Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

disney investor day

Alle nieuwe films en series van Marvel Studios, Star Wars, Disney Pixar en meer

Disney heeft net aangekondigd wat er ons te wachten staat in de universa van Marvel Studios, Star Wars en Disney Pixar.

Op Investor Day 2020 heeft Disney vannacht de plannen onthuld voor de karrenvracht aan licenties van het huis van de muis. Lees alles wat je moet weten over Marvel, Star Wars, Disney Animation en zelfs Alien:

De series van Marvel Studios: Loki, Hawkeye, Ironheart, Ms. Marvel en meer

Marvel Studios heeft de komende jaren maar liefst 10 nieuwe series en 10 films in de pijplijn zitten. De series verschijnen op Disney+, de films kunnen we voorlopig enkel in de bioscoop bekijken.

Coming soon

WandaVision, die door het coronavirus nu de eer krijgt om de eerste Marvel Studios-serie te zijn, komt op 15 januari op het kleine scherm. We kregen vannacht een nieuwe trailer en die doet vermoeden dat er een diepere, tragische reden is voor deze surrealistische wereld.

Bucky Barnes en Sam Wilson zoeken vanaf 19 maart hun weg na de exit van Steve Rogers als Captain America. The Falcon and the Winter Soldier kreeg eindelijk een volledige trailer. Het budget hoeft zo te zien niet onder te doen voor de Marvel-films, want dit globetrottende avontuur ziet er alvast piekfijn uit.

Ook Loki keert terug in zijn eigen serie. Die lijkt een even grote mindfuck te worden als WandaVision en vindt plaats na Loki’s ontsnapping in Avengers: Endgame. Tom Hiddleston krijgen we opnieuw te zien als de God of Mischief in mei.

Oude bekenden

Gelekte setfoto’s gaven ons al een idee, en nu is ook bevestigd dat Jeremy Renner terugkeert in Hawkeye, dat op Disney+ komt in de late herfst. In de serie zal Clint Barton de jonge Kate Bishop (ook een Hawkeye in de comics) begeleiden, gespeeld door Hailee Steinfeld.

Marvel Studios gaat ook de animatietoer op met What If?, waarin bekende Marvelverhalen een belangrijke wending krijgen. Zo wordt Peggy Carter Captain America, wordt T’Challa lid van de Guardians en zien we zombieversies van sommige helden. Veel acteurs deden stemmenwerk, onder wie Chadwick Boseman in zijn laatste rol. Uitkijken naar de zomer dus.

Verder krijgt ook Don Cheadles James Rhodes/War Machine terug in Armor Wars, waarin Tony Starks ergste vrees waar wordt en zijn technologie in verkeerde handen valt. Heel intrigerend na Spider-Man: Far From Home is Secret Invasion, een serie geleid door Samuel L. Jackson als Nick Fury en Ben Mendelsohn, die de Skrull en gedaanteverwisselaar Talos speelt. In de comics is Secret Invasion een mega-evenement waarin verschillende helden vervangen blijken te zijn door dubbelgangers. We weten nog niet wanneer beide series op Disney+ verschijnen.

Nieuw bloed

Maar er is ook nieuw bloed op komst. Topman Kevin Feige toonde een sizzle reel voor Ms. Marvel, de erg populaire, jonge Afro-Pakistaanse heldin uit de comics die vertolkt wordt door Iman Vellani. Ook Adil El Arbi en Bilal Fillah duiken op, zij regisseren een aantal afleveringen van de serie. Nog een protegee die naar het scherm komt is Riri Williams, een jong genie dat de mosterd bij Iron Man haalt en Ironheart wordt.

Moon Knight en She-Hulk werden officieel aangekondigd. Wie de eerste vertolkt, is nog niet bekend, maar Tatiana Maslany neemt de rol van She-Hulk op zich. Mark Ruffalo en Tim Roth keren daarin terug als Bruce Banner en The Abomination (uit de Hulkfilm met Edward Norton).

De films van Marvel Studios: Fantastic Four komt eraan

Erg veel nieuwe informatie over de films kwam er niet. Nieuwe ladingen films werden eerder aangekondigd op Comic-Con en de D23-beurs. Feige benadrukte wel dat de films nog steeds (enkel) in de bioscoop te zien zullen zijn, een reactie op de recente beslissing van Warner Bros. De eerste films in Phase 4 worden nog steeds Black Widow in mei, Shang-Chi in juli en Eternals in november.

Disney bevestigde dat Doctor Strange and the Multiverse of Madness gelinkt is aan zowel Wandavision en Spider-Man 3. Benedict Cumberbatch zal dan ook te zien zijn in de Spidey-sequel (net zoals Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina, Andrew Garfield, Emma Stone en Jamie Foxx, als we de geruchten mogen geloven).

De opmerkelijkste castingkeuze is wel Christian Bale, die Gorr the God Butcher vertolkt in Thor: Love and Thunder. Lekker subtiele naam, alvast.

© Disney

Een vraag waar we allemaal een antwoord op wilden na de tragische dood van Chadwick Boseman was de toekomst van Black Panther. Kevin Feige bevestigde dat T’Challa niet zal hercast worden. Black Panther 2 zal de wereld en personages uit de eerste film verder ontwikkelen. De film is nog steeds gepland voor juli 2022.

Captain Marvel (november 2022) krijgt Nia DaCosta (Candyman) als regisseur. Ook Ms. Marvel zal in de film opduiken. De derde Ant-Manfilm heet Ant-Man and the Wasp: Quantumania (ook 2022) en de cast en crew van de tweede film keren terug. Jonathan Majors (Lovecraft Country) vult de cast aan als Kang the Conqueror, een van Marvels grootste slechteriken.

In 2022 en 2023 krijgen we een dubbele dosis Guardians of the Galaxy: James Gunn regisseert een Holiday Special voor Disney+ en daarna Vol. 3 voor de bioscoop. Tot slot kregen we ook nog een kijkje in de verre toekomst: Blade heeft nog steeds Mahershala Ali aan boord, maar nog belangrijker: Marvel Studios werkt met regisseur Jon Watts van Spider-Man aan een Fantastic Four-film. Begin alvast maar te fancasten! (Elien)

De series van Star Wars: 10 nieuwe reeksen

Na de te snel opeenvolgende spin-offs van Star Wars-films dachten we dat Lucasfilm vanaf nu kwaliteit boven kwantiteit zou zetten (kijk maar naar het sterke The Mandalorian). Fout dus, want er komen 10 series naar Disney+ in het universum ver weg hiervandaan.

Het succes van The Mandalorian vertaalt zich in twee spin-offs: Rangers of the New Republic en Ahsoka (Rosario Dawson keert terug in de rol). De drie series zullen samenvloeien in een epische cross-over.

Voor de animatiefans is er The Bad Batch, een serie over de klonen uit The Clone Wars. Daarnaast gaat de franchise de anime-toer op met de anthologieserie Star Wars: Visions.

In vier spin-offs zien we oude helden opduiken: Diego Luna uit Rogue One neemt momenteel Andor op, R2-D2 en C-3PO krijgen gezelschap in A Droid Story, Lando (Donald Glover) krijgt een kortserie en Hayden Christensen speelt opnieuw Darth Vader in Obi-Wan Kenobi.

Gelukkig betreden we ook ongekende hoeken van dat Star Wars-universum. We verkennen het tijdperk van de High Republic (waarvan er boeken en comics verschijnen) in The Acolyte van Russian Doll-bedenker Leslye Headland.

De films van Star Wars: Rogue Squadron en Taika Waititi

In de bioscoop mag het wat kalmer aan gaan voor Lucasfilm. Taika Waititi werkt aan zijn eigen film, waarover het nog stil blijft. In december 2023 verschijnt Rogue Squadron, over de groep piloten onder leiding van Wedge Antilles. Het is de eerste Star Wars-film geregisseerd door een vrouw met Patty Jenkins van Wonder Woman in de regiestoel.

Disney Pixar: nieuwe spin-offs

Buzz Lightyear krijgt zijn eigen film met Lightyear. Het verhaal (met Chris Evans in de titelrol) gaat over de mens op wie de pop uit Toy Story gebaseerd is, en is dus geen versie van de oude Star Command-tekenfilmserie. Lightyear verschijnt in de zomer van 2022.

© Disney Pixar

Volgend jaar in juni komt Luca uit waarin een jongetje een onvergetelijke zomer beleeft in Italië met zijn beste vriend, een zeemonster. De derde Pixarfilm in productie heet Turning Red, over een tiener die geconfronteerd wordt met haar puberteit in de vorm van een grote rode panda.

Op Disney+ kijk je in januari naar kortfilms onder de naam Pixar Popcorn. De hond uit Up krijgt een eigen serie Dug Days in de herfst van 2021, terwijl er een jaar later ook een Cars-reeks uitkomt. Ten slotte maakt Pixar ook een gloednieuwe animatieserie Win or Lose, over een softbalteam, voor het najaar van 2023.

Disney Animation: Zootopia en nieuwe prinsessen

Raya and the Last Dragon zal je meteen op Disney+ kunnen bekijken in maart. Lin-Manuel Miranda schrijft zijn eigen Disneymusical met het Colombiaanse Encanto.  Andy Samberg en John Mulani vertolken Knabbel en Babbel in een Rescue Rangers-film die animatie mengt met live-action (Seth Rogen doet ook mee).

© Disney

Er komen vijf nieuwe series naar Disney+: een spin-off van Big Hero 6 getiteld Baymax!, Zootopia Plus en Iwaju (in samenwerking met stripuitgeverij Kugali Media dat zich inspireert op Afrikaanse cultuur) in 2022, gevolgd door Tiana (uit The Princess and the Frog) en een komedieserie gebaseerd op Moana in 2023.

Ander nieuws: Alien en nieuwe seizoenen voor The Handmaid’s Tale en Atlanta

Heel cool nieuws: Noah Hawley, de showrunner van Fargo en Legion, maakt een nieuwe tv-serie gebaseerd op de Alien-films voor zender FX. Het verhaal zou zich afspelen op de aarde, dus niemand is meer veilig voor de alien.

disney investor day
© FX

The Handmaid’s Tale op Hulu (en in België op Canvas) krijgt uitstel van executie met een vijfde seizoen. Seizoen 3 en 4 van Atlanta van Donald Glover tonen zich in 2021, komedieserie It’s Always Sunny in Philadelphia zal op zijn minst 18 seizoenen tellen.

And last, but not least… James Mangold (de regisseur van Logan) maakt officieel een nieuwe Indiana Jones-film met Harrison Ford. En alles wat we hierboven gemist hebben, krijg je vroeg of laat ook wel door je strot geduwd van Disney. (Matti)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels