In The Incredible Hulk wordt de tweede Avenger geïntroduceerd. Deze keer echter geen man die zijn eigen superpak maakte maar een misgelopen serumexperiment dat Banner heeft gemodificeerd zodat hij in het groene monster kan veranderen.

Iron Man 2

De inhoud in maximum 10 zinnen

De zoon van Anton Arkov, Ivan, ziet op tv hoe Tony bekendmaakt dat hij Iron Man is. Ivan merkt ook dat Tony gebruikt maakt van de technologie die zijn vader Howard Stark samen met Anton heeft ontwikkeld. Ivan is natuurlijk niet blij dat enkel Stark met de faam is gaan lopen. Ondertussen is Justin Hammer, de CEO van Hammer Industries, gestart met de ontwikkeling van zijn eigen Iron Man-wapenpakken. Hij rekruteert daar ook Arkov voor als blijkt dat hij de code van de technologie zelf niet kan kraken. Black Widow infiltreert ondertussen Stark Industries om Tony in naam van S.H.I.E.L.D. wat in de gaten te houden. Arkov neemt de Iron Drones van Hammer echter over en het is aan Tony en Rhodey, die een eigen pak geclaimd heeft, om Hammer en Arkov te stoppen.

mcu iron man 2

We starten de film met een kleine throwback naar de eerste Iron Man op het moment dat Tony bekendmaakt dat hij de ijzeren man is. Dat nieuwsbeeld zien we door de ogen van Ivan Arkov, de zoon van Anton Arkov, een partner van Howard Stark, Tony’s vader. Howard en de Russische Anton werkten indertijd samen aan de technologie die Iron Mans hart gaande houdt. Maar daar is helaas iets misgelopen waardoor Anton werd gedeporteerd en Howard zo met alle faam is gaan lopen. Geen grote verassing dat Ivan zint op wraak. Het komt tot een eerste schermutseling tussen Iron Man en Ivan tijdens de Grand Prix van Monaco. Daar wint Stark en wordt Ivan opgesloten. Maar dat is buiten Mr. Hammer gerekend. Justin Hammer van Hammer Industries, een concurrent van Stark Industries, zou maar wat graag de overheid willen voorzien van de Iron Man-technologie en ziet in Ivan de oplossing. Over de hele wereld is eigenlijk een race begonnen om die wapentechnologie te dupliceren. Ondertussen heeft Tony ook nog problemen met zijn ‘hart’. De batterijtjes die het ding van stroom voorzien zijn niet zo gezond en tasten Tony’s bloed levensbedreigend aan. Hierdoor gaat hij zich nogal roekeloos gedragen. Daarnaast heeft S.H.I.E.L.D. zich ook binnengewerkt bij Stark Industries. Dat in de vorm van Nathalie Rushman of, zoals wij ze eigenlijk al kennen, als Natasha Romanoff of Black Widow. Uiteindelijk komt alles samen op de Stark Expo waar Hammer de drones die Ivan voor hem maakte niet in de hand heeft. Het is aan Iron Man en zijn maatje Rhodes, die voor de gelegenheid, voor en via het Amerikaans leger ook een pak heeft geclaimd, om alles weer op orde te zetten. Doorheen de film wordt Pepper ook CEO van Stark Industries, al geeft ze die titel op het einde alweer op. Ook het ‘hartprobleem’ kan Tony aan de hand van een verborgen tip van zijn vader oplossen.

Nieuwe personages
 • Ivan Arkov / de antagonist
 • Anton Arkov / Ivans Vader / Vroegere partner Tony
 • Howard Stark / Tony’s vader
 • Rhodey (hercast)
 • Natasha Romanoff / Black Widow
 • Justin Hammer / CEO Hammer Industries
 • Senator Stern / Stelt zich de vraag of Iron Man geen gevaar is?
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS: Coulson vindt Thors hamer Mjölnir in New Mexico.
 • Stan Lee speelt Larry King als bezoeker van de Stark Expo.

De tweede Iron Man opent het MCU door een iets uitgebreidere introductie van S.H.I.E.L.D. en diens agenten. Black Widow maakt bijvoorbeeld haar intrede.

Thor

De inhoud in maximum 10 zinnen

Als Thor ervoor zorgt dat de wapenstilstand tussen Asgard en Jotunheim gebroken wordt, en Loki ontdekt dat hij geadopteerd werd, verbant Odin hem naar aarde. Daar wordt hij gevonden door stormvolgers Jane, Erik en Darcy, die maar wat geïnteresseerd zijn in de god. S.H.I.E.L.D. claimde ondertussen Thors hamer, maar zodra Thor die daar wil gaan ophalen, wordt hij ondervraagd door onze goede vriend Coulson. Thor slaagt erin de aardlingen aan zijn kant te krijgen en hij wordt uiteindelijk teruggehaald naar Asgard door zijn vrienden om Loki te stoppen. Die heeft namelijk Asgard overgenomen nadat Odin door de stress in een soort coma is terechtgekomen. De film eindigt met het breken van de Bifrost om het tweede plan van Loki om Jotunheim te vernietigen tegen te houden.

mcu thor

De vierde film van het MCU begint in de ruimte. Meerbepaald bevinden we ons op Asgard, waar Odin, de Alvader, vertelt over hoe hij en zijn volk de aarde gered hebben van de Ijsreuzen door een hele tijd geleden de bron van hun vernietigende kracht te pakken. Het gaat hier om een niet benoemd kistje die een winterse energie bevat. Hij vertelt dit allemaal in functie van Thors kroning. Die loopt helaas in het honderd wanneer ontdekt wordt dat het kistje werd gestolen. De roekeloze Thor, zijn broer Loki en zijn vrienden Sif, Hogun, Volstagg en Fandral trekken naar Jotunheim, het rijk van de Ijsreuzen. De hele operatie loopt echter fout en de wapenstilstand met Laufey is niet meer. Door een reddingsactie van Odin zijn Thor, zijn gevolg en het kistje gelukkig wel nog terug in Asgard geraakt. Loki ontdekte in Jotunheim dat hij werd geadopteerd. Dat bekent Odin om later als vredeoffer te dienen naar Laufey toe. Odin heeft geen zin meer in Thors roekeloos gedrag, verbant hem en vervloekt zijn hamer naar Midgard (onze aarde). Daar wordt hij gevonden door stormvolgers Jane Foster, Erik Selvig en Darcy. Ondertussen heeft S.H.I.E.L.D. de site waar Thors hamer terechtkwam afgezet. Ook bij Jane brengen ze een bezoekje om al haar onderzoek te ‘lenen’. Thor wil natuurlijk zijn hamer terug en breekt samen met Jane in bij S.H.I.E.L.D. Het lukt Thor echter niet om de hamer op te heffen want hij is die momenteel niet waardig (Odin’s vloek). Thor wordt dan ook gevangengenomen ter ondervraging. Op Asgard is Odin ondertussen in een Odinslaap gevallen, een soort coma door de stress. Loki ziet zijn kans en neemt het koningschap over en steekt een plan in gang om wraak te nemen. Ondertussen willen Lady Sif en de rest van Thors vrienden hem terughalen van aarde. Met wat hulp van Heimdall geraken ze daar ook. Maar makkelijk wordt het niet want Loki stuurt The Destroyer achter hen aan. Lange vechtscène kort offert Thor zich op voor Jane en zijn vrienden en is hij zo de hamer weer waardig. Terug op Asgard blijkt dat Loki een dubbel plan had om Jotunheim te vernietigen met de Bifrost. Thor, als goede koning van de 9 werelden die hij wil zijn, wil dat echter tegenhouden en breekt de regenboogweg die alle werelden met Asgard verbindt.

Nieuwe personages
 • Odin / De Alvader / Thors vader, Loki’s adoptievader
 • Thor
 • Jane Foster / Love interest, wetenschapster
 • Loki / Thors adoptiebroer
 • Erik Selvig / Jane’s assistent
 • Darcy / Jane’s stagiair
 • Fandral, Hogun, Sif en Laufey / Thors vrienden, de Warriors Three
 • Heimdall / bewaker van de Bifrost
 • Hawkeye (cameo)
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • De Tesseract, of de Space Stone, is in handen van S.H.I.E.L.D.
 • PCS: Dokter Selvig wordt gepresenteerd met een blauw lichtgevende kubus. Fury denkt dat het een doorbraak kan zijn om alle energieproblemen in de wereld mee op te lossen. Ze hebben echter niet door dat Loki aan het luistervinken is.
 • Eén van de truckers die de hamer probeert los te trekken uit het zand voordat S.H.I.E.L.D. de site inneemt, wordt gespeeld door Stan Lee.

Het MCU wordt weer een stukje groter. We trekken meerbepaald naar de ruimte en leren dat al die Noorse mythes gewoon echt bestaan. Ook de eerste infinity stone wordt geïntroduceerd. Al weten we nog niet wat voor gevolgen dat gaat hebben op de rest van het MCU.

Captain America: The First Avenger

De inhoud in maximum 10 zinnen

Steve Rogers was in de jaren 40 de tweede supersoldaat van de hand van dr. Ereskine. De eerste was iemand aan HYDRA’s kant, namelijk Herr Schmidt die verder wil gaan dan zijn overste Hitler en eigenlijk de wereld wil overnemen. En dat wil hij doen met wapens die worden voorzien van energie door de Tesseract, een energiebron afkomstig van Odin. Captain America neem het natuurlijk op tegen Schmidt of de Red Skull en al zeker als zijn beste vriend Bucky gevangengenomen wordt. Hij slaagt erin Red Skull de ruimte in te katapulteren en een reeks bommen richting de VS af te wenden. Bucky ‘sneuvelt’ helaas en Steve stort met de bommen neer in het poolgebied, waar hij in het heden gevonden werd. Howard Stark en Peggy Carter vinden na het hele conflict wel de Tesseract nog terug.

mcu captain america

De vondst van een oud vliegtuig onder het noordpoolijs leidt ons naar het verhaal van de allereerste Avenger. We springen zo’n 60 jaar terug in de tijd naar de Tweede Wereldoorlog en maken kennis met Steve Rogers, een kleine, tengere jongeman die koste wat het kost bij het leger wil gaan. Helaas wordt hij in iedere staat waar hij het probeert geweigerd. Zijn vriend James Barnes, Bucky voor de vrienden, wordt wel toegelaten en geplaatst in het 107de regiment om ten strijde te gaan tegen het nazibewind. Om Steve wat op te beuren en als afscheid trekken ze samen naar de Stark Expo waar momenteel de World Exposition of Tomorrow wordt gehouden. Na de expo ontmoet hij dr. Ereskine van de SSR (Strategic Scientific Reserve, een voorloper van S.H.I.E.L.D.) die wel iets in Steve Rogers ziet. Ereskine wil van Rogers zijn eerste supersoldaat maken. Aan de hand van een serum en een van Howard Starks machines wordt de slappe Steve Rogers de slimme, sympathieke, empathische goedzak Captain America. Ereskine heeft trouwens een Duitse achtergrond. Hij was namelijk het serum al aan het onderzoeken onder Hitlers bewind voor HYDRA, de Duitse onderzoeksdienst als tegenhanger van de SSR. Bij hen was het Johann Schmidt die het toen nog onafgewerkte serum innam. Het probleem hierbij is echter dat de karaktereigenschappen, die ook versterkt worden door het serum, een echt monster gemaakt hebben van de man. Geef die man dan nog eens toegang tot een energetisch artefact afkomstig van Odin en het hek is volledig van de dam. Als het doctor Zola lukt om de energie van de Tesseract te conserveren, schieten de wapenfabrieken uit de grond. Maar zo ook de ambitie van Schmidt die ondertussen ook The Red Skull wordt genoemd. Daar waar Captain America hoopte mee te gaan strijden, wordt hij eerder ingezet om propaganda te maken in functie van obligaties en het oppeppen van de soldaten. Maar als hij terechtkomt bij de 107de divisie ontdekt hij dat Bucky gevangengenomen werd. Een reddingsmissie dient zich dus aan. Helaas ziet kolonel Philips dat niet zitten. Gelukkig zijn Howard Stark en Agent Carter er om hem te helpen om de wapenfabriek waar zijn vriend en nog een hoop andere soldaten zijn opgesloten, te vernietigen. Dat lukt maar The Red Skull kan ontkomen. In een reis tegen de klok is het aan Rogers en zijn nieuwe vrienden om Schmidt tegen te houden. Die heeft het nu namelijk gemunt op de hele wereld. Een eerste stap in het tegenhouden van de man is het vinden en vangen van zijn handlanger dr. Zola. Tijdens deze missie ‘sneuvelt’ Bucky wat ervoor zorgt dat Captain America Schmidt nog meer wil tegenhouden. Daarvoor kaapt Rogers het vernietigingsvliegtuig de Valkyrie, na een schermutseling waarbij Schmid de ruimte wordt in getransporteerd. Helaas kan hij het niet van koers doen wijzigen dus zit er niks anders op dan zichzelf op te offeren en het vliegtuig te laten neerstorten in een poolgebied. Howard Stark zoekt nog tevergeefs naar het wrak maar vindt het helaas niet terug. Hij heeft echter wel zijn handen kunnen leggen op de Tesseract.

Nieuwe personages
 • Dokter Ereskine / Ontwikkelaar van het supersoldaatserum
 • Steve Rogers / Captain America
 • James Barnes / Bucky / Steve z’n beste vriend
 • Agent Peggy Carter / Agente bij de SSR
 • Doctor Zola / Wetenschapper o.l.v. HYDRA en Red Skull
 • Johan Schmidt / Red Skull
 • Senator Brandt
 • Kolonel Philips
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • De Tesseract werd gevonden door Howard Stark (S.H.I.E.L.D.) op het einde van de Tweede Wereldoorlog.
 • PCS: Fury vraagt aan een trainende Captain America of hij zin heeft om de wereld te redden?
 • Wanneer senator Brandt een medaille wil geven aan Captain America zit Stan Lee in het publiek.

De eerste Captain America-film geeft ons vooral wat meer inkijk in de geschiedenis van S.H.I.E.L.D. of de vroegere SSR. Maar ook hun tegenhangers aan de andere kant van het conflict, HYDRA, worden geïntroduceerd. Er wordt ook nog maar eens onderstreept dat de wapenwedloop al heel lang bezig is. En dat niet enkel op vlak van fysieke wapens maar ook door de ontwikkeling van gemodificeerde soldaten.

The Avengers

De inhoud in maximum 10 zinnen

De Chitauri hebben het, onder leiding van Loki, gemunt op de aarde. Loki heeft namelijk dr. Selvig en Hawkeye in zijn macht en kan met de Tesseract een portaal openen waardoor de Chitauri New York kunnen aanvallen. Een aanval als deze vraagt om de activatie van het Avengers Initiative. Die bestaan eerst uit Iron Man, Captain America, Bruce Banner en Black Widow maar worden al snel vervoegd door Thor als hij Loki komt kidnappen om hem tegen te houden. Maar dan infiltreert Hawkeye S.H.I.E.L.D.s vliegdekschip en ontsnapt Loki weer, wordt Coulson in een poging hem tegen te houden gedood en zijn de Avengers weer bij af. Het duurt niet lang voordat de Chitauri New York binnendringen en het lijkt alsof alles verloren is. Maar de Avengers vechten terug en kunnen de invasie afwenden. Al heeft Iron Man daarvoor een door S.H.I.E.L.D. te vroeg uitgestuurde nucleaire raket moeten afleiden doorheen het portaal. De Tesseract en Loki worden uiteindelijk door Thor terug naar Asgard gebracht.

mcu avengers

We beginnen met een scène waarin een Chitauri laat weten aan een dan nog onbekend wezen dat de Tesseract wakker is. S.H.I.E.L.D. en NASA werkten namelijk samen aan een project om de energie van de Tesseract te kunnen controleren. Dat loopt echter fout en de space stone opent een portaal waardoor Loki verschijnt in het midden van de S.H.I.E.L.D.-site. Hij neemt met een speciale staf die hij van de Chitauri kreeg, zowel Dokter Selvig als Hawkeye over. De drie ontsnappen met de Tesseract in hun bezit aan Fury en S.H.I.E.L.D. Ook S.H.I.E.L.D. moet evacueren want het portaal is niet stabiel en staat op ontploffen. Na deze nederlaag blijf Fury natuurlijk niet stilzitten en zet Coulson in het werk. Black Widow, midden in een missie, krijgt een telefoontje dat ze dringend bij S.H.I.E.L.D. verwacht wordt. Het is dan aan haar om Banner te overhalen mee te komen vanuit Zuid-Amerika om te helpen bij het gamma-onderzoek om de Tesseract terug te vinden. Ook Captain America krijgt een bezoekje van Fury (zie PCS Cap Am). Coulson, ondertussen goede maatjes met Pepper, brengt ook Stark op de hoogte dat het Avengers Initiative terug op de rails staat. De eerste ontmoetingen tussen de nieuwe Avengers (Black Widow, Hulk en Captain America) lopen relatief vlot op het gigantische vliegdekschip. Ondertussen is Loki samen met Hawkeye en Selvig aan het werk om de Tesseract te stabiliseren waardoor hij het portaal blijvend kan openhouden. Zijn plan is om het Chitauri-leger te gebruiken om de aarde over te nemen. Mensen zijn namelijk een ras dat niet om kan met vrijheid. Ze zijn gemaakt om over geheerst te worden. Om de Tesseract te stabiliseren heeft hij iridium nodig. Loki, het ‘showbeest’ dat hij is, maakt er een show van en komt zo op de radar van S.H.I.E.L.D. Tijd voor Captain America om uit te rukken. Het is echter het verrassingsoptreden van Iron Man dat ervoor zorgt dat Loki gevangengenomen kan worden. Maar dat is bij het transporteren buiten Thor gerekend, die Loki kidnapt. Verblind door broederliefde wil hij Loki eerst nog op andere gedachten brengen maar hij wordt abrupt aangevallen door Iron Man. Hun schermutseling wordt gelukkig uiteen gehaald door Captain America, waarna iedereen terug op de vliegende S.H.I.E.L.D.-basis wordt verwelkomd. Cap, Stark en Banner beginnen dan een onderzoek naar Loki’s staf, maar vragen zich ook af of S.H.I.E.L.D. geen andere bijbedoelingen heeft met de Tesseract. En zo blijkt hebben ze gelijk: documenten getiteld “fase 2” tonen aan dat ook S.H.I.E.L.D. wel iets ziet in Tesseract-wapens. Maar dan verschijnt Hawkeye ten tonele. Met zijn fantastische boogschietskills heeft hij al snel een aantal motoren van het vliegtuig onklaar gemaakt waardoor het schip in vrije val gaat. Uiteindelijk lukt het Cap en Iron Man om het schip in de lucht te houden door een motor te herstellen. Maar door de stress is The Hulk wel vrijgekomen en uit het vliegtuig gevallen. Ook Loki ontsnapt in al het tumult door een list met Thor in de hoofdrol. Maar dat is buiten Coulson gerekend die graag een nieuw destroyer-wapen zou uitproberen. Maar het loopt mis en Coulson wordt neergestoken. Hawkeye werd ondertussen gevonden door Black Widow en werd met een goedgerichte mep uit zijn Loki-hypnose gehaald. Alles samen zijn de Avengers terug bij af. Maar Fury heeft nu iets om de overblijvende bende te motiveren: wraak nemen voor Coulsons dood. Al snel ontdekken ze dat Loki de gloednieuwe Stark Tower gaat gebruiken om het portaal op te roepen. Dat gebeurt ook en The Fight For New York is gestart. En weet je wat, het lukt de Avengers om hun sterktes te combineren en het Chitauri-leger in te perken. De internationale S.H.I.E.L.D.-raad ziet dat echter niet en stuurt voorbarig een nucleaire bom af op Manhattan. Het lukt Fury echter wel om de Avengers te waarschuwen. Iron Man ziet zijn kans om de atoombom door het portaal richting de Chitauri te schieten. Dat lukt hem ook maar zo verbruikt hij superveel energie van zijn pak. Gelukkig schiet The Hulk te hulp door hem op te vangen. Loki en de Chitauri zijn dus verslagen. Thor neemt Loki en de Tesseract terug mee naar Asgard om beiden daar op te sluiten.

Nieuwe personages
 • Agent Maria Hill / Agent van S.H.I.E.L.D.
 • Hawkeye
 • Thanos
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • De Tesseract wordt opgeslagen op Asgard.
 • PCS: Een overlevende Chitauri brengt verslag uit bij Thanos. Het menselijk ras blijkt sterker dan gedacht.
 • PCS: De Avengers eten in stilte een potje shoarma.
 • In een nieuwsmontage na het grote gevecht in NY verschijnt Stan Lee als een man die niet gelooft dat superhelden iedereen gered hebben.

The Avengers brengt voor een eerste keer het hele superheldenteam samen om het op te nemen tegen een alienras. Er wordt, onwetend voor het publiek van toen, ook een tweede infinity stone geïntroduceerd. De mind stone bevindt zich namelijk in Loki’s staf.


Zin in meer Road To Infinity War?

Total
0
Shares
2 opmerkingen
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels