Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The Resistance #1 review: worst timing ever

Eerder dit jaar schreven we al een stuk over de nieuwe uitgever A.W.A. en waar ze voor staan. In de voorlaatste week verscheen hun eerste comic genaamd The Resistance. Hierin introduceren J.M. Straczynski en Mike Deodato het shared universe van deze nieuwe uitgever in een zesdelige miniserie.

Schrijver: J.M Straczynski
Tekenaar: Mike Deodato
Uitgever: A.W.A
Verschijningsdatum: 17 maart 2020

Niemand wist hoe het begon of wie de schuldige was? Vanuit het niets raasde er een virus over de wereld dat de wereldbevolking decimeerde. Het verdween even onverwacht als het verschenen was. De overlevenden bleven achter met veel vragen en vrij weinig tijd om deze uit te pluizen. Want in tijden van chaos zien mensen met dubieuze ideeën vaak hun kans schoon om de macht te grijpen. Zo ook in Amerika. Gelukkig is er een groep overlevenden waar iets bijzonders mee is. Zij kunnen misschien het verschil maken?

Ongelukkig debuut voor The Resistance

De makers verdienen een prijs voor het meest ongelukkige debuut ooit. In de voorbije twee weken is duidelijk geworden dat er een pandemie over de globe trekt van een aard die men niet meer gezien heeft sinds de Spaanse Griep van 1918. Het hele verhaal van The Resistance is gebouwd op de uitbraak van een virus dat je rustig mag omschrijven als het onhandelbare broertje van Corona. #Toosoon, heren, too soon..

©AWA

Deodato is geen slecht tekenaar. In deze comic wordt het echter pijnlijk duidelijk dat hij de laatste jaren te veel is gaan steunen op zijn referentie. Wel, referentie en tekenwerk horen nu eenmaal bij elkaar. Maar bij hem wordt het te veel als een set krukken waar hij op leunt. Hoe uit zich dat? Spot het aantal bekende acteurs maar eens. Heb je altijd al eens een scene willen zien tussen Ed Harris en Robert Downey Jr? Deze comic heeft het!

Straczynski heeft door zijn werk voor Marvel een goede reputatie opgebouwd die hij eigenhandig weer afbrak bij DC. Hij was gestopt met comicwerk en stortte zich op een carrière als script- en romanschrijver. Voor A.W.A keerde de man weer terug als scenarist. Dit eerste deel is, los van het ongelukkige onderwerp, eigenlijk veel te inleidend. Het doet nog het meest denken aan zijn debuut als comicmaker: Rising Stars.

Hopelijk zal de trade een goed coherent verhaal bevatten met een paar sterke wendingen. Dit eerste nummer koop je vooral uit leedvermaak.

The Resistance #1

The Resistance #1
3 5 0 1
Een slecht getimede debuut. Wel een enige comic.
Een slecht getimede debuut. Wel een enige comic.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels