Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Go Nuts for Donuts Cover

Go Nuts for Donuts review: toetje

De plaatselijke bakker heeft net een hele hoop nieuwe donuts gemaakt, en alle klanten willen ervan genieten. Go Nuts for Donuts is een kaartspel voor twee tot zes spelers van bedenker Zachary Eagle en uitgever White Goblin Games. Jij moet proberen om meer lekkernijen te verdienen dan je tegenspelers. Laat het spel een goede smaak na? Geekster channelde onze inner Homer Simpson en testte het voor jullie uit.

Spelontwerp: Zachary Eagle
Uitgever: White Goblin Games
Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: 8+
Speelduur: +- 20 min.

Food Fight

In Go Nuts for Donuts moet je elke ronde een aantal kaarten van een stapel met heerlijke donutkaarten trekken gelijk aan het aantal spelers plus één. Die leg je open in donutrijen. Elke speler legt in het geheim een kaart opzij met het cijfer van de rij waar de kaart in ligt en die hij of zij het liefste zou hebben. Daarna worden alle cijfers tegelijkertijd getoond. Wie een uniek cijfer gelegd heeft, krijgt de donutkaart die hij gekozen heeft, maar wie hetzelfde cijfer legt als een van zijn tegenspelers, ziet de gewenste kaart naar de aflegstapel verdwijnen. De kaarten die door niemand gekozen werden, blijven wel liggen. Hoewel er methoden zijn om de aflegstapel te gebruiken, kan je dus naargelang je het plan van je medespelers doorhebt hun wensen dwarsbomen. De kaarten die je pakt, leg je open voor je neer. Het doet allemaal een beetje denken aan Sushi Go!, met het verschil dat je in Go Nuts for Donuts elkaar veel beter kan tegenwerken en het hierdoor mogelijk is dat je in een ronde geen kaart kan krijgen.

Go Nuts for Donuts gameplay
Klaar om een spelletje Go Nuts for Donuts te spelen.

Elke donutkaart heeft zijn eigen puntenwaarde of effect, en er zijn er heel wat. Naargelang hoeveel spelers er zijn, kan je ook verschillende kaarten op de stapel leggen, en deze versie van Go Nuts for Donuts heeft zelfs een mini-uitbreiding met extra kaarten. Sommige donuts leveren gewoon punten op, maar andere laten je dan weer gratis kaarten pakken, je tegenstanders saboteren, of zijn extra punten waard als je een set van meerdere exemplaren hebt. Wanneer er geen nieuwe donutkaarten meer kunnen aangevuld worden, stopt het spel en tel je je behaalde punten om de winnaar te bepalen.

Dankzij de symbolen op de kleurrijke en vrolijke kaarten zie je meteen wat je met elke kaart kan doen en de symbolen zorgen ervoor dat je ook weet welke kaarten je mag gebruiken bij welk aantal spelers. Elke lekkernij heeft bovendien een eigen leuke afbeelding en zorgt ervoor dat je zin krijgt om echt donuts te gaan eten. Nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten donuts waren of dat ze zoveel verschillende namen hebben.

Go Nuts for Donuts Cards
Naargelang het aantal spelers kan je verschillende soorten kaarten gebruiken.

Go Nuts for Donuts conclusie

Go Nuts for Donuts is heel snel om uit te leggen en te spelen. Zoals de spelregels aanraden, doe je er wel niet slecht aan om in het begin even de verschillende kaarten en hun effecten te overlopen, zodat iedereen weet wat de mogelijkheden zijn. Het is wel zeer handig dat er ook een overzicht van in de spelregels staat. Aan de ene kant moet je het geluk hebben dat je tegenstanders niet dezelfde kaart verkiest als jij, aan de andere kant kan je door de andere spelers goed in te schatten of met hen te onderhandelen een grote verzameling donuts aanleggen. De kaarten met enkel punten zijn gemakkelijk, maar het zijn vooral de kaarten waarmee je een set kan maken of die een voorwaarde hebben die Go Nuts for Donuts een glazuurlaagje strategie geven. Hierdoor kan je het spel gemakkelijk met kinderen spelen, maar is het toch ook nog uitdagend genoeg om als volwassene een partijtje te spelen. Een lekkernijtje om een spelavond mee te beginnen of af te sluiten.

Geïnteresseerd in spellen van White Goblin Games? Lees hier al onze reviews en artikels.

Lekker

Go Nuts for Donuts
4 5 0 1
Go Nuts voor Donuts is een leuk en snel kaartspel waarbij je punten moet verzamelen en je tegenspelers hierin kan saboteren. Na het spelen wil je echte donuts eten.
Go Nuts voor Donuts is een leuk en snel kaartspel waarbij je punten moet verzamelen en je tegenspelers hierin kan saboteren. Na het spelen wil je echte donuts eten.
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels