Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Tien om te zien: War of the Worlds, Aquaman, Pose en meer

Het is tegenwoordig moeilijk om bij te houden wat er qua popcultuur allemaal beschikbaar is, met de verschillende platformen en een groot aanbod. Wij grasduinen door die brede waaier en geven jullie onze aanraders van de week.

Dolemite Is My Name

Deze film belooft de langverwachte comeback van acteur en komiek Eddie Murphy te worden. Deze biopic mengt drama en humor om het verhaal te vertellen van filmmaker Rudy Ray Moore, die vooral bekend is om zijn ‘ordinaire’ typetje Dolemite tijdens zijn comedyshows. Wanneer hij er een film van wil maken, neemt hij grote risico’s om het te doen slagen.

Vanaf vrijdag 25 oktober op Netflix

Brexit: The Uncivil War

Op 31 oktober ging het Verenigd Koninkrijk normaal gezien de Europese Unie verlaten. Het ziet ernaar uit dat eindeloze saga nog iets langer zal duren, maar als je je al niet meer kon herinneren hoe en waarom die brexit er kwam, is er deze film. Die toont hoe strateeg Dominic Cummings (Benedict Cumberbatch) specifieke methodes gebruikte om kiezers te bereiken en te overhalen. Een onthullend beeld van de Britse politiek, moderne technologie en hoe frustratie veel in de hand kan werken.

Vrijdag 25 oktober op Canvas

Destroyer

Nicole Kidman zoekt duistere kanten van zichzelf op in deze thriller van Karyn Kusama. Ze speelt een voormalige politieagente die undercover ging bij een bende maar de zaak uit elkaar zag vallen. Jaren later zint ze op wraak. Kidman werd genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol.

Vanaf vrijdag 25 oktober op Play More Cinema

Aquaman

Ik denk niet dat het overdreven is om te zeggen dat Aquaman één van de zotste films van vorig jaar was. Arthur Curry (Jason Momoa) was een hoogtepunt in het anders heel matige Justice League, en in Aquaman gaan we volledig op in zijn wereld. Als Arthurs halfbroer Orm de troon misbruikt, neemt hij het samen met jeugdvriendin Mera tegen hem op om Atlantis in ere te herstellen. Als dat niet je ding is, kijk dan voor het onderwaterspektakel en een drummende inktvis.

Zaterdag 26 oktober op Play More Cinema

Silicon Valley seizoen 6

Het einde is in zicht voor de mannen van Silicon Valley. In het zesde en laatste seizoen gaat de bende een nieuwe fase in van hun succesvolle start-up Pied Piper. Verwacht opnieuw comedy van een hoog niveau door de geweldige cast en natuurlijk heel veel techgrappen.

Vanaf de nacht van zondag 27 oktober op maandag 28 oktober op Play More Cinema

Mrs. Fletcher seizoen 1

Kathryn Hahn (Bad Moms) fleurt al jaren je favoriete series op met haar bijrollen. Eindelijk krijgt de geweldige actrice nu haar eigen vehikel. In Mrs Fletcher wordt de rol van internetporno en sociale media getoond in het leven van alleenstaande mama Eve en haar zoon, die naar de unief gaat. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Perrotta (The Leftovers).

Vanaf de nacht van zondag 27 oktober op maandag 28 oktober op Play More Cinema

Stacey Dooley: Face to Face with the Arms Dealers

Journaliste Stacey Dooley is stilaan aan het uitgroeien tot een tweede Louis Theroux met haar maatschappelijk gerichte documentaires. In deze spendeert ze een aantal dagen in het gezelschap van een familie wapenhandelaars in Arkansas in de VS. Zij verkopen wapens aan meer dan 100 landen. In de VS werd deze documentaire afgelopen zomer uitgesteld door de verschillende schietpartijen die in het land plaatsvonden.

Dinsdag 29 oktober op Canvas

War of the Worlds seizoen 1

De meesten onder ons zullen zich vooral de gelijknamige film met Tom Cruise herinneren, maar nu krijgt het verhaal van H.G. Wells een tv-adaptatie. Twee, zelfs, maar de reeks van Fox heeft een Belgisch tintje. Gilles Coulier (De Dag) regisseert vier afleveringen van de nieuwe reeks. Wetenschappers vangen een buitenaards signaal op. Niet veel later wordt de wereld lam gelegd door een invasie. Wij konden de eerste aflevering al zien, en de preview lees je begin volgende week op geekster.be!

Vanaf dinsdag 29 oktober op FOX en vanaf woensdag 30 oktober op Play (More)

Pose seizoen 2

Pose bracht de wereld niet alleen een diverse, grotendeels transgender cast, maar ook een serie over de aidscrisis en de ballroom community. Gevoelig gemaakt, schitterend geacteerd en een veel te lang genegeerde groep mensen die zichzelf kunnen zijn en hun verhaal kunnen vertellen. Billy Porter is een revelatie als Pray Tell, de pater familias van de personages. We zijn dus heel blij dat het tweede seizoen er eindelijk is.

Vanaf woensdag 30 oktober op Netflix

Ooit Vrij

VIER blijft fan van politionele docureeksen. Na onder andere De Rechtbank en Niveau 4 komt de zender nu met een reeks waarin gedetineerden worden gevolgd die mogelijk vervroegd vrijkomen. Ooit Vrij toont hoe dat proces in zijn werk gaat en hoe gevangenen op hun herwonnen vrijheid worden voorbereid.

Vanaf donderdag 31 oktober op VIER

En speciaal voor Halloween:

  • Halloween, de klassieker. Maandag 28 oktober op ZES.
  • Ouija, een aangename horrorverrassing. Dinsdag 29 oktober op Q2.
  • The Conjuring, de film die duusd spin-offs voortbracht. Dinsdag 29 oktober op Q2.
  • Get Out, nu al een moderne klassieker. Donderdag 31 oktober op Q2.
  • Dracula, met Frank Langella. Donderdag 31 oktober op CAZ.
  • Psycho, nog zo’n klassieker. Donderdag 31 oktober op CAZ.
  • Lights Out, de geliefde indie over een demon die verschijnt op donkere plaatsen. Donderdag 31 oktober op ZES.
  • Scream, haal dat witte masker maar boven. Donderdag 31 oktober op ZES.
  • The Possession of Hannah Grace, recenter werk over bizarre voorvallen in een mortuarium. Donderdag 31 oktober op Play More Cinema.
  • Mary Shelley’s Frankenstein, het klassieke verhaal in de versie van Kenneth Branagh met Robert De Niro en Helena Bonham Carter. Donderdag 31 oktober op BBC One.
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels