Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Wat we leerden over de aankomende Disneyfilms: The Rise of Skywalker, The Eternals, Onward en meer

Disney onthulde op de D23 Expo in Californië dit weekend heel wat over hun aankomende stripverfilmingen, sequels, remakes en gelukkig hier en daar wat volledige originele films.

D23 Expo is het jaarlijkse evenement waarop Disney heel wat uit de doeken doet over hun nieuwe films. Op filmvlak bleven de grote verrassingen uit. We werden vooral getrakteerd op hier en daar nieuwe beelden en nieuwe details over aankomende Disneyfilms, waaronder ook alles van Star Wars, Marvel en Pixar valt.

Star Wars: The Rise of Skywalker

In de eerste trailer voor Star Wars: The Rise of Skywalker, het vervolg op The Last Jedi dat durfde te breken met alles wat er voordien kwam, hoorden we het kwaadaardige gelach van Emperor Palpatine. De geschiedenis van de franchise is dus niet volledig uitgewist, want zijn even herkenbare ogen duiken ook op op de nieuwe poster voor de film.

© Disney

Wat het internet pas vandaag te zien kreeg (en hier stop je best met lezen als je maagdelijk The Rise of Skywalker wil bezoeken), was een korte trailer met nieuwe beelden. Daarin vechten Rey en Kylo Ren op een gecrasht ruimteschip omringd door water, net zoals op de nieuwe poster. Verrassender zou het einde van de trailer zijn: daarin ontsteekt een in het zwart geklede Rey een dubbelzijdige lightsaber die rood gloeit.

Wat dat allemaal betekent, ontdek je op 20 december in de bioscoop.

Marvel

Het nieuws rond gloednieuwe verfilmingen van Marvel Comics was verstoord door het nieuws van vorig week rond Spider-Man. Sony en Disney hebben hun samenwerking rond Tom Hollands Spider-Man stopgezet, wat betekent dat Holland niet meer zal opduiken naast de overblijvende Avengers. Jammer nieuws voor wie houdt van een overkoepelend en homogeen filmuniversum, maar ik ben ervan overtuigd dat Sony wel genoeg origineels zal aanvangen met het personage.

Over naar het goede nieuws: Black Panther krijgt in mei 2022 een vervolg. Na het overrompelende succes van de eerste film, keert scenarist en regisseer Ryan Coogler terug om het roer te nemen over de franchise. Als de geruchten waar zijn, zou Namor opduiken als slechterik voor Black Panther.

De bijna volledige cast van The Eternals, toch diegenen die de titelpersonages vertolken, verschenen op het podium met achter zich hun personages in kostuum. De afbeeldingen zien er vooralsnog heel braafjes uit, maar je moet toch even wrijven in je ogen om het te kunnen geloven: Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, Brian Tyrree Henry en Kumail Nanjiani in dezelfde film. Daar stop het niet, want Kit Harington werd aangekondigd als de held Black Knight. The Eternals verschijnt volgend jaar in de cinema.

Disney toonde ook de eerste bewegende beelden van Black Widow, de prequel rond het personage dat jaren eerder een eigen film had moeten krijgen. Veel is er nog niet over te vertellen, behalve dat Scarlett Johansson vergezeld wordt door Florence Pugh en David Harbour in de spionnenfilm.

Pixar

Pixar verklapte dan weer eindelijk wat meer over Soul, de aankomende animatiefilm over jazz. De film, met Jamie Foxx en Tina Fey in de hoofdrollen, gaat over een doodgewone leraar die droomt om jazzpianist te worden in het beroemde Blue Note Cafe in New York. Door onfortuinlijke omstandigheden belandt zijn ziel op een soort school waar je ontdekt waar je goed in bent en wat je waard bent.

© Disney Pixar

Soul ziet er schattig uit, maar de muzikale opzet en zweverige wending klinkt als een risicozet vanuit de animatiestudio. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Minder risicovol klinkt Onward, waarin publiekslievelingen Tom Holland en Chris Pratt twee trollenbroers spelen die hun overleden vader terug willen brengen met magie. Enkele maanden terug kon je al de eerste trailer van Onward zien. Houd de zakdoekjes alvast klaar!

Outward speelt in de cinema vanaf mei 2020, terwijl Soul de maand erop al verschijnt in juni 2020.

© Disney Pixar

Disney

En wat heeft het huis van de muis zelf in petto voor ons? Als eerste Jungle Cruise, na Pirates of the Caribbean ook een verfilming van een ritje in Disneyland. Het zou een klassieke avonturenfilm worden met Dwayne Johnson en Emily Blunt. Rock verkocht de film als als “eentje over mannen die mokerslagen verkopen en het meisje redden.” Al kan ik me niet meteen inbeelden dat Blunt zichzelf niet zou kunnen redden.

Er werden wat nieuwe beelden getoond van Mulan die nog niet online zijn verschenen. Daarnaast kwam Angelina Jolie langs om te praten over Maleficent: Mistress of Evil.  In het vervolg krijgt ze gezelschap van Michelle Pfeiffer, Elle Fanning en Chiwetel Ejiofor. Nog een booswicht zien we in Cruella, de film waarin Emma Stone het personage vertolkt, gesitueerd in de jaren 70. Stone zal schitteren naast Emma Thompson. En schitteren zal ze afgaande op dit nieuwe beeld:

© Disney

Over hondjes gesproken: de live action-adaptatie van Lady and the Tramp komt regelrecht naar streamingdienst Disney+ in november. Tessa Thompson en Justin Theroux spreken de stemmen in de van de hondjes, en zo’n acteurs maken de film dan weer boeiend.

Disney komt origineler uit de hoek met een nieuwe film vanuit Disney Animation. Raya and the Last Dragon inspireert zich op Zuidoost-Chinese cultuur om een episch fantasy-avontuur te vertellen. Awkwafina (Crazy Rich Asians, The Farewell) zal de laatste draak uit de titel vertolken die de hulp nodig heeft van een mens om opnieuw een echte draak te worden. De concept art ziet er alvast veelbelovend uit.

Om af te sluiten kondigde Disney twee nieuwe stemmen aan voor Frozen 2. De film zal in het verleden van de zussen duiken met Evan Rachel Wood (Westworld, True Blood) als hun mama en Sterling K. Brown (American Crime Story, Black Panther) als Destin Mattias, een luitenant die met zijn troepen al jaren verdwaald is in het betoverde bos waarin de zussen terecht komen.

© Disney

En dat is alles in een notendop. We kunnen enkel hopen dat Disney de beelden die daar getoond werden, snel online zal gooien.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels