Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: maart

Elke maand komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke maand bundelen we de meest interessante, nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

Verschijningsdata waren correct op de dag dat het artikel geschreven werd.
Bron: hebban.nl

[columns] [column size=”1/2″]

Wie ik gisteren was door Pamela Sharon

Als Yara te horen krijgt dat ze lijdt aan CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom), weigert ze zich daar zomaar bij neer te leggen. Ze is zeventien, ze wil niet ziek zijn, en al helemaal niet chronisch. Haar ouders, haar broertje Corey en zus Tessa proberen haar te helpen, maar Yara laat niemand toe. In plaats daarvan verliest ze zichzelf in Evol, een hyperrealistisch spel waarin je zelf de hoofdrol speelt. In deze virtuele wereld is Yara niet ziek en kan ze zijn wie ze wil zijn. Ze ontmoet er de knappe Amir, met wie ze op zoek gaat naar de oplossing voor de mysterieuze rook die de stad en haar inwoners bedreigt. Stukje bij beetje raakt Yara meer en meer betrokken bij de gebeurtenissen in de stad. In het echte leven ontmoet ze Finn, die haar uit de virtuele wereld probeert te trekken en haar wil laten zien dat ze ook met CVS een leuk leven kan hebben. Terwijl Yara’s familie en vrienden zich zorgen maken om haar gezondheid, kiest Yara ervoor om zich te blijven verliezen in deze alternatieve werkelijkheid. Zal ze uiteindelijk nog terug willen keren naar de realiteit?

Verschijnt op 16 maart.

[/column] [column size=”1/2″]

In het duister door Tamara Arts

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland. Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen. Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

Verschijnt op 18 maart.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

De prins en de naaister door Jen Wang

Parijs, aan de vooravond van de moderne tijd. Prins Sebastian zoekt een bruid, of eigenlijk zoeken zijn ouders er een voor hem. Sebastian is veel te druk om zijn geheime leven voor iedereen te verbergen. ’s Nachts bestormt hij Parijs als de fabelachtige dame Crystallia, het gewildste icoon van de mondiale modehoofdstad. Sebastians geheime wapen – en beste vriendin – is de briljante kledingmaakster Frances. Ze is een van de slechts twee mensen die de waarheid kennen: soms draagt deze jongen jurken. Maar Frances heeft grootse dromen voor zichzelf, en iemands geheime wapen zijn betekent zelf ook een geheim zijn. Voor altijd! Hoelang zal Frances haar dromen opzij kunnen zetten om een vriend te beschermen?

Verschijnt op 23 maart.

[/column] [column size=”1/2″]

De vloek van de slang door Lisa Maxwell

Esta is een doorgewinterde dief met een aangeboren gave om door de tijd te reizen. Haar hele leven is ze getraind voor één missie: terugreizen naar het New York van 1902 om het Boek der Mysteriën te stelen. Maar het boek bewaarde een groter gevaar dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden: de wraakzuchtige godin Seshat zat gevangen tussen de pagina’s. Haar gruwelijke kracht leeft nu voort in Esta’s vriend Harte. Esta en Harte zijn de enigen die Seshat kunnen tegenhouden, maar ze zijn gestrand in de tijd, elk op een ander continent. Gescheiden door tijd en ruimte zal Esta al haar magie en sluwheid moeten aanwenden om Harte te redden en Seshat te stoppen. Maar wat ze niet weet, is dat er een nog veel groter gevaar dreigt – gruwelijker en meedogenlozer dan Seshat en de Orde samen.

Verschijnt op 25 maart.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

Een pelgrimstocht van zwaarden door Anthony Ryan

Het is tweehonderd jaar geleden dat de god Vergiffenis krankzinnig werd en het koninkrijk van Alnachim verwoestte. Het Vervloekte Land, zoals het nu heet, is niet meer dan een woestenij gevuld met naamloze monsters. Maar al decennialang maken wanhopige zielen pelgrimstochten naar het centrum van deze woestenij, in de hoop dat de Krankzinnige God hun gebeden aanhoort. Weinigen keren echter terug… Bewapend met een bezeten zwaard trekt de krijger Pelgrim er samen met zes anderen op uit om de laatste tocht naar het hart van het Vervloekte Land te maken. Een jonge priester, een beestenbezweerder, een onbetrouwbare geleerde, een uitgebluste acteur en twee verbannen geliefden vergezellen Pelgrim op een tocht vol waanzin, kwaadaardige geesten, onnatuurlijke monsters en verraad. Allemaal opdat de Krankzinnige God zijn gebeden kan verhoren en hem, als hij geluk heeft, zal verlossen. Maar kunnen zulke zonden worden vergeven?

Verschijnt op 30 maart.

[/column]

 

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels