Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt

Geekster Speelt #21: zwanen, draken en edelstenen

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen beziggehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

The Unfinished Swan

Jens: Games kunnen verschillende functies vervullen in ons leven. Soms zijn ze afleiding, puur entertainment, of zelfs troost. Soms heb je zin in lange epische verhalen vol explosies en verraad, en soms heb je liever een kort maar krachtige ervaring. The Unfinished Swan is een van die laatste, en voor mij is het comfort food. Voor wie het spel niet kent, The Unfinished Swan begint in een volledig wit koninkrijk. Alles is zo wit dat je zelfs geen vormen kan onderscheiden, tot je ontdekt dat je met zwarte verf kan gooien en zo zelf de wereld vorm geven. De manier van ontdekken in dit spel is daardoor vrij uniek. Doorheen het spel zal je met verschillende soorten verf in verschillende zones moeten werken, dus je moet heus geen uren op een wit scherm kijken. In mijn ogen is The Unfinished Swan een van de beste argumenten om games tot kunst uit te roepen, de stijl en charme van het spel druipen van het scherm en brengen me tot rust. Het is een kort spel, en doorgaans speel ik het zeker jaarlijks eens opnieuw. Heb jij ook zo’n korte games die je af en toe eens opnieuw speelt? Laat je horen in de comments!

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past

Yves: In mijn naïeve queeste (get it?) om zoveel mogelijk games uit te spelen waar ik ooit aan begon ben ik nu aanbeland aan Dragon Quest VII. Hoe lang ik het precies zal volhouden in deze remake van de klassieker uit 2001 ben ik niet zeker. Na ongeveer 35 uren heb ik nog steeds niet het job system vrijgespeeld en ben ik dus in principe nog steeds bezig met de proloog van de game. En alhoewel ik het opzet van DQVII best leuk vind (de op zichzelf staande verhalen waarin je kan terugkeren in de tijd en dan ontdekt wat er veranderd is in het heden) betekent dit vooral 35 uur aan enorm saaie gevechten waar je behalve bij de verschillende bazen gewoon op A moet drukken om de overwinning te behalen. De gevechten zijn niet alleen veel te makkelijk, je personages hebben geen interessante aanvallen die je motiveren om maar iets van moeite te doen.

Hopelijk verandert dit snel wanneer ik eindelijk een specifieke rol kan toewijzen aan iedereen in mijn party met bijhorende speciale abilities. Op zich is Dragon Quest VII zeker geen slechte game. Ik heb al vermeld dat ik eigenlijk wel fan ben van de structuur die het verhaal aanneemt, maar als je dit speelt op de 3DS kan je gewoon niet anders dan vergelijken met pareltjes zoals Bravely Default die wél een uitdagend en vooral super leuk combat system konden voorschotelen. Voorlopig is dit dus mijn nieuwe game om te spelen tijdens het beluisteren van een podcast of een tv-programma dat maar mijn halve aandacht nodig heeft.

Stardew Valley

Michiel: Ik heb mij nogmaals ondergedompeld in één van de beste ontspannende games ooit, Stardew Valley. Deze keer doe ik het echter wat anders. In mijn mining run heb ik namelijk besloten om de twee gemakkelijkste manieren om geld te verdienen, namelijk landbouw en vissen, aan de kant te schuiven. Alleen verzamelen (houthakken en fruit of groenten van de grond oppikken) en vooral duiken in de mijn krijgen mijn aandacht. Het plan is om zoals altijd tegen het begin van jaar drie stinkend rijk te zijn en de goedkeuring van opa zaliger te krijgen. En om eerlijk te zijn, gaat het best goed. Ik zit in het midden van de eerste zomer, en hoewel ik misschien nog niet rijk ben, heb ik toch al behoorlijk wat verdiend. Aangezien ik geen tijd op het veld moet spenderen, heb ik de volledige mijn al in de lente afgewerkt.

Kiezen voor het community center zou nu een beetje raar zijn, dus sponsor ik ieders geliefde Joja corporation om Stardew Valley een betere plek te maken. De mijnkarretjes zijn al gerepareerd en binnen een paar dagen tot een week zal de bus naar de woestijn ook terug beschikbaar zijn. Gelukkig maar dat mij daar een nieuwe uitdaging wacht, want ik begin de mijn een beetje beu te raken. De Skull Cave zal veel geduld en geluk vergen, maar eenmaal ik daardoor ben, kan het grof geld verdienen beginnen. Het ultieme plan is om iridiumstaven te verkopen en ondertussen mijn machines alle soorten edelstenen (maar uiteraard vooral diamanten) te laten maken. Wie heeft prei of pompoenen nodig als je iedereen edelstenen kan geven?

stardew valley mining only scooter
Niet je doordeweekse tocht door Stardew Valley.

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels