Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

5 comics die tonen hoe cool Falcon en Winter Soldier zijn

The Falcon and the Winter Soldier is van gestart gegaan. Met de volgende vijf leestips maak je nog beter kennis met Sam Wilson en Bucky Barnes.

De schrijvers van de nieuwe reeks op Disney+ zullen ongetwijfeld de volgende strips als inspiratie gebruikt hebben. Wie ze leest, kan dus misschien al raden wat nog allemaal op het pad van Sam en Bucky komt in het Marvel Cinematic Universe.

© Marvel Comics

Captain America: Sam Wilson (Nick Spencer, Daniel Acuña en meer)

Steve Rogers is bij wonder een oude man geworden. Het schild geeft hij door aan zijn sidekick (klinkt bekend, toch?). Maar de invulling die Sam geeft aan de titel van Captain America botst met die van zijn voorganger én de samenleving.

Wie moet Captain America: Sam Wilson lezen?

Als je wil weten wat het eventuele vervolg zou kunnen zijn op The Falcon and the Winter Soldier, dus wat er gebeurt wanneer Wilson wél het schild van Captain America durft te dragen. Je leert trouwens ook Misty Knight beter kennen en je ontdekt de superkracht van Joaquín Torres die net werd geïntroduceerd in het Marvel Cinematic Universe.

Waarom is Captain America: Sam Wilson zo goed?

De vijf volumes wisselen sociaal-politieke thema’s af zoals de heropflakkering van conservatisme met puur pulpplezier zoals weerwolven en heerlijke sidekicks. Halverwege verliest de reeks aan kwaliteit. Tekenaar Daniel Acuña is net zoals de progressieve insteek nergens te bespeuren wanneer crossovers de focus van Sams verhaal wegnemen.

Het laatste en vijfde deel schuwt ondubbelzinnigheid en durft eindelijk tegen enkele schenen te schoppen. Captain America: Sam Wilson eindigt met een ferme aanklacht tegen politiegeweld en de onmacht van iedereen die er aan de verkeerde kant van staat.

© Marvel Comics

The Winter Soldier: Second Chances (Kyle Higgins en Rod Reis)

Iedereen verdient een tweede kans en dat is net wat Bucky biedt aan criminelen die hun fouten recht willen zetten. Maar valt een moordlustige tiener met enkel de Winter Soldier in het vizier nog te redden?

Wie moet The Winter Soldier lezen?

Fans van Bucky en zijn bagage vol spijt: deze is voor jullie. We vragen ons af of deze man ooit nog geluk mag kennen in het leven.

Waarom is The Winter Soldier zo goed?

Bucky komt oog in oog te staan met zijn grootste fan, een tiener die zich verkleedt als toen hij zelf het hulpje was van Captain America tijdens de oorlog. Het recept voor een verhaal over boetedoening en de wereld kunnen veranderen, maar The Winter Soldier: Second Chances toont dat het leven altijd wat brutaler is dan verwacht.

© Marvel Comics

Falcon: Take Flight (Rodney Barnes, Joshua Cassara en meer)

Sam Wilson is Captain America af. Zijn eerste daad in zijn oude plunje is het oplossen van een bendeoorlog gevoed door een demoon uit de hel.

Wie moet Falcon lezen?

Falcon: Take Flight diept het personage uit zonder verwachtingen neergebukt onder het schild van Captain America. De volledige strip is eigenlijk de reis van Sam naar de hel en terug om het verleden los te laten.

Waarom is Falcon zo goed?

De comic combineert het straatgeweld van Marvels Netflixseries met magie en hellebeesten. Op het ene moment een heel geslaagde combinatie, op het andere moment geforceerde mumbo jumbo met een weinig memorabele slechterik.

© Marvel Comics

Falcon & Winter Soldier: Cut Off One Head (Derek Landy en Frederico Vicentini)

Het duo droeg allebei al het schild van Captain America, maar deze keer werken ze onder hun eigen heldennamen samen om de resurrectie van Hydra te voorkomen.

Wie moet Falcon & Winter Soldier lezen?

Als je net zoals ons het gekibbel tussen Sam en Bucky gemist hebt in de eerste aflevering van The Falcon and the Winter Soldier, dan zal deze comic de wonde verzachten. Hun twee – soms heel tegenstrijdige karakters – komen duidelijk naar boven.

Waarom is Falcon & Winter Soldier zo goed?

Falcon & Winter Soldier: Cut Off One Head is exact wat je soms wil lezen: gestileerd actieplezier waarvan de wendingen even snel op je afkomen als de kogels. De coole character designs en felgekleurde panelen zijn snoepgoed voor het oog.

© Marvel Comics

Captain America: No Escape (Ed Brubaker en Butch Guice)

En wat gebeurde er toen Bucky Barnes als Captain America door het leven ging? Juist: hij werd al snel ontmaskerd door Baron Zemo die zijn verleden als de Winter Soldier ook maar meteen wereldwijd maakte.

Wie moet Captain America: No Escape lezen?

Wie Zemo nog mist in de televisieserie, moet zeker No Escape oppikken. De strip toont nog maar eens wat voor een inventieve schurk het is (waarvan er bovendien twee rondlopen, maar dat is een verhaal voor een andere keer).

Waarom is Captain America: No Escape zo goed?

Simpel: het is gemaakt door scenarist Ed Brubaker en tekenaar Butch Guice. Het duo ook verantwoordelijk voor de verhaallijn waarop Captain America: The Winter Soldier gebaseerd is, dus iets zegt ons dat The Falcon and the Winter Soldier nog wel eens zou durven afkijken van Brubakers scenario’s.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels