Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Road to Endgame Phase Three Part Two – Oh Snap

We’re in the endgame now! Na een tiental jaar is het zo ver. The Infinity Saga komt tot een einde (en zet waarschijnlijk de deur open naar een nieuw lang verhaal). Maar geen einde zonder een recap van wat er nu allemaal aan voorafging. Ter voorbereiding van Avengers: Infinity War keken we doorheen Phase 1, Phase 2 en Phase 3 terug naar wat er voorheen gebeurde. We doen dat hier bij Geekster natuurlijk ook voor Avengers: Endgame.

Hieronder volgt dus een uitgebreide samenvatting van alle verhalen die zich in het MCU hebben afgespeeld. Met andere woorden is dit je laatste spoiler warning voor alle films die Avengers: Endgame voorgaan.

Avengers: Infinity War

De inhoud in maximum 20 zinnen

Deze keer geen 10 maar 20 zinnen want er gebeurt gewoon extreem veel in Avengers: Infinity War.

 • Nadat Thanos’ zogenaamde kinderen het Asgardiaans schip hebben overgenomen, verschijnt ook de paarse titan ten tonele. Hij toont meteen de kracht van de Infinity Stones en verwoest het schip. Loki sterft en Thor blijft in de ruimte zweven tot hij wordt opgepikt door de Guardians waarna ze zich opsplitsen. Thor, Groot en Rocket gaan een nieuw wapen gaan maken op Nidavellir.
 • The Hulk die ook op het schip was, werd door Heimdall last-minute naar het Sanctum Sanctorum gebifrost. Ondertussen zijn Thanos’ handlangers er aangekomen en duurt het niet lang voordat Iron Man, Doctor Strange en Spider-Man op zijn schip klimmen en meevliegen richting Titan. Ondertussen bereikt het nieuws ook de rest van de Avengers en verzamelen ze in Wakanda.
 • Gamora, Drax en Peter Quill trekken naar Knowhere om voor Thanos de Reality Stone te bemachtigen maar falen. Ze falen zo hard dat Thanos met behulp van Gamora ook de Soul Stone aan zijn Gauntlet kan toevoegen. Uiteindelijk komt het tot een eerste confrontatie tussen de Guardians, Tony, Spider-Man en Doctor Strange tegen Thanos op zijn thuisplaneet Titan. Het lukt hen bijna hem te verslaan tot het moment waarop Peter beseft dat Thanos Gamora heeft opgeofferd.
 • In Wakanda krijgt Shuri de opdracht om Visions Mind Stone te verwijderen. Maar eens de invasie van Thanos monsterleger start, beseffen ze dat het te lang gaat duren en geeft Vision Wanda de opdracht de steen samen met hem te vernietigen. Ondertussen verschijnen ook Thor, Groot en Rocket in Wakanda en helpen samen met de andere Avengers zoveel mogelijk vijanden buiten het land te houden.
 • Helaas transporteert ook Thanos zich terug naar aarde met ondertussen vijf van de zes stenen op zijn knokkels. Met de Time Stone brengt hij Vision terug tot leven en vermoordt hem opnieuw door de Soul Stone eigenhandig uit zijn hoofd te trekken. Na een mislukte poging van Thor om Thanos in twee te hakken, volgt de snap en verdwijnt 50% van alle leven in het universum.
Avengers Infinity War
(c) Marvel
Asgard – the ship where it happened

Aan het einde van Thor: Ragnarok zagen we al het schip van Thanos opduiken. Infinity War begint dan ook amper enkele minuten later. Thanos en zijn consorten (Cull Obsidian, Ebony Maw, Proxima Midnight en Corvus Glaive) hebben al terreur gezaaid op het Asgardiaanse schip en Thor gevangen. Thanos wil de Tesseract, nadat hij offscreen al de Power Stone van Xandar had gehaald, en voelde/wist dat die op het schip was. Heimdall ligt gewond op de grond en kan alleen toekijken. Loki blijkt de Tesseract te hebben meegegraaid toen hij de schedel van Surtur moest halen (Damn it, Loki!), maar wil hem niet afstaan aan Thanos. Daarop neemt die Thor z’n hoofd in een houdgreep om Loki zo te overhalen. Net wanneer we denken dat de God of Mischief zijn broer voor een laatste keer verraadt, roept hij de Hulk. Wanneer die machteloos blijkt, laat Loki een mes verschijnen en probeert hij Thanos zelf neer te steken. Maar die had het zien aankomen en vermoordt Loki voor de ogen van Thor. Met zijn laatste krachten stuurt Heimdall Hulk naar aarde met de Bifröst, waarop hij door Glaive definitief uitgeschakeld wordt. Nu Thanos de Space Stone aan zijn Gauntlet kan toevoegen, vernietigen ze het schip met de Power Stone.

New York – the city that never gets some rest

Na de title card zien we Hulk dankzij Heimdall vallen richting aarde. Hij stort neer in het Sanctum Sanctorum in New York, waar Wong en Stephen Strange op dat moment broodjes gaan halen. Ondertussen zien we Tony Stark samen met Pepper Potts tijdens een wandeling in het park. Ze worden gestoord door Doctor Strange, die Tony z’n hulp vraagt. Tony wimpelt hem een beetje af, maar hij beseft hoe ernstig het is wanneer ook Bruce helemaal aangeslagen opduikt. Het is dan ook al enkele jaren geleden sinds ze elkaar nog zagen. In het Sanctum waarschuwt Bruce de anderen voor Thanos en zijn plan om de Infinity Stones te verzamelen. Bruce verneemt wat er met de Avengers is gebeurd sinds Age of Ultron, maar vindt het maar nietig in vergelijking en spoort Tony aan om Steve te bellen met zijn klaptelefoon. Net op dat moment horen ze buiten lawaai en zien ze Maw en Obsidian aankomen op aarde. Zij willen de Time Stone die door Strange en Wong beschermd wordt. Peter Parker zit ondertussen op de bus richting een schooluitstap. Zijn spider sense waarschuwt hem voor het gevaar en hij schiet te hulp dankzij Ned. Bruce wil ook helpen om de steen te beschermen, maar hij kan niet veranderen in de Hulk. Maw krijgt Strange uiteindelijk te pakken, maar Tony en Peter verstoppen zich in het ruimteschip en gaan hen achterna. Wong blijft achter om het Sanctum Sanctorum te beschermen, terwijl Bruce Steve belt om de Avengers te verzamelen.

Schotland en Avengers HQ – romantische en teamuitstapjes

In Scotland zijn Wanda and Vision ondertussen op romantische vakantie. Ze willen er graag met z’n tweeën vandoor, weg van alle ellende, maar de Mind Stone blijft Vision parten spelen. Vision en de Steen hebben ondertussen dezelfde relatie als Harry Potter en zijn litteken. Op wandeling zien Wanda en Vision de vernieling die gezaaid werd in New York en op dat moment worden ze gevonden door Proxima Midnight en Glaive. Vision wordt neergestoken, en de kinderen van Thanos proberen de Mind Stone te stelen. Ook Wanda krijgt het verrassend lastig. Ze worden net op tijd gered door Steve Rogers, Natasha Romanoff en Sam Wilson, maar Proxima en Glaive kunnen ontsnappen. Het drietal neemt Wanda en Vision mee naar het hoofdkwartier van de Avengers in New York, waar Rhodey hen opwacht. Ook Bruce is intussen gearriveerd en hij vertelt hen over Thanos en de Stenen. Vision stelt voor dat Wanda de steen in zijn voorhoofd vernietigt om te voorkomen dat Thanos die in handen krijgt. In plaats daarvan stelt Steve voor om naar Wakanda te gaan en daar de steen te laten verwijderen.

Ruimte – niet op aarde dus

De Guardians vangen het noodsignaal op van het Asgardiaanse schip en zetten koers ernaartoe. Tussen de brokstukken stuiten ze ineens op Thor. Hij vertelt de Guardians over Thanos en de Stones en verwacht dat hij nu op zoek zal gaan naar de Reality Stone, die destijds door Sif en Volstagg aan de Collector werd gegeven. Thor heeft ook weet van een wapen dat Thanos kan doden en besluit om naar Nidavellir te gaan en dat eerst in zijn bezit te krijgen. Rocket en Groot gaan met hem mee, terwijl Drax, Peter, Mantis en Gamora naar de Collector op Knowhere gaan.

We zien in een flashback hoe Gamora bij Thanos terecht is gekomen nadat hij de halve bevolking van haar planeet uitroeide. Gamora vraagt aan Peter om te beloven dat hij haar vermoord indien Thanos haar te pakken krijgt en hij gaat akkoord. Wanneer ze aankomen op Knowhere, zien ze hoe Thanos de Collector ondervraagt over de locatie van de Steen. De Guardians proberen om voorzichtig dichterbij te komen en een plan te bedenken, maar dat valt in het water wanneer Drax vooruit stormt om wraak te nemen. Gamora kan Thanos ogenschijnlijk vermoorden, maar Thanos had de Reality Stone inmiddels al en gebruikte die om de hele scène te simuleren en de Guardians in de val te lokken. Hij neemt Gamora gevangen, want zij zou weten waar de Soul Stone is. Als drukmiddel houdt hij op zijn schip Nebula gevangen terwijl ze langzaam uit elkaar wordt getrokken. Om haar te sparen gaat Gamora akkoord om Thanos naar de Steen te brengen. Ze komen aan op de planeet Vormir, waar de Red Skull bewaker blijkt te zijn van de Soul Stone. Ondertussen ontsnapt Nebula uit haar netelige positie en contacteert ze de andere Guardians om haar op te wachten op Titan. Op Vormir onthult de Red Skull dat de Steen alleen kan bemachtigd worden door iemand die een geliefde opoffert. Gamora denkt dat dat Thanos z’n ondergang wordt, aangezien hij van niemand houdt, maar dat zag ze verkeerd. Thanos gooit Gamora de afgrond in en krijgt zo ook de Soul Stone.

Titan – ontmoetingsplek voor helden

Op een andere plek in de ruimte is Tony intussen het schip met Doctor Strange en Ebony Maw binnengedrongen. Daar komt hij Peter (Parker) tegen en daar is hij allesbehalve blij mee. Doctor Strange wordt intussen omgeven door naaldachtige energiestralen die langzaamaan in zijn huid dringen. Peter en Tony bedenken een plan om Doctor Strange te redden en slagen er uiteindelijk in om Maw uit het schip te slingeren. Ze zetten met het schip koers rchting Titan, waar ze stuiten op Star-Lord, Drax en Mantis. De groep brengt elkaar op de hoogte van wie ze zijn en wat Thanos wil doen, en ze vormen een plan om Thanos te overmeesteren. Doctor Strange gebruikt de Time Stone om alle toekomstmogelijkheden te zien en komt tot de conclusie dat er maar 1 scenario uit de 14 miljoen is waarin ze niet verliezen. Thanos teleporteert naar Titan, waar hij zijn plan uit de doeken doet om de halve bevolking uit te roeien en de overblijvers zo een beter leven te geven. De groep pikt dit niet en zet het plan in werking. Het lukt wonderwel en de groep kan Thanos in bedwang houden terwijl Tony en Peter (Parker) de Gauntlet proberen af te nemen. Maar dan duikt Nebula op. Wanneer Peter (Quill) aan Thanos vraagt waar Gamora is, ziet Nebula de Soul Stone en beseft ze dat Gamora dood is. Peter z’n hart wordt gebroken, waardoor hij zich niet meer aan het plan kan houden. De groep kan Thanos niet meer de baas en moet hem laten gaan. Hij steekt Tony neer en dreigt ermee hem te vermoorden als Strange de Time Stone niet geeft. Om Tony te sparen, gehoorzaamt hij dan ook. Thanos kan zo nog een steen toevoegen en vertrekt naar aarde voor de laatste steen.

Nidavellir – een ster die weer voor je straalt

Onderweg naar Nidavellir hebben Thor en Rocket een behoorlijk serieus gesprek. Nidavellir is de thuiswereld van de dwergen. Daar staat ook de grootste smeltoven van het universum, waarmee onder andere Mjölnir gemaakt werd. Op dit moment is de wereld echter verlaten en is de krachtbron, de stervende ster, gedoofd. De dwerg Eitri is als enige overgebleven en vertelt hen dat Thanos de dwergen verplichtte om de Gauntlet te maken in ruil voor hun leven. Hij hield zijn woord echter niet en vermoordde iedereen toch. Met de hulp van Eitri, Rocket en Groot wekt Thor de ster weer op en creëren ze Stormbreaker, een bijl waarmee Thor de Bifröst kan gebruiken en Thanos kan doden.

Wakanda – zo weinig mogelijk nevenschade

Op aarde zijn de Avengers intussen aangekomen in Wakanda, waar ze T’Challa ontmoeten en Steve Bucky terugziet. Ze vragen Shuri om de Mind Stone uit het voorhoofd van Vision te verwijderen, zodat hij kan vernietigd worden. Wanda blijft bij hen om dat te doen. Het laatste gevecht begint wanneer het leger van Thanos, de Outriders, Wakanda probeert binnen te vallen. T’Challa verzamelt het leger van Wakanda en de Avengers om een verdediging op te zetten. Om te voorkomen dat de Outriders Vision te snel bereiken, opent T’Challa het krachtveld rond Wakanda. Daardoor krijgen ze wel te maken met het volledige leger, dat hen langzaamaan onder de voet loopt. Op dat moment verschijnen Thor, Rocket en Groot op aarde via de Bifröst om versterking te bieden. De resterende leden van de Black Order worden gedood en even lijken de Avengers de overhand te halen, tot Thanos op aarde verschijnt. Wanneer ze beseffen dat de Steen niet meer beschermd kan worden, vraagt Vision aan Wanda om de steen te vernietigen. Vision sterft en Thanos zijn plan lijkt gedwarsboomd, tot hij de Time Stone gebruikt op Vision om de tijd terug te draaien. Hij trekt de steen uit het voorhoofd van Vision, waardoor hij een tweede keer sterft, en Thanos nu een volledige Gauntlet heeft. In een ultieme poging om hem te stoppen, steekt Thor hem neer met Stormbreaker. Het lijkt veel schade aan te richten maar toch kan Thanos de Gauntlet activeren en knipt hij met zijn vingers. Thanos krijgt een visioen van een jonge Gamora die vraagt of het hem gelukt is en hoeveel het gekost heeft. Hij antwoordt: “Alles.” Daarna komt hij terug in de realiteit en teleporteert hij weg.

Eind goed, niks goed

Alles wordt ijzig stil en we zien Thanos zijn wens uitkomen. Een voor een beginnen mensen in stof te veranderen. Bucky, Drax, Peter Quill, Mantis, Groot, Wanda, Peter Parker, Doctor Strange, T’Challa, en Sam. Degenen die nog overblijven, zijn verspreid: Nebula en Tony zitten vast op Titan, terwijl Steve, Thor, Bruce, Natasha, Rhodey, Rocket, Okoye en M’Baku in Wakanda achterblijven. Thanos zit intussen op een andere planeet en houdt niks aan zijn verwonding over. Op een erg groene, idyllische heuvel gaat hij zitten en geniet hij van de zonsondergang.

Nieuwe personages
 • Cull Obsidian
 • Ebony Maw
 • Proxima Midnight
 • Corbus Glaive
On-screen gestorven personages
 • Loki
 • Heimdall
 • Vision
 • Gamora
 • Cull Obsidian
 • Ebony Maw
 • Proxima Midnight
 • Corbus Glaive
The Decimation / The Snap

Tot stof vergaan:

 • 50% van alle levende wezens in het universum
 • (Eind)redactrice en Geekster Marvel Queen Elien
 • Bucky
 • Drax
 • Peter Quill / Star-Lord
 • Mantis
 • Groot
 • Wanda / Scarlet Witch
 • Peter Parker / Spider-Man
 • Doctor Strange
 • T’Challa / Black Panther
 • Sam Wilson / Falcon
 • Nick Fury
 • Maria Hill
 • Hank Pym
 • Janet van Dyne
 • Hope van Dyne / The Wasp
 • Sif
 • Shuri
 • Erik Selvig

De overlevenden:

 • 50% van alle levende wezens in het universum
 • Nebula
 • Tony Stark / Iron Man
 • Steve Rogers / Captain America
 • Thor
 • Bruce / The Hulk
 • Natasha Romanoff /  Black Widow
 • James Rhodes / Rhodey / War Machine
 • Rocket
 • Okoye
 • M’Baku
 • Scott Lang / Ant-Man
 • Carol Danvers / Captain Marvel
 • Thanos
 • Valkyrie
 • Kraglin
 • Ramonda
 • Aunt May
 • Darcy Lewis
 • Howard the Duck
 • Clint Barton / Hawkeye
 • Wong
 • Pepper Potts
 • Happy Hogan

Niet geweten:

 • Jane Foster
 • Korg
 • Nakia
 • W’Kabi
 • Thaddeus E. Ross
 • The Grandmaster
 • Red Skull
 • Sharon Carter
 • Everett K. Ross
 • Eitri
 • Ava Starr / Ghost
 • Luis

Bron: de Marvel kenners onder de Geekster-redacteurs en dit overzicht.

Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • Thanos heeft de paarse Power Stone al in handen na het offscreen verwoesten van Xandar. De blauwe Tesseract/Space Stone verandert bij de start van de film van eigenaar. Loki verliest niet enkel de steen maar ook zijn leven aan Thanos. Thanos verkrijgt de rode Reality Stone op Knowhere en laat er de Guardians meteen mee in de val lopen. Hierna neemt hij Gamora gevangen die hem ook aan de oranje Soul Stone helpt. De eerste confrontatie met Thanos loopt goed fout waardoor Doctor Strange zich genoodzaakt ziet de groene Time Stone af te geven. Uiteindelijk verkrijgt hij ook de gele Mind Stone door die na een rewind met de Time Stone uit een opnieuw levende Vision the trekken.
 • Red Skull keert terug naar Captain America: The First Avenger als bewaker van de Soul Stone.
 • PCS: In de post-creditsscène zien we Nick Fury en Maria Hill naar de verwoesting in New York rijden, maar hun weg wordt versperd door een auto die crasht. De bestuurder blijkt opeens verdwenen. Mensen beginnen te schreeuwen en een helikopter stort neer. Dan begint ook Maria te verkruimelen. Fury kan nog net een ouderwetse pieper tevoorschijn halen en een boodschap uitsturen voor hij zelf verdwijnt. Als bevestiging van het verzenden verschijnt een logo.
 • Stan Lee speelt de chauffeur van de schoolbus waar Peter Parker in meerijdt als zijn Spidey-Sense wordt geactiveerd bij het verschijnen van Thanos’ ruimteschip.

Eindelijk was het zover. Het eerste deel van het slotstuk van de Infinity Saga. En wat voor één. Ik denk dat we zeker kunnen spreken van een film waarbij iedereen op het einde toch wel een traantje heeft weggepinkt. Het deed pijn om zovele van onze geliefde personages te zien verdwijnen. We kunnen er echter wel van uitgaan dat er we er velen van gaan terugzien in Endgame. Hoe iedereen al dan niet terugkeert, blijft echter de vraag… Zouden onze helden die ene kans op 14 miljoen kunnen benutten?

Ant-Man and the Wasp

De inhoud in maximum 10 zinnen
 • Scott Lang heeft huisarrest sinds de schending van de Sekovia Akkoorden tijdens Captain America: Civil War. Hank en Hope Pym werden helaas ook medeplichtig bevonden als makers van het Ant-Man-pak waardoor ze op de vlucht zijn. Als Scott een visioen toegestuurd krijgt van Janet Van Dyne, Hanks vrouw en Hopes moeder, door toedoen van kwantumverstrengeling zoekt hij contact op met de Pyms. Zij zijn ook al op de hoogte en werken aan een portaal om zich inclusief vervoersmiddel tot in het Quantum Realm te verkleinen. Ondertussen worden ze nog achternagezeten door Ghost of Ava Foster, een phasende jongedame die door toedoen van haar vader ziek geworden is door experimenten met kwantumtechnologie. Uiteindelijk lukt het Janet zo verstrengeld te geraken met Scott dat ze hem overneemt en Ant-Man en The Wasp naar hen leidt in het kwantumuniversum zodat ze gered kan worden. Haar lange tijd in die dimensie heeft haar ook nog eens krachten gegeven waarmee ze Ava van haar faserende aard kan genezen.
Ant-Man and the Wasp
(c) Marvel

Scott staat onder huisarrest en riskeert 20 jaar gevangenis als hij zich daar niet aan houdt. Ondertussen zoekt hij dan maar naar manieren om zijn dochter Cassie te entertainen binnen de perimeter. Sinds Ant-Man heeft hij namelijk officieel bezoekrecht gekregen en heeft hij ook een goeie relatie met Maggie én stiefvader Paxton. Wanneer hij buiten de perimeter gaat, komt de FBI binnengevallen om hem te controleren, met FBI-agent Jimmy Woo op kop.

Een minder goeie verrassing is dat Scott sinds de vorige film Hank en Hope niet meer gesproken heeft. Hij had dan ook zonder hun toestemming het Ant-Manpak gebruikt in Duitsland, waardoor Hank en Hope medeplichtig waren aan het schenden van de Sokovia-akkoorden. Zij zijn dan ook op de vlucht. Luis, Dave en Kurt hebben samen met Scott ondertussen een eigen beveiligingsbedrijf, X-Con. Wanneer Scott een soort visioen krijgt over Janet Van Dyne beslist hij om Hank en Hope toch te bellen. Zij (ontvoeren en) vertellen hem dat ze denken dat Janet nog leeft en ze Scott via kwantumverstrengeling een boodschap heeft gestuurd. Ze zijn een kwantumtunnel aan het bouwen waarmee ze het Quantum Realm willen bereiken om zo te Janet redden. Wanneer Hope een belangrijk onderdeel wil kopen van de louche Sonny Burch, komt ze oog in oog met een mysterieuze persoon die lijkt te phasen en daarom de bijnaam Ghost krijgt. Ze kan ontkomen en het gekrompen lab stelen waarin de tunnel zich bevindt.

Om het lab terug te krijgen, gaat het drietal advies vragen aan Bill Foster, een oud-collega van Hank die niet blij is om hem terug te zien. Hij helpt hen toch verder en zo belanden ze in het huis van Ghost, ofwel Ava, die hen al opwachtte. Ze werkt namelijk samen met Bill, die haar helpt om haar phasen onder controle te houden. Met het lab en de tunnel willen ze Janet vinden en haar kwantumenergie stelen om de aandoening van Ava verhelpen. Een valse hartaanval later staan ze terug in het lab, wanneer Scott plots overgenomen wordt door Janet zonder dat hij dit beseft. Ze helpt Hope en Hank om haar te vinden door zelf haar coördinaten in te typen.

Ondertussen worden Luis, Dave en Kurt met “waarheidsserum” ondervraagd door Sonny Burch, die hem dan ook vertellen waar het lab zich nu bevindt. Ava heeft dit ook gehoord en gaat achter hen aan. Scott gaat naar huis voor de FBI hem betrapt, maar zo worden Hank en Hope opgepakt. Met behulp van de mieren breekt hij hen uit. In het lab gaat Hank het Quantum Realm binnen, en tot hij Janet gevonden heeft, moet de rest Ava en Sonny afhouden. Na enig zoeken vindt Hank Janet en brengt hij haar naar buiten. Op dat moment zijn Ava en Bill ook in het lab aangekomen en proberen ze de kwantumenergie uit Janet te halen. Scott en Hope kunnen hen tegenhouden, waardoor Hope eindelijk haar moeder terugziet. Janet geneest Ava met de krachten die ze gekregen heeft in het Quantum Realm, en zo gaan Ava en Bill gewoon hun eigen weg. Luis, Dave en Kurt hebben Sonny Burch en zijn handlangers kunnen overmeesteren en leveren hen uit aan de politie. Woo denkt dat hij Scott te pakken heeft, maar hij is al thuis wanneer Woo aankomt. Zo zit Scott zijn straf er eindelijk op en is hij terug een vrij man. Het bedrijf van Luis, Dave, Kurt en Scott krijgt een belangrijke nieuwe klant na hun heldendaad. Hank en Janet ontkrimpen hun huis op een strand, en Hope, Scott en Cassie kijken in een mini-drive-in gezellig naar een film.

Nieuwe personages
 • Janet Van Dyne
 • Jimmy Woo
 • Sonny Burch
 • Bill Foster
 • Ava Foster / Ghost
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS1: Hank, Janet, Hope en Scott bevinden zich op een dak met de Quantum Tunnel in een bestelwagen. Het is de bedoeling dat Scott helende energiedeeltjes meebrengt uit de kwantumdimensie. Eens gedaan wil hij terugkeren en telt Hope af. Ze geraakt echter niet tot voorbij de twee… De familie Pym is slachtoffer geworden van Thanos zijn Snap.
 • PCS2: We zien het verlaten huis van Scott met op de achtergrond de nooduitzending met het verdwijnen van 50% van de wereldbevolking als hoofdpunt. De camera blijft echter bewegen en stopt op een gigantische mier die zich aan het uitleven is op een drumstel.
 • Stan Lee loopt op een gegeven moment naar zijn auto net op het moment dat er een verkleiningsschijfje tegen gegooid wordt. Hij staat perplex te kijken en concludeert dan maar dat het een laat gevolg is van het gebruik van psychedelische substanties in de jaren 60.

Natuurlijk hadden we allemaal liever meteen Endgame zien verschijnen na Infinity War maar Marvel besliste daar anders over. Gelukkig maar, we hebben wel wat tijd nodig om alles te verwerken. En dat lukt best wel goed met het komischere Ant-Man en The Wasp. De kwantumdimensie keert ook terug samen met ‘helende’ krachten. Zou die dimensie van meer betekenis zijn binnen de oplossing voor The DecimationTime will tell.

Captain Marvel

De inhoud in maximum 10 zinnen
 • Vers is een Star-Force krijger, een soldaat in het leger van de Kree. Ze leidt echter aan geheugenverlies, wat steeds meer en meer vragen bij haar oproept. Na een missie tegen de Skrulls, die foutloopt, komt Vers op aarde terecht en worden er een hele hoop herinneringen getriggerd waar ze meer over wil weten. Ze ontdekt dat ze vroeger op aarde heeft geleefd als pilote onder Wendy Lawson ofte Mar-Vell, een Kree strijder die inzag dat de Kree eigenlijk de slechteriken waren en niet de Skrulls. Wendy had zich afgezonderd om te werken aan een nieuw ultrasnel ruimteschip dat werd voorzien van stuwkracht door de Tesseract om zo de Skrulls te helpen ontsnappen van de Kree. Het is echter tot een confrontatie gekomen tussen de Kree en Mar-Vell en in een laatste poging de Kree tegen te houden, gaf ze Carol de opdracht de motor van haar schip, gestuwd door Tesseract-energie, te vernietigen. De ontploffing zet echter een energiepuls in werking die Carol Danvers onmetelijke krachten geeft en haar tot de Captain Marvel maakt die we vandaag kennen. Doorheen haar zoektocht naar zichzelf en haar verleden wordt Vers op aarde bijgestaan door S.H.I.E.L.D-agenten Fury en Coulson, haar beste vriendin Maria en Maria’s dochter Monica.
Captain Marvel
(c) Marvel

In 1995 wordt Starforce-krijger Vers wakker nadat ze geplaagd werd door dromen over een onbekende vrouw. Ze gaat dan maar met Yon-Rogg trainen, haar mentor en baas bij Starforce. Hij raadt haar aan haar emoties onder controle te houden. Ook de Supreme intelligence, de AI-leider van de Kree, doet dat. Vers herinnert zich niets van haar verleden voor ze op Hala, de thuisplaneet van de Kree, aankwam.

Al snel vertrekken ze op missie om een van de Kree-informanten te redden nadat hij geïnfiltreerd is bij de Skrulls, de vijanden van de Kree. Het blijkt een val te zijn en Vers wordt gevangengenomen door Talos, de leider van de Kree. Hij probeert met een machine iets in haar herinneringen terug te vinden. Maar Vers kan ontsnappen en komt terecht op aarde. Meteen stuit ze op agenten van S.H.I.E.L.D., meerbepaald een jonge Fury en de nieuwe Coulson. De Skrulls zijn haar wel naar de aarde gevolgd en wanneer ze aanvallen, zet ze meteen de achtervolging in. Ze bemachtigt uiteindelijk een kristal waarin haar bovengehaalde herinneringen werden opgeslagen. Zo komt ze de naam van de vrouw in haar dromen te weten: dokter Wendy Lawson. Talos heeft zich intussen vermomd als Keller, de directeur van S.H.I.E.L.D., en geeft Fury dan ook de opdracht om Vers te vinden.

Dankzij haar oude herinneringen vindt Vers een café waar ze vroeger vaak naartoe ging, in de hoop om meer over zichzelf te weten te komen. Daar stuit ze op Fury. Ze vraagt hem wat hij weet over Project Pegasus en hij vertelt haar dat het met de luchtmacht te maken heeft. Dus gaan ze naar de luchtmachtbasis om daar in het archief een kijkje te nemen. Ze ontdekken dat Lawson aan een experimentele lichtsnelheidsmotor werkte maar dat zij en een piloot omgekomen zijn bij het testen ervan. Ze besluiten om een bezoekje te brengen aan pilote Maria Rambeau, die de twee voor het laatst levend gezien heeft. Vers herkent haar uit haar herinneringen en ziet ook een foto van zichzelf in het dossier. Ondertussen is S.H.I.E.L.D. aangekomen nadat Fury hen een bericht stuurde. Zo ontdekken ze dat Keller eigenlijk Talos is. Ze kunnen uiteindelijk ontsnappen in een jet met Lawsons kat Goose dankzij Coulson, die hen niet verraadt.

Maria en haar dochter Monica herkennen Vers meteen als Carol Danvers, de beste vriendin van Maria en officieuze tante van Monica. Maria herinnert Carol aan haar leven op aarde wanneer de Skrulls aankomen. Talos onthult echter dat ze vluchtelingen zijn nadat de Kree hun thuisplaneet hadden vernietigd. Lawson was eigenlijk Mar-Vell, een Kree-wetenschapper die de Skrulls wou helpen om een nieuwe thuis te vinden. Talos laat een opname uit de zwarte doos van het gecrashte vliegtuig horen en zo herinnert Carol zich ook wat er gebeurd is. Het waren de Kree, meerbepaald Yon-Rogg die de jet had neergeschoten omdat ze de kern van Lawsons technologie in handen wilden krijgen. Aangezien Lawson dat wilde voorkomen, schoot Carol de motor zelf kapot. Die ontplofte en Carols lichaam absorbeerde de kracht waardoor ze haar krachten kreeg maar ook geheugenverlies.

Maar de energiebron voor de kern had Lawson al verstopt voor ze stierf. Talos, Maria, Fury en Carol kunnen de locatie van de kern achterhalen en reizen naar de ruimte. De locatie blijkt een gecamoufleerd ruimteschip te zijn, waarop niet alleen de kern zich bevindt maar ook het gezin van Talos en andere overgebleven Skrulls. De Kree hebben het schip ook gelokaliseerd en proberen Carol uit te schakelen. Het lukt hen tijdelijk en ze koppelen haar aan de Supreme Intelligence. Die probeert haar te ondermijnen maar uiteindelijk beseft ze hoe krachtig ze is en verwijdert ze het implantaat dat haar krachten in bedwang hield. Er breekt een gevecht uit waarin Fury ontdekt dat Goose mee op het schip zit. Hij blijkt een Flerken te zijn en eet de Tesseract op om hem veilig te houden. Daarnaast eet hij ook graag slechteriken en krabt hij Fury in het oog. Carol vernietigt een ruimteschip van de Kree waardoor Ronan The Accuser, die ook naar de aarde was gekomen, op de vlucht slaat. Daarna pakt ze Yon-Rogg aan en stuurt hem terug naar Hala met een waarschuwing.

Carol besluit om de Skrulls te helpen een nieuwe thuis te vinden. Ze geeft Fury een gepimpte versie van zijn pieper waardoor hij haar kan contacteren. Fury moet intussen leren omgaan met het verlies van zijn oog en besluit een programma op te starten om meer helden zoals Carol te vinden.

Nieuwe personages
 • Carol Danvers / Vers
 • Yon-Rogg
 • Supreme Intellegence (AI)
 • Wendy Lawson / Mar-Vell
 • Maria Rambeau
 • Monica Rambeau
 • De Kree
 • De Skrulls
 • Talos
 • Project Pegasus
 • Goose
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS1: We krijgen Fury’s Captain Marvel-pieper te zien in het heden. Die stop echter plots met biepen. Natasha, Steve, Bruce en Rhodey proberen erachter te komen wat dat betekent tot Carol opeens binnen in Avengers HQ staat.
 • PCS2: Goose hoest de Tesseract terug op.
 • Tijdens een Skrull-achtervolging op een tram zien we Stan Lee zitten. Hij is een filmscript aan het bestuderen.
 • Met Captain Marvel is de Infinity Saga full circle gegaan. De eerste Infinity Stone waar we meer over te weten kwamen, was de Tesseract. Maar ook de naam van de Avengers kent hier zijn oorsprong. Fury wou zich als SHIELD-agent beginnen voorbereiden op gevaren van buitenaf en wou, nu Carol Danvers orde op zaken aan het stellen was voor de Skrulls, niet bij de pakken blijven zitten. Hij startte dan maar het Avengers Initiative op waar Iron Man als eerste lid van zou worden.

Wat Captain Marvel voor de overgebleven Avengers gaat betekenen; kunnen we moeilijk voorspellen. Ze zal alleszins een kracht zijn om rekening mee te houden. Wie had er nog kippenvel toen ze die rakettenregen aan het tegenhouden was? Wat als ze haar krachten loslaat op Thanos? Of zou hij er met zijn stenen toch nog tegenop kunnen? Het zijn vragen die we beantwoordt zullen zien in Avengers: Endgame. 


Lees ook onze andere artikels op de Road To Endgame:

Of blik nog verder terug op de Road to Infinity War:

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels