Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Avengers Infinity War - Wakanda

Avengers: Infinity War doet ook bij ons de kassa rinkelen

Dat Avengers: Infinity War veel geld ging opbrengen, konden zelfs niet-fans voorspellen. Maar de 19e film in het Marvel Cinematic Universe heeft die grote verwachtingen nog overtroffen.

In de VS stootte Infinity War die andere franchise van de troon en behaalde een groter openingsweekend dan Star Wars: The Last Jedi. Daarnaast is de recentste Marvel Studios-prent de film die wereldwijd het snelst over de kaap van 1 miljard dollar is gegaan, in amper drie weken tijd. In België heeft het net niet zo’n vaart gelopen, maar de cijfers voor Disney en Marvel Studios zijn toch indrukwekkend.

Infinity War kwam bij ons in de zalen op 25 april, en volgens boxofficemojo.com bracht de superheldenfilm maar liefst 1,5 miljoen euro op in vier dagen tijd. Vergeleken met dezelfde periode de week ervoor (18-22 april) werden er 1600% (!) meer tickets verkocht in de bioscopen. Het moet wel gezegd dat er de week voor Infinity War blijkbaar heel weinig mensen naar de film gingen, want in vergelijking met de week dáárvoor was er een daling van 86% in inkomsten. Spaarden mensen wat geld om naar Infinity War te gaan?

Ook Black Panther kreeg in diezelfde week nog een boost dankzij mensen die de film nog wilden (her)bekijken. Diversiteit, intrigerende keuzes en mond-tot-mondreclame hebben van de film een onverdeeld succes gemaakt. De film over T’Challa en Wakanda haalde tot op vandaag 3,1 miljoen euro binnen aan de Belgische kassa, waarvan 995.398 in de eerste week. Ter vergelijking: het openingsweekend van Thor: Ragnarok bracht 607.000 euro op en verkocht in totaal 2 miljoen euro aan tickets. Ragnarok was immens populair bij de critici en het publiek, dus het is een echte prestatie dat Black Panther daar nog voorbij is gegaan. Meer nog: ook in de “BeLux” hebben mensen de diversiteit dus stevig omarmd. Laat het een les zijn voor studio’s allerhande.

In de algemene statistieken van 2018 komt Infinity War aan de leiding wat het openingsweekend betreft. Marvel gaat daarmee Sony voor, die kon rekenen op Fifty Shades Freed met 1,2 miljoen euro. Als je naar de totale opbrengst van dit jaar kijkt, staat Infinity War al op de vierde plaats, na Black Panther, Jumanji: Welcome to the Jungle en Fifty Shades Freed. Benieuwd hoe het de film de volgende weken zal vergaan.


Wil je nog meer lezen over Infinity War en de rest van het MCU? Bekijk dan zeker onze spoilervrije review, onze spoilergids en de Road To Infinity War-reeks.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels