Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt #59: Final Fantasy VII Remake en Ring Fit Adventure

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste tijd bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Final Fantasy VII Remake

Jason: Het is eindelijk zover. Na weken backlog-inhaal en nostalgie gaming, waag ik me aan de remake van dit RPG-monument. Veel meer dan mede-geekster Michiel heb ik er niet over te zeggen. Het is bloedmooi, de soundtrack bezorgt mij instant kiekenvel bij elk noot, de gameplay is een spektakel voor de ogen, het verhaal is even van de pot gerukt als alle andere J-RPG’s en ga zo maar door. Het was duidelijk al dat wachten waard.

Ver zit ik nog niet, hoogsten een tiental uur gespeeld. Ik ben ook een completionist, dus in die tien uur heb ik vooral veel kittens gered en weerratten vermoord en amper iets gezien van het hoofdverhaal. Desalniettemin amuseer ik me rot. Er zijn heel wat lagen aan het vechtsysteem, waar ik ten tijde van de preview nogal het gedacht had dat dit op buttonmashen zou uitdraaien. Eén ding is wel onveranderd sinds de demo (tot mijn grote spijt) en dat is de camera. Mocht deze nu even stoppen met stuiptrekken in gevechten en wat verder van mijn bips uitzoomen in normale omstandigheden, zou ik deze zeer dankbaar zijn. Je went er natuurlijk aan, maar na dezelfde kritiek in Final Fantasy 15 en Kingdom Hearts 3 mogen ze er wel eens werk van maken.

Benieuwd naar het verdere verloop en vooral hoe mijn brein zal omgaan met het feit dat dit spel nog maar een derde is van het volledige verhaal. We zijn de Square-Enix wachttijden van 10 jaar ondertussen gewoon, maar het zal de eerste keer zijn dat het ons na zo een cliffhanger overkomt.

Wall Market doet zwaar aan Kamurocho denken. © Square Enix

Ring Fit Adventure

Louis: Ring Fit Adventure is ondertussen al een tijdje uit. Meer zelfs, ik had het fitnessspel al in mijn bezit op de releasedag. In deze covidtijden ben ik het terug iets intensiever aan het spelen. Ik kan jullie vertellen dat ik versteld blijf staan van hoe mooi en uitgebreid het spel en diens verhaal is! In Ring Fit Adventure speel je een jonge man of vrouw die een ‘magische’ sportring vindt. Na het per ongeluk vrijlaten van Drago, een bodybuildende draak, is het aan jou om hem doorheen prachtig vormgegeven sportwerelden te achtervolgen en uiteindelijk te verslaan.

Wanneer die ‘uiteindelijk’ valt, kan ik helaas nog niet meedelen. Ik ben ondertussen bijna 20 ruime landen ver en het lijkt nog niet op zijn einde te komen. Ik heb niet zo lang geleden nog mijn Skill Tree uitgebreid met 32 nieuwe oefeningen/voordelen op een moment dat ik dacht dat het bijna gedaan was. Maar de uitgebreidheid van het spel is niet alles van wat me teruggetrokken heeft. Naast de vele tijd -ik zit helaas tijdelijk werkloos thuis – ziet het spel er gewoon prachtig uit. Daarnaast zitten de workouts ook gewoon fantastisch in elkaar. En het belangrijkste van al is dat je bijna niet beseft dat je eigenlijk aan het sporten bent.

Ik lieg hier wel een beetje. Je voelt met momenten heel hard dat je aan het sporten bent maar de verpakking in dit avonturenspel werkt echt wel voor mij persoonlijk. Je kan je niet voorstellen hoeveel voldoening ik soms haal uit het verslaan van een reeks sportmonsters of het voldoen van een quest binnen een bepaald land. Het verhaal en diens personages (geschreven) dialogen zijn trouwens ook fantastisch geschreven. En zoals het Nintendo betaamt met een overvloed aan woorspelingen. En dan heb ik het eigenlijk nog niet gehad over het feit dat het spel je ook echt weer iets beweeglijker/sportiever maakt! Na een aantal weken weer intensief spelen gaat het me toch steeds beter af ook!

Eén van de ontelbare prachtig vormgegeven levels/looproutes! © Nintendo
Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels