Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Het einde van The Umbrella Academy uitgelegd

De laatste aflevering van The Umbrella Academy is achter de rug en zoals jullie weten, eindigt die met een cliffhanger van jewelste. Het slaagt erin om ons te laten hunkeren naar een nieuw seizoen, om eindelijk antwoorden te krijgen. Maar we moeten eigenlijk niet zo lang wachten, door ons even te verdiepen in het bronmateriaal kunnen we, hoeveel maar gedeeltelijk, een antwoord krijgen om enkele prangende vragen.

Waarom gedeeltelijk?

We bevinden ons vanaf het volgende seizoen eigenlijk in onontgonnen terrein. Als we kijken naar de volumes die nu beschikbaar zijn, zouden we in het volgende seizoen moeten kennis maken met het Oblivion Hotel. Het gaat hier over een hotel van Reginald Hargreeves waar alle schurken voor een eeuwigheid werden vastgehouden. Wie echter de laatste scène zag, weet dat dit waarschijnlijk niet de focus zal zijn voor het nieuwe seizoen. Nee, het volgende hoofdstuk zal in teken staan van The Sparrows.

Deze groep superhelden zagen we al in Gerard Ways laatste Umbrella Academy, en toch zal alles wat volgt nieuw zijn. Vorige maand verklapte Gerard Way namelijk dat het vierde volume in de reeks de titel Sparrow Academy’zal dragen. Wat betekent dat het verhaal van de televisieadaptatie voor het eerst evenredig zal lopen met de strip.

The Sparrow Academy

The Sparrows behoren tot de groep baby’s geboren op 1 oktober 1989, net zoals onze helden uit de Umbrella Academy. In de strips zijn deze op het eerste gezicht niet opgevoed door Reginald Hargreeves, in tegenstelling tot de reeks.

Het is duidelijk dat Hargreeves, door kennis te maken met de helden in de jaren 60, tot de conclusie kwam dat hij gefaald heeft. Werkelijk alle personages zijn een zooitje. Hoewel wij de aimabele nutcases kunnen appreciëren, zal Reginald van deze kennis gebruik maken om opnieuw te beginnen. Deze keer met een andere groep.

© Dark Horse - The Sparrows in Umbrella Academy: Hotel Oblivion
© Dark Horse – The Sparrows in Umbrella Academy: Hotel Oblivion

Het valt nog af te wachten of Steve Blackman de strip volledig zal volgen maar als we bladeren in Umbrella Academy: Oblivion Hotel, zien we de superhelden al in actie. The Sparrow Academy bestaat uit 7 leden:

  • Number One heeft bovennatuurlijke kracht (zoals Luther nu)
  • Carla heeft geneeskundige krachten
  • Iemand die zich kan omvormen naar een groep kraaien
  • Iemand met telekinetische krachten
  • Iemand met de kracht om pijn door te geven aan iemand anders
  • Een blondine (nog geen krachten gezien)
  • Een groene… kubus (ik verzin dit niet)

Nature vs Nurture

Vanaf nu bevinden we ons in puur speculatief terrein. We kunnen namelijk luidop beginnen nadenken over de verschillende thema’s voor het volgende seizoen. Het lijkt me voor de hand liggend dat we in het derde seizoen van The Umbrella Academy het zullen hebben over de balans nature vs. nurture. De filosofische denkpiste of we allemaal in het begin een ongeschreven blad zijn, een tabula rasa waarop doorheen de jaren onze persoonlijkheid gevormd wordt door de omgeving.

Losstaand van The Sparrows, die sowieso een rol zullen spelen, krijgen we hopelijk ook te zien wat er gekomen is van Diego, Allison, Luther, Vanya, Klaus en Five als ze niet opgroeien met de brute opvoeding van Reginald. Zijn ze beter of slechter af? Welke karaktertrekken zien we terug in deze tijdlijn? Het schept ruimte voor een een heel boeiend vraagstuk die onze aimabele superhelden nog verder zal uitdiepen.

Hoe het ook moge zijn, ik kijk enorm uit naar het volgende seizoen. Tijd om het tweede seizoen nog es te herbekijken. Er zouden blijkbaar 43 referenties naar spreeuwen te vinden zijn. Ik ben nu eenmaal niet vies van een kleine jacht naar easter eggs.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels