Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Marvel Studios' Phase Four

Marvel Studios op Comic Con: eerste deel van Phase 4 bekendgemaakt

Het zijn hoogdagen als geek met alle nieuwtjes van San Diego Comic Con! Vorige nacht was het aan de beurt van Marvel Studios om op de bühne te gaan. En ze hebben een groot deel van hun films en series voor de komende jaren aangekondigd. De tijd van het speculeren is voorbij, wat zullen we in 2020 en 2021 op het scherm zien?

Black Widow © Marvel Studios
© Marvel Studios

Black Widow
1 mei 2020 in de zalen

De film die het dichtst in onze horizon ligt, is de solo-film voor Black Widow! Volgend jaar al kunnen we het verleden van Natasha ontdekken. Er werd verteld dat de film zich gedeeltelijk na Civil War zal afspelen én dat de villain Taskmaster belangrijk is voor het verhaal. De cast wordt versterkt door David Harbour (Stranger Things) die de rol van Red Guardian zal vertolken, Florence Pugh (Midsommar) als Yelena Belova, O-T Fagbenle (The Handmaid’s Tale), en Rachel Weisz (The Favourite). Regisseur van dienst is Cate Shortland (Lore).

The Falcon and The Winter Soldier © Marvel Studios
© Marvel Studios

The Falcon & the Winter Soldier
Herfst 2020 op Disney+

The Falcon and the Winter Soldier werd al eerder bevestigd bij de aankondiging van Disneys streamingplatform Disney+. Het is weliswaar een verrassing dat Marvel Studios de reeksen integreert in de timeline van het MCU. De reeks die zal draaien rond de spirituele opvolgers van Captain America brengt naast acteurs Anthony Mackie en Sebastian Stan ook Daniel Brühl (Helmut Zemo) terug.

Eternals © Marvel Studios
© Marvel Studios

Eternals
6 november 2020 in de zalen

De nieuwste film die zich zal focussen op het kosmische aspect in het MCU heeft een ongelooflijk straffe cast. De geruchten tot nu toe kloppen met talent als Angelina Jolie (Maleficent), Richard Madden (Game of Thrones), Kumail Nanjiani (The Big Sick), Brian Tyree Henry (Atlanta), Salma Hayek (From Dusk Till Dawn) en Don Lee (Train to Busan) op de lijst. Lauren Ridloff heeft bevestigd Makkari te spelen, de eerste dove superheld. Er is nog geen bevestiging over Keanu Reeves, sowieso weten we hier later meer over. De film wordt geregisseerd door Chloé Zhao (The Rider).

Shang-Chi © Marvel Studios
© Marvel Studios

Shang-Chi
12 februari 2021 in de zalen

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings moet het martial arts-genre terug nieuw leven inblazen. Het oorspronkelijke personage werd gecreëerd temidden Marvels liefde voor blaxploitation en martial arts. Dezelfde periode die ervoor zorgde dat we een superheld als Luke Cage hebben. Het wordt dus spannend om te zien hoe ze met dat gegeven zullen omgaan zonder in clichés te hervallen. De cast bestaat uit Simu Liu (nog maar sinds dinsdag gecast), Awkwafina & Tony Leung (die de échte Mandarin zal vertolken!) en de film wordt geregisseerd door Destin Daniel Cretton (Short Term 12).

Loki © Marvel Studios
© Marvel Studios

Loki
Lente 2021 op Disney+

Er gingen geruchten dat de reeks van Loki zich zal afspelen in de periode nadat hij ontsnapt met de Tesseract in Endgame. Het zou alvast de mogelijkheid scheppen om de alternatieve dimensies te ontdekken. Met een releasedatum van twee jaar na Endgame lijkt dat misschien niet meer het geval. De vraag is hoe relevant de reeks nog kan zijn op dat moment? Wat het ook moge zijn, Tom Hiddleston keert terug en dat maakt vele fans al blij. 

Doctor Strange In the Multiverse of Madness © Marvel Studios
© Marvel Studios

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
7 mei 2021 in de zalen

Doctor Strange in the Multiverse of Madness was lange tijd een groot vraagteken. Er waren geruchten dat er mogelijks een sequel ging komen maar niemand durfde het echt bevestigen. Blij om te zien dat de charmante magiër terugkeert. Benedict Cumberbatch speelt de rol terug, met een gedeelde hoofdrol voor Elisabeth Olsen als Scarlett Witch. Benedict onderstreepte dat deze film horrorelementen zal bevatten, niet verwonderlijk met een schurk als Nightmare. Scott Derrickson, regisseur van de eerste film, keert terug en vertelde hoe enthousiast hij is om de eerste enge MCU-film te brengen!

WandaVision © Marvel Studios
© Marvel Studios

WandaVision
Lente 2021 op Disney+

WandaVision speelt zich af na Avengers: Endgame en zal dienen als een tussenstuk voor Doctor Strange: in the Multiverse of Madness. Verder is hier eigenlijk nog niet veel over geweten, enkel dat ook hier de acteurs uit de films zullen terugkeren. Benieuwd welke rol Vision precies zal spelen, aangezien hij stierf in Infinity War. De cast wordt versterkt door Teyonah Parris (Mad Men) die een volwassen Monica Rambeau zal vertolken.

What If?
© Marvel Studios

What If?
Zomer 2021 op Disney+

What if…? wordt een geanimeerde anthologiereeks met Jeffrey Wright (Westworld) als de stem van de Watcher. Heel wat grote namen uit de MCU zullen ook terugkeren als stemacteur.

Hawkeye
© Marvel Studios

Hawkeye
Herfst 2021 op Disney+

Hawkeye zal ons het verhaal tonen waarin onze superheld een nieuwe protegé opleert. Het wordt ook de introductie van Kate Bishop in het MCU. Comicfans zullen herkennen dat dit logo geïnspireerd is op het logo van Matt Fractions Hawkeye!

Thor: Love and Thunder
© Marvel Studios

Thor: Love and Thunder
5 november 2021 in de zalen

We krijgen een nieuwe Thor, terug geregisseerd door de hilarische Taika Waititi! Chris Hemsworth, Tessa Thompson & Natalie Portman keren allemaal terug in deze vierde film, met die laatste als een vrouwelijke versie van Thor. Tessa Thompson vertelde ons ook dat haar personage “haar koningin zal zoeken” nu Valkyrie koning is van New Asgard.

That’s all folks?

We geven toe dat we intussen rotverwende kinderen zijn. Waar we vroeger dolenthousiast zouden zijn door alle aankondigingen, hadden we nu het gevoel dat dit een kleine fase was. Kevin Feige stelt ons gerust dat dit maar een deel is van Phase Four. Zo zijn ze nu ook aan het werken aan Black Panther 2, Captain Marvel 2 en Guardians of the Galaxy 3 maar daar kunnen ze momenteel nog niet genoeg over vertellen.

Ook kregen we bevestiging van wat we voorspeld hadden, dat Fantastic Four nog deel zal uitmaken van deze fase. In totaal zal Phase Four ongeveer 5 jaar duren dus wat we nu zien is eigenlijk maar het eerste deel. Daar eindigde het niet want Kevin Feige had nog een laatste verrassing: Blade.

Blade
© Marvel Studios

De jager van vampieren keert terug naar het grote scherm in de komende jaren. De hoofdrol zal vertolkt worden door niemand minder dan Mahershala Ali, die al eerder dit jaar een fenomenale rol speelde in True Detective. Het ziet er dus naar uit dat Marvel Studios, naar goede gewoonte, nog steeds grote namen kan strikken.

Tot zover wat we zagen in San Diego Comic-Con. Volgende maand is er de Disney Expo D23 waar ongetwijfeld nog meer aankondigingen zullen vallen. Ik hoop dat ze niet nu al hun kruit verschoten hebben en we nog wat moois zullen zien.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels