Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Paul Hardings ontwerpen voor Marvel-personages uit de seventies

Paul Harding is vooral bekend als de beeldhouwer annex ontwerper van diverse action figures en beeldjes. Als je de laatste jaren een collectible van DC hebt gekocht, dan is de kans groot dat je zijn werk in handen hebt gehad.

Sinds april post hij enkele vrije ontwerpen van Marvel-beelden op zijn Instagram-pagina. De platen zijn vooral het werk van een artiest die wat speelt met zijn ontwerpsoftware. Toch moet je niet gek staan te kijken als deze beelden er daadwerkelijk komen. Want de laatste weken worden ze driftig verspreid door diverse fans waaronder de nodige comicmakers.

Het thema van de serie is Marvel in the 70s. Voor de jongere lezers (en dan hebben we het eigenlijk al over mensen van 42 jaar en jonger) is het misschien even wennen om dit allemaal te zien. Het Marvel van de jaren zeventig waren de jaren van een ongekende vrijheid. De jaren van de Hulk, Howard the Duck, Blade en de martial arts-gekte. Het waren ook rommelige jaren die tussen de succesvolle jaren zestig onder leiding van Stan Lee en de Jim Shooter era van de jaren tachtig zaten ingeklemd. Daarom worden ze vaak over het hoofd gezien.

Hieronder vind je een overzicht van Hardings ontwerpen. Vergeet niet om zijn pagina te bezoeken. Daar vind je er nog veel meer.

Wolverine  © Paul Harding
Blade © Paul Harding
Daredevil © Paul Harding
Jessica Jones © Paul Harding

Oké, Jessica kwam natuurlijk pas veel later ter wereld. Maar Harding wilde haar, bij wijze van hommage, situeren in een seventies setting.

Daughters of The Dragon © Paul Harding
Shang-Chi © Paul Harding
Black Widow © Paul Harding
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels