Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

the last of us part II 2

De games waar we naar uitkijken in 2019

2019 belooft alvast weer veel goeds op games-vlak. Terwijl de internationale pers het heeft over een jaar zonder blockbusters weten we bij Geekster wel al beter en discrimineren we niet tussen het kaliber van toekomstige pareltjes. En wie kan ook voorspellen wat voor verrassingen in onze schoot zullen geworpen worden? Waarom gaan we er automatisch vanuit dat The Last of Us Part II of Cyberpunk 2077 niet meer voor dit jaar is? Nee, wij blijven optimistisch en delen in dit artikel waar wij naar uitkijken in 2019. Je mag ons later gelijk geven.

Sekiro: Shadows Die Twice


Jason: Soulsborne-games (Dark Souls en zijn spin-off Bloodborne – nvdr) zijn een soort drugs geworden, dus als er ook maar een pixel van een nieuwe telg bekend raakt, schiet mijn lichaam in anticipatiemodus. Gelukkig hoeven we als pijnjunkies niet al te lang te wachten. Hoogstens een jaartje en de nieuwe lading is er, zonder kwaliteitsverlies. Als het nieuwe spul echter Sekiro heet, de vlotste combat ooit in de reeks bezit, eindelijk platforming gaat integreren in zijn gameplay en je een f*cking hookshot geeft, is het wachten wel heel moeilijk. 22 maart staat daarom al lang omcirkeld op de kalender. Niets evenaart het genie van From Softwares dozen van Pandora, ook al hebben velen het ondertussen geprobeerd. Dat Sekiro: Shadows Die Twice, net als zijn voorgangers, potten zal breken, is bijna een evidentie. Haal de katana’s maar boven en prepare to die (twice).

Animal Crossing

animal-crossing

Kyria: Tussen alle hardcore games staat, als een lief huisje naast een grote woeste appelboom, Animal Crossing voor de Nintendo Switch. Een schattige game waarin je met diertjes praat, visjes vangt, fruit verzamelt en insecten zoekt. En je je lening afbetaalt, want ook in deze game ontsnap je niet aan de realiteit, blijkbaar. Ik verwacht voor de Switch-editie eigenlijk hetzelfde als de vorige games, maar hopelijk nog beter. Ik hoop dat we nog steeds verhuizen naar een verlaten dorpje, daar zonder enige kwalificaties te hebben burgemeester worden en het dorp dan maar noodgedwongen moeten onderhouden. Het museum aanvullen, plantjes planten, bloemen water geven, huizen plaatsen, kortom, de stad er mooi laten uitzien. En tegelijk ook Tom Nook wegduwen die steeds maar in je oor komt fluisteren dat je hem nog geld moet. Hah. The good ol’ life.

Monster Hunter World: Iceborn

Monster Hunter Iceborn

Nils: Hahaha, jullie hadden toch niet gedacht dat er niets rond Monster Hunter zou verschijnen in dit artikel? Dat was buiten yours truly gerekend. Want we zouden het bijna vergeten zijn, Monster Hunter World, de game die Monster Hunter meer mainstream gekregen heeft, krijgt ook in 2019 haar eerste betaalde DLC-campagne. Na een heel jaar gratis updates, komt er met Iceborne een upgrade van formaat aan in de herfst van 2019.

Deze uitbreiding zal dan ook een groot pijnpunt van de kerngame aanpakken, namelijk het ontbreken van een ijswereld. Iets wat door de fanbase als een groot gemis werd ervaren. In alle vorige games was dit immers aanwezig. Daarnaast zal ook G-rank zijn opwachting maken, waar je hard tegen hard gaat met bestaande monsters, maar ook nieuwe leert kennen. Als we de trailer mogen geloven, kunnen we alvast rekenen op een verschijning van Nargacuga, de schattigste moordkitty die Monster Hunter ons te bieden heeft. Het is enkel raden of de verschillende varianten ook hun opwachting maken. Momenteel is het nog koffiedik kijken wat er allemaal in de update te vinden zal zijn. Al kan een slimme veteraan wel al enkele monster armors herkennen in het beeld hierboven. Maar wat we wel al weten, is dat we als Geralt of Rivia binnenkort ook de Monster Hunter World kunnen intrekken. Droom van een collab, als je het ons vraagt!

Cyberpunk 2077

Nick: Wie snakt naar een AAA-single player RPG kijkt tegenwoordig vooral richting CD Projekt. Na het fenomenale The Witcher 3 is het dan ook niet meer dan normaal dat ik reikhalzend uitkijk naar hun volgende project: het retro-futuristische Cyberpunk 2077. De game is gebaseerd op het bordspel Cyberpunk 2020 en put – zoals de naam niet al te subtiel doet vermoeden – vooral inspiratie uit cyberpunk, het grauwe subgenre van scifi waar zaken als Blade Runner, Akira, Judge Dredd en Ghost in the Shell toe behoren. Zowat alles wat we momenteel weten over de game hebben we uit een enkele, 48 minuten durende gameplay-video, die in augustus op de wereld werd losgelaten. Daaruit leren we dat Cyberpunk 2077 zich afspeelt in Night City, een dystopische metropool vol opdringerige neonreclame, vliegende auto’s, opzichtige cybernetics en alle andere elementen die volgens de jaren ’80 niet kunnen ontbreken in een pessimistische blik op de toekomst.

Protagonist V is een huurling wiens geslacht, uiterlijk, achtergrond, persoonlijkheid en class volledig kunnen aangepast worden. De game hanteert FPS-met-stats-gameplay, die me sterk doet denken aan Fallout 4. En hoewel de actie uiteraard belangrijk is, is het vooral de open wereld van Night City die mijn aandacht trekt. CD Projekt beweert de meest levendige, gedetailleerde en geloofwaardige digitale stad ooit te zullen scheppen, met een diverse bevolking die leeft in zes unieke stadsbuurten en waarmee we op veel verschillende manieren interactie kunnen hebben. Hopelijk komt de game daadwerkelijk dit jaar uit, want als Cyberpunk 2077 dezelfde kwaliteit qua worldbuilding en sfeer toont als The Witcher 3, is heel mijn jaar gemaakt.

Pokémon Generatie 8

pokémon let's go overworld

Yves: Een van de games in 2019 waar ik als Nintendo-fans het meest naar uitkijk is ongetwijfeld de achtste generatie van Pokémon. De aankondiging van Pokémon Let’s Go voor Switch zorgde voor gemengde reacties in de Pokémon-community. Vooral de hardcore fans waren niet tevreden met de gesimplificeerde aanpak van deze remake. Het vangen van Pokémon met de mechaniek van Pokémon GO viel bij hen niet in de smaak. Maar Nintendo en The Pokémon Company waren er dan ook snel bij om hun trouwe fans gerust te stellen: er komt een volwaardige Pokémon-game in het najaar van 2019. Deze achtste generatie zal de traditie van de eerdere games voortzetten, maar vermoedelijk zal de game wel de grafische engine van Let’s Go overnemen en verder uitwerken. Ik ben alvast razend benieuwd, want deze iteratie is letterlijk waar Pokémon-fans al jaren van dromen: een volwaardige RPG op een console. Nu nog even afwachten of de nieuwe Pokémon-designs ons evenzeer kunnen bekoren.

Judgement

Michiel: Judgement is heel eenvoudig samen te vatten: een detectivespel in het Yakuza-universum. Na Yakuza 6 (en Kiwami 2) hebben we even de lieflijke Kiryu achter ons gelaten. Takayuki Yagami (Takuya Kimura of Greg Chun) neemt de protagonistenteugels van hem over. Hoewel hij een ex-advocaat is, is hij toch niet vies van een beetje vechten terwijl hij als privé-detective de kost probeert te verdienen en een seriemoordenaar probeert op te sporen. Dat betekent dus weer een hele hoop zalige en pijnlijk uitziende Heat Actions en misschien zelfs terug verschillende vechtstijlen. Aan de andere kant mag je niet te lang vechten op straat, want deze keer komt de politie kijken waarom er zo’n commotie is. Ook dit spel speelt zich af in het fictieve Kamurocho in Tokio. Benieuwd hoe alles in ons favoriete entertainment district sinds Yakuza 6 lichtjes veranderd is en of het nog steeds bijna thuiskomen is om er weer rond te lopen. Voor de eerste keer kunnen we trouwens kiezen tussen een volledig Engelse dub, of de originele Japanse voice acting. Uiteraard zal het spel ook staan of vallen met de kwaliteit van zijn sub stories, dus het is te hopen dat die even waanzinnig en grappig zijn als in de Yakuza-serie.

Metroid Prime 4

metroid prime 4 logo

Yves: Eigenlijk kijk ik al weer naar veel te veel uit in 2019. Meer dan ik ga kunnen spelen, besef ik nu al. Aangezien mijn collega’s het al hebben over Animal Crossing en Sekiro: Shadows Die Twice ga ik me even concentreren op een game waarvan het eigenlijk nog niet eens zeker is dat deze dit jaar uit zal komen: Metroid Prime 4. Mijn geliefde Metroid-serie wacht op een glorieuze comeback, zoals in het verleden al vaker het geval is geweest. Na enkele middelmatig tot slechte games (Other M en het verschrikkelijke Federation Force) zijn we opnieuw geduldig aan het wachten op het Switch-debuut van Samus Aran.

Nintendo kondigde de game misschien iets te vroeg aan, maar het was nodig om het geloof van de fans levendig te houden. Veel weten we eigenlijk niet over de vierde Prime-game, behalve dan dat Retro Studios niet langer de ontwikkelaar is. Volgens geruchten is de titel nu overgeleverd aan niemand minder dan Bandai Namco, onder toezicht van Nintendo – net zoals dat het geval was voor de laatste twee Super Smash Bros.-games. Niets op tegen dus, al maakt het mij wel een beetje achterdochtig. Indien de game werkelijk op de agenda staat voor 2019 mogen we ons op een volledige reveal verwachten op de E3-beurs in juni, waar ondergetekende ook aanwezig zal zijn. Ik hoop tegelijk ook op een port van de Metroid Prime Trilogy voor Switch, om ons zoet te houden tot dan.

The Last of Us Part II

Matti: Een van de hoofdredenen waarom ik twee jaar geleden een PS4 kocht was The Last of Us Remastered. Toen ik het eindelijk speelde, werden mijn torenhoge verwachtingen meer dan ingelost: The Last of Us is een meeslepend meesterwerk met een verhaal dat niemand onberoerd laat en vloeiende gameplay in een spectaculair gedetailleerde wereld. Je kan me inbeelden hoe ik mij voelde, en zoveel anderen, toen Sony een vervolg aankondigde. Gelukkig om terug te keren naar een bikkelharde spelwereld waarin van geluk eigenlijk geen sprake is, maar ook een beetje terughoudendheid. Zal The Last of Us: Part II hetzelfde niveau kunnen halen? Het tweede deel pikt op na de eerste game. Daarin speelde je als Joel die het jonge meisje Ellie moest helpen navigeren door een post-apocalyptisch Amerika geteisterd door zombies. De fakkel werd doorgegeven aan Ellie, die in het vervolg volledig zelf de badass heldin mag uithangen. De eerste beelden zien er fantastisch uit (mijn hart begeeft het elke keer ik die kus zie) en naar verluidt moet de game dit jaar uitkomen. Fingers crossed!

Fire Emblem: Three Houses

Nils: Ah, het gekletter van staal op staal. Vuurbal op huid. Het frisse gebries van een Pegasus versus de draconische kreten van wyverns. Je hoort het al, tijd voor een nieuwe Fire Emblem-game dit jaar. Het is immers al even geleden. Na het succesvolle experiment op mobile met Fire Emblem Heroes zet Nintendo definitief de zet van Nintendo 3DS naar de Switch. Logisch ook, nu de Nintendo 3DS in een end-of-life fase zit, komt Three Houses als eerste echte Fire Emblem-game op de draagbare console. Dit lijkt dan ook een harde push van Nintendo om de ultieme Fire Emblem-game te leveren. Met de lessen die geleerd zijn uit Awakening, Fates, maar ook het minder succesvolle Echoes, zal deze game een mix worden van de beste elementen uit die games. Denk aan traditionele combat, maar ook meer exploratie (zoals recent in Echoes, maar dan beter). En al doet de teaser van de verhaallijn meer denken aan Awakening, die van Ike en de Laguz. Een positief teken, deze campagne (die over twee games heen ging) staat immers bij de fans het hoogst aangeschreven. Laten we hopen dat we evenzeer verwend worden op een drama dat Game of Thrones doet verbleken in epiek. A man can dream.

Geekster

Naar welke games kijk jij uit in 2019? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels