Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Emma Frost, Batman en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Zin een verlengd weekend vol leesplezier? Als je niet genoten hebt van de volgende vier comics, geef ik je geld terug!

X-Men: Black – Emma Frost #1 door Leah Williams en Chris Bachalo (8/10)

Emma Frost is back baby, en hoe! De witte koningin wil voor eens en altijd de Hellfire Club uitroeien. Leah Williams is de eerste schrijver in een lange tijd die het personage nog eens volledig begrijpt. In één nummer toont Williams niet alleen hoe dodelijk achterbaks de vamp is, ze stippelt meteen ook een nieuwe richting voor het personage uit.

Chris Bachalo overtuigde mij al met Uncanny X-Men en Wolverine and the X-Men uit 2013 door zijn inventief gebruik van panelen, dus het is een mooi weerzien met deze tekenaar. X-Men: Black – Emma Frost is een one-off die je zeker op de kop wil tikken als X-fan.

Batman: Secret Files #1 door Tom King, Michael Janín en meer (8/10)

Emma Frost is trouwens niet de enige standalone comic deze week die ons zin geeft in meer. Batman: Secret Files is een verzameling kortverhalen over het titelpersonage die de lezer diepte verschaft in de ziel van Bruce Wayne.

Een handvol tekenaars en scenaristen gingen aan de slag met elk een invalshoek en hun eigen stijl. Zo laat scenarist Tom King Bruce kiezen tussen zijn menselijkheid of kryptonite, of schrijft Ram V over de grimmige reddingsmissie van een flik belaagd door gas van Scarecrow. Batman: Secret Files toont naast de lopende reeksen nog maar eens hoe goed het gaat met de verhalen van de donkere ridder.

Hex Wives #1 door Ben Blacker, Mirka Andolfo en Marissa Louise (9/10)

Al honderden jaren woedt er een oorlog tussen een heksenkring en de Architects, een groepering met enkel mannen erin. Het openingsnummer van Hex Wives vertelt het verhaal van de heksenleider Isadora en hoe ze door de eeuwen heen vocht voor het leven van haarzelf en haar geliefde. Halverwege ontdekken we haar huidig lot: onwetend gevangengenomen door het patriarchaat.

Hex Wives is de tweede nieuwe reeks na Border Town die onderdeel uitmaakt van de voorlopig succesvolle herlancering van DC Vertigo. Het talent erachter heeft een schitterende nieuwe serie afgeleverd met moderne tekeningen in een fel kleurenpalet en een feministisch verhaal dat inventief omgaat met het genre.

Sex Death Revolution #1 door Magdalene Visaggio en Becca Farrow (8/10)

Sex Death Revolution ziet er op de oppervlakte uit als goeie, sfeervolle urban fantasy over het verleden van een heks dat zonder haar medeweten wordt herschreven. Vanbinnen is het een verhaal over transgender zijn.

Het lijvige eerste nummer is zware kost. Niet alleen door de uitleg van hoe magie werkt in deze wereld, ook door het hoofdpersonage dat worstelt met haar verleden. Ik kan niet voor iemand anders spreken, maar hoe ze spijt heeft over het verlies van een toekomst die ze had moeten hebben, kwam hard aan.

Sex Death Revolution is een titel van Black Mask Studios. De uitgever hadden we op Geekster tot nu toe nog niet behandeld, maar ik beloof plechtig dat daar nu verandering in komt. Dit is een titel die heel belangrijk zal zijn voor veel lezers, dus ik ben nu heel benieuwd geworden naar wat de uitgever nog in huis heeft.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels