Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

steam summer sale the witcher

Deze games mag je niet missen tijdens de Steam Summer Sale

Dit jaar leerden we niet alleen dat je op Steam games op je wishlist kan rangschikken, we kregen nog maar eens de bevestiging dat er meer games in de winkel van Valve prijken dan we in ons korte leventje ooit zullen kunnen spelen. Gelukkig is daar de Geekster-redactie om enkele goeie deals voor jou uit te kiezen! Zo kan je met een gerust hart je zuurverdiende centen uitgeven aan de uitbreiding van je al gigantische backlog. Graag gedaan hoor.

Stardew Valley (€11,19)

© ConcernedApe, Chucklefish

Yves: Ja, hier zijn we dan weer met Stardew Valley aan te prijzen. Maar terecht, als je deze game nog niet in je Steam-bibliotheek hebt, what is wrong with you? Tenzij je de game op console speelt natuurlijk. Maar de pc-versie blijft echter dankzij muis en toetsenbord toch de beste volgens onze bescheiden mening. Natuurlijk is een life simulator met focus op de boerenstiel niet ieders dingMaar al wie dierbare herinneringen heeft aan Animal Crossing, Harvest Moon, Rune Factory of zelfs De Sims, komt hier absoluut aan zijn trekken. Deze game werd door één individu in elkaar gevezen en elk detail klopt. Elke dag ontdek je weer iets nieuws: een vissoort die je nog niet eerder had gevangen, een rondreizende handelaar die telkens nieuwe producten verkoopt, een recept voor een exotisch gerecht. De hele game voelt aan als een met liefde gebrouwen hommage aan het genre, en kan tegelijk dienen als de ideale eerste stap in de wereld der sim-games.

The Witcher 3: Wild Hunt GOTY Edition (€14.99)

the witcher 3 steam sale
© CD Project RED

Michiel: Het basisspel kost 9 euro, maar geloof ons en ga voor de GOTY edition zodat je de schitterende en indrukwekkende uitbreidingen krijgt. The Witcher 3 neemt je mee naar de sombere wereld van monsterjager Geralt of Rivia. In een massieve wereld moet je op zoek gaan naar je adoptiedochter en intussen grote aantallen verschillende monsters en mensen met slechte bedoelingen verslaan. De gevechten zijn niet ongelooflijk speciaal, maar vooral het verhaal, de heel goed uitgewerkte personages en de vele verschillende keuzes met hun gevolgen springen in het oog. Vaak moet je kiezen tussen wat voor jou the lesser of two evils is, want niet alles krijgt hier een vrolijk einde. Een schitterende en heel lange ervaring!

Hollow Knight (€8,99)

© Team Cherry

Jason: 40% korting is niet wauw, maar wat je ervoor krijgt wel. Want voor de luttele soms van net geen 9 ducaten kan je aan de haal met de beste metroidvania van 2017 en mogelijks het enige spel dat qua atmosfeer een waardige erfgenaam is voor Dark Souls. Hollow Knight, het meesterwerk van Team Cherry, heeft het allemaal: een gigantische wereld, een duister geheim, een melancholische soundtrack en gepeperde combat. En nog veel meer eigenlijk ook, want deze versie bevat ook alle verschenen DLC’s, goed om de levensduur van een al imposante 20 uur op te trekken naar vlot 30. Opgelet wel! Hollow Knight is geen makkelijke game, en de Godmaster DLC is om-je-haren-van-uit-trekken moeilijk. Doet deze waarschuwing jou niks? Haast je dan naar de Steam Store!

Planet Coaster (€ 9,49)

planet coaster steam sale
© Frontier Developments

Louis: Pretparksimulatiespellen zijn volledig terug van bijna nooit weggeweest. Een aantal weken geleden startte ik het spel voor het eerst eens op en sinds dan is de fun nog steeds niet uitgedoofd. De charmante vormgeving van de peeps en de perfecte moeilijkheidsgraad van de scenario’s blijven me het spel terug intrekken. De coastercam helpt daar ook wel mee. Hoe zalig blijft het je eigen creaties en parken te kunnen bekijken vanuit je attracties? De fun van het vroegere RollerCoaster Tycoon is gewoon weer helemaal terug. En nu het basisspel maar een kleine 10 euro kost, waarom nog wachten om deze game eens uit te proberen? Mocht je er meteen volledig voor willen gaan, de Deluxe-versie van het spel is trouwens nog een stuk interessanter geprijsd! Voor een kleine 45 euro heb je het basisspel samen met zes uitbreidingen. Alles samen bespaar je daar 57% op de volledige prijs en dat is pas mooi meegenomen. Helaas kan ik hier wel niet van profiteren omdat de grote korting enkel geldt in die bundel en ik het basisspel al heb staan. Bummer.

Ori and the Blind Forest (€9.99)

© Moon Studios, Microsoft Studios

Michiel: Als je voor één 2D metroidvania met schitterende muziek en een briljante sfeer wil gaan, kies dan voor Hollow Knight. Wie dat echter al gespeeld heeft, moet zich ook zeker wagen aan het prachtige Ori and the Blind Forest. Jij bent Ori, een wit wezentje dat moet proberen om het licht van een stervend bos terug te herstellen. Er ligt wel een heel dodelijke en boze uil op de loer die je maar al te graag wil tegenhouden. Ori speelt bijzonder vlot en geeft je een uitdagende combinatie van gevechten en puzzle platforming, gecombineerd met een verrassend emotioneel verhaal, prachtige omgevingen en schitterende muziek.

Assassin’s Creed Odyssey (€29,99)

Assassin's Creed Odyssey exploration mode
© Ubisoft

Olivier: Er zijn verschillende fans van de Assassin’s Creed-reeks. Zo heb je er die elk jaar opnieuw hard uitkijken naar de nieuwste telg en anderen die met mate genieten, maar die de formule snel beu raken. Voor die laatste groep is het zeker tijd om Assassin’s Creed Odyssey op te pikken. Onze redacteur Michiel was lovend over het verhaal dat zich in het Oude Griekenland afspeelt. Het Ubisoft-team heeft zich opnieuw verdiept in de geschiedenis en deze rijkelijk nagebouwd. Wie wil, kan er meer uithalen dan uit de boeken op school. De gameplay bouwt verder op deze uit Origins, maar met enkele verbeteringen. Het voelt nog steeds heerlijk om gebouwen te beklimmen en vijanden te besluipen, gelukkig maar. Wie de reeks nog niet gespeeld heeft, kan trouwens perfect met deze game beginnen.

Yakuza 0 (€9.99)

yakuza 0 zero ps4 japan tokyo
© Sega

Michiel: Ja, we zijn hier bij Geekster een beetje geobsedeerd door Yakuza. Om te begrijpen hoe dat komt, kunnen we enkel het fenomenale Yakuza 0 aanraden, één van dé beste games uit de serie. Dompel je met het origin story van Kiryu Kazuma en Goro Majima onder in de Japanse misdaadwereld van de jaren ‘80 in de steden Kamurocho en Sotenbori, die geïnspireerd zijn door Tokyo en Osaka. Beleef de combinatie van een schitterend en serieus tweeledig verhaal, leuke en gevarieerde gevechten en de meest absurde side quests ooit. Met acht verschillende vechtstijlen en een ongelooflijk grote voorraad mini-games zal je je zeker amuseren, voor het verhaal je op een paar andere momenten een paar tranen zal doen wegpinken of enthousiast zal doen schreeuwen van de adrenaline.

Earth Defense Force 4.1 (€8,39)

earth defense force 4.1
© D3 Publisher

Martin: Zoveel games, zoveel korting, zo weinig tijd en een backlog om u tegen te zeggen. Tijd dus om er nog eentje aan toe te voegen! Earth Defense Force 4.1: The Shadow of New Despair is niet alleen een mondvol, maar ook maar €8,39. Wie van oude disaster B-films houdt, zal zich helemaal kunnen botvieren in de wereld van E.D.F. De wereld wemelt van de mieren en aan jou en de rest van de leden van E.D.F. om daar een pootje voor te steken. Oh ja, de mieren in kwestie zijn trouwens even groot als een vuilniswagen en komen uit de ruimte. In deze third-person action shooter knal je legio aan insecten kapot om zo nieuwe wapens te verzamelen zodat je nog meer insecten kapot kan schieten om zo nog meer nieuwe wapens te verzamelen om zo nog meer …  je snapt het wel. Wat het extra leuk maakt, is de variatie aan wapens die het wat vers houdt en het expres slechte acteerwerk van de voice actors. Lekker mindless knallen op reusachtige insecten uit de ruimte kan je trouwens met drie vrienden online doen, want het ondersteunt co-op! Met vier verschillende character classes met ieder hun eigen wapens en speelstijl biedt E.D.F. uren aan knal-plezier.

Monster Hunter World (€29,99)

monster hunter world
© Capcom

Yves: Monster Hunter World is niet alleen de bestverkochte game in het 38-jarige bestaan van ontwikkelaar en uitgever Capcom, het is ook één van de beste multiplayer games in deze Steam Summer Sale. Door Monster Hunter aan te passen aan de noden van Westerse gamers heeft Capcom een wereldwijde hit te pakken. De omgevingen zijn een lust voor het oog, de monsters zijn prachtig geanimeerd en de art direction in het algemeen is opnieuw om van te smullen. De kracht van de huidige generatie consoles laten de serie echt schitteren, en op pc ziet het er nog beter uit met een vloeiende 60 fps. Is de game perfect? Nee. De leercurve is nog steeds steil. Je moet er enorm veel tijd in stoppen. Het verhaal is nog altijd absolute onzin. Maar het is de beste Monster Hunter tot nu toe. En er is nog eens een serieuze uitbreiding onderweg ook.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels