Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The Infinity Saga Awards

Road to Endgame: the Infinity Saga Awards – Geekster-redactie

We zitten nu echt in de laatste rechte lijn naar Avengers: Endgame. Na onze enquête van vorig jaar stalkte ik dit jaar opnieuw de redactie van Geekster om hun mening te geven over de Infinity Saga. Morgen volgen de resultaten van jullie stemmen, maar dit is alvast ons oordeel.

Sterkste held(in)

Sterkste Held(in)
 1. Captain Marvel/Carol Danvers
 2. Thor
 3. Tony Stark/Iron Man

De redactie zag Captain Marvel en was danig onder de indruk van het kunnen van Carol Danvers. 65% van ons vindt haar de sterkste, dankzij haar krachten die voortkomen uit de Space Stone. Net als Wanda (die subjectief gezien een stuk krachtiger is dan derde finalist Tony) maakt Captain Marvel dus de grootste kans om Thanos de baas te kunnen in Endgame. Thor volgt op de tweede plaats. Nu hij sinds Ragnarok Mjölnir niet meer nodig heeft om zijn krachten te beheersen, is de mighty Thor nog mightier geworden. Maar hij zou iets beter kunnen mikken met zijn Stormbreaker… Tony krijgt ook een eervolle vermelding, want naast zijn suit is ook zijn intellect natuurlijk niet te onderschatten.

Favoriete hoofdpersonage

 1. Peter Quill / Star-Lord
 2. Stephen Strange / Doctor Strange
 3. Steve Rogers / Captain America

Bij de hoofdpersonages zien we een enigszins verrassende keuze onder de redactieleden (alleszins voor mij toch). Geen Tony Stark, T’Challa, Peter Parker, Thor of Bruce Banner als favoriet, maar Peter Quill uit Guardians of the Galaxy. Wellicht heeft de herkenbaarheidsfactor daar iets mee te maken: Peter is (grotendeels) een gewone jongen die in de ruimte beland is en geleidelijk zijn weg heeft gevonden. Er is wel bewondering voor bovennatuurlijke mensen: Stephen Strange en Steve Rogers vervolledigen de top 3.

Interessantste personage

Interessantste Personage
 1. Loki
 2. Natasha
 3. Steve
 4. Thanos
 5. Thor
 6. Nick Fury
 7. Bruce Banner
 8. Phil Coulson
 9. Bucky
 10. Rhodey

Het MCU heeft meer middelmatige villains dan goede, maar als het goede zijn, komen ze ook aan. Onze favoriete antagonist is er een die je kan begrijpen, want dat geeft diepgang en nuance aan een personage. Ergens is het dus niet verrassend dat Loki op nummer één prijkt. Hij is hét personage dat zowel zijn goede als slechte kant laten zien heeft, over vijf films heen. Daarom was zijn lot in Infinity War opvallend triest, net op het moment dat hij en Thor elkaar weer gevonden hadden. Fans moeten evenwel niet treuren, want er is een miniserie in de maak over de God of Mischief mét Tom Hiddleston. Opvallend in deze top 10 is dat ook Thanos ons intrigeerde, net als nevenpersonages Fury en Coulson. Ook verrassend: Tony Stark haalt net de top 10 niet.

Favoriete actrice

Favoriete Actrice
 1. Brie Larson
 2. Scarlett Johansson
 3. Evangeline Lilly
 4. Hayley Atwell
 5. Elizabeth Olsen / Gwyneth Paltrow

Er zitten bijna dubbel zo veel acteurs als actrices in het MCU, nog steeds een werkpunt voor Marvel Studios. Tot nu toe was er ook nog maar één film waarbij een actrice de hoofdrol had. Brie Larson kon daarom logischerwijze veel meer laten zien dan de andere dames uit de lijst, die het spotlight altijd moesten delen. Maar dat maakt haar mooie vertolking van Carol Danvers daarom niet minder geslaagd. Met haar mix van charme, kwetsbaarheid en zelfvertrouwen heeft Larson meteen een veelzijdig personage toegevoegd aan de toekomst van het MCU. Scarlett Johansson was als Black Widow lang de enige vaste waarde en dat wordt ook gewaardeerd, net als de weinige maar geliefde bijdragen van Evangeline Lilly (Hope Van Dyne) en Hayley Atwell (Peggy Carter).

Favoriete acteur

Favoriete Acteur - Tom Holland
 1. Tom Holland
 2. Chris Hemsworth
 3. Chris Evans
 4. Chris Pratt
 5. RDJ / Paul Rudd

Dat we fan zijn van de Spidey in het MCU bleek ook al uit onze ranking. Toch is het enigszins verrassend dat Tom Holland hier op het bovenste schavot eindigt. Hij haalt het weliswaar héél nipt van Chris Hemsworth, maar blijkbaar staat hij hoog aangeschreven bij onze redactie. Hollands Spider-Man is dan ook bij velen geweldig onthaald. Peter Parker is eindelijk een tiener, en zijn origin story is niet zijn sterkste troef. Zijn onschuldige, spitsvondige vertolking leunt van alle Spideys het dichtst aan bij de comics. Maar ook door zijn hartverscheurende sterfscène in Infinity War heeft Holland vele harten gewonnen. Kudos daarvoor.

Favoriete soundtrack

 1. Guardians of the Galaxy
 2. The Avengers
 3. Guardians of the Galaxy: Vol. 2

De minst verrassende categorie is wellicht deze. James Gunn maakte met de eerste Guardians de grappigste film in het MCU tot dan toe, en zijn gebruik van muziek in zowel de film als het verhaal is heel wat mensen bijgebleven. Ook in de tweede film bleef dat zo. Componist Alan Silvestri heeft er dan weer voor gezorgd dat we zijn theme voor The Avengers meteen herkenden in de trailer voor Infinity War. Voor hem daarom de tweede plaats.

Beste Stan Lee-cameo

 1. “Excelsior!” Als dronken veteraan. (Avengers: Age of Ultron)
 2. Als Thors kapper. (Thor: Ragnarok)
 3. Als astronaut die verhalen vertelt aan drie aliens. (Guardians of the Galaxy: Vol. 2)

Ah, de cameo’s van Stan Lee. Sommigen hadden er stilaan genoeg van, anderen keken er telkens weer naar uit. Nu de Marvel-coryfee ons helaas verlaten heeft, zijn velen benieuwd naar zijn laatste cameo in Endgame. De beste cameo zat voor ons in een film die over het algemeen voor velen een teleurstelling was. Zelfs Stan Lee kan Thor en Cap niet onder tafel drinken in Age of Ultron. Lee en Thor bleken opnieuw een goede combinatie in Thor: Ragnarok, en de cameo die duidelijk maakte dat hij in elke film hetzelfde personage speelt, eindigt op de derde plaats.

Favoriete quote

 1. Puny God” – Hulk / “I am Groot” – Groot

Iedereen heeft wel zijn favoriete quote, zo bleek uit de resultaten. Enkel de bovenstaande zinnen haalden meer dan één stem. Andere favorieten zijn: “Dread it. Run from it. Destiny still arrives.” – Thanos, “Oh, Miek’s dead.” – Korg, “Are you ever not going to fall for that?” – Loki, “Ain’t no thing like me ‘cept me!” – Rocket, “That’s my secret, Cap, I’m always angry.” – Bruce Banner, “I’m with you till the end of the line.” – Bucky Barnes/Steve Rogers, “He may have been your father, boy. But he wasn’t your daddy.” – Yondu.

Beste Chris

Chris
 1. Chris Evans
 2. Chris Hemsworth
 3. Chris Pratt

Deze laatste vraag is de enige die we opnieuw gesteld hebben na onze vorige ranking, maar het resultaat blijft hetzelfde. Chris Evans heeft onze harten veroverd en blijft de koning van de Chris-verzameling van het MCU. Is het dankzij zijn steeds eerlijkere politieke meningen? Dankzij zijn prachtige hond/zielsverwant Dodger? Of zijn boobgrab-lach? We gokken op een combinatie van alle drie.

Onze Infinity Saga-ranking:

Infinity Saga Ranking
 1. Avengers: Infinity War
 2. The Avengers
 3. Thor: Ragnarok
 4. Spider-Man: Homecoming
 5. Captain Marvel
 6. Captain America: The Winter Soldier
 7. Captain America: Civil War
 8. Guardians of the Galaxy
 9. Black Panther
 10. Iron Man
 11. Captain America: The First Avenger
 12. Ant-Man
 13. Guardians of the Galaxy: Vol. 2
 14. Thor
 15. Doctor Strange
 16. Ant-Man and the Wasp
 17. Iron Man 3
 18. Avengers: Age of Ultron
 19. Iron Man 2
 20. Thor: The Dark World
 21. The Incredible Hulk

Dit is hem dan, onze ranking van alle 21 MCU-films tot nu toe. Het beste en slechtste van de Infinity Saga. Onderaan vinden we de films die de meesten wel onderaan zullen verwachten, maar over het algemeen is het niveau van films zo degelijk dat het al snel kill your darlings wordt. We waren duidelijk fan van de meer experimentele en high stakes-films uit de collectie, zoals Ragnarok, Winter Soldier, Civil War en de eerste Guardians.

De uitzonderingen daarop zijn Spider-Man: Homecoming en Captain Marvel. Die films waren de langverwachte introductie in het MCU van twee iconische personages. Beiden vonden we dus duidelijk geslaagd, hoewel de stakes daarin niet superhoog zijn. Een duidelijke lijn tussen sequels en origin stories is er in onze top niet echt, want die staan redelijk verspreid. Dé winnaar is wel duidelijk Infinity War, die niet enkel de helft van de personages maar ook onze emotionele stabiliteit tot stof deed vergaan. Een ensemblecast als nooit tevoren, personages die meer badass werden dan ervoor (Steve, Thor, Dr Strange, to name a few) en een villain die we nog konden begrijpen ook – Infinity War had het allemaal.


Lees zeker onze andere Road to Endgame-artikels:

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels