Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

5 realityreeksen tegen verzuring

Vorig jaar hielpen we jullie om de koude dagen te overbruggen met warme comedyseries, en dit jaar doen we hetzelfde met realityreeksen. Dat genre floreert als het mensen kan raken, en dus raden we jullie deze vijf reeksen aan tegen verzuring.

Queer Eye (Netflix)

Wellicht een van mijn grootste tv-obsessies van dit jaar was Queer Eye van Netflix. De streamingdienst liet in 2018 twee seizoenen van de vernieuwde reeks op ons los. En wat een wholesome bedoening is elke aflevering toch weer. Een groep van 5 diverse homomannen gaat langs bij iemand die hun hulp kan gebruiken, zij het nu uiterlijk of innerlijk. Meestal blijkt het een combinatie van beiden. Niet zelden komen ook maatschappelijke problemen aan bod, zoals racisme binnen de politie, geloof en geaardheid, familie en geaardheid… Ja, het gaat er vaak emotioneel aan toe, maar het is allemaal zo oprecht dat je nooit denkt: “Hier gaan we weer…”. Wedden dat je geloof in de mensheid een beetje gegroeid zal zijn als je de reeks bekeken hebt?

Dogs (Netflix)

Ik ben zelf een grote hondenliefhebber, maar kan er zelf geen nemen. Daardoor krijg ik mijn fix door Twitter- en Instagramaccounts, honden van vrienden en familie en nu ook Netflix. In Dogs krijgen we zeven verhalen voorgeschoteld over de speciale band tussen honden en hun baasjes of verzorgers. Zeven unieke verhalen, van een meisje met epilepsie die een hulphond krijgt, een vluchteling die herenigd wil worden met zijn viervoeter tot ervaringen van hondentrimmers en asieluitbaters. Je hoort het al, misschien laat je opnieuw een traan, maar ik kan je al beloven: alle honden overleven de afleveringen.

Nailed It! (Netflix)

Vergeet The Great British Bake Off en Bake Off Vlaanderen (alhoewel we die ook wel aanbevelen). Gedaan met de zoektocht naar de beste bakker. In Nailed It! nemen de slechtste thuisbakkers het tegen elkaar op om desserts na te maken die voor patissiers al lastig zouden zijn. Een show met mensen die iets niet kunnen, klinkt misschien niet anti-verzuring, maar zelfspot, daar zijn we als Belgen toch goed in? De deelnemers van Nailed It! ook, want zij amuseren zich kapot met de misbaksels die ze maken. Want ja, de resultaten zijn altijd belachelijk slecht. Voeg daar een comédienne en een chef patisserie aan toe die commentaar geven, en je krijgt een recept voor succes – en tranen van het lachen. *ba dum tss*

Hoe Zal Ik Het Zeggen? (vtm)

Een pareltje van eigen bodem, dat net bekroond werd met een Internationale Emmy. In het tweede seizoen van Hoe Zal Ik Het Zeggen? brengt Jens Dendoncker boodschappen over aan mensen op een originele manier die hopelijk bijblijft. Verborgen camera-programma’s vind ik over het algemeen lastig om naar te kijken door de plaatsvervangende schaamte die ik meestal voel. Bij HZIHZ is er geen greintje kwade wil te bespeuren. In de eerste aflevering van het tweede seizoen helpt Jens een meisje met autisme dat haar zus wil bedanken om haar te helpen. Even later helpt hij ouders hun zoon beetnemen omdat hij zijn verantwoordelijkheden voor hun hond niet opneemt. De ene boodschap wordt al grootser overgebracht dan de andere, maar dit programma kijk je sowieso met een glimlach uit. Een trailer vonden we niet meteen terug, dus hier een sprekend fragment uit seizoen 2.

Team Scheire (Canvas, vrt.nu)

De nieuwe reeks van Lieven Scheire combineert wetenschap met empathie en echte resultaten. In Team Scheire stelt de wetenschapper/comedian een team van bollebozen samen om concrete problemen van een aantal Vlamingen op te lossen. Zowel die Vlamingen als de wetenschappers zijn heel uiteenlopend. Een gebruiksonderzoeker helpt een man met dementie om zelfstandiger te zijn, een professor informatica helpt de zus van een verkeersslachtoffer om opnieuw te durven fietsen, een professor in de wiskunde helpt een blinde vrouw mooie selfies nemen, … De mensen die een oplossing zoeken, hebben het vaak helemaal niet makkelijk, en daarom is het mooi om te zien hoe 1 persoon het leven iets makkelijker kan maken voor hen.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels