Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The Blood Brothers Mother #1 / Space Ghost review

Het kan zijn dat DSTLRY aan jullie aandacht voorbij is gegaan. Het is een nieuwe uitgeverij die werd opgericht door twee baasjes van het ‘ter ziele gegane’ Comixology. De uitgever belooft, net zoals voorgaande namen zoals Awa en de initatieven van Geoff Johns en Rick Remender, om de macht bij de stripmakers te leggen die deels betrokken zijn bij de oprichting ervan.

Begin mei verscheen het eerste deel van een nieuwe miniserie door Brian Azzarello en Eduardo Risso. Beide heren zette zichzelf enorm op de kaart toen ze in 1999 begonnen met de klassieke reeks 100 Bullets. En dit eerste deel kent meteen een spectaculaire start die uitnodigt tot meer lezen.

Het is een familie-epos waarin drie broertjes door het wilde westen op reis gaan om de moord op hun vader te wreken. Het is een rauw verhaal dat gereflecteerd wordt in het schilderwerk van Eduaro Risso. Dit komt heel mooi tot zijn recht in het grotere formaat dat DSTLRY hanteert. Lezers van de Europese strip die een goede western kunnen waarderen, worden geadviseerd om hun ogen hierop gericht te houden.

Dit lijkt een driedelige miniserie te worden. Als dit niveau wordt vastgehouden, dan kun je nu al zeggen dat het te weinig zal zijn.

© DSTLRY

Space Ghost #1

Space Ghost is een creatie van Hanna-Barbera en was sinds het midden van de jaren zestig een aantal maal op tv te zien. In tegenstelling tot de Jetsons, Yogi Bear of The Flintstones is dit niet bepaald een titel die in onze contreien voor warme gevoelens van nostalgie zorgt.

Daarom is het ook nu logisch dat veel lezers dit over het hoofd zullen zien. Zeker wanneer je beseft dat het wordt uitgegeven door Dynamite Entertainment. Een uitgever die vaak grossiert in titels die nogal goedkoop worden geproduceerd en gepubliceerd.

Het tekenwerk is van Jonathan Lau en het schrijfwerk van David Pepose, die vooral bekend is van zijn werk op The Punisher. De opener van deze reeks zou niet in deze serie misstaan trouwens. Een kolonie in de ruimte wordt aangevallen door piraten die de bewoners in een orgie van geweld naar het leven staan.

Twee kinderen worden door hun vader, samen met een aap, weggestuurd om aan dit geweld te ontsnappen. Deze aap bevat een speciale chip die hem intelligenter maakt dan andere apen. Dat maakt hem tot een gewilde prijs. In de kolonie loopt trouwens ook een zekere Space Ghost rond die als een wreker in de nacht toeslaat en deze kinderen misschien kan helpen om aan al dat geweld te ontsnappen?

Deze opener is een aangename mix van clichés die een opvallend vermakelijke opener oplevert. De makers moeten er wel voor waken dat het op langere termijn meer kan bieden dan dit. Als ze daarin slagen, dan wordt deze serie een blijvertje.

space ghost
©Dynamite Entertainment
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels