Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt #63: Nioh 2 – The Tengu’s Disciple en Surviv.io.

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste tijd bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Nioh 2: The Tengu’s Disciple

Michiel: In deze eerste DLC voor het schitterende Nioh 2 keert onze protagonist terug in de tijd om te strijden aan de zijde van Minamoto no Yoshitsune en zijn kompaan, de legendarische monnik Benkei. Zoals steeds geeft Nioh 2 zijn eigen draai aan deze semi-historische personages en hun verwezenlijkingen. Jammer genoeg gebeurt dit slechts in twee nieuwe hoofdmissies aangevuld met de gebruikelijke zijmissies. De nieuwe hoofdmissies zijn niet eens zo spectaculair goed, en vooral de eerste laat een minder bevredigend gevoel achter. Aan de ene kant heb je een schitterende mini-baas in het midden van de missie, aan de andere kant doet de omgeving veel te veel denken aan The Ocean Roars Again uit Nioh, met veel kans op een verdrinkingsdood en een baas die jammer genoeg de massieve Umi-Bozu imiteert. De tweede missie bevat qua omgeving dan weer een saaie hutsepot van een mijn en een bos, maar heeft gelukkig wel een leuke baas.

De splitstaff is een interessant nieuw wapen. © Team Ninja

Wat de DLC dan weer wél de moeite waard maakt, is het nieuwe wapen en de toevoeging van een klein aantal nieuwe vijanden. Met je splitstaff kan je nu als een echte warrior monk spelen, en heb je een zeer gevarieerd wapen dat je door de aanvalsknop ingedrukt te houden langer kan maken en andere aanvallen kan laten uitvoeren in elke stance. Daarnaast is de nieuwe moeilijkheidsgraad, Dream of the Demon beschikbaar, kan je heel je uitrusting nog verder upgraden en kan je er zelfs iets nieuws aan toevoegen: door scrolls te vinden en te dragen, krijg je weer extra voordelen. Natuurlijk moet je eerst wel een klein aantal vijanden meteen gevolgd door een baas in een kort gevecht overleven. Je hebt slechts een bepaald aantal kansen om dit te doen voor de scroll onbruikbaar wordt, dus je bereidt je best goed voor. Al bij al is The Tengu’s Disciple een leuke DLC, maar hadden we van de hoofdmissies er meer en van betere kwaliteit verwacht. De volgende DLC’s nemen ons vermoedelijk mee naar de andere gebruikers van de Sohayamaru die je in het visioen op het einde van het hoofdverhaal in Nioh 2 kon zien, maar dat is nog even afwachten.

Co-op met de redactie. © Team Ninja

Surviv.io

Jens: Terwijl de rest van de wereld zich vrolijk vermaakt met Fall Guys heb ik besloten een iets traditionelere Battle Royale-game te proberen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb al even hard gevloekt op See Saw als de rest van de wereld, maar ik voel soms ook de jeuk om mijn medespeler gewoon af te knallen. Enter Surviv.io. Wat op het eerste gezicht een erg simpele game lijkt met graphics die in MS Paint gemaakt zijn, blijkt al snel een van de leukste ontdekkingen van dit jaar te zijn. Het is een shooter voor wie niet goed is in shooters, ideaal voor mezelf. Het feit dat het gratis is en zelfs geen download noch installatie vereist maakt het nog zoveel beter. Ik heb nog nooit langer dan 5 seconden moeten wachten op een match en de game toont op mijn 6 jaar oude laptop geen spoor van lag, wat de instap nog makkelijker maakt.

Je wordt met 60 andere spelers in een map gedropt met enkel je vuisten. De map wordt kleiner en kleiner terwijl een rode mist optrekt, jij moet proberen wapens te vinden en bovenal langer te leven dan al de rest. Hoewel ik tot op vandaag nog nooit de befaamde chicken dinner gewonnen heb, blijf ik me toch amuseren. De game wordt ook ondersteund met nieuwe features die regelmatig toegevoegd worden, zoals een team van 4 spelers vormen. Daarnaast zijn er regelmatig events die alle regels overboord gooien en het spannend houden voor zowel nieuwkomers als veteranen. Als je eventjes geen zin meer hebt om eieren te stelen van het andere team, geef Surviv.io eens een kans, wie weet komen we elkaar tegen op dit kleurrijke slagveld.

Als je geluk hebt, breng je het grootste deel van de match niet als spectator door, in tegenstelling tot ikzelf. © Kongregate Inc.
Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels