Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De beste comics om te lezen na X-Men: Dark Phoenix

Heb je na X-Men: Dark Phoenix ook zo’n zin gekregen in de comics van X-Men? Er is voor elk wat wils tussen onze tips.

De laatste grote X-Men-film (we wachten nog altijd ongeduldig op de release van The New Mutants) mag dan het originele verhaal, en de hele filmsaga, geen eer aandoen, nu X-Men: Dark Phoenix in de zalen speelt, is er geen beter moment om een comic van de mutanten open te slaan. Dennis en Matti geven je enkele relevante aanraders rond Jean Grey om je op weg te zetten.

© Marvel

The Dark Phoenix Saga

Je hebt net de Dark Phoenixfilm gezien, wat is er dan beter dan The Dark Phoenix Saga? Dit is de klassieke verhaallijn waarin scenarist Chris Claremont en tekenaar John Byrne de gouden formule voor de X-Men vinden en er een wereldtitel van maken. De film volgt in grote lijnen het verhaal van de strip. Zelf denk ik dat de diepgaandere strip beter is. Het is een prachtig drama en de scène op de maan bezorgt je uiteindelijk de belangrijke knoop in de maag die de comic onvergetelijk maakt. (Dennis)

© Marvel

X-Men: Grand Design

Dark Phoenix is zo’n belangrijk moment in de geschiedenis van comics, dan is de overstap naar X-Men: Grand Design snel gemaakt. Deze reeks, het passieproject van Ed Piskor, hervertelt de volledige historie van de X-Men. De comic neemt je mee naar een vervlogen tijdperk, de uitstraling is heel atypisch en toch meer dan enkel een gimmick. Deze speciale rit is ideaal voor wie in een sneltempo de X-Men wil bijbenen, of voor gelijk welke fan van de mutanten. (Matti)

© Marvel

House of X en Powers of X

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken wanneer het ook makkelijk kan? Marvel heeft topschrijver Jonathan Hickman (Avengers) gevraagd om de X-Men een nieuwe richting uit te sturen met twee nieuwe series. In House of X focust hij op de grote vredevolle droom van Professor X, met belangrijke rollen voor Magneto, Jean Grey, Cyclops en Wolverine. Powers of X zou de volledige geschiedenis van de mutanten een nieuwe draai geven. Vanaf eind juli liggen de eerste issues van House of X en Powers of X in de winkel: een ideaal instapmoment. (Dennis)

© Marvel

X-Men: Red volume 1 en 2

De X-Men stonden de laatste jaren niet echt garant voor comics die je bijblijven, daarin kunnen we eerlijk zijn. Tot Jean Grey opnieuw uit de dood terugkeerde. Ze treedt in de voetsporen van haar overleden geliefde Cyclops en wil als leider van haar eigen team de mutanten verenigen in een symbolische natie. Het ziet er goed uit, de personages schitteren, de chemie ertussen is voelbaar, en het relevante verhaal (deep fake-video’s, internethaat) is ook nog eens kort en krachtig met slechts twee volumes. (Matti)

© Marvel

Jean Grey volume 1 en 2

Enkele jaren geleden kreeg schrijver Brian Michael Bendis het in zijn hoofd om de vijf originele X-Men, waaronder Jean Grey, van het verleden naar het heden te halen. De hoogtepunten van hun verhalen zijn op één hand te tellen, maar de soloreeks van de tienerversie van Jean springt er met kop en schouders bovenuit. Jean Grey heeft gewoonweg mijn hart gestolen en dan vooral door hoe Victor Ibañez ze tekent. In het verhaal probeert de heldin in het reine te komen met wat haar ooit te wachten staat: de confrontatie met de Phoenix-kracht. (Matti)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels