Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: september

Elke maand komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke maand bundelen we de meest interessante, nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

Alle data waren correct toen het artikel werd geschreven. Bron: Hebban.nl

Sterrenjager door Jen Minkman

Berry Taylor woont met haar broer Ozan en opa Terrence op het eiland Jersey. Berry en Ozan schrijven een bekende blog over allerlei bovennatuurlijke verschijnselen. Als ze op een dag vreemde lichten boven een graancirkel waarnemen en hun opa tegelijkertijd door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, komt hun leven in een stroomversnelling terecht. Berry en haar tweelingbroer blijken deel uit te maken van een familie die al eeuwenlang een belangrijk geheim bewaart, en de tijd is aangebroken dat geheim te onthullen. Samen met de mysterieuze Roth gaan ze op weg. 

Verschijnt op 2 september

Fairy Tale door Stephen King

Charlie Reade ziet eruit als een doorsnee scholier. Hij is goed in honkbal en voetbal, en is een prima student. Maar hij draagt een zware last. Zijn moeder kwam om bij een auto-ongeluk toen hij tien was, en door het verdriet greep zijn vader naar de fles. Charlie leerde al op jonge leeftijd hoe hij voor zichzelf en voor zijn vader moest zorgen. Dan, wanneer Charlie zeventien is, ontmoet hij een hond genaamd Radar en zijn baas, Howard Bowditch, een kluizenaar in een groot huis op de top van een grote heuvel, met een afgesloten schuur in de achtertuin. Soms komen er vreemde geluiden uit die schuur.

Charlie begint klusjes te doen voor Mr. Bowditch en verliest zijn hart aan Radar. Als Bowditch sterft, laat hij Charlie een cassettebandje na met een verhaal zo absurd, dat niemand het ooit zou geloven. Wat Bowditch weet en zijn hele leven lang geheim heeft gehouden, is dat in de schuur een poort naar een andere wereld verborgen zit.

Verschijnt op 6 september

Echo Boy door Matt Haig

Audreys vader heeft haar geleerd menselijk te blijven in de moderne wereld waarin ze leven. Ze heeft een muur om zichzelf heen gebouwd; een muur van boeken en muziek, filosofie en dromen. Een muur die Audrey onderscheidt van echo’s: verfijnde, emotieloze machines die zijn ontworpen om sprekend op mensen te lijken en voor mensen te werken, maar die niet menselijk zijn.
Daniël is een echo, maar hij is niet zoals de andere echo’s. Hij voelt een connectie met Audrey, een gevoel dat niet past in het ontwerp van Daniël. Hij kan het dan ook niet begrijpen of uitleggen. En wanneer Audrey zich in verschrikkelijk gevaar bevindt, weet hij dat hij haar móét redden.

Verschijnt op 13 september

Ik wens je het allerbeste door Mason Deaver

Wanneer Ben De Backer bij hun ouders uit de kast komt als non-binair, wordt hen uit hun huis gegooid en gedwongen in te trekken bij hun oudere zus Hannah en haar man Thomas, die Ben nog nooit heeft ontmoet. Ben worstelt met een angststoornis die nog verergerd wordt door de afwijzing van hun ouders. Hen komt alleen bij Hannah, Thomas en hun therapeut uit de kast en probeert zich gedeisd te houden op hun nieuwe school.

Maar Bens pogingen om de laatste helft van het laatste jaar onopgemerkt door te komen, worden gedwarsboomd wanneer Nathan Allan, een grappige en charismatische leerling, besluit om Ben onder zijn hoede te nemen. Terwijl de vriendschap tussen Ben en Nathan groeit, beginnen hun gevoelens voor elkaar te veranderen, en wat begon als een rampzalige wending van gebeurtenissen, lijkt ineens een kans op een gelukkiger nieuw leven.

Verschijnt op 14 september

Bloem 2 door Kevin Panetta

Ari werkt Hector in als die wordt aangenomen om in de bakkerij van Ari’s ouders te helpen en de twee worden vrienden. Vrienden worden is echter niet het enige wat op het menu staat voor Ari en Hector. De twee jongens realiseren zich dat ze misschien meer gemeen hebben dan ze zouden denken… zoals langzaam opbloeiende gevoelens voor elkaar, waardoor ze zich afvragen of ze hun vriendschap naar het niveau van een romantische relatie kunnen tillen.

Wanneer zich in de bakkerij echter een tragedie voordoet, weten zowel Ari als Hector niet zeker hoe ze verder moeten, waardoor er een breuk tussen hen ontstaat. Is die breuk nog te lijmen?

Verschijnt op 15 september

Oktober Koning door Pamela Sharon

Tien miljoen euro. Tien opdrachten. Vier spelers. Eén winnaar. Wie wordt De Oktober Koning? Mara is een leerkracht en alleenstaande moeder van twee kinderen. Dex probeert een beter leven voor zichzelf op te bouwen nadat hij zijn moeder verloren heeft. Julia weet met moeite haar hoofd boven water te houden nadat haar man hun fortuin erdoorheen gejaagd heeft. Vincent wil ontsnappen uit de sleur van zijn leven.

Alle vier ontvangen ze een uitnodiging voor De Oktober Koning, een mysterieus spel waarbij de winnaar kans maakt op tien miljoen euro. Al snel verliezen de vier spelers zich in een spel waarbij de opdrachten steeds vreemder worden en niets is wat het lijkt. Is een mensenleven tien miljoen euro waard?

Verschijnt op 3 september

De koperen koning door S.A. Chakraborty

Na de verwoestende slag moet Nahri een nieuw pad voor zichzelf banen, zonder de bescherming van de djinn die haar hart stal, of de prins die ze als haar vriend beschouwde. En dat onder het toeziend oog van een koning wiens troon eens aan haar familie toebehoorde. Eén misstap en haar volk is verdoemd.

Prins Ali is verbannen omdat hij zijn vader durfde te trotseren. Opgejaagd door huurlingen, verdwaald tussen de onvergeeflijke koperen zandbanken van zijn voorouderlijke land, moet hij vertrouwen op de angstaanjagende vaardigheden die de marid, onvoorspelbare waterwezens, hem hebben gegeven. Hierdoor dreigt hij een verschrikkelijk geheim te onthullen, dat zijn familie lang verborgen heeft weten te houden.

Terwijl er een nieuwe eeuw nadert en de djinns zich verzamelen binnen de hoge bronzen muren van Daêvabad, broeit er in het verlaten noorden een onvoorziene dreiging. Een kracht die een storm van vuur naar de stadspoorten zal brengen, en een krijger die zijn gelijke niet kent.

Verschijnt op 6 september

Het land van Danelagh door Bjørn Andreas Bull-Hansen

Torstein is verbannen naar de Schotse Orkney-eilanden en zint op wraak. Zijn land in Vingulmork is op wrede wijze van hem afgenomen door Ros, de moordenaar van zijn vader. Torstein en zijn mannen reizen af naar Canterbury: hij hoopt dat de monniken daar – vrijwillig of desnoods met het zwaard op de keel – zijn ernstig gewonde zoon kunnen genezen.

Ondertussen is er een oorlog op komst: Sweyn Vorkbaard is vastbesloten om Ethelred van de troon te stoten en zelf heerser te worden van het Engels-Deense rijk. Torstein weet dat hij zijn bondgenoten voorzichtig moet kiezen en mee zal moeten vechten voor de Deense koning. Hij weet ook dat hij gezocht wordt en steeds minder bondgenoten overhoudt. Daarbij vreest hij voor de veiligheid van zijn vrouw Sigrid en hun zoons.

Verschijnt op 13 september

De kring door Shelena Shorts

De achttienjarige Vasi Petrescu heeft nooit problemen gehad met het uitvoeren van zijn plicht, maar wanneer hij de opdracht krijgt een meisje van zijn eigen leeftijd uit de weg te ruimen, heeft hij het daar moeilijk mee. De Kring heeft nog nooit een vrouw als doelwit gehad, maar toch is Riley op de een of andere manier op hun hitlijst terechtgekomen.

Vasi wil graag begrijpen waarom, maar misschien is er wel geen tijd om dat uit te zoeken. Al snel moet hij beslissen of hij Riley ombrengt of laat leven, zelfs als dat laatste betekent dat hij tegen de wensen van zijn eigen familie ingaat…

Verschijnt op 14 september

Woodhenge door Erik Jan Tillema

In het dorpje Heesstadt beginnen mensen spontaan dood te bloeden. Is er een seriemoordenaar? Een virus? Arend komt erachter dat alles te maken heeft met een woodhenge die tijdens werkzaamheden werd ontdekt op het schoolplein. Dat monument van palen werd ooit gebouwd om de inwoners te beschermen tegen bovennatuurlijke krachten. Hadden de opgravingen nooit mogen plaatsvinden? Zal het kwaad uit de woodhenge ooit nog kunnen rusten?

Verschijnt op 19 september

Total
19
Shares
Gerelateerde artikels