Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nicnevin and the Bloody Queen review: met bloed bezaaide adolescentie

Nicnevin and the Bloody Queen gebruikt folklore en horror om een coming of age-verhaal te vertellen dat iets te rap zijn eindpunt bereikt.

Wanneer Nissy de regels op school overtreedt, wordt ze als straf naar het doodse noorden van Engeland gestuurd. Daar zijn de dingen echt dood: ze geraakt verstrikt in satanische moordrituelen en de moordenaar heeft Nissy in het vizier. De tiener duikt in het verleden van haar familie en de natuurkracht die altijd in haar geschuild heeft om haar gezin te redden.

Het nichtje van Hellboy

Nicnevin and the Bloody Queen heeft een sfeer en tekenstijl die overgelopen zijn uit het Hellboy-universum van Mike Mignola. De hoekige en dunne lijntekeningen van Dom Reardon (met de hulp van Matthew Dow Smith) lopen niet over van de weelderigheid, maar dat is ook de bedoeling niet van de strip. Reardon verrast je met emotie en fantastische taferelen met bovennatuurlijke wezens op net de juiste momenten. Inkleurder Lee Loughridge contrasteert het druilerige Noord-Engelse dorpje met de pracht en praal die de vergeten natuur er rond biedt.

© Humanoids

Horror, folklore en een iets te abrupt einde

Scenariste Helen Mullane (ooit begonnen als filmdistributeur) maakt van haar hoofdpersonage een ijzige tiener die verwikkeld wordt in een moordmysterie. Daarbovenop krijgt ze ook nog eens gevoelens voor volwassen man die haar iets te ijverig de heidense wereld wil doen ontdekken.

Mullane schuwt geen schokkende wendingen, het is niet omdat een tiener de hoofdrol speelt dat iedereen veilig is. Die verrassende momenten combineert ze met poëtische duiken in folkloristische verhalen, die verbonden zijn met de stamboom van hoofdpersonage Nissy. Alleen jammer dat het einde enkele bladzijden te kort schiet om nog een grotere indruk achter te laten.

© Humanoids

Nicnevin and the Bloody Queen verschijnt onder de imprint H1 van Humanoids. H1 staat voor een overkoepelend superheldenuniversum. Daarmee is het horrorverhaal onderdeel van het antwoord van de Frans-Amerikaanse stripuitgeverij Humanoids (opgericht in de jaren 70 door onder andere Moebius) op de superheldenuniversa van Marvel, DC Comics en Valiant Comics. Nicnevin and the Bloody Queen is als Hellboy meets Carrie een opvallend buitenbeetje tussen die superheldenstrips, dus je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben van dat H1-universum.

Nicnevin and the Bloody Queen is geschreven door Helen Mullane, getekend door Dom Reardon en Matthew Dow Smith en uitgegeven door Humanoids op 10 maart 2020.

Bloederig

Nicnevin and the Bloody Queen
3 5 0 1
Nicnevin and the Bloody Queen is een kleine verrassing. De strip leent net zoals Hellboy Engelse folklore om er zijn eigen ding mee te doen, in dit geval om een bloederig coming of age-verhaal ermee uitbeelden.
Nicnevin and the Bloody Queen is een kleine verrassing. De strip leent net zoals Hellboy Engelse folklore om er zijn eigen ding mee te doen, in dit geval om een bloederig coming of age-verhaal ermee uitbeelden.
3/5
Total Score

Raak

  • Een contrast van schokkende en poëtische momenten

Braak

  • Abrupt einde
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels