Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De 8 beste series van 2018 tot nu toe

In 2018 wordt het steeds moeilijker om tv-series bij te benen. Gelukkig kan je selecteren wat je bekijkt met deze beste televisiereeksen van het jaar tot nu toe.

Ik loop hopeloos achter met veel tv-series en ik zal niet de enige zijn. Seizoenen gaan voorbij zonder dat ik ze heb kunnen inhalen, terwijl ik dan wel begin aan de zoveelste gloednieuwe serie. Ik wil weten wat er goed is, maar ik verdeel mijn tijd niet goed genoeg om die goede reeksen ook consistent te blijven volgen. Gelukkig lukte dat voor mij wel met de volgende acht beste tv-series van 2018 tot nu toe.

De Dag

Een van de beste series van het jaar is voor de verandering eens een Belgische serie. Scenaristen Jonas Geirnaert (Neveneffecten) en Julie Mahieu werkten voor De Dag samen met regisseurs Gilles Coulier (Bevergem, Cargo) en Dries Vos. Het resultaat is een extreem spannend spel tussen bankovervallers en de politie, waarin elke aflevering afwisselt van standpunt. Geen enkele andere Belgische serie zit op elk niveau zo goed in elkaar. De Dag kan je bekijken via Play More en verschijnt dit najaar nog op zender VIER.

Atlanta

Donald Glover is een machine. Ik kan het uitgebreid hebben over zijn scenariowerk, zijn acteertalenten of zijn muzikale escapades waarmee hij onlangs viraal ging. Maar Glover steekt het meeste van zijn ziel ongetwijfeld in Atlanta, de bejubelde serie over een rapper en zijn neef die het proberen te maken in de rapwereld. In Atlanta wisselt hij persoonlijke verhalen af met maatschappijkritiek en absurditeiten. De beste aflevering van het tweede seizoen? Twee woorden: Teddy Perkins.

Brooklyn Nine-Nine

Fans van Brooklyn Nine-Nine werden dit jaar even geconfronteerd met de grootste waarheid die er bestaat: mooie liedjes duren niet lang. En alhoewel vijf seizoenen meer dan genoeg is voor een sitcom, was iedereen toch opgelucht dat zender NBC de consistent goede politiekomedie heeft opgepikt nadat Fox het mes erin zette. Want het vijfde seizoen was misschien wel het sterkste met moeilijke onderwerpen die Brooklyn Nine-Nine met positieve humor bracht. En de Halloween-aflevering was nog beter dan vorig jaar!

Legion

De X-Men in de handen duwen van de Fargo-reeks bedenker Noah Hawley was het meest frisse dat de franchise overkomen is sinds Matthew Vaughn X-Men: First Class inblikte. In Legion focust hij op de zoon van Professor X die ongekende mutantenkrachten heeft. In het stijlvolle eerste seizoen wist je zelf nooit wat echt en niet echt was. In het tweede seizoen wordt die stijl nog harder benadrukt waardoor Legion meer een audiovisuele ervaring wordt met topacteurs, topmuziek en topbeelden. Het vereist inzet, maar weinig andere series zullen je dan ook zo belonen zoals Legion dat doet.

The Handmaid’s Tale

Ik wou The Handmaid’s Tale vorig jaar al bekijken toen het uitkwam, maar helaas is het er nooit van gekomen. En plots is daar Canvas die voor de verandering nog eens een topserie uitzendt, tegelijkertijd met het besef dat ik deze reeks nooit aan me voorbij had mogen laten gaan. The Handmaid’s Tale vindt plaats in een dystopische, patriarchische toekomst waarin vrouwen doorgegeven worden als draagmoeder omdat zwanger worden geen evidentie meer is. Met dat uitgangspunt levert het een van de donkerste series van het moment op, met lichtpuntjes die daardoor nog feller schijnen.

Westworld

Het tweede seizoen van Westworld lag de grootste problemen van HBO’s epische reeks bloot: mysteries kun je maar zo ingewikkeld maken tot je gefrustreerd geraakt en thema’s (zoals vrije wil en herinneringen) moet je aansnijden in de plaats van ernaar te hinten. Toch blonk de sciencefictionserie uit in de momenten waarop personages voorrang krijgen en eerlijk, wie geniet nu niet van een heerlijk what the fuck-moment?

Dear White People

Nog zo’n serie waar ik veel te laat ben op gesprongen. Het eerste seizoen van Dear White People keek ik net uit voordat het tweede werd uitgebracht, maar dat is ideaal want Dear White People is de serie in dit lijstje die het meest te bingewatchen valt. De avonturen van enkele leden in de zwarte gemeenschap van een Amerikaanse universiteit zijn altijd confronterend, maar nooit belerend. De beste afleveringen zijn, opnieuw, diegene waarin personages groeien en botsen met elkaar.

The Americans

Ik heb het net afgesloten The Americans nog altijd niet gezien, maar volgens critici werd het spionnendrama afgesloten na zes seizoenen met een van de beste finales ooit. Bij deze: een kijktip op Netflix voor jou en voor mij.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels