Superman & The Authority opent in 1963. Superman staat zij aan zij met de befaamde president Kennedy en ze spreken over een betere wereld. Een pistoolschot maakte een einde aan het leven van de president. Superman bleef strijden voor het ideaal van een wereld van schoonheid en vrede.

Schrijver: Grant Morrison
Tekenaar: Mikel Janin
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 20 juli 2021

We zijn enkele decennia verder en er is veel veranderd. We flitsen naar een groezelig Londens appartement waar Manchester Black wakker wordt geschud door een arrestatieteam dat op hem staat te wachten. Hij bindt de strijd met hen aan maar hield geen rekening met de komst van de man van staal. Superman schakelt hem vrij gemakkelijk uit en neemt hem mee naar zijn fort.

Daar, terwijl hij werkt aan het herstel van Manchesters fysieke gestel, legt Supes hem zijn plan uit. Zijn krachten nemen af en hij werkt aan een waarborg voor de aarde. Een team dat kan slagen waar hij en The Justice League in het verleden eigenlijk faalden.

Laat je oordeel varen

Grant Morrison maakte ruim 30 jaar geleden zijn debuut bij DC Comics, waar hij uitgroeide tot een ster in comicsland. Inmiddels is de Schotse schrijver ook actief in Hollywood en heeft hij zijn afscheid van de comicindustrie aangekondigd.

© DC Comics

Eigenlijk zou de Green Lantern-serie die hij samen met Liam Sharp maakt zijn sluitstuk worden. Vanwege planningsproblemen werd Superman & The Authority pas nu op de agenda gezet. Schijnbaar was het script al in 2018 geschreven.

Het verhaal lijkt los te staan van het Infinite Frontier gebeuren. Waarschijnlijk was het bedoeld om ingepast te worden in de Wildstorm-relaunch die indertijd werd aangedreven door Warren Ellis. Als je kijkt naar de cover van deze comic dan zie je dat er sowieso twee klassieke Authority-leden zullen worden ingepast.

Met deze comic combineert Morrison de nobele inborst van Superman met het idee van de eerste Authority. Ze willen een betere wereld. Kostte wat het kost. De originele Authority deed dit met bikkelhard geweld. Met Superman achter de schermen zie je toch dat er meer compassie is. Een goede herinterpretatie van het oorspronkelijke idee achter deze serie.

Het is een sterk geschreven comic. Het tekenwerk is goed, niet opvallend. Dit wordt een mooie collectie.

7 Goed

Deze zwanenzang van Grant Morrison mondt uit in een sterke comic die meer is dan nostalgie.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 6
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties