Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Falcon & Winter Soldier review: een gewelddadige actierit

Falcon & Winter Soldier: Cut Off One Head leest als een goeie actiefilm in afwachting van hun tv-serie.

In het stripuniversum droegen Sam Wilson en Bucky Barnes allebei al het schild van Captain America. In Falcon & Winter Soldier: Cut Off One Head werken de twee ex-kapiteins samen om te voorkomen dat terroristengroep Hydra een nieuwe leider krijgt nu Baron Zemo onder de grond ligt.

Alles kapot in Falcon & Winter Soldier

Er gaat een alarmbelletje rinkelen wanneer Sam binnenwandelt in een kantoor met dode agenten en Bucky overvallen wordt in zijn eigen huis. De oude vrienden – die niet altijd op dezelfde golflengte zitten over wat goed en kwaad is – maken jacht op het plannen smedende Hydra. Een superfan saboteert hun race tegen de klok.

© Marvel Comics

De comic gaat vooruit met de snelheid van een TGV. Falcon en Winter Soldier nemen het op een bepaald moment zelfs op tegen wagons tegenstanders op een sneltrein zoals in Snowpiercer. Falcon & Winter Soldier lees je duidelijk niet voor de morele vraagstukken van het superheldenbestaan, nee: dit is een adrenaline gevulde actierit waarin de kogels weelderig rond je oren vliegen.

Er moest duidelijk iets uit het systeem van scenarist Derek Landy (Black Order en boekenreeks Skullduggery Pleasant). Landy tempert de hoge dosis geweld met geklets tussen de titelpersonages die we kennen uit de films en overwacht tedere momentjes zoals Bucky die zijn poes beschermt voor ander kattenkwaad. Zijn scenario bouwt snel een mysterie op, ook al had hij de zoveelste superfan goes bad guy achterwege mogen laten.

© Marvel Comics

Een kleurvol spektakel

De gelijknamige nieuwe serie zal er nooit zo goed uitzien als deze comic. Inkleurder Matt Milla verrijkt de coole character designs van Federico Vicentini met lekker veel paars, blauw en geel. Hun samenwerking blinkt ook uit in het heetst van de strijd: mokerslagen geven ze vorm met eenkleurige achtergronden. Gooi er nog een KRAK! en WHACK!  van letterzetter Joe Caramagna en Marvel Studios mag jaloers zijn op hoe dit team gevechtscènes in beeld brengt.

Falcon & Winter Soldier verzamelt Falcon & Winter Soldier #1-5 geschreven door Derek Landy, getekend door Frederico Vicentini en uitgegeven door Marvel Comics op 27 januari 2021.

Plezant

Falcon & Winter Soldier: Cut Off One Head
3 5 0 1
Falcon & Winter Soldier: Cut Off One Head is exact wat je soms wil lezen: gestileerd actieplezier waarvan de wendingen even snel op je afkomen als de kogels.
Falcon & Winter Soldier: Cut Off One Head is exact wat je soms wil lezen: gestileerd actieplezier waarvan de wendingen even snel op je afkomen als de kogels.
3/5
Total Score

Raak

  • Coole character designs in flitsende kleuren
  • Voorbijrazende actie

Braak

  • Mocht gerust toch een beetje dieper gaan op wie deze helden zijn
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels