Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

hp omen mindframe headset

OMEN by HP mindframe review: voor heethoofden

Een gaming headset is een onmisbaar onderdeel in multiplayer gaming, en er is keuze genoeg. Toch is er een reden dat we juist déze headset uittesten. De OMEN by HP mindframe is de allereerste headset met actieve koeling. Enthousiast was ik om dit te testen maar er was slechts één klein probleem: het is winter. Om de noodzaak aan koeling te simuleren was het enkele weken wachten tot de eerst lenteprik in februari. Het voordeel van wonen in een slecht geïsoleerd huis gebouwd in de jaren 70 is dat bij de minste zonneschijn de temperatuur de hoogte inschiet. Met de verwarming aan en een sterke zon die op de ramen scheen was het moment voor deze headset eindelijk aangebroken.

Kleur: zwart en rood
Type verbinding: USB-kabel, 2m
Geluidsweergave: Virtual surround sound
Audiokanelen: 7.1
Ontwerp oorschelpen: dicht
Gewicht: 480 gram
Adviesprijs: €159,99

Laat ons meteen beginnen met het unieke aspect aan deze headset, de koeling. Waarom is er zelfs koeling nodig? Misschien kent niet iedereen het gevoel, maar op een warme zomerdag kunnen over-ear headsets onaangenaam warm worden. De warmte die je lichaam via, onder andere, je oren afgeeft kan immers niet vermengen met de koelere lucht in de kamer. Een warm en zweterig gevoel aan je hoofd is dus snel het resultaat. Om je oren af te koelen gaat deze headset dus inzetten met actieve koeling.

De OMEN by HP mindframe heeft twee kleine elektrische koelers, die duwen de warmte via twee koelplaten naar de buitenkant van de headset. Deze technologie zit geïntegreerd in de schelpen die over de oren heen zitten. Ook al zijn er elektrische processen bezig betekent dit niet dat je dit merkt. Geen elektronisch gezoem dus. Qua koeling is het wel bijzonder merkbaar. Meer zelfs, in koude omstandigheden kan je de koelingsfunctie beter niet gebruiken omdat het dan echt onaangenaam is. Echter in warme omgevingen zoals een LAN-party, een warme kamer of in de zomer is er meerwaarde te vinden in deze headset.

Qua design volgt de headset de stijl die je terugvind in alle Omen-producten, een relatief bescheiden maar ook futuristisch rechtlijnig design. De headset is wel iets meer bombastisch vanwege de koeltechnieken. Toch is het gewicht slechts 480 gram, vergelijkbaar met andere gaming headsets. Door het gebruik van de over-ear schelpen krijg je ook een bescheiden passief noise-cancelling effect. Ergonomisch is de headset ook prima: de druk van wordt goed verdeeld over het gehele hoofd en is dus comfortabel om te dragen. Aan de zijkant van één van de schelpen kan je ook het volume rechtstreeks op de hoofdtelefoon aanpassen. Belangrijk voor geïnteresseerden die deze headset eventueel willen gebruiken met hun smartphones: dikke pech. Omdat de Mindframe extra veel energie nodig heeft, maakt de hoofdtelefoon gebruik van USB A-type.

Aan de zijkant van één van de schelpen kan je ook het volume rechtstreeks op de hoofdtelefoon aanpassen.

Buiten koelen heeft een headset uiteraard de bedoeling om voor geluid en communicatie te zorgen. De microfoon is klein maar zorgt voor prima geluid. Handig is ook de functionaliteit die de microfoon automatisch mute wanneer je hem weg van je mond draait. Van het geluid ben ik jammer genoeg niet enorm tevreden. An sich is het geluid doorgaans acceptabel, maar niet voor het prijsniveau van deze headset. Ik kan niet echt toelichten waar de headset goed of slecht presteert omdat het allemaal heel standaard is. Jammer, want dit zorgt toch wel voor een domper op de vreugde. De kwaliteit is goed genoeg dat een gemiddelde persoon die enkel games speelt er niet echt veel zal over klagen. Maar wil je echter de hoofdtelefoon gebruiken om actief naar muziek te luisteren dan zal je liever je klassieke hoofdtelefoon willen bovenhalen. Er is ook ingebouwde surround-virtualisatie, een leuke functionaliteit voor nichesituaties zoals FPS-games. Maar frustrerend genoeg kan je deze niet afzetten. Qua software is er de OMEN Command Center die je toelaat om alle OMEN-producten in je set-up te besturen. Voor de headphone betekent dat de aanpassing van de RGB-integratie in je hoofdtelefoon en kan je de intensiteit van de koeling bepalen of deze helemaal uitzetten.

De OMEN by HP mindframe is een dubbeltje op zijn kant. Het is een hoofdtelefoon wiens verkoopargument echt steek houdt. De koeling is bijzonder goed en maakt het aangenaam om te dragen in zeer warme omgevingen. Je kan de headset uiteraard wel blijven gebruiken in de winter aangezien de koeling volledig afgesloten kan worden. Anderzijds is de geluidskwaliteit niet bijzonder indrukwekkend. Dit wordt pas echt een probleem indien je het prijskaartje bekijkt. Deze headset kan je verkrijgen vanaf om en bij de €150, toch een stevige som. Een aanrader voor echte heethoofden die graag gamen op een hete zomerdag maar toch willen afkoelen, een moeilijkere keuze voor anderen.

Interesse in meer gaming gear? Check ook deze reviews:

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels