Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Avengers

Road to Infinity War: Phase Three – het Avengersteam groeit verder

Het is bijna zover. Na tien jaar wordt het eerste grote verhaal in het Marvel Cinematic Universe afgesloten. Zullen we afscheid moeten nemen van een aantal personages? Worden er misschien nieuwe geïntroduceerd? Zullen we het verhaal wel kunnen volgen? Allemaal vragen die op 25 april een antwoord zullen krijgen. Maar wat is er de laatste 10 jaar allemaal gebeurd in het MCU? We blikken bij Geekster terug en eindigen met een uitgebreide samenvatting van de zogenaamde Phase Three!

Hieronder volgt dus een uitgebreide samenvatting van alle verhalen die zich in het MCU hebben afgespeeld. Met andere woorden is dit je laatste spoiler warning voor alle films die Avengers: Infinity War voorgaan.

Captain America: Civil War

De inhoud in maximum 10 zinnen

Na de gebeurtenissen in Sokovia blijkt nog maar eens dat de Avengers niet echt instaan voor wat ze allemaal aanrichten. De Verenigde Naties pleiten er dan ook voor om de Avengers niet langer meer privaat te laten runnen door het opstellen van de Sokovia-akkoorden. Helaas zet dat Captain America en Iron Man recht tegenover elkaar want Steve ziet het niet zitten te moeten wachten om in actie te schieten tot de VN een belletje geeft. Bij het ondertekenen van de akkoorden door de VN gaat een bom af die de koning van Wakanda doodt. Het blijkt Bucky te zijn die de bom heeft doen afgaan en T’Challa zint op wraak. Het komt tot een aantal conflicten tussen Team Captain America en Team Iron Man waarbij uiteindelijk niemand echt wint. Er wordt wel nog ontdekt dat Bucky onderdeel was van een HYDRA-programma dat topspionnen opleidde en modificeerde, onder meer door hersenspoeling. Uiteindelijk blijft het team gesplitst maar laat Steve nog aan Tony weten dat hij altijd op hen kan rekenen om te helpen.

De burgeroorlog tussen onze geliefde Avengers start met een flashback naar 1991. Bucky, ofte de Winter Soldier, werd net uit een soort testcapsule gehaald. Door een aantal Russisiche communisten wordt hij door bepaalde codewoorden gehersenspoeld en krijgt hij de opdracht om een auto van de weg te laten rijden. De echte film start met een aanslag in Lagos. De slechteriken hebben het gemunt op een instituut dat besmettelijke ziektes onderzoekt om zo een biologisch wapen te kunnen ontwikkelen. Gelukkig zijn de Avengers in de buurt om de mannen tegen te houden. Het komt tot een publiek gevecht en door toedoen van Wanda vallen er helaas ook een aantal Wakandaanse slachtoffers.

In een volgende scène krijgen we een jonge Tony Stark te zien te midden van een presentatie over een nieuwe uitvinding. Met het nieuwe apparaatje kan hij gedachten gaan visualiseren om zo trauma’s, zoals de dood van zijn ouders te verwerken. Hij heeft echter nog nieuws. Alle jongeren van de school waar hij de presentatie geeft, krijgen een beurs van een nieuwe foundation onder leiding van Potts. Alleen is zij zelf niet aanwezig. Na de presentatie komt er nog een dame naar Stark toe om hem te confronteren met het feit dat ze door het toedoen van de Avengers haar zoon is verloren in Sokovia. Dat de Avengers dringend nog meer rekening moeten houden met het gewone volk vinden ook de VN.

En zo worden de Sokovia Accords geboren. Als het team tekent, zullen ze niet meer privaat handelen maar onder leiding van de Verenigde Naties. Iets wat Tony wel ziet zitten. Helaas gaat het in tegen alles waar Steve in gelooft en komt het tot onenigheid. Al snel geraakt het volledige team verdeeld, wat de werking van de Avengers natuurlijk niet ten goede komt. Het tekenen van de akkoorden gebeurt eerstdaags op een bijeenkomst in Wenen. Helaas krijgt Captain America te horen dat zijn vroegere vriendin Peggy Carter is gestorven. Hij gaat dan ook zijn steun gaan betuigen op de begrafenis en wordt aangenaam verrast als blijkt dat Agent 13 het nichtje van Peggy blijkt te zijn. In Wenen is het ondertussen tijd om de Sokovia Accords te introduceren en te tekenen door de VN. Hier maken we kennis met de koning en prins van Wakanda, T’Chaka en T’Challa. Maar het noodlot slaat toe en er ontploft een bom. T’Chaka wordt geraakt en sterft ter plekke. Het is dan ook geen verrassing dat T’Challa zint op wraak. En eens uitkomt dat het de Winter Soldier zou geweest zijn die de bom deed ontploffen, is het alle hens aan dek. Aan één kant hebben we een SWAT-team en de Black Panther. Aan de andere kant vinden we Captain America en Falcon die Bucky eerst willen vinden. Zij weten namelijk dat hij het ofwel niet bewust, of helemaal niet gedaan heeft.

De achtervolging komt tot een stop als ook War Machine ten tonele verschijnt. In Amerika past Vision ondertussen op Wanda. Meer zelfs, ze groeien wat naar elkaar toe. Vision vertelt haar zelfs dat hij wat onzeker is over de Mind Stone. En dat hij die (nog) niet onder controle heeft. In Berlijn ondertussen blijkt dat de Falcon, Black Panther, Bucky en Captain America werden gevangengenomen. Ondertussen zijn Black Widow en Tony Stark ook aangekomen in het anti-terreurcentrum en gaan samen met Ross op zoek naar een oplossing voor de impasse. Ondertussen wordt Bucky onderzocht door een Russische psycholoog. Alleen is het niet geweten dat het een valse psycholoog is. Zemo, een man met allianties bij Hydra en de Russen, is ook familie verloren in Sokovia en wil zo wraak nemen op de Avengers. En dat probeert hij te doen door Bucky met een bepaalde reeks codewoorden te resetten om hem zo opdrachten te kunnen geven. Bucky probeert te ontsnappen, wat hem bijna lukt. Hij valt namelijk in het water en verdrinkt bijna. Gelukkig is Steve in de buurt om de man te redden en mee te ontsnappen van de Berlijnse basis. Samen gaan ze dan achter Zemo aan richting Siberië. The Winter Soldier was namelijk onderdeel van de Hydra Elite Death Squad, hun eigen versie van gemodificeerde topspionnen en -soldaten. Ze worden echter tegengehouden op de luchthaven door Team Stark. Gelukkig is het volledige Team Captain America ook aangekomen.

Het komt tot een groot gevecht tussen de verschillende Avengers. Stark wil Barnes gevangennemen en uitschakelen. Captain America wil echter samen met Bucky naar Siberië trekken om de andere spionnen tegen te houden. Stark wordt bijgestaan door Black Widow, de voor de gelegenheid door Stark gerekruteerde Spider-Man, Black Panther, Vision en War Machine. Captain America heeft dan weer Bucky, Falcon, Scarlet Witch, Hawkeye en Ant-Man aan zijn zijde staan. Uiteindelijk lukt het Steve en Bucky om te ontsnappen. Dat wel met een beetje hulp van Black Widow. Rhodey en Iron Man zetten de achtervolging in. Rhodey stort echter neer en geraakt verlamd. Captain America’s team wordt hierna gevangengezet op een duikboot. Hier wordt onthuld dat Zemo eigenlijk Herr Mueller is en de plaats van de psycholoog had ingenomen. Na deze revelatie komt Tony tot inkeer en gaat polsen waar het duo naartoe gegaan is. Het duurt niet lang voor Tony ook vertrekt richting Siberië. Hij wordt echter wel gevolgd door Black Panther. Stark vindt Captain America en The Winter Soldier relatief snel. Ook Zemo verschijnt ten tonele en dat samen met oude beelden van de eerste topspion. Er is te zien hoe Bucky eigenlijk verantwoordelijk is voor de dood van Starks ouders. En als blijkt dat Steve dat ook wist en dat niet verteld heeft aan Stark, breekt de band tussen de twee volledig.

Zemo, de slechterik die hij is, geeft nog mee dat hij de Avengers uiteen wou drijven. En helaas is hij daar dan ook in geslaagd. Op het einde komt ook Black Panther nog aan in Siberië, al is zijn wraak uitgebrand en laat hij Zemo voor wat hij is. De film eindigt met Captain America die zijn bondgenoten gaat uitbreken en een brief aan Stark. Daarin laat hij weten dat Stark altijd mag bellen als hij hun hulp nodig heeft. Maar Captain America maakt bij deze geen deel meer uit van de Avengers.

Nieuwe personages
 • Everett Ross
 • T’Challa / Black Panther
 • T’Chaka
 • Spider-Man
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS: Bucky en Captain America zijn in een soort ziekenhuis en worden door T’Challa verwelkomd. Ze gaan Bucky proberen ‘herstellen’ in Wakanda. Al moet hij daarvoor eerst even weer ingevroren worden.
 • PCS: Spider-Man vertelt na over zijn avonturen aan zijn tante May en test het het nieuwe gadget van Tony.
 • Stan Lee speelt een FedEx-koerier met een pakketje voor Tony Stank.

Eigenlijk is dit de laatste hoofdfilm in het grote MCU-verhaal. Hierop zal Infinity War, of wat er zich van afspeelt op onze aarde toch, rechtstreeks volgen. De andere films hierna zijn eigenlijk meer introductiefilms van nieuwe helden of concepten binnen het MCU maar voegen niet meteen iets ingrijpends toe aan de overkoepelende relaties tussen de verschillende personages. De film deed trouwens extreem zijn best om aan te tonen dat de Avengers wereldwijd opereren.

Doctor Strange

De inhoud in maximum 10 zinnen

We leren dokter Stephen Strange kennen als een topchirurg maar met een arrogant kantje. Dat arrogant kantje wordt hem helaas snel afgestraft als hij door een onoplettendheid tijdens het autorijden van de baan rijdt en daarmee zijn handen ruïneert. Hij zou er alles voor doen om de kracht in zijn handen terug te krijgen. Daarvoor trekt hij zelf naar Kamer Taj en gaat daar in de leer bij The Ancient One om een meester in de mystieke kunsten te worden. Eens dat gelukt is, slaat het noodlot echter toe en dient hij samen met Wong en Mordo Dormammu, het monster dat woont in de eeuwige Dark Dimension, tegen te houden. Na een list waarbij hij de tijd in een loop laat lopen, lukt het hem ook Dormammu af te schrikken en zo de aarde te redden.

Het verhaal van dr. Stephen Strange, start onrechtstreeks met een inbraak in een Oosterse tempel. Daar worden uit een nogal belangrijk uitziend boek een aantal bladzijden gestolen. De dieven ontsnappen door een portaal naar een Westerse stad maar worden op de hielen gezeten door een schim in het geel. Het komt tot een gevecht dat alle regels van de zwaartekracht tart.

Na de korte inleiding maken we kennis met de ietwat arrogante, topchirurg dr. Strange. Hij weet dat hij zo goed als de beste is. Maar het noodlot slaat toe. Strange gaat naar een feestje en wordt onderweg met zijn snelle auto afgeleid door een telefoongesprek en crasht. Zijn handen, zijn instrument waar hij tijdens operaties het meest op rekent, zijn geruïneerd. Strange wil natuurlijk zijn vaste hand terug en wil daar ook alles voor doen: experimentele operaties, 3D-reconstructie, …

Het wordt hem uiteindelijk te veel en hij stuurt zijn verpleegster en goede vriendin Christine dan ook maar de laan uit. Maar Strange geeft niet op om zijn handen terug te krijgen. Eens hij terloops hoort van een man die ondanks een gebroken rug weer kan lopen, gaat hij op onderzoek uit. Zo komt hij te weten dat hij in Kamer Taj, Nepal kan leren zijn brein beter te gaan gebruiken en zich vooral ‘mentaal’ over de schade te zetten. Hij maakt dan ook snel de trektocht naar Nepal en na wat doelloos zoeken wordt hij gevonden door Mordo, een man van het instituut. Hier krijgt hij echter veel meer dan hij zocht. Zo maakt The Ancient One, de gele schim van de intro, hem duidelijk dat er meerdere dimensies zijn waaruit een mens kracht kan trekken. En op die manier kan je je lichaam en ziel herprogrammeren en genezen. Maar ze heeft geen zin om Strange de kneepjes van het vak te leren uit schrik voor een vroegere arrogante leerling die het slechte pad is opgegaan. Ze verandert echter van idee en geeft Stephen toch het voordeel van de twijfel.

En zo worden we geïntroduceerd tot het multiverse van dimensies waaruit de zogenaamde tovenaars kracht putten naar onze wereld voor wapens, spreuken en meer. We leren ook de Sling Ring kennen, een ring waarmee de wizards een portaal kunnen openen. Strange, zoals hij is, gaat ervoor en studeert dat het een lieve lust is. Hij heeft zelfs interesse in de privé boekencollectie van The Ancient One. En laat het net uit één van die boeken zijn dat er bladzijden zijn gestolen. Wong, de bibliothecaris, houdt hem eerst tegen maar daar vindt Strange wel iets op. Verder krijgen we ook uitleg over relics. Dat zijn objecten waarin te sterke magie wordt opgeslagen om zo te kunnen controleren. Strange wil er snel één voor zichzelf en probeert er dan ook snel ééntje uit. Meerbepaald het Eye of Agamotto. Een amulet waarmee je tijd kan gaan manipuleren. Hij gebruikt het om de gestolen bladzijden van het boek te kunnen lezen en ontdekt dat het een ritueel is om Dormammu, een entiteit die leeft in de eeuwige dark dimension, naar aarde te halen. Strange krijgt ook uitleg over wat ze in het instituut juist allemaal doen. Zo leiden zij nieuwe wizards op om de 3 sanctums te kunnen verdedigen. Deze plekken in Londen, New York en Hong Kong zorgen voor een soort schild rond de aarde zodat die beschermd is tegen interdimensionale gevaren. Net na de uitleg blijkt dat Londen verslagen werd door Kaescilius, de leerling die op het slechte pad is geraakt en het eeuwige leven wil. Ook als dat betekent dat de aarde door de dark dimension en Dormammu opgeslokt moet worden om zo buiten de tijd te bestaan.

Strange zet de achtervolging in en gaat door het portaal naar het sanctum van New York waar hij er helaas niet in slaagt om het stand te doen houden. Hij wordt hier echter wel geholpen door de Cloak of Levitation. Doorheen het gevecht in New York geraakt Strange wel zwaargewond waardoor hij een operatie nodig heeft. Geen beter moment om na al die tijd bij Christine aan te kloppen. Tijdens het oplappen gaat het gevecht echter wel door in de astrale dimensie, de dimensie waar lichaam en ziel gescheiden zijn. Eens Strange weer aan de betere hand is, verlegt het gevecht zich terug naar de Mirror dimension, een dimensie gespiegeld aan onze wereld maar waar wij stervelingen geen last hebben van de wizards en hun gevechten met de slechteriken.

De Ancient One komt ook op het toneel en geeft toe dat ook zij eigenlijk kracht uit de dark dimension trok om voor eeuwig te kunnen leven. Die revelatie laat Mordo wat zaken in vraag stellen. De Ancient One komt hier helaas aan haar einde en valt buiten de mirror dimension naar beneden en smakt nogal zwaar tegen de grond. Voor ze volledig heengaat, heeft ze wel nog een gesprek met Strange waarin ze zegt dat de keuze bij iedereen persoonlijk ligt wat ze doen met hun krachten. Ook bij hem kan hij de magie gebruiken om zijn handen te herstellen of voor het goede?

Ondertussen werd ook het Hong Kong Sanctum aangevallen. Helaas komen hij, Wong en Mordu te laat aan en is Dormammu al aan zijn maaltijd begonnen. Maar Strange heeft het tijdsrelikwie nog om en draait de gebeurtenissen terug. Maar het opnemen tegen een andere dimensie is natuurlijk niet zo makkelijk. Stephen vindt er dan maar niks beter op dan de dimensie in te vliegen en een tijdsloop te creëren waar Dormammu gek van wordt en de invasie van aarde wil opgeven. De film eindigt met Wong die terloops verkondigt dat het Oog een Infinty Stone bevat, meerbepaald de Time Stone.

Nieuwe personages
 • Doctor Stephen Strange / Doctor Strange
 • Christine Palmer
 • The Ancient One
 • Mordo
 • Wong
 • Dormammu
 • Kaecilius
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • De Time Stone maakt zijn introductie in het amulet van Doctor Strange. Het ligt nu opgeborgen in de tempel in Kamer Taj.
 • PCS: Strange heeft Thor op bezoek en vraagt hem wat hij en de gevaarlijke Loki doen in NY. Ze zijn op zoek naar Odin. (Een letterlijke scène uit Thor: Ragnarok.)
 • PCS: Mordo heeft ingezien dat te veel wizards hun krachten gebruiken voor zichzelf en dat dat niet het juiste pad is om te nemen. Hij neemt dan ook de kracht weg van de man die weer kon lopen.
 • Stan Lee speelt een busreiziger tijdens een vechtscène in de mirror dimension.

Doctor Strange trekt het MCU nog maar eens wat open door het introduceren van de multidimensionale wereld. Naast ons universum zijn er dus blijkbaar nog meer dimensies waarin onze personages kunnen opereren. Het verplaatsen tussen deze dimensies kan echter maar op twee manieren. Dat gebeurt voornamelijk met een sling ring, een apparaatje van de meesters in de mystieke kunsten waarmee ze portalen kunnen openen. Maar ook in Ant-Man leerden we al een manier kennen. Als Scott zich tot subatomisch level verkleint, komt hij namelijk terecht in de quantum dimension.

Guardians of The Galaxy vol. 2

De inhoud in maximum 10 zinnen

De Guardians kregen van de Sovereigneen gouden ras, de opdracht om hun gegeerde batterijen te beschermen. Rocket kan het echter niet laten en steelt er zelf een paar waardoor ze het gouden volk achter zich aan krijgen. Gelukkig komt Ego, Peters vader hen net op tijd helpen om de achtervolgende ruimteschepen te vernietigen. Het team zelf stort echter neer op Berhert, waar ze de Ravagers in opdracht van Ayesha, de leider van de Sovereign, achter zich aankrijgen. Peter, Gamora en Drax zijn echter meegegaan met Ego naar zijn planeet waar ze ontdekken dat Peter ook celestiale gaven heeft. Maar het tij keert al snel als blijkt dat Ego, Peter wil gebruiken om alle planeten in het universum over te nemen. De Guardians kunnen daar, met de hulp van Yondu, die zich uiteindelijk ook opoffert, gelukkig een stokje voor steken.

Zoals vele films in het MCU start Guardians of The Galaxy met een flashback. We keren terug naar 1980 en maken kennis met Peters moeder Meredith en zijn vader. Ze zijn in een bos, waar de man net een plantje heeft geplant en dat wou tonen aan zijn geliefde. 34 jaar later checken we in bij de Guardians. Ze hebben de opdracht gekregen van de Sovereign, een ras van perfecte gouden mensen, om een aantal batterijen te redden van een ruimtemonster. En met de juiste soundtrack op de achtergrond lukt het hen om de batterijen te beschermen en worden ze voor hun diensten betaald met de uitlevering van Gamora’s zus Nebula. De High Priestess Ayesha van de Sovereign kan het wel niet laten nog eens na te vragen aan Peter wie of wat zijn ouders zijn.

Op de terugweg naar Xandar zitten de Sovereign opeens toch achter onze ruimtereizigers aan. Rocket kon het niet laten en heeft een aantal van de batterijen meegenomen. Ze kunnen maar net op tijd ontsnappen door de hulp van een eivormig schip. Helaas hebben ze schade opgelopen en storten ze neer op het groene Berhert. Het eivormig schip komt hen achterna en het blijkt Peters vader Ego te zijn. Al stelt hij die aankondiging eerst wat in vraag. Uiteindelijk splitst het team en gaan Drax, Peter en Gamora mee naar Ego’s planeet en blijven Nebula, Groot en Rocket blijven achter om hun schip te repareren.

Ondertussen zoekt de High Priestess een aan lagerwal geraakte Yondu op op Contraxia met een voorstel. Hij moet de Guardians aan hen afleveren voor wat ze de Sovereign hebben aangedaan. Het duurt niet lang voor Yondu en de Ravagers op Berhert aankomen en na een hoop tegenstand van Rocket er toch in slagen de bende te overmeesteren. Maar er ontstaat onenigheid tussen de Ravagers over de leiding van Yondu. Hij blijft Peter namelijk nogal hard verdedigen. Het is pas als Nebula Yondu’s rode vin kapotschiet dat Taserface de leiding overneemt en Rocket, Groot en Yondu gevangen neemt. Op Ego’s planeet krijgen we ondertussen te zien wie Peters vader eigenlijk is. Ego is een celestial, een entiteit die enkel maar kan omschreven worden als een soort god. Hij kan zowel zichzelf, het leven en alles rond hem manipuleren. Het gaat zelfs zover dat zijn menselijke vorm eigenlijk maar een schim is van wat hij echt is. De planeet waarop ze zich bevinden is evenveel de persoon Ego als zijn menselijke gedaante. Het komt erop neer dat Ego, de entiteit, op zoek was naar meer in het leven en zo op Meredith stootte op aarde en verliefd werd. Alleen blijft de vraag waarom hij vertrok?

Op het ruimteschip van de Ravagers ondertussen komen we te weten dat Nebula telkens mechanisch verbouwd werd als ze verloor van haar zus Gamora. Yondu en Rocket zitten ondertussen samen in de cel te bekokstoven hoe ze kunnen ontsnappen. Yondu heeft een plan maar heeft daarvoor zijn nieuwe rode vin nodig waarmee hij zijn pijl kan aansturen. Ze zetten Groot dan maar aan het werk, al loopt dat niet van een leien dakje. Gelukkig heeft Kraglin Yondu nog niet opgegeven en schiet te hulp.

Hierna duurt het niet lang voordat het hele ruimteschip is uitgemoord en Yondu, Rocket, Groot, Kraglin en Nebula naar Ego trekken. Ondertussen vertelt Ego dat hij niet kon blijven terugkeren naar aarde omdat het verdriet te groot was en hij nu eenmaal af en toe naar zijn planeet moest terugkeren om op te laden. Maar Ego heeft nog nieuws. Peter heeft namelijk dezelfde krachten als Ego. Gamora blijft echter met twijfels zitten over de persoon Ego en Mantis, zijn hulpje. Vooral als Peter vergeet dat de Guardians eigenlijk zijn familie zijn, blijft Gamora verbaasd achter en gaat op onderzoek uit. Al wordt ze gestoord door Nebula die de aanval inzet. Het komt gelukkig niet tot een ultralang gevecht als Nebula verkondigt dat ze eigenlijk enkel maar een zus wou en geen vechtpartner zoals hun vader Thanos ze opvoedde. Die revelatie delen ze trouwens in een grot waar duizenden geraamten zijn opgeslagen. Het is ook op dit moment dat Mantis zich probeert te verzetten tegen Ego en Drax alles vertelt over Ego en zijn motieven. Ego doet ook hetzelfde naar Peter toe en vertelt eerlijk hoe zijn moeder één van zijn vele partners is geweest. Hij vindt het leven namelijk maar ontgoochelend en wil daarom zoveel mogelijk planeten gaan controleren. En dat kan hij door zijn plantjes, die hij ondertussen op heel veel plekken heeft geplant, te laten groeien en de planeet te laten overnemen. Maar daarvoor had hij een kind nodig dat dezelfde krachten heeft als hem. En met Peter heeft hij dus eindelijk zijn zoon gevonden.

Het was trouwens Yondu die voor Ego zijn kinderen ging ophalen en tot bij hem bracht om te testen of ze krachten hadden of niet. Maar als Ego vertelt dat hij ook verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder, moet Peter er niks meer van weten en zet hij de aanval in. Maar hoe vernietig je een entiteit zo groot als een planeet?

Gelukkig is de rest van het team ook aangekomen op Ego en zetten ze de aanval op de kern van de planeet in. Helaas zijn de Sovereign hen ook achterna gekomen, wat ervoor zorgt dat het team vertraagd wordt. Het lukt de bende om van de batterijen een bom te maken en het is aan Baby Groot om die op de kern te bevestigen en te activeren. Op een gegeven punt is Ego aan de winnende hand maar als Peter beseft dat het eigenlijk de Guardians-familie is die hem de kracht geeft, keert het tij en gebruikt hij zijn ruimtekracht om Ego aan te vallen. Het lukt Groot ondertussen ook om de bom te activeren en de Guardians, samen met Mantis, ontsnappen naar het schip van de Ravagers. Yondu en Peter blijven achter. Peter is namelijk zoek geraakt in alle chaos en er is geen tijd meer. Maar Yondu heeft van Rocket een ruimtepak gekregen en redt zo het leven van Peter ten koste van het zijne. De film eindigt met Nebula die achter Thanos aangaat, Peter die van Kreglin een Zune krijgt en Kreglin die de pijl van Yondu erft. Enkel de begrafenis van Yondu moet nog gebeuren. En daar komt nog iets goeds uit. Alle Ravager-teams staan weer op 1 lijn en zien het zitten om weer samen te werken.

Nieuwe personages
 • Mantis
 • Ego
 • The Sovereign
 • Taserface
 • Ravager teams
 • The High Priestess Ayesha
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS: Kreglin probeert de pijl aan de praat te krijgen.
 • PCS: De Ravagers werken weer als team samen dankzij Yondu.
 • PCS: Ayesha heeft een nieuwe creatie dat ze Adam gaat noemen. Iets sterker, slimmer en mooier dan de gekende Sovereign.
 • PCS: Puber Groot.
 • PCS: Stan Lee zit nog steeds vast op de planeet en de bigheads hebben genoeg van zijn praatjes.
 • Stan Lee speelt een ruimtevaarder die een verhaal aan het vertellen is aan bighead aliens tijdens de spacejump-montage van Yondu, Rocket en Groot richting Ego.

Guardians of The Galaxy Vol. 2 geeft ons een zeer entertainende film die ons meer verteld over Peters ouders en welke krachten dat met zich meebrengt. Helaas zijn die krachten door het vernietigen van Ego weer meteen verdwenen. Daar waar Nebula, en Gamora, Thanos’ dochters, in het begin nog recht tegenover elkaar stonden, is Nebula bijgedraaid en gaat ze meehelpen Thanos klein te krijgen.

Spider-Man: Homecoming

De inhoud in maximum 10 zinnen

Als de ijverige Peter Parker getuige is van een bankoverval met nogal speciale (alien)wapens wil hij dat natuurlijk onderzoeken. Stark vindt echter dat dat eerder zaken zijn voor de grown ups en raadt Spider-Man af verder te doen. Dat advies slaat hij natuurlijk af en hij gaat samen met zijn vriend Ned op onderzoek. Dat brengt onze klunzige Spider-Man naar DC waar hij zijn vrienden, waaronder ook zijn crush Liz, redt uit het Washington-monument. Hierna krijgt hij genoeg zelfvertrouwen om haar mee te vragen naar het prom. Maar de verrassing is groot als blijkt dat Liz’ vader de baas van de (alien)wapenhandel is. Spidey laat het schoolfeest voor wat het is en gaat achter Vulture aan om te voorkomen dat die een hoop Avengers-objecten steelt tijdens de verhuis uit de Stark Tower. Tony ziet in dat hij verkeerd was en wil Spidey officieel de titel van Avenger geven, maar Peter slaat het aanbod af.

Spider-Mans ondertussen derde incarnatie start met een ondernemer die wordt weggestuurd van een job door het Department of Damage Control. Hij krijgt te horen dat de opkuis van de aliens die New York binnenvielen tien films terug, niet meer door gewone bedrijven mag gebeuren. Damage Control neemt nu dat werk over en slaat daarbij ook alle alientechnologie op. Adrian verliest hierdoor natuurlijk zijn inkomen, wat ervoor zorgt dat hij in een opwelling beslist de reeds opgeladen tech niet terug te geven.

Acht jaar later zien we hoe de aannemer met die alientechnologie een wapenhandel heeft opgezet. Spider-Man wordt ondertussen geïntroduceerd aan de hand van een videodagboek. We zien hoe Happy hem komt ophalen van school en samen met Peter naar Berlijn vliegt. Daar mag hij namelijk deelnemen aan het intense gevecht tussen de twee Avengerteams op de luchthaven. Hij wordt na die hele gebeurtenis ook weer gewoon mooi thuis afgezet met de hoop dat Tony of Happy hem nog zullen bellen. Hij mag het nieuwe pak wel houden. Dat bellen gebeurt echter niet tijdens de eerste twee maanden en Peter wordt ongeduldig.

Het mag je ook niet verbazen dat onze friendly neighbourhood Spider-Man dan maar wat kleine heldendaadjes oplost die al dan niet goed uitdraaien. De 15-jarige Parker is op school ook wat afwezig omdat hij zich per se wil vrijhouden indien Stark zou bellen. Zo ontwikkelt hij tijdens de les chemie nieuwe webvloeistof, doet hij niet meer mee aan de academische decathlon en laat hij zijn beste vriend Ned ook wat in de steek met het bouwen van een Lego Death Star. Maar op een avond van kleine criminaliteit stoppen, ziet hij een bankoverval gebeuren. Spidey gaat er natuurlijk op af maar had er niet op gerekend dat de dieven nogal speciale wapens gebruikten. Hij stopt de overval maar de dieven ontsnappen. Al bellend naar Happy keert hij terug naar huis waar hij onverwacht stoot op Ned, die nu weet dat Peter Spider-Man is. En Ned wil maar wat graag the guy in the chair worden.

De dag erna volgt er weer een normale schooldag waarin de jongeren les krijgen over de Sokovia Akkoorden, een LO-instructievideo van Captain America te zien krijgen en Ned het bijna verklapt. Het is hierdoor wel dat de jongens worden uitgenodigd op een feestje bij Liz thuis. Peters plan is die avond om zowel als Peter en als Spider-Man te verschijnen om zo de coolness van Ned en zichzelf wat omhoog te krikken. Maar als hij zich wil omkleden, merkt Peter een nogal rare blauwe ontploffing op. Natuurlijk moet hij dat gaan onderzoeken. Eens aangekomen verraadt hij zichzelf door zijn telefoon die afgaat. De wapenhandelaars vluchten maar Peter zit hen op de hielen. Maar zodra er een gevleugelde man ten tonele verschijnt, is het gedaan met de pret. Die neemt Spidey mee in de lucht en laat hem bewusteloos vallen in het water. Gelukkig is daar Iron Man, of toch één van zijn pakken. Tony vertelt hem dat dit nog boven Peter gaat en dat hij zich gedeisd moet houden. Maar je bent jong en je wilt wat, geen verrassing dat Peter niet luistert en met een gevonden wapen gewoon verder doet. De vliegende man is ondertussen ook teruggekeerd naar zijn hol en onderstreept nog eens bij zijn minions dat hun hele operatie onder de radar moet blijven. Hij zet ze ook aan het werk om het verloren wapen dat Ned en Peter ondertussen aan het onderzoeken zijn, terug te halen.

Die zoektocht brengt hen naar de school, waar Peter gelukkig niet gevonden wordt maar er wel in slaagt de mannen van een trackertje te voorzien. Na een tijdje houden de dieven halt in Maryland en moeten Peter en Ned in Washington zien te geraken. Het toeval wil nu dat de volgende ronde van de decathlon daar ook is. Zo gezegd zo gedaan gaan de jongens mee. Al wil Peter wel nog van de trackerfunctie van zijn eigen pak af. Ned hackt het systeem en sluit ook het training wheels-protocol af terwijl hij bezig is. Peter sluipt  weg van de decathlon en is getuige van een inbraak op een aantal vrachtwagens van Damage Control. Hij probeert die natuurlijk te stoppen maar door zijn klunzigheid en de vele nieuwe ongekende opties in zijn pak, geraakt hij vast te zitten in de container en later een bunker van het departement. Het duurt tot de ochtend voor hij eruit geraakt.

Ondertussen heeft hij wel ontdekt dat het paars ding dat het gevonden wapen van energie voorzag, eigenlijk een bommetje is. Er is echter wel een radioactieve straal voor nodig om het te activeren. Ned heeft het bommetje echter mee naar het Washington Monument en moet daar door de controle. Niet veel later ontploft het dan ook in de lift. Er zijn gelukkig geen gewonden maar de lift is beschadigd geraakt en kan maar net op tijd tegengehouden worden door Spider-Man. Peter, die dus niet is komen opdagen voor de decathlonfinale, moest op school nablijven en krijgt weer een instructievideo van Captain America te zien. Hij loopt echter weer weg en blijft onderzoeken wie achter de wapenhandel zit. Zo ontdekt hij dat er een deal gaat doorgaan op een ferry richting Staten Island. Peter is goed begonnen de deal tegen te houden maar dan loopt het mis. Eén van de wapens begint oncontroleerbaar te schieten en snijdt de boot doormidden. Het is aan Spidey om ervoor te zorgen dat de boot niet zinkt. Helaas is hij maar voor 98% succesvol en begint de ferry toch weer uiteen te vallen. Gelukkig is Iron Man daar die iedereen weer op het nippertje komt redden. Tony is ook zeer ontgoocheld in Peter en wil zijn pak terug. Peter beseft niet wat er allemaal had kunnen gebeuren vandaag. Er hadden doden kunnen vallen en het zou zijn schuld zijn. Het mag je niet verbazen dat Peter zijn spirit wat kwijt is.

Al keert het tij eens hij zich weer wat meer inzet voor school en zijn excuses aanbiedt bij Liz voor de decathlon. Hij is zelfs zo zeker dat hij haar meevraagt naar prom. Op prom night gaat hij zoals de traditie voorschrijft in kostuum naar Liz’ huis met een corsage. Peter schrikt zich echter een hoedje als hij ziet dat Liz’ vader Vulture blijkt te zijn. Ook haar vader heeft al snel door dat Spider-Man voor zijn neus staat en dreigt Peter onder het mom van de ‘dad talk‘ af hem niet achterna te komen. Peter kan het natuurlijk niet laten en achtervolgt Adrian richting een oud pakhuis. Ned zit ondertussen volledig in zijn rol als guy in the chair en ondersteunt Spider-Man vanop afstand. Vulture doet ondertussen zijn plan uit de doeken aan Peter. Ze willen een volledig vliegtuig vol Stark-spullen onderscheppen. De Avengers zijn namelijk aan het verhuizen en het laatste vliegtuig is aan het vertrekken vanop Stark Tower. Spidey mag dit echter niet tegenhouden en dus vindt Adrian er niks beter op dan het gebouw op hem te laten instorten. Peter overleeft en geraakt na een eind ook los vanonder de brokstukken en kan zo nog net op tijd meeliften met Vulture naar het vliegtuig.

Het komt tot een conflict op het vliegtuig waardoor het begint neer te storten. Spidey slaagt erin het vliegtuig gelukkig net naast Coney Island te doen landen waardoor niemand gewond raakt. Vulture probeert hierna toch nog met 1 cargobox weg te geraken maar als Spidey merkt dat die doos op ontploffen staat, trekt hij Adrian ervan weg en redt hem. En zo slaagde Spidey erin Tony’s spullen niet in verkeerde handen te laten vallen en de Vulture gevangen te nemen. De film eindigt met Liz die van school verandert omdat haar vader hen niet in buurt wil van het proces. Dat brengt ook met zich mee dat het decathlonteam een nieuwe kapitein nodig heeft die ze vinden in Michelle of MJ voor de vrienden. Maar dan komt eindelijk ook het telefoontje van Happy. Iron Man wil Spidey zien in de nieuwe Avengers-gebouwen. Hij wil Peter introduceren als nieuwe Avenger, inclusief een nieuw pak. Maar Peter slaat het aanbod af en gaat weer naar school wat, ervoor zorgt dat Potts en Tony een nieuwe aankondiging moeten maken voor de pers. Tony geeft Peter zijn eerder pak wel terug. Peter is wel wat onoplettend en zorgt ervoor dat May hem ontdekt.

Nieuwe personages
 • Ned
 • Liz Toomes
 • Adrian Toomes / Vulture / Liz’ vader
 • MJ
 • Flash
 • Department of Damage Control
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS:  Vulture ontmoet in de gevangenis één van zijn voorgaande medewerkers die ook werd opgepakt dankzij Spider-Man. Hij weigert echter Spideys identiteit mee te geven.
 • PCS: We krijgen een Captain America-instructievideo te zien over geduld.
 • Stan Lee roept Spider-Man na als hij een autoalarm laat afgaan doorheen de buurt.

De derde Spider-Man incarnatie geeft ons een echte highschool-film en wat een leuke ook. Peter is superherkenbaar als jongeling en zorgt weer voor een fris windje doorheen het MCU. Voor mij persoonlijk was dit ook dé film waar ik echt het gevoel kreeg dat we in één grote wereld aan het opereren waren. De jongeren kregen les over de Sokovia Accorden de Captain America-instructievideo’s zijn grappig maar geven ook net iets meer mee over het wel en wee in het MCU.

THOR: Ragnarok

De inhoud in maximum 10 zinnen

Odins laatste uren zijn geslagen en dat brengt helaas de terugkeer van Hela, Thors en Loki’s zus met zich mee. Ze heeft haar zinnen gezet op Asgard en slaagt erin om mee te reizen in de Bifrost met de broers die ze er onderweg ook nog uitduwt, waardoor ze terechtkomen op Sakaar. Daar wordt Thor gevangengenomen door Scrapper 142 om mee te doen aan arenagevechten. Het blijkt dat hij tegen Hulk moet vechten. Na het gevecht wil Thor snel ontsnappen van Sakaar met Loki, Hulk en Scrapper, die een Valkyrie blijkt, in zijn kielzog. Het lukt hen ook en ze gaan op Asgard de confrontatie met Hela aan. Thor herontdekt zijn donderkrachten en kan Hela eventjes neutraliseren. Maar ze blijft onverslaanbaar zolang ze kracht van Asgard kan trekken. Het is aan Loki om Ragnarok te laten starten en Asgard te laten te verwoesten terwijl de rest van de Revengers het volk evacueren.

Thor Ragnarok

Thor: Ragnarok start met Thor gevangen in een kooi die ons uitlegt hoe hij daar geraakt is. Na Avengers: Age Of Ultron is hij namelijk op onderzoek gegaan naar de andere infinity stones. Hij heeft er echter geen extra gevonden maar vond wel een ander pad van dood en verderf. En zo werd hij gevangen genomen door Surtur. Surtur is trouwens het monster dat ooit Ragnarok, het teneergaan van Asgard, zal volbrengen. Als zijn kroon in de eternal flame wordt gedropt zal hij terugkeren zo groot als een berg en Asgard vernietigen. Tijdens deze hele uitleg probeert Thor natuurlijk te ontsnappen, wat hem dankzij zijn hamer uiteindelijk lukt. Hij neemt voor alle veiligheid ook Surturs kroon mee. Hij heeft echter wel wat problemen bij het oproepen van Heimdalls bifroststraal. Het is dan ook Heimdall niet meer die die functie op zich neemt maar de onoplettende Skurge.

Eens Thor terug is op Asgard heeft hij al snel door dat Loki de plek van Odin heeft ingenomen. Thor wil Odin zien en de broers trekken naar een rusthuis in New York op zoek naar hun vader. Het rusthuis is echter afgebroken en Odin is zoek. Loki verdwijnt in een portaal en er blijft enkel een briefje achter dat Thor Doctor Strange moet opzoeken. Strange, de New Yorkse Master of the Mystic Arts, vertelt hem al snel dat Odin in Noorwegen is en stuurt de broers op weg.

Odins laatste uren hebben geslagen. Dat betekent helaas wel dat zijn eerstgeborene, Hela, Thor en Loki’s zus, kan terugkeren. Hela, de godin van de dood, haalt haar kracht uit Asgard en veroverde samen met Odin de 9 werelden. Haar ambitie was echter groter maar dat zag Odin niet zitten en verwijderde haar van de Asgaardse geschiedenis. Het komt tot een eerste schermutseling bij het familieweerzien en Hela breekt Thors hamer. Loki wil daarna al snel terug naar Asgard en roept de bifrost op. Hela reist natuurlijk mee en slaagt erin om zowel Thor als Loki uit de straal te duwen. Als Hela aankomt op Asgard duurt het niet lang voordat ze het hele leger en daarbij ook Thors vrienden uitmoordt. (Lady Sif is daar gelukkig niet bij. Waar ze verblijft, wordt echter niet meegedeeld.)

Ondertussen landt Thor op een soort van ruimtelijke vuilnisbelt. Hij bevindt zich meer bepaald op Sakaar, een planeet waar alles wat verloren geraakt in het universum gevonden wordt. Hij wordt op de vuilnisbelt gevangengenomen door Scrapper 142 die hem verkoopt aan de Grandmaster als nieuwe deelnemer bij de arenagevechten. Ze heeft hem ook een soort chip omgedaan waarmee ze Thor bewusteloos kan laten vallen door een elektrische shock. Na een kleine rondleiding en de ontdekking dat Loki ook op Sakaar is, wordt hij in een soort gevangenis gegooid. Daar maakt hij kennis met Korg en Miek, twee vechters die dienen als voorprogramma voor de grote show.

Ondertussen heeft Heimdall het zwaard van de bifrost gestolen, waardoor Hela Asgard niet meer kan verlaten. Zij heeft nu ook een nieuw leger opgeroepen. Dankzij de eeuwige vlam heeft ze haar oude leger en Fenrir, haar gigantische wolf, weer tot leven kunnen brengen. Skurge heeft ondertussen ook de rol van beul aangenomen.

Op Sakaar is het tijd voor Thors gevecht met de huidige kampioen. Net voor het event ontdekt Thor nog dat Scrapper 142 een Valkyrie is geweest. De Valkyries waren een vrouwelijk leger dat samen met Odin Hela wilden uitschakelen. Dat is echter niet van een leien dakje gegaan en Scrapper is de enige overlevende omdat ze weg is gelopen van het gevecht. Thor is in extase als blijkt dat zijn tegenstander de Hulk blijkt te zijn. Hij probeert hem eerst te doen kalmeren maar Banner is ver zoek. Het publiek krijgt dus waarvoor het betaald heeft en zien een gevecht tussen twee Avengers. Het is tijdens dit gevecht dat Thor zich voor een eerste keer herinnert dat hij de God of Thunder is en die krachten kan gebruiken. Het komt uiteindelijk tot een gelijke stand en Thor en Hulk krijgen een gedeelde kamer. Daar vertelt Hulk dat hij met een Quinjet tot in Sakaar is gevlogen na de conflicten in Sokovia. Thor zoekt ook nog eens contact met Heimdall en hij, die het Asgaardse volk in veiligheid aan het brengen is, toont hem hoe slecht het eraan toegaat op Asgard.

Tijd voor Thor om tot een ontsnappingspoging over te gaan. Hij geraakt tot aan de Quinjet met Hulk op zijn hielen. Daar zet hij dan ook een videofragment van Black Widow op en Hulk verandert weer in Banner. Banner is 2 jaar Hulk geweest en heeft het gevoel dat als hij nog eens verandert hij niet meer gaat kunnen terugkeren naar zijn menselijke, slimme gedaante. De Grandmaster is er niet mee gediend dat zijn kampioenen zijn ontsnapt en geeft Loki en Scrapper de opdracht ze terug te vinden. Scrapper vindt Thor en Banner al snel in de straten van Sakaar en meldt Thor ook dat ze het wil opnemen tegen Hela. Ook Loki wordt omgepraat om mee te doen en The Revengers zijn geboren. Ze hebben enkel een schip nodig waarmee ze door het grootste portaal heen kunnen vliegen en snel op Asgard geraken. Het lukt hen, na een poging van Loki hen te verraden, het ontspanningsschip van de Grandmaster te stelen en richting Asgard te vliegen, waar ze net op tijd aankomen. Korg en Miek zijn ondertussen ook kunnen ontsnappen dankzij Thors hulp en stelen na Scrapper en Thor een gigantisch schip waarmee ze samen met Loki de achtervolging inzetten.

Thor gaat ondertussen de confrontatie met Hela aan en verliest daarbij een oog, zodat hij nog meer op zijn vader gaat lijken. Het volk van Asgard verzamelt ondertussen op de brug maar geraakt vast te zitten tussen Fenrir en het ondode leger. Tijd voor Banner om nog een laatste keer in de Hulk te veranderen en de wolf te neutraliseren. Thor, die ondertussen weer zijn donderkrachten gevonden heeft, neemt het op tegen het leger aangevoerd door Hela. Eens Loki aankomt met het grote ruimteschip kan het volk geëvacueerd worden. Hela is echter onstopbaar omdat ze haar krachten van Asgard krijgt. Skurge verandert ook van kant en offert zich op om het volk te redden. Uiteindelijk zit er maar één iets op. Ze moeten Ragnarok laten beginnen. Het is Loki die naar de kelders wordt gezonden om de kroon in de vlam te leggen om de totale destructie te laten beginnen. Daarbij passeert hij natuurlijk ook wat andere krachtige artefacten waaronder de Tesseract ofte de eerste infinity stone die ooit geïntroduceerd werd. Loki geraakt nog mee met het evacuatieschip dat koers zet richting aarde.

Nieuwe personages
 • Hela
 • Valkyrie
 • Skurge
 • The Grandmaster
 • Surtur
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • Ofwel is de Tesseract opgegaan in vlammen tijdens Ragnarok, ofwel heeft Loki deze meegenomen tijdens het ontsnappen.
 • PCS: Loki vraagt zich af of teruggaan naar aarde wel het beste idee is. De vraag is vooral of ze daar ooit gaan geraken want ze worden onderschept door een gigantisch ruimteschip.
 • PCS: De Grandmaster is neergestort op zijn eigen planeet en deelt mee dat de revolutie eindigt op een gelijkstand.
 • Stan Lee knipt de haren van Thor net voor het kampioenengevecht.

Thor: Ragnarok is een zeer entertainende film met een topsoundtrack. Op vlak van het grotere MCU-verhaal blijkt dat Thor veel sterker is dan we denken als hij zijn donderkrachten tevoorschijn haalt. Asgard wordt volledig vernietigd, waardoor Thor op zoek moet naar een nieuwe plek om te verblijven voor zijn volk. Onze Aarde mag zich dus opmaken voor een influx aan inwoners. Volgens de hints bij de dood van Odin zouden die normaal gezien ergens neerstrijken in Noorwegen.

Black Panther

De inhoud in maximum 10 zinnen

Na de dood van T’Chaka bij de aanslag op de VN na het tekenen van de Sokovia-akkoorden moet het koningschap van Wakanda officieel worden overgedragen. Nadat T’Challa de uitdaging wint van de leider van de Jabari-stam wordt hij officieel gezien als nieuwe koning van Wakanda. Maar er is een kaper op de kust. De zoon van de broer van T’Chaka, Killmonger, ofte Erik Stevens, zou ook graag op de troon willen zitten en het werk van zijn vader verderzetten. Hij verkocht illegaal vibranium aan zwarte Amerikanen om in opstand te kunnen gaan tegen hun onderdrukkers. Killmonger komt samen met het lichaam van Ulysses Klaue naar Wakanda, wint van T’Challa en wordt koning, waardoor hij kan doen met het vibranium wat hij wil. De koninklijke familie heeft het daar niet op voorzien en verzet zich tegen Erik. Eens T’Challa genezen is, slaagt hij erin Erik te doden maar dat niet zonder dat hij uit de fouten van zijn vader heeft geleerd en de wereld toegang geeft tot het Wakandaanse vibranium.

Black Panther

*Deze inhoud werd uit het Engels vertaald vanop Wikipedia omdat Black Panther nog niet legaal, buiten in de bioscoop, te (her)bekijken is in functie van een recap.

Lang geleden vond er op het Afrikaanse continent een oorlog plaats over een neergestorte vibraniummeteoriet. Het was de Black Panther, een man die dankzij een plantje superkrachten kreeg, die erin slaagde de vier van de vijf oorlogvoerende stammen te verenigen. De stammen hadden echter al snel door dat het vibranium een gegeerd, hoogtechnologisch goedje zou worden en beslisten om het voor de buitenwereld geheim te houden en de façade van een derdewereldland op te trekken.

We springen naar 1992 waarin we toenmalige koning T’Chaka zijn broer N’Jobu zien ondervragen over het verkopen van vibranium op de zwarte markt in de VS. Meer bepaald zou N’Jobu het gegeerde metaal doorverkopen aan Ulysses Klaue. Hij ontkent natuurlijk, maar het is zijn partner, Zuri, die undercoveronderzoek deed en die meegeeft dat N’Jobu wel degelijk schuldig is.

In het heden leren we dat na de gebeurtenissen in Captain AmericaCivil War T’Challa als troonopvolger het koningschap moet overnemen. Daar hoort natuurlijk een kroning bij. De traditie wil dat dit het moment is waarop de vijf stammen de koning mogen uitdagen. T’Challa’s moeder Ramonda, zus Shuri, ex-vriendin Nakia en Okoye, de leidster van de Dora Milaje, de bodyguards van de koning, zijn natuurlijk ook aanwezig. M’Baku, de leider van de Jabari-stam probeert het, maar wordt overmeesterd door T’Challa, die voor de gelegenheid van zijn Black Panther-krachten werd ontdaan.

In Londen leren we ondertussen Erik Stevens kennen. Hij is samen met Klaue een Wakandaans artefact aan het stelen. Eens W’Kabi, Okoye’s vriend, hiervan hoort stuurt hij T’Challa aan om achter Klaue aan te gaan. Het is in Busan dat T’Challa, Okoye en Nakia de man treffen tijdens de verkoop van het gestolen goed aan CIA-agent Everett K. Ross. Het komt tot een conflict waarbij ze Klaue te pakken krijgen. Helaas verschijnt Erik en kan Klaue ontsnappen maar geraakt Ross levensgevaarlijk gewond. T’Challa vindt er dan maar niks beter op om Ross, zonder Klaue, mee te nemen naar Wakanda om hem te genezen. T’Challa zet Shuri aan het werk om Ross te genezen maar niet zonder dat ze hem eerst een aantal nieuwe Black Panther-pakken heeft getoond. T’Challa heeft natuurlijk vragen over Erik en vraagt aan Zuri wat er indertijd echt gebeurd is in Oakland in ’92. Zo blijkt dat T’Chaka, T’Challa’s vader, N’Jobu vermoord had om Zuri te redden. N’Jobu’s ideeën waren trouwens wel nobel. Hij wou het vibranium namelijk geven aan het zwarte volk om tegen hun onderdrukkers te kunnen opkomen. Met die moord bleef Erik, N’Jobu’s zoon, alleen achter en hij werd elitesoldaat en kreeg de bijnaam Killmonger.

Ondertussen blijft Erik niet bij de pakken zitten en vermoordt Klaue. Hierna trekt hij naar Wakanda waar hij, na het vermoorden van Zuri, de koning wil uitdagen voor de troon, wat wordt toegestaan door de stamouderen. Eric wint het gevecht en gooit T’Challa de waterval af. Killmonger krijgt als winnaar het Black Panther-plantje voorgeschoteld en krijgt dan ook diens krachten. Erik beslist dan om alle plantjes te vernietigen, maar daar heeft Nakia het niet op voorzien en ze kan er nog ééntje redden. Het duurt niet lang voor Killmonger, geholpen door W’Kabi, vibranium begint rond te zenden naar zijn handlangers.

Ondertussen trekken Nakia, Shuri, Ramonda en Ross naar de Jabari-stam om hulp. Grote verrassing als ze daar T’Challa in een coma vinden. De Jabari zagen het redden van hun koning als een bedanking voor het sparen van hun leiders leven bij de kroonsuitdaging. T’Challa geneest gelukkig snel door Nakia’s plantje, waardoor hij klaar is om Killmonger nog eens uit te dagen. Het komt tot een gevecht tussen Okoye en haar Dora Milaje en W’Kabi en zijn leger. Uiteindelijk slaagt T’Challa erin Killmonger middenin de vibraniummijn neer te steken. Hij stelt voor de man te genezen maar Erik, ofte N’Jadaka, kiest ervoor vrij te sterven. T’Challa heeft echter van zijn vaders fouten geleerd en richt een aantal helpcenters op voor Afrikaanse jeugd die Shuri en Nakia zullen leiden.

Nieuwe personages
 • Shuri / Black Panthers zus
 • Ramonda / Black Panthers moeder
 • Nakia / Black Panthers (ex-)vriendin
 • Dora Milaje
 • Okoye / leidster van de Dora Milaje
 • W’Kabi
 • M’Baku / leider van de Jabari
 • Zuri
Infinity Stones, Post-credits Scenes en Stan Lee?
 • PCS: T’Challa komt tevoorschijn voor de Verenigde Naties, waar hij gevraagd wordt wat een derdewereldland als Wakanda kan betekenen voor de Westerse grootheden.
 • PCS: Shuri gaat kijken hoe het met Bucky gaat, die eerder, na Civil War, in Wakanda werd achtergelaten ter genezing.
 • Stan Lee ‘steelt’ het gewonnen geld van T’Challa als hij wordt afgeleid door het nakende conflict met Erik in het casino in Busan.

De laatste film voor Infinity War heeft eigenlijk nog het meeste naslag op hoe er gevochten zal worden in de film. Nu Wakanda beslist heeft het hoogtechnologische vibranium te exporteren kunnen onze Avengers hun wapens en kleren er mee gaan aanpassen waardoor ze meteen een stuk beter voorbereid zijn op Thanos’ komst.


Zin in meer Road To Infinity War?

Total
0
Shares
3 opmerkingen
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels