Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Een late nieuwjaarsbrief van onze Kapitein

Welkom allen in ons vernieuwde moederschip! Het is met uiterst veel plezier dat ik jullie te woord mag staan in ons nieuw kostuum. De dageraad is aangebroken voor het jaar 2022 en onder een laagje van ochtenddauw kunnen we al veel moois ontwaren. Het komende jaar belooft er eentje te worden met behoorlijk wat mooie releases. De grote spelers binnen onze sector hebben veel grote en kleine kleppers opgespaard tot veiligere tijden. Met de vaccins die door onze aderen gieren en een mildere variant op COVID-19, lijken die tijden wel aangebroken. Zoals onze artikels de afgelopen weken al duidelijk maakten: we kijken uit naar heel veel.

Woelige tijden

Het komt geen moment te vroeg. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de afgelopen 2 jaren een woelige tijd was voor Geekster. Ik denk dat ik mag spreken voor de hele redactie als ik zeg dat de lockdowns mentaal diep sneden bij ons. Onze Slack werd een pak minder actief en de algemene motivatie lag op een dieptepunt. Wanneer bioscopen sluiten en alle belangrijke releases op alle vlakken uitgesteld worden, is het moeilijk om de energie te blijven vinden. De realiteit komt opdoemen dat wij eigenlijk ook maar een groep vrijwilligers zijn, elk met een motortje die loopt op onze passie voor popcultuur. Soms loopt de tank leeg, soms komen er andere prioriteiten in het leven, c’est la vie.

Als kapitein kan ik enkel maar mijn trots uiten op het feit dat we ons door die periode hebben kunnen ploeteren. De redactie is kleiner geworden, maar het geloof in ons project blijft branden. We hebben van de afgelopen jaren gebruik gemaakt om verder te sleutelen aan het volgende hoofdstuk. Een hernieuwde look, maar toch nog steeds dezelfde visie: jullie wegwijs maken in de prachtige wereld van populaire cultuur.

Want wij geloven nog steeds dat popcultuur, net zoals alle andere kunstvormen, een spiegel kan zijn voor onze maatschappij. Het kan inspireren en educatief zijn. Het kan je raken, het kan je doen stilstaan en je misschien iets bijleren over jezelf. Niet alles hoeft even zwaarwichtig te zijn, maar er gebeurt iets prachtigs wanneer het de ambitie overstijgt van entertainment.

We kunnen het niet alleen

We leven in een immer evoluerend landschap. Waar geschreven content koning te rijk was bij het opstarten van Geekster, heeft deze moeten plaats maken voor andere vormen van media. Met name video, podcasts en streaming zijn momenteel niet meer weg te denken. Hoe wij omgaan met die shift, wordt de grootste uitdaging voor Geekster in 2022. Eén ding is zeker: wij kunnen het niet alleen doen.

Ben je iemand met een groot hart voor alles rond films, series, games, comics of boeken? Heb je een mening en wil je die op je eigen manier brengen? Wil je mee nadenken hoe we die shift moeten maken? Of wil je gewoon mee schrijven en deel uitmaken van een jolige bende? Aarzel dan niet en stuur ons een mailtje. Stel jezelf voor en indien er een match is, kunnen we jou op weg helpen en mee nadenken.

Woordje van dank

Losstaand van de uitdagingen die ons te wachten staan, wil ik me toch nog even wenden tot jou. Jij, die al jaren over de vloer komt en even komt lezen wat we te vertellen hebben. Jij, die misschien ooit loyaal ons volgde maar ons uit het oog verloor. Jij, die ons nu maar net ontdekt. Dank je. In een tijd waar alles en iedereen vraagt om je aandacht, nam je even de tijd om hier te vertoeven. Ik hoop je nog vaak dit jaar te mogen terug zien, en dat we je blijven verrassen. Indien je ons feedback wil geven, laat ons zeker iets weten.

Klassiek eindig ik met jullie oprecht een spetterend 2022 toe te wensen.

Uw kapitein,

Davy, Gent, 1 januari 2022

Total
2
Shares
Gerelateerde artikels