Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Strange Academy: First Class review – Hogwarts in het Marvel-universum

Strange Academy: First Class spreekt zowel de fans aan van mythische superhelden als van tovenaarscholen.

Stel je voor: een Marvel-comic die niet verweven is met andere reeksen en uitmondt in een groots event. Eentje die niet gebouwd is op voorkennis. Eentje die wegblijft van metatekst of goddelijke monologen. Strange Academy van Skottie Young en Humberto Ramos valt op met kleine ambities.

© Marvel Comics

It’s a whole new world…

Emily Bright ontvangt een brief: zij en een groep andere magische kinderen uit alle uithoeken van het Marvel-universum zijn welkom op de toverschool van Doctor Strange. Lesgevers van dienst zijn magische superhelden zoals Brother Voodoo, de Ancient One, Scarlet Witch en Magik.

Het is een heel nieuwe wereld voor niet alleen Emily, maar ook voor de lezer. Want Marvel is niet zo bedreven in het uitbouwen van zijn mystische kant als DC dat is met uitgekiende wetten in Justice League Dark of tienertovenarij in de klassieker Books of Magic van Neil Gaiman (enige gelijkenissen daarvan met de andere bebrilde tovenaarsjongen berusten op toeval).

Doctor Strange volume 1: The Ways of the Weird (Jason Aaron en Chris Bachalo) legde de regels vast voor Marvels magie waarop Strange Academy nu verder bouwt. Elke manifestatie van tovenarij heeft een lichamelijke prijs, niet voelbaar op de toverschool maar wel daarbuiten.

© Marvel Comics

Strange Academy is niet wereldschokkend

Skottie Young (I Hate Fairyland, Rocket Raccoon) heeft geen plannen om het Marvel-universum op zijn kop te zetten. Het verhaal is niet episch, en wat je traag op gang zou kunnen noemen, is eigenlijk tijd besteden aan de personages en hun interactie. Zelfs de superschurken zijn vergeetbaar en dienen enkel om de kinderen uit de school te lokken zodat ze geconfronteerd worden met de ware kost van magie.

De tekenstijl van Humberto Ramos past bij de bovennatuurlijke tienerdrama. Geen verrassing als je hem al kende met zijn werk voor The Champions, nog zo’n jonge superheldenbende vol onstuimige hormonen. Zijn personages kan je duidelijk onderscheiden in de overvolle bladzijden. Dat inkleurder Edgar Delgado soms eentonig te werk gaat, is een zegen en een vloek: die drukke kaders lezen overzichtelijker, maar verliezen wow-effect.

Strange Academy: First Class verzamelt Strange Academy #1-6 geschreven door Skottie Young, getekend door Humberto Ramos en uitgegeven door Marvel Comics op 17 februari 2021.

Tof

Strange Academy: First Class
3 5 0 1
Strange Academy is een heel genietbare comic voor wie aangetrokken is door het mytische Marvel.
Strange Academy is een heel genietbare comic voor wie aangetrokken is door het mytische Marvel.
3/5
Total Score

Raak

  • De magische kant van Marvel eindelijk verkend

Braak

  • Eentonige kleuren verminderen het wow-effect
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels