Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Spider-Man, Captain America en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Dit zijn de beste comics die je deze week moet openslaan!

Marvel bracht vorige week twee annuals uit, die van The Amazing Spider-Man en Captain America. Annuals zijn altijd wel leuk om te lezen want het zijn in principe losstaande verhaaltjes die niet lijden onder de continuïteit van lopende reeksen. Dat kunnen we niet zeggen van Return of Wolverine, de zoveelste minireeks rond de verrezen Wolverine.

The Amazing Spider-Man Annual door Saladin Ahmed en Garry Brown (7/10, Dennis)

In het jaar dat Venom 30 jaar wordt en de hoofdrol speelt in een film kon je natuurlijk wachten op een comic als deze.

We reizen terug naar het midden van de jaren tachtig. Spider-Man hield aan zijn avonturen op Battleworld (lees de eerste Secret Wars-reeks voor meer informatie) een nieuw kostuum over. Dit kostuum bleek meer te zijn dan slechts een kledingstuk. Het kostuum trok Peter Parker aan als een tweede huid en ging ‘s nachts met hem op stap. Bijna 35 jaar na datum krijgen we nu te zien wat het kostuum toen uitspookte.

Het is leuk dat het kostuum hier wordt opgevoerd als verteller.  Maar ondanks deze nostalgische trip naar het verleden zijn er ook wat ergerlijke momentjes. De tekenstijl van Garry Brown is te slordig om echt aan te spreken. En er wordt een licht loopje genomen met de continuïteit van dat moment.

Captain America Annual door Tini Howard en Chris Sprouse (8/10, Matti)

Deze reddingsmissie neemt je terug mee naar de Tweede Wereldoorlog, meer specifiek 1944 in een bos in Duitsland. Captain America en zijn maatje Bucky Barnes stoten op een groepje rebellen die ontsnapten uit de concentratiekampen, maar natuurlijk duurt het niet lang voor de Duitsers aan de deur kloppen.

Oprechtheid, daarin blinkt deze comic uit. Er is geen cynisme te bespeuren, zelf een mopje over de kleurrijke kostuums van de helden wordt hartelijk gegeven en ontvangen. Het enige boosaardige is de groep Duitsers die zonder nuance in elkaar worden gebokst door een enthousiaste Bucky en een bedreven Steve.

Dit is het eerste schrijfwerk van Tini Howard voor Marvel en dat maakt het nog straffer hoe goed ze de iconische held neerzet. Het tekenwerk van Sprouse is niet verbluffend, maar is sfeervol en brengt de actie goed in beeld. Kortom, een aanrader voor wie ook maar enige affectie heeft voor Captain America.

Return of Wolverine #1 door Charles Soule en Steve McNiven (5/10, Matti)

Wist je dat Wolverine terugkeert uit de dood? Heb je de laatste maanden onder een steen geleefd? Want de lezer werd neergeknuppeld met de ene minireeks na de andere rond de verrijzenis van het personage. Welk verschil maakt deze nieuwe comic dan? Return of Wolverine, van de makers van Death of Wolverine, focust enkel op Logan. En daarmee is de cirkel compleet.

Het meest opvallende aan Return of Wolverine #1 is een gigantische tijger die in fik staat en Wolverine aanvalt. Maar het kan nog beter: een mammoet die Wolverine te hulp schiet. Hij is wakker geworden in een kliniek waar er gekloond wordt door een organisatie die de mensheid wil uitroeien. Het is duidelijk dat ik context mis en dat dit verder bouwt op gebeurtenissen uit een eerdere minireeks, tenzij Soule en McNiven nog met flashbacks werken.

Logan lijdt voor de zoveelste keer aan geheugenverlies en toch is de aanpak tot het terugkrijgen ervan mooi uitgewerkt met een mentale gevangenis vol personages en oude persoonlijkheden van Wolverine. De rest voelt te chaotisch en willekeurig aan, eigenlijk net zoals Death of Wolverine enkele jaren geleden.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels