Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Castard Podcast: Digital only-games en de toekomst

Welkom terug bij Castard! In deze aflevering gaan we weer op bezoek bij de gamesredactie, want we waren onlangs gechoqueerd door Sony. Enerzijds door hun brute nieuws over het sluiten van de PS Store op Vita en PS3 maar ook door het herzien van hun beslissing na de backlash, een primeur voor de Japanse gigant. Verder dan die mini-hartaanval bracht het onze redactie wel aan het denken. Wat met mijn digitale collectie wanneer het wél zover zal zijn?

De geschiedenis van games op de helling?

Samen met Aaricia en Michiel verkennen we de gevolgen van digital only-games voor de toekomst, en proberen we ook een oplossing te bedenken om de geschiedenis van deze consoles te bewaren. Want met digital only salonconsoles is het maar een kwestie van tijd voor deze denkoefening een pijnlijke realiteit zal worden? Hebben we al consument het recht hier iets aan te doen? Of zijn fabrikanten verantwoordelijk voor hun heritage? En kunnen we beide partijen tevreden stellen? Genoeg voer om jullie gloednieuwe Castard mee te vullen!

Onze podcasts zijn zoals steeds te beluisteren via Anchor: hieronder, op hun website of via de app.

Of je kan ook luisteren en je abonneren via Spotify, Apple Music, Pocket Casts, Overcast, Google Podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

Wat is jullie gevoel over digital only in de toekomst?

Goed voor de planeet en bespaart plaats? Of toch ook schrik dat je binnen 10 jaar niet meer aan je collectie kan? We willen de discussie graag met jullie opstarten! Laat jullie gevoel achter op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of op onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels