True Detective

0

True Detective is al enkele weken potten aan het breken aan de overzijde van de Atlantische Oceaan; de HBO-reeks met Matthew McConaughey ( ik zal nooit zijn naam kunnen typen zonder een snelle google ) en Woody Harrelson haalt een indrukwekkende gemiddelde score van 9.4/10 op IMDB. Het verhaal is nochtans zeer eenvoudig: we volgen 2 rechercheurs tijdens hun zoektocht naar een seriemoordenaar in Louisiana. Wat maakt True Detective dan zo bijzonder? Kort gezegd: de haarscherpe dialogen en quasi-perfecte acteerprestaties.
vlcsnap-2014-01-15-17h53m45s29
Sinds Matthew McConaughey zijn vorige manager ontsloeg en zichzelf heruitvond, genieten we de laatste tijd van een ware McConnaissance. Zijn rol als de excentrieke Rust Cohle verdient in mijn mening alle lof, maar ook Woody Harrelson als Martin Hart verdient een pluim. Het weerwerk tussen de 2 radicaal verschillende detectives geeft ons diepzinnige, scherpe dialogen. Iets waar ik toch iedere week weer naar uitkijk!

Maar een kleine waarschuwing is aan de orde, wie bij HBO enkel aan True Blood denkt en iets soortgelijks verwacht, zal van een kale reis terugkeren. Dit is minder True Blood en meer The Newsroom, een traag tempo met weinig actie maar met veel diepgang en veel liefde voor het vak en dat zie je ook.

True Detective kan je momenteel exclusief bij Rio bekijken.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties