Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De games om naar uit te kijken in 2022

2021 was een raar jaar. Nee, de pandemie is nog niet voorbij en voor vele grote gamereleases moeten we wachten op een release in 2022. Een aantal grote namen werden in 2021 ook nog eens uitgesteld naar het volgende jaar. Het toeval wil nu dat “het volgende jaar” er opeens is. Welkom in 2022! Welke ervaringen staan ons te wachten? Geekster blikt vooruit naar de nieuwe videogames die we in het komende jaar hopelijk kunnen spelen.

Monster Hunter: Rise – 12 januari 2022

PC

Jason: Oké, oké, dit is geen nieuwe release maar geef me even. Monster Hunter: Rise was tot nu toe een Switch-exclusive. Vanaf volgend jaar ga je deze titel eindelijk aan 60 fps, in 1080p en met een controller zonder drift kunnen spelen. Sterker nog, je gaat met vrienden kunnen spelen zonder 60 euro per jaar lichter te zijn voor een dienst die anders maar dient voor Smash en slechte ports van N64-games. Nog niet overtuigd? In deze Monster Hunter kan je een hond trainen en deze custom kunai’s geven. I rest my case!

Pokémon Legends: Arceus – 28 januari 2022

Nintendo Switch

Jason: Na een resem mainline games en enkel HD-remasters, is het tijd voor de Switch om een originele spin-off te ontvangen in de rijke Pokémon-saga. Pokémon Legends: Arceus kent enkele parallellen met de ondergewaardeerde Pokémon Ranger-serie op de Nintendo DS. Jij en de Pokémon lopen vrij rond in de wereld en het is aan jou om te leren uit je omgeving. Niet elke Pokémon is zomaar te vinden in hoog gras op elk moment van de dag. Andere nieuwigheden op het menu zijn het manueel mikken van je Pokéball, een craftsysteem en een echte vrije, open wereld waar enkele Pokémon kunnen gebruikt worden als vervoersmiddel. Benieuwd? Wij ook! games 2022

Sifu – 8 februari 2022

PS4, PS5 en PC

Aaricia: De martial arts worden hier in videogamevorm vertaald met een vleugje mysterie. De focus zal liggen op de gevechten, met een hoofdpersonage dat veroudert als hij sterft, waardoor je meer skills krijgt maar na een tijdje ook minder schade kan weerstaan. Er zullen ook vaardigheden te unlocken zijn en een wereld te ontdekken. Of dat een open wereld is weten we nog niet. De stijl van de game lijkt alvast interessant en de vechtstijl Pak Mei kan zeker een meerwaarde zijn. Er zullen geen moeilijkheidslevels zijn, dus wie weet zien we wel een boel goede challengeruns met deze game. games 2022

Elden Ring – 25 februari 2022

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Aaricia: Het zullen geen donkere zielen zijn die we deze keer moeten verzamelen, maar de formule van Bandai Namco en haar iconische From Software-games vinden we ook in Elden Ring terug. Het verhaal en de flavortekst zijn deels geschreven door George R.R. Martin dus we zijn heel benieuwd wat dat nu eigenlijk betekent voor de game. De open wereld en de mounted combat zijn volledig nieuw en het ziet er ook allemaal mooi uit. Toch verwachten we genoeg uitdaging en regelmatig het ‘you died’-scherm te zien.

Triangle Strategy – 4 maart 2022

Nintendo Switch

Jason: Volgend jaar mogen we een nieuw avontuur van de makers van Octopath Traveler verwachten. We blijven in dezelfde prachtige HD-2D wereld vertoeven maar daar stoppen de gelijkenissen. De gameplay gaat van turn-based RPG naar tactische RPG en het verhaal verplaatst ons van Orsterra naar het de gloednieuwe wereld van Norzelia. Wie de demo al eens onder handen nam, weet dat dit een bikkelhard spel zal zijn waarin jij als generaal je troepen zal moeten leiden tot de overwinning, zowel op als naast het slagveld. Een nieuwe concurrent voor Fire Emblem? Wij hopen het alvast! games 2022

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin – 18 maart 2022

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Michiel: Vraagje: hoe sta jij tegenover het concept van Chaos? Stel dat je er geen fan van bent, is Stranger of Paradise misschien iets voor jou. In deze hervertelling van de prelude van het originele Final Fantasy speel je met Jack, die een duidelijke mening over Chaos heeft. Hoewel de personages er qua design te modern uitzien, lijkt de rest van het spel eerder op liefdevolle manier soms de draak te steken met en een hommage te bieden aan het spel waarmee het lang geleden allemaal begonnen is. Daarnaast belooft het ook leuke, Nioh-achtige combat waarbij de verschillende wapens en stances vervangen zijn door een job system en lijkt er een focus te zijn op het tijdig blocken of zelfs absorberen van speciale aanvallen. Dankzij de demo van eventjes terug kijken wij er in ieder geval naar uit!

 

Tiny Tina’s Wonderlands – 25 maart 2022

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Jason: Borderlands, maar dan in een DnD-setting. Gaat het meer zijn dan een looter shooter met toilethumor? Wellicht niet. Gaat het een van de weinige AAA-games zijn met split screen coop zodat ik nog eens 60 kan kassen met de madam? ‘T zal wel zijn! Verwacht dus wederom een ton wapens, nieuwe personages met knotsgekke powerups en ditmaal een echte dragonlord om in de pan te hakken!

Horizon Forbidden West – 18 februari 2022

PS4 en PS5

Michiel: Meer gevechten met pijl en boog tegen robotdinosaurussen? Hell yes! In 2021 krijgen we eindelijk het vervolg op het schitterende Horizon Zero Dawn. En zingt Jubilate: het komt uit op zowel PS5 als PS4! Het avontuur van Aloy gaat verder wanneer ze op zoek moet gaan naar de bron van een mysterieuze plaag en naar het westen trekt. Wat is Sylens intussen van plan met HADES en zal Aloy nieuwe AI’s tegenkomen of GAIA herstellen? Zullen we nog meer redenen krijgen om Ted Faro te haten? Hoeveel zalige nieuwe machines zullen er zijn? We leren het in februari. games 2022

Forspoken – 24 mei 2022

PC, PS5

Michiel: Wat begon als Project Athia heeft nu de (iets minder goede) naam Forspoken gekregen. De jonge Frey komt vanuit New York City opeens terecht in een andere wereld en moet terug thuis zien te raken. Haar armband praat tegen haar, er zijn tirannen die ze misschien zal moeten verslaan en opeens kan ze ook bepaalde elementen controleren. De focus lijkt te liggen op snel en stijlvol de grote en mooie wereld te doorkruisen. Aan de ene kant kon de meest recente gameplay-trailer ons niet honderd procent overtuigen (de vijanden komen in grote groepen maar lijken soms nogal veel HP te hebben), maar aan de andere kant zijn de effecten mooi, kan je verschillende mantels aandoen en bepaalt je nagellak welke bonussen je krijgt, dus zijn we voorzichtig positief.

https://www.youtube.com/watch?v=72U20CjTn5c

Starfield – 11 November 2022

PC, Xbox Series X|S

Aaricia: Deze Skyrim in space staat al langer in de wachtrij. De game van Bethesda Softworks belooft ons een interessant buitenaardse actie role-playing avontuur waar we eigenlijk nog niet zo heel veel over weten. In Starfield gaan we op ontdekking in 2330 in een zonnestelsel dat verdeeld is tussen twee facties. We zien in de trailer dat een ruimteschip vertrekt, en dus kunnen we er vanuit gaan dat er heel wat te ontdekken gaat zijn. De hoop op nieuwe en langere trailers is dan ook groot, zodat we echte gameplay onder ogen kunnen krijgen. De releasedatum van 11 november is iconisch doordat dit dezelfde datum is als Skyrim, dat ondertussen zowat overal op te spelen is. games 2022

Salt and Sacrifice – “Vroeg in 2022”

PC, PS4, PS5

Michiel: Salt and Sanctuary krijgt met Salt and Sacrifice binnenkort een vervolg. Het originele spel was een 2D metroidvania die wel héél veel ging lenen bij Dark Souls, maar dat dan ook goed deed en veel variatie en plezier aanbood. In het vervolg moet je constant jagen op krachtige magiërs die de wereld onveilig maken. Er zou een grotere focus liggen op multiplayer en de speciale jachtpartijen op je vijanden beloven vol adrenaline te zitten.

Kirby and the Forgotten Land – Lente 2022

Nintendo Switch

Jason: Jaaaaa, Kirby is eindelijk terug in 3D! Het is van de N64 geleden dat de schattige roze bol zich op de Z-as mocht begeven. Dat was toen niet zo een denderend succes, maar met Kirby and the Forgotten Land gaat daar hopelijk verandering in komen. En de tekenen zijn goed. We gaan een post-apocalyptische open wereld krijgen waar Kirby met heel wat nieuwe vaardigheden zelf zijn pad zal moeten vinden en/of maken. Het ziet er allemaal piekfijn en kleurrijk uit. Al rijst de vraag natuurlijk hoe Kirby – opnieuw, de schattigste roze bol ooit – in zo een verwoeste wereld terechtkomt en vooral, waarom. Antwoorden deze lente, tenzij de plannen van Nintendo in extremis veranderen. games 2022

God of War Ragnarok –  2022

PS4 en PS5

Michiel: God of War was volgens ons één van de beste games op de PS4. De aankondiging van het vervolg (dat zowel op PS4 als PS5 zal uitkomen) van het avontuur van Kratos en zijn boy Atreus in en (soms letterlijk) doorheen de Noorse mythologie doet ons dan ook watertanden. Zalige combat, mooie muziek, verschillende mooie werelden, educatieve verhalen van Kratos of Mimir, een verrassend goed uitgewerkte relatie tussen vader en zoon en een confrontatie met Thor? Laat Ragnarok maar komen.

Hogwarts Legacy –  2022

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Xbox Series X|S

Michiel: Wat je ook van J.K. Rowling vindt (en de makers hebben wegens haar ideeën over gender al bevestigd dat ze niets te maken heeft met de ontwikkeling van dit spel), je kan niet ontkennen dat ze een wereld heeft geschapen die tot de verbeelding spreekt. In 2022 kunnen we nogmaals deel uitmaken van deze wereld, maar dan voor één keer niet als een zwartharige en gebrilde chosen one. In Hogwarts Legacy keren we immers niet enkel terug naar Hogwarts, maar gaan we ook nog eens terug in de tijd naar de 19e eeuw om als student rond te lopen op de magische school. Het is in 2021 heel stil geweest rond Hogwarts Legacy, maar de makers hebben beloofd binnenkort een tipje van de onzichtsbaarheidsmantel op te lichten. Expecto ludum!

A Plague Tale: Requiem – 2022

PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch

Aaricia: Nog meer ratten, die mogen we zeker verwachten in deze titel. Ook een nieuwe omgeving en het verder zetten van het verhaal uit de eerste installatie hopen we te krijgen in requiem. De trailer ziet er alvast mooi uit, het lijkt erop dat de studio van Focus Entertainment zich sterk ontwikkeld heeft sinds de eerste game. Het lijkt erop dat we opnieuw een lineaire game krijgen waarbij de focus op het verhaal ligt, met nieuwe mogelijkheden. De game zal ook op de Nintendo Switch verschijnen, wat een interessante keuze is. Uitkijken dus naar die releasedatum. games 2022

Baldur’s Gate 3 – 2022

PC

Michiel: Larian Studios mocht zich na het briljante Divinity Original Sin 2 wagen aan het volgende officiële Baldur’s Gate-spel: Baldur’s Gate 3. Als je weet dat BG2 en de uitbreiding erop al een dikke twintig jaar oud zijn en dat heel wat video games-spelende D&D-fans reikhalzend (en vol kritiek) naar dit derde deel uitkijken, zie je dat de verwachtingen hoog liggen. De gameplay belooft een mix van de Original Sin 2-gameplay te zijn met Dungeons en Dragons 5E. Voorlopig is het spel nog in Early Access, maar zelfs met de huidige versie kan je je al vele tientallen uren fijn bezighouden. Hopelijk kunnen we het in 2022 nog spelen zoals beloofd, en indien niet komt het pas uit wanneer het klaar is, zoals het hoort.

Breath of the Wild 2 – hopelijk in 2022

Nintendo Switch

Jason: We hoeven niemand meer te vertellen hoe hard wij – nee, de wereld – uitkijkt naar het vervolg op Breath of the Wild. Wie onder een rots leefde, we spreken hier uiteraard over de volgende Legend of Zelda in een prachtige open wereld waar je vrij bent te gaan en te staan waar je wil, wanneer je maar wil. Meer kunnen we helaas nog niet bevestigen, want ondanks de talrijke speculaties over prinses Zelda als een speelbaar personage, de terugkeer van Ganondorf, een mechanic om de tijd te manipuleren en de prothese-arm van Link, hebben we nooit concrete informatie gekregen. Als de release nog dit jaar doorgaat, zullen we in de loop van het jaar antwoord krijgen op al die vragen naast de finale datum. Hout vasthouden dat onze dromen in 2022 dus waar worden! games 2022

__

nvdr: Silksong, waer bestu bleven?

Geekster

Naar welke games kijk jij uit in 2021? Zijn er spellen bij die wij in deze lijst nog niet vermeld hebben? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
1
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels