Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Rick Remender en Geoff Johns slaan toe

Je zou kunnen zeggen dat Mark Millar het bekendste voorbeeld is van een comicmaker met een eigen imprint onder de vlag van Image Comics en daar redelijk succes mee heeft. Van 12 tot 15 oktober werd New York Comic Con gehouden en het grote nieuws daar was toch wel dat twee grote namen in zijn voetsporen gaan treden.

Geoff Johns’ Ghost Machine

Een aantal gekende namen binnen de Amerikaanse comicindustrie richten samen een bedrijf op genaamd Ghost Machine. Jason Fabok, Bryan Hitch, Gary Frank, Geoff Johns, Lamont Magee, Francis Manapul, Brad Meltzer, Peter J. Tomasi en Maytal Zchut vormen samen dit bedrijf. Enkelen van hen hebben nog opdrachten bij andere uitgevers maar zodra deze zijn afgerond, is hun comicwerk exclusief bij Ghost Machine.

Hun ambitie voor Ghost Machine is om nieuwe genres, personages en ‘shared universa’ te introduceren, die volledig in eigendom zijn van alle betrokken makers. In een gezamelijk persbericht geven de makers aan dat ze dit zien als een moderne manier van werken en dat de makers gezamelijk zullen profiteren van eventuele successen.

©Image Comics

In plaats van zelf als uitgever te fungeren, zal Ghost Machine zijn titels publiceren via Image Comics. Wat betreft de titels, hier is de beschrijving van hun eerste reeksen:

 1. The Unnamed: bestaande uit een mysterieuze groep genrehelden afkomstig uit diverse historische tijdperken, met personages en titels als GEIGER, JUNKYARD JOE, REDCOAT en FIRST GHOST. Geiger en Junkyard Joe worden gemaakt door Geoff Johns en Gary Frank. Deze titels verschenen al eerder bij Image Comics. Redcoat is een samenwerking tussen Johns en Bryan Hitch. Een Geiger-tv-serie is al in ontwikkeling bij streamingsdienst Paramount+.
 2. Rook: Exodus: een sciencefiction-epos dat zich afspeelt in de verre toekomst, op een wereld waar elk aspect van de natuur wordt gecontroleerd door de mensheid. De makers zijn Geoff Johns en Jason Fabok.
 3. Family Odysseys draait om de tijdreizende familie The Rocket Fellers en hun vrienden. Deze reeks zal worden gemaakt door Pete Tomasi en Francis Manapul.
 4. Een horroruniversum dat mede zal worden gemaakt door een bekende tekenaar die nu nog onder contract staat bij Marvel of DC. Deze naam zal op een later tijdstip worden onthuld.

  De series gaan van start vanaf april 2024.

  Opvallend dat een redelijke grote naam als Geoff Johns een lucratieve baan bij DC Comics opgeeft voor dit onzekere avontuur. Bij de uitgever schreef hij stevige runs op series zoals JSA en Green Lantern en was hij actief als producent voor tv-series als Star Girl en The Flash. Dit mag je rustig een opvallende stap noemen.

  Rick Remenders Giant Generator blijft groeien

  We hadden je nog een naam beloofd. Afgelopen zaterdag kondigde Image Comics aan dat een groep andere makers exclusieve contracten hebben getekend bij Giant Generator, het label van Rick Remender, om zich de komende tijd te richten op speciale projecten. Het is een flinke lijst dus hou je vast.

  De volledige lijst van makers is: Daniel Acuña, André Lima Araújo, Paul Azaceta, Bengal, Roland Boschi, Max Fiumara, Mike Hawthorne, J.G. Jones, Francesco Mobili, Brett Parson, Yanick Paquette en Greg Tocchini. Ze zullen allemaal gloednieuwe projecten ontwikkelen, zowel individueel als samen met nog aan te kondigen makers, waarbij alle rechten van de projecten volledig in handen zijn van de makers.

  ©Image Comics

  In een persbericht zei Rick Remender hier het volgende over:
  In de afgelopen 25 jaar heb ik meegewerkt aan eigen werk die mijn eigendom zijn en die van mijn creatieve partners, en de mogelijkheid die Image biedt om mijn kennis te delen en andere makers te helpen hun passie te volgen, vervult mij met enthousiasme. Samenwerken met deze getalenteerde groep makers voor de tweede golf van Giant Generator-projecten heeft mijn passie nieuw leven ingeblazen. Door de jaren heen hebben we bewezen dat we uitstekende comics kunnen maken omdat we uitsluitend samenwerken met topmakers. Ze krijgen de tijd en ondersteuning om het beste werk van hun carrière te creëren, werk dat volledig in hun bezit blijft en dat zijn waarde behoudt in mooie uitgaven die we blijven herdrukken.”

  De eerste drie titels zijn als volgt:

  Grommets” door Rick Remender, Brian Posehn en Brett Parson.
  Napalm Lullaby” door Rick Remender en Bengal.
  “Dust to Dust” door J.G. Jones en Phil Bram.

  Wow Image Comics

  Rick Remender en Geoff Johns weten behoorlijk wat A-talent aan zich te binden. De vraag is hoe Marvel en DC Comics hierop gaan reageren? En het is duidelijk dat we misschien getuige zijn van een trend.

  Deze makers zijn beïnvloed door het feit dat Marvel en DC haar comicmakers minder uitbetaalt wanneer hun werk zijn weg vindt naar het witte doek of het tv-scherm. De schrijversstaking zal hierbij ook een rol hebben gespeeld.

  Stripmakers nemen hun lot in eigen handen en Image Comics beleefd haar grootste coup sinds 1992. Iets om over na te denken.

  Total
  0
  Shares
  Gerelateerde artikels