Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Reaver #1 review: Suicide Squad voor fantasyfans

Reaver is een comic voor fans van Game of Thrones en Suicide Squad.

Met Game of Thrones dat ten einde is gelopen, kon Reaver niet op een beter moment verschijnen. De comic vindt plaats in een gelijkaardige fantasywereld waar bloed en chaos zegevieren. Zes gevangenen moeten de vijand infiltreren en uitvogelen wat de donkere heer uitsteekt. Hun reis kan enkel eindigen in de dood.

Reaver onderscheidt zich met het eerste nummer nog niet te veel van gelijkaardige fantasy. Zowel de hoofdpersonages (waaronder een laffe soldaat die zijn eer wil herstellen, een oude tovenaar, een brede bruut en een losgeslagen gekkin) als de bloederige wereld waarin ze vertoeven voelen te bekend aan. En dat is ideaal voor wie moet afkicken van Game of Thrones, de rest kan uniekere werelden opzoeken bij uitgever Image Comics met titels zoals Isola en DIE.

© Image Comics

Scenarist Justin Jordan zal moeten verrassen met de volgende nummers, want nu doet hij niks nieuws. Hij opent nochtans met een middeleeuwse strijd die eerder aanvoelt als een slag tijdens de Eerste Wereldoorlog (tit aan loopgraven toe), maar laat de rest van het verhaal binnen de muren van één enkel kasteel afspelen. Daarbovenop vertelt het eerste nummer niks meer dan de opzet van de comic: een allegaartje moet een dodelijke missie ondernemen, meer ontdek je nu nog niet.

De cover van Becky Cloonan zal elke stripliefhebber aanspreken, maar de bladzijden binnenin zijn helaas niet van haar hand. Rebekah Isaacs heeft een Europees aanvoelende tekenstijl met distinctieve personages. Ze laat het bloed weelderig vloeien. Sommige panelen springen eruit met felle kleurencombinaties. Op die manier voelt Reaver nooit zo grauw aan zoals zijn grote voorbeeld, Game of Thrones.

© Image Comics

Reaver #1 is geschreven door Justin Jordan, getekend door Rebekah Isaacs en uitgegeven door Image Comics op 10 juli 2019.

Oké

Oké
2 5 0 1
Reaver start niet slecht, maar valt ook niet echt op. De comic zal fans van het genre bekoren, maar wie liever wat specialer vlees op zijn bord wil, leest best iets anders.
Reaver start niet slecht, maar valt ook niet echt op. De comic zal fans van het genre bekoren, maar wie liever wat specialer vlees op zijn bord wil, leest best iets anders.
2/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels