Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

annihilation

Film- en seriekalender maart 2018: aftellen naar de lente

Hebben jullie genoten van Valentijn in Wakanda? Of was het toch eerder in het Italië met Call Me By Your Name? Nu februari voorbij is, kunnen we beginnen uitkijken naar de lente! Gelukkig zijn er weer een aantal nieuwe films en series die ons gezelschap komen houden terwijl we wachten op de warme(re) lentezon.

1 maart

Atlanta seizoen 2
Rijzende ster Donald Glover keert deze maand terug in zijn eigen serie, Atlanta. De comedyreeks was immens populair en leverde Glover twee Emmy’s op. Earn probeert in het tweede seizoen nog steeds zijn neef te lanceren als rapper, en dat maakt het leven er niet simpeler op.

4 maart

The 90th Acadamy Awards
Hét filmfeest van het jaar staat weer voor de deur! De begeerde Oscars worden weer uitgereikt deze maand. Het is trouwens al de negentigste keer dat de gouden beeldjes van eigenaars zullen wisselen. Dit jaar is het opnieuw Jimmy Kimmel die de show aaneen zal praten. De genomineerden kan je trouwens hier op je gemak eens bekijken. Maar eigenlijk is er maar één prijs die er echt toe doet en dat is die van beste film! Hier bij Geekster hebben we natuurlijk al een aantal van die films voor jullie bekeken. Je vindt van sommigen een review van de film na de klik.

8 maart

Jessica Jones seizoen 2
Het tweede seizoen van Jessica Jones komt ruim 2,5 jaar na het eerste seizoen naar het kleine scherm. Dit seizoen krijgen we een origineverhaal voorgeschoteld. We wisten al dat Jessica genetisch werd gemanipuleerd maar wie daarachter zat, was nog niet 100% duidelijk. Dat wordt dit seizoen met een hoop flashbacks opgelost. Verder is er, nadat Kilgrave werd verslagen, een nieuwe slechterik waar Jessica het tegen moet opnemen. Die slechterik is een oude kennis van Jones, al is de connectie minder interessant dan wat Kilgrave voor haar betekende in het eerste seizoen. Wat we nog meer vonden van de eerste afleveringen lees je trouwens hier!

12 maart

AnnihilationDe verfilming van Jeff VanderMeers boek wordt helaas niet meer uitgebracht in de bioscoop maar verschijnt meteen op Netflix. Iets wat velen jammer vinden. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet meer van gaan genieten. Annihilation vertelt het verhaal van een groep vrouwelijke wetenschappers die als elfde onderzoeksgroep Area X betreden. De eerdere onderzoekers zijn trouwens niet allemaal teruggekeerd van hun expedities. Al snel blijkt dat er veel meer aan de hand is in Area X dan de bazen lieten uitschijnen.

12 maart

Krypton
Naast Supergirl op The CW krijgen we nog een Superman-spin-off op ons bord. Syfy releaset namelijk deze maand Krypton, een reeks over Supermans grootvader genaamd Seg-El. Het is zijn taak om het House of El terug de naam en faam te bezorgen die het ooit kende. Ondertussen zijn wereld redden van chaos is natuurlijk ook mooi meegenomen.

14 maart

Tomb Raider
Herinneren jullie je de Tomb Raider-spellen nog? Na een eerste filmversie met Angelina Jolie in de hoofdrol keert het personage terug naar het grote scherm. Dit keer is het Alicia Vikander die het hoofdpersonage gaat vertolken. Na het mysterieus verdwijnen van Lara Crofts vader, een archeoloog, moet ze eigenlijk zijn bedrijf overnemen. Daar heeft ze echter niet zoveel zin in. Ze zou liever willen weten wat er met haar pa is gebeurd en gaat op onderzoek uit. Nog een extra weetje, de film zou onderdeel worden van een gedeeld universum waar ook Just Cause, Hitman, Tomb Raider, Deus Ex, en Thief een deel van uitmaken.

21 maart

God’s Own Country
Johnny (Josh O’Connor) voelt zich gevangen op de boerderij van z’n hulpbehoevende vader in het noorden van Yorkshire. Het leven is er hard en eenzaam. Het enige vertier dat Johnny heeft, is zich in het weekend lam drinken in de plaatselijke pub en vervolgens op zoek te gaan naar anonieme seks. Zijn uitzichtloze bestaan neemt echter een onverwachte wending wanneer de Roemeense gastarbeider Gheorghe hen komt vervoegen op de boerderij. Dat is de opzet van God’s Own Country. Eigenlijk is de film al te verkrijgen op dvd maar toch kan je de film nog gaan bekijken in de bioscoop deze maand. En we raden jullie aan dat te doen, lees maar na in onze review.

25 maart

Silicon Valley seizoen 5
In het eerste seizoen van Silicon Valley maakten we kennis met Pied Piper, een app met een bepaald algoritme dat ervoor zorgt dat bestanden superhard gecomprimeerd worden en zo veel kleiner kunnen worden opgeslagen. In het tweede seizoen is het aan Richard en de andere developers om met het reeds verkregen kapitaal de app verder te ontwikkelen. Doorheen de derde reeks afleveringen is het aan Richard om weer een plekje te veroveren in de raad van bestuur nadat hij die plek verloor door een aantal incidenten. In het vierde seizoen krijgt Richard echter het idee om de app, of eerder het logaritme om te bouwen tot iets wat hij het ‘nieuw internet’ noemt. En daar gaat het vijfde seizoen verder. Zijn ‘nieuw internet’ is namelijk nog totaal niet klaar. Tijd dus om serieus wat extra mensen aan te nemen!

28 maart

Ready Player OneWat als het leven een groot computerspel is geworden? Dat is een beetje de premisse van Ready Player One. In een niet zo verre, licht dystopische toekomst probeert iedereen van de dagelijkse sleur te ontsnappen via de OASIS, een VR-maatschappij. Eens de oprichter van die digitale wereld het loodje legt, heeft hij voor de spelers nog een laatste opdracht. Wie het easter egg kan vinden, krijgt een groot geldbedrag en volledige zeggenschap over wat er met de OASIS gebeurt. Enter Wade alias Parzival, het hoofdpersonage van het verhaal. Een jongeman die het niet al te breed heeft en dan ook maar wat graag zou winnen. Maar er zijn kapers op de kust. De film is trouwens gebaseerd op het gelijknamige boek.


Andere series, films en shows die je deze maand niet mag missen

07/03: Life Sentence, een nieuwe dramedy met Lucy Hale (Pretty Little Liars) in de hoofdrol op The CW. 
07/03: The Strangers; Prey at Night, het vervolg op de eerste film uit 2008 over een bende gemaskerden die een koppel terroriseren. Christina Hendricks (Mad Men) speelt de hoofdrol.
07/03: The Mercy, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van zeiler Daniel Crowdhurst, gespeeld door Colin Firth, die voor een wedstrijd een tocht om de wereld maakt. Hij was echter heel slecht voorbereid en vervalste de gegevens over zijn positie in de race. Hij hield zelf wel logboeken bij en maakte dagboekopnames waarop te horen is dat hij langzaam de grip op de realiteit verliest.
09/03: Love seizoen 3
12/03: Pacific Rim: Uprising, het vervolg op de onverwachte hit van Guillermo del Toro uit 2013, waarin Idris Elba de apocalyps cancelde. Nu neemt John Boyega het van hem over.
13/03: Rise, een nieuw muzikaal drama op NBC. 
20/03: Shadowhunters seizoen 3
21/03: Sherlock Gnomes, 7 jaar na Gnomeo & Juliet komen de tuinkabouters terug! En deze keer nemen ze het verhaal van Sherlock Holmes onder handen.
23/03: Santa Clarita Diet seizoen 2, wist je dat we het eerste seizoen gereviewed hebben?
28/03: Mary Magdalene, een naar verluidt feministische karakterstudie van een van de meest bekende Bijbelse figuren. Mary voelt zich niet thuis in haar conservatieve gezin en sluit zich aan bij de nieuwe sociale beweging van een zekere Jezus van Nazareth. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Rooney Mara en Joaquin Phoenix en ook Chiwetel Ejiofor doet mee. Het is tevens ook de laatste film van de betreurde componist Jóhann Jóhannsson.
28/03: Hostiles, een westerndrama dat blijkbaar niet geschikt is voor tere zielen. Christian Bale speelt captain Joseph Blocker. Hij wordt door de president gevraagd om Yellow Hawk, een war chief van de Cheyenne, en zijn gezin terug naar hun thuisland te begeleiden. Onderweg stuiten ze op Rosalie Quaid (Rosamund Pike), een vrouw die zwaar getraumatiseerd is, maar hen toch vervoegt op hun reis.
29/03: Siren, een nieuwe dramareeks met een niet al te vredelievende zeemeermin in de hoofdrol.
30/03: A Series of Unfortunate Events seizoen 2

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels