Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

(Urban) fantasy en een pakkend debuut in juli

Op ons nachtkastje en in onze rugzak tijdens het pendelen is er altijd een plekje vrij voor een boek. Een fysiek boek, een luisterboek of een versie op een e-reader. Zoveel opties dat je eigenlijk geen reden meer hebt om niet te beginnen lezen! Ontdek welke boeken wij de laatste maand hebben opengeslagen.

Tower of Dawn en Kingdom of Ash door Sarah J. Maas

© Bloomsbury

Zoals ik in het artikel van Juni al zei, ik ben bezig geweest met de Throne of Glass-reeks van Sarah J. Maas. Voorbije maand heb ik deze eindelijk uitgelezen, en wat een avontuur was het! Met tegenzin begon ik aan Tower of Dawn. Ik had gewoon niets met Chaol en nog minder met Nesryn. Maar ik ben van hen beginnen houden, of toch, de situaties waar ze in zaten. Yrene (een terugkerend personage uit de novellas) is een zeer interessant iemand, en Nesryns avonturen met de Rukriders waren enorm leuk om te lezen, en een verademing na Aelins reizen. Het plot klikt ook enorm goed vast op het hoofdverhaal, dat verder gaat in Kingdom of Ash, de grote afsluiter van deze reeks. Ik heb gelachen, ik heb gegaspet, ik heb gehuild. Sarah J. Maas deed me alles voelen en dat op wonderlijke manieren. Ik hield ook echt van de verschillende point of views, want ik werd na zeven boeken Aelin en Rowan echt enorm beu (hetzelfde is gebeurd in A Court of Thorns and Roses met de hoofdpersonages, SJM schrijft nogal vaak dezelfde personages). Dat punt terzijde, ik ga denk ik voor eeuwig Throne of Glass aanraden! (Kyria)

A Touch of Darkness door Scarlett St. Clair

© Scarlett St. Clair

Ik heb sinds kort terug een bookstagram en heb een kleine book haul gedaan na veel foto’s te zien van blijkbaar fantastische boeken. Dit boek was deel van de spicy haul, samen met Rhapsodic hieronder twee adult novels die naar horen zeggen nogal pikant worden doorheen het verhaal door. Na From Blood and Ash te verslinden had ik wel zin in nog meer van dat, dus begon ik meteen in A Touch of Darkness. Dit is een moderne versie van het Hades en Persephone-verhaal, een urban fantasy setting zorgt voor de originele touch. Hades is hier een charismatische man die een goktent/nightclub openhoudt, en Persephone is een jonge studente die kost wat kost wil ontsnappen van haar moeders klauwen. Ze ontmoet Hades en start per ongeluk een deal met hem. Om te ontkomen aan de slechte kant van die deal moet ze ervoor zorgen dat er iets groeit in de Onderwereld, op Aarde gekend als een doodse plek. Zachtjes aan ontdekt Persephone meer over die wereld, de leugens die iedereen erover gelooft… en krijgt ze gevoelens voor de Heer Himself. (En god het is zo spicy!). (Kyria)

Rhapsodic door Laura Thalassa

© Lavabrook Publishing Group

Dit boek was deel twee van de spicy book binge die ik op drie dagen heb doorgemaakt. En deze was zo mogelijk nog beter dan A Touch of Darkness. Het urban fantasy-gehalte was hier veel minder aanwezig of nodig voor het plot en dat vond ik zelf aangenamer als niet zo’n grote fan van het genre. Ik vond de personages ook iets leuker om te lezen. In Rhapsodic heb je Calypso Lillis als hoofdpersonage, een sirene met een duister verleden. Als love interest heb je Desmond Flynn, een fairy die zichzelf The Bargainer noemt. Is er iets dat je gedaan wil krijgen? Zeg zijn naam hardop en hij komt je helpen. Calypso had een eenzame jeugd en gebruikte Desmonds diensten om eindelijk iemand die toch leek op een vriend bij haar te hebben. Maar er gebeurt iets waardoor ze elkaar tien jaar lang niet meer zien. En wanneer ze terug samenkomen, blijkt dat er vreemde dingen gebeuren in Desmonds land, en dat die oude gevoelens weerkeren… Dit boek is nog een pak pikanter dan het vorige vind ik zelf en echt nog veel beter. De relatie is iets beter uitgewerkt en klopt net iets beter daardoor. Ik ben zeer enthousiast om de vervolgen te lezen! (Kyria)

Crave door Tracy Wolff

© Entangled: Teen

Ik ben een Twilight-fan. Ik beken. Ik heb ongeveer drie verschillende versies van elk boek en een aantal extra boeken die bij de reeks horen. Dus ik was natuurlijk meteen verkocht toen ik deze cover zag. Het is zo hard afgekeken van Twilight, en dan had ik de achterkant nog niet gelezen. De 17-jarige Grace verhuist naar Alaska en gaat daar naar een nieuwe school. Sounds familiar? Wel, daar is ongeveer waar de gelijkenissen stoppen. Ja, de love interest is een vampier, maar ik herinner me niet meer dat er in Twilight een magische school vol vampieren, heksen en draken zit. Ja, draken. Draken die in mensen kunnen veranderen, om precies te zijn. Het klinkt misschien wat raar, maar ik moet eerlijk zijn dat Tracy Wolff er mee weg komt. Dit is geen hoogstaande literatuur. Het is niet het beste YA-boek ooit. Het plot is wat losjes en heeft wat gaatjes hier en daar. Het is duidelijk voor een jongere doelgroep geschreven. Maar ik heb genoten van dit boek, het was zo’n makkelijk verhaal, eentje waarbij je je in je zetel zet en even wegdroomt. Ik kijk nu al uit naar de vervolgen. (Kyria)

Zout door Doreen Hendrikx

© Pelckmans

Dit is geen fantasy-boek. Het heeft zelfs helemaal geen fantasy-elementen. Dit is een rauw boek, over mentale problemen waar spijtig genoeg veel jonge vrouwen mee kampen. Het boek opent met een aantal trigger warnings, die kan je zien als spoilers, maar ik zie ze als waarschuwingen. Niet voor mezelf, maar voor anderen die misschien kwetsbaar zijn en liever niet dit soort onderwerpen lezen. En toch is dit een enorm belangrijk boek dat ik iedereen aanraad. Het gaat over het gevaar van social media, hoe snel je er verslaafd aan raakt, en vooral, hoe die ene influencer haar leven helemaal niet zo perfect is als ze toont op haar feed. Het is Doreen Hendrikx haar debuut, en het is wondermooi. Dat dit een debuut kan zijn. Ik ben enorm benieuwd naar wat deze jonge schrijver (ze is 22!!) nog gaat schrijven. (Kyria)

 
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels