Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De Mol afl. 5

Geekster ontmaskert De Mol Afl. 5: el estrecho vínculo de una familia

De hechte band van een familie… De begingeneriek van Familie bezong het al en ook al is het niet even catchy: deze aflevering van De Mol komt behoorlijk dichtbij. We krijgen een blik in de leefwereld van de kandidaten en aan de hand van de uitspattingen van de gasten proberen we te achterhalen wie al dan niet onze saboteur is. Maar gaat de Mol wel saboteren in deze aflevering? Met de ogen van een kennis op je, is het namelijk moeilijker om iets te doen dat niet in je aard ligt. Daarbovenop worden de opdrachten ingewikkelder en ingewikkelder.

Heilige Heer Hoog in de Hemel & West-Vlaamse Waterratten

Dag Twaalf, Polanco in Mexico City. De kandidaten mogen naar een pretpark gaan en worden in 3 duo’s gesplitst. Elk zullen ze op één of meerdere attracties zitten en een opdracht proberen tot een goed einde te brengen. De duo’s kunnen zelf samengesteld worden. Lloyd besluit om eens samen met Joke op stap te gaan. Steve en Pieter vormen organisch een duo en de overblijvers hebben geen probleem om de volgende opdracht als duo door te brengen. Moeten we het enthousiasme waarmee Lloyd afwisselt van kandidaat interpreteren als een jeugdige nood aan afwisseling? Verdenkt hij de marine-officier? Of is zijn intense bromance met Baha gebroken? Een figuurlijke haar in de Mexicaanse margarine? Wat het ook moge zijn, de 3 duo’s moeten elk een nummer vinden die correspondeert met een locker. Vind de juiste nummers en je opent een locker met geld.

Joke en Lloyd mogen een uur lang op de waterbaan zitten, enkel gewapend met een UV-lampje. Wanneer hun bootje door een tunnel gaat, zien ze per steunbalk één deel van een rekensom. De bedoeling is om de lange rekensom te onthouden en juist op te lossen. Steve en Pieter zitten op de rollercoaster en moeten een droedel oplossen. Deze droedel moeten ze spellen door letters uit te beelden. Daar wordt een foto van genomen en op die manier communiceren ze het antwoord naar de derde groep.

Wie moest kotsen?
Wie moest kotsen?

Baha en Pascale hebben namelijk hulp gekregen, die moeten samen met een groep kinderen drie attracties (spiegelpaleis, ballenkraam & draaimolen) tot een goed einde brengen. Op elk van die attractie staat een nummer, eens ze alle nummers optellen hebben ze hun juiste antwoord. Daarna moeten ze bij de 2 andere duo’s geraken en hun nummers te weten komen. De West-Vlaamse waterratten kunnen op tijd hun som oplossen maar bij de rollercoaster heeft Steve het heel moeilijk, de intensiteit van de achtbaan wordt zijn maag te veel. Bij deze een kleine dank aan de cameraman om op tijd de camera weg te draaien. Niets doet vermoeden dat Steve hier een rolletje speelt. Pieter kan enkel maar met lede ogen toekijken hoe ze ronde per ronde verliezen.

Een extra moeilijkheid kwam erbij toen bleek dat Baha & Pascale het woord dat het priester/artsduo spelde, moest opgezocht worden in het Groene Boekje. Door tijdsgebrek, nadat Pascale de groep trager liet lopen omdat enkele kleintjes het moeilijk kregen, hebben ze deze laten varen. Eens bij de lockers gaven ze hun nummers. Het eindresultaat blijft een verdienstelijke 2000 euro in het laatje. Er kon daar nog extra bijkomen indien de kandidaten hun geliefde uit een groep mascottes kon halen. Ook dat was geen probleem. Er werd gejuicht en gejubeld, een mens zou er emotioneel van worden.

Crisis in Cinema Coyote

De kandidaten kruipen elk in hun auto met hun geliefde om wat quality time samen te hebben. Ze rijden richting Cinema Coyote, een drive-in cinema zoals we hier niet hebben, kan iemand daar verandering in brengen? Toen bleek dat de kandidaten geld kunnen verdienen aan de hand van 6 film-gerelateerde vragen, begon ondergetekende al in zijn handen te wrijven. Maar De Mol zou De Mol niet zijn om die hoogmoed, zelfs als niet-kandidaat, genadeloos neer te halen.

Per ronde steeg de som die je kon bijverdienen en op het einde van de opdracht kon je samen met je partner verblijven in een luxehotel. Er zat echter één addertje onder het gras, je kon enkel de drive-in verlaten na een goed antwoord. Bleef je zitten en kon je niet goed antwoorden, dan bleef je onverbiddelijk achter voor een nachtje slapen in de auto.

Wie schreef Pride & Prejudice?
Wie schreef Pride & Prejudice?

Steve en Viviane reden als eerste weg na een goed antwoord in de eerste ronde (Jane Austen was het juiste antwoord). Dat bracht 25 euro op, maar Steve won er geen doekjes om: op hun leeftijd kunnen ze het niet veroorloven om een avond brak in een auto te slapen. De tweede vraag ging over de vechtersbaas uit The Hangover en iedereen wist dat het ging over Mike Tyson. Bahador verlaat de autocinema. De 3e vraag ging over de soundtrack van Trainspotting: wie maakte de hit Born Slippy? Lloyd & Joke wisten beide dat het over Underworld ging. Ze blijven beide nog zitten, er valt namelijk nog geld te verdienen.

Pas na de 4e vraag, waar er gevraagd werd wie het schilderij gemaakt had waarop het masker van Scream gebaseerd is, kwam er verandering. Ook hier had iedereen het juist. Joke, Lloyd & Pascale besluiten het risico niet te nemen en laten Pieter alleen. Die willen nog voor de grotere bedragen gaan. Echter moeten ze de duimen leggen. Helen Hunt deed hen de nek om en de Pieter mocht een avond met z’n broer in een auto slapen. Een moderne, Griekse tragedie.

Team met totale trust-issues

De volgende opdracht was traditiegetrouw verbonden met een paintballgevecht. De kandidaten mochten samen met hun partner voor 1000 euro gaan shoppen. Op het einde van hun ronde kregen ze de optie om de winkelkar te ruilen voor 3 pasvragen. Daarna werden ze in een cirkel geplaatst, elk met paintballuitrusting. Ze kregen elk 1 kogel. Wanneer iemand geraakt werd door een kogel, dan verloor die z’n winst, of het nu de winkelkar of de pasvragen waren. Net zoals bij de opdracht met de verschillende aktetassen, werd er weer stroef gecommuniceerd en als er al gepraat werd, dan vertrouwde iedereen niemand.

Wie schoot wie?
Wie schoot wie?

Er werd volop gelogen maar de tijd kwam waarop de kandidaten hun schot moesten maken. Joke & Pascale schoten op elkaar. Steve & Lloyd schoten op elkaar en Bahador werd beschoten door Pieter. De priester was de enige die bespaard bleef van een kogel. Wat terecht bleek te zijn, want zijn geld ging integraal naar de 3e mogelijke optie: de 1000 euro geven aan het goeie doel voor Mexicaanse weeskinderen. Belangrijk om weten: Lloyd en Joke hadden gelogen, beide zeiden ze dat ze geen pasvragen hadden genomen terwijl dit wel het geval was. Niemand die nog schrikt van Jokes competitiedrang maar Lloyd begint blijkbaar een stuk onzekerder te worden over zijn keuze. Of dat wil hij doen uitstralen.

Geen geld in het laatje, maar wel 1000 euro voor een goed doel.

De dag moest er onvermijdelijk aankomen: er werd afscheid genomen van de partners. Vooral Steve had het lastig om z’n vrouw terug te laten gaan. De rest focuste zich echt op verdachte zaken in de voorbije dagen. In mijn romantisch hoofd was het de ellende en het verdriet van het afscheid zo diep, dat hij volledig de mist in ging met zijn vragen. Hij kreeg het rode scherm en de Mol is officieel zijn dokter kwijt.

Wie verdenken wij?

Davy

Lloyd is de mol Er is één opdracht in dit hele seizoen die voor mij met kop en schouders erboven uit steekt en dat was de zoekopdracht waarin ze moesten jagen op Joke. Toen werd er zo hard gesaboteerd door de leden in de pick-up truck. Jeffrey en Katrien zijn nu weg, dus blijft er enkel nog Lloyd over. Zijn jeugdig enthousiasme kan de perfecte cover zijn voor subtiel mollenwerk!

Louis

Pascale is de mol Shit, mijn mol ligt er weer uit. Op wie moet ik mijn pijlen nu richten? Misschien gewoon op de programmamakers? Wat voor een opdracht waar superveel fouten mee gemaakt konden worden was dat eigenlijk weer in het pretpark. Een rekensom op de boomstammetjes, van drie attracties getallen onthouden en optellen en dan nog een woord opzoeken in het groene boekje voor een bladzijdenummer. En dan hebben we het nog niet over de het psychologisch spelen met de kandidaten bij het ‘shoppen’. Maar goed, wie is mijn mol? Behalve de programmamakers die er ook wel in slagen genoeg geld uit de pot te houden, richt ik me deze week op Pascale. Om eerlijk te zijn weet ik het niet meer maar Pascale leek me nogal traag tijdens de pretparkopdracht waardoor ze niet meer bij Pieter en Steve zijn geraakt. Ze maakten ook eerst een fout in het spiegelpaleis die ze rechtgezet hebben. Maar daar kan Baha ook voor iets tussengezeten hebben? AAAAARGH, :exploding_head:

Simon

Joke is de mol Ik weet het, ik val in herhaling en dit al vanaf de eerste aflevering. Maar Joke is de mol. Al moet ik toegeven dat ze deze aflevering de groepspot wel wat heeft aangedikt. Bij de laatste proef kwam haar mollengedrag wel weer bovendrijven en probeerde ze met wat halfhartig te liegen onenigheid binnen de groep te zaaien. Als goed gebriefte mol weet Joke dat als je Pascale neerschiet het geld sowieso uit de pot verdwijnt en zo geschiedde ook. Al was het niet eens nodig in deze schietgrage groep.

Wie verdenken jullie?

Jullie hebben nu onze kant gehoord, onze bedenkingen zorgvuldig gelezen, maar wat denken jullie? We zijn zeer benieuwd of jullie onze meningen volgen of misschien zelfs volledig andere personen verdenken. Ik zou zeggen: laat het ons weten! We nemen jullie ideeën sowieso mee voor volgende week!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels