Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De games waar we naar uitkijken in 2018

Hashtag excitement. 2017 is definitief voorbij. Dat betekent dat we enkele dagen geleden zomaar het beloofde land van 2018 zijn binnengewalst! Ook dit jaar lijkt de trend uit 2017, namelijk die van een goed gamejaar, zich verder te zetten. Er staan dan ook heel wat games al op de verlanglijstjes van onze redactieleden gebrand. We delen even met jullie naar welke games we het hardst uitkijken en waarom.

Monster Hunter World

Yves: Eén van mijn meest geanticipeerde games is misschien al uit wanneer dit artikel online komt, maar op moment van schrijven kan ik er dus nog met heel veel hype naar uitkijken. Ik heb het uiteraard over Monster Hunter World voor PS4 en Xbox One. (Sorry Alexander, de pc-versie volgt pas tegen het einde van dit jaar.) Niet alleen is dit een nieuwe Monster Hunter-game, (op zich al reden genoeg voor fans van de serie om hyped af te zijn) het is ook nog de glorieuze terugkeer van de serie op het grote scherm. Monster Hunter maakt een grote sprong met spetterende graphics, een (hopelijk) gestroomlijnde online-ervaring en een heleboel belangrijke quality of life-verbeteringen. Voor de vele details en ons uiteindelijk streng maar rechtvaardig oordeel verwijzen we je graag naar onze toekomstige review van de game. Verder is het als industry-watcher (*ahem*) ook interessant wat de verhuis naar PS4 (exclusief in Japan zelf) zal betekenen voor de toekomst van de serie. Zeker met het feit dat sinds de aankondiging van de game de Switch aan een verschroeiend tempo de markt aan het overnemen is in het land van de rijzende zon, waar de harde kern van hunters toch nog steeds vertoeft.

Wargroove

Nils: Als er één game is die ik mis in mijn leven, is het wel Advance Wars. Sinds de Gameboy Advance-dagen was ik fan van de strategietandem die er toen heerste. Want zowel Fire Emblem als Famicom Wars (strategisch hernoemd naar Advance Wars) zagen tijdens de GBA-gloriedagen hun eerste games in het Westen uitkomen. Helaas heeft maar één van die franchises de tand des tijds overleeft. Fire Emblem is één van de meest succesvolle reeksen voor Nintendo op dit moment, maar geen haai die nog kraait naar Advance Wars. Dat heeft verscheidene redenen, die we later belichten, zoals bezorgdheden van Nintendo en de bijhorende identiteitscrisis van de franchise. Maar het feit blijft dat de kans dat Nintendo een nieuwe Advance Wars-intrede de wereld instuurt, erg klein lijkt. Gelukkig geloven ze bij Chucklefish Studios nog steeds in het concept. De studio plant dit voorjaar de release van een spirituele opvolger van de Advance Wars-games, met het verschil dat de setting niet zozeer futuristisch, maar middeleeuws is. Dat is wat Wargroove is. Een liefdesbrief aan Famicom en Advance Wars. En dat zelfs niet onder stoelen of banken gestoken. Spelers van de oude stempel voelen zich meteen vertrouwd als je maar een blik werpt op de maps of units die Wargroove gebruikt. Persoonlijk ben ik erg benieuwd of deze indie-game het goed doet. Ik hoop alvast van wel. Het is hét argument voor Nintendo om opnieuw te investeren in deze franchise. Het vertrouwen van Nintendo hebben ze alvast, bij Chucklefish.

Kingdom Hearts 3

Olivier: Nadat Tetsuya Nomura ons liet wachten op Final Fantasy 15, ziet het ernaar uit dat Kingdom Hearts 3 dit jaar aan de beurt is! EIN-DE-LIJK! Kingdom Hearts 2 kwam trouwens uit in 2005, slechts drie jaar na het origineel. Sindsdien kregen we een hele reeks spin-offs, de ene al beter dan de andere, maar geen enkele zo goed als de hoofdreeks. Ondertussen hebben we wel de HD-remakes achter de kiezen en een voorsmaakje van de nieuwe game engine gekregen in Kingdom Hearts 2.8 (die cijfers klinken inderdaad raar, maar ja, het is Japan)! Dankzij de korte tijd met Aqua in KH2.8 weten we dat KH3 er fantastisch zal uitzien: de magie, de combo’s zien er gelikt uit en volgen elkaar vlotjes op. De mogelijkheden met Aqua waren wel beperkt, maar in de trailers met Sora zagen we zoveel goeds om naar uit te kijken. Gigantisch grote omgevingen om te verkennen, keyblades die in geweren of hamers veranderen en als kers op de taart – LICHTE SPOILER WARNING – een Toy Story-wereld waar Sora, Donal en Goofy eruit zien als speelgoedfiguurtjes. De summons lijken vervangen door Disney-attracties, denk de theekopjes of Thunder Mountain, maar of dat een goede zaak is, durf ik nog niet te zeggen. Er is voorlopig nog geen datum bekend, maar er werd al verschillende keren gehint dat Kingdom Hearts 3 zeker in 2018 zou uitkomen. Er was ook al sprake dat een episode van de remake vanFinal Fantasy 7 zou uitkomen. Als Square Enix beide kan waarmaken, dan ben ik een gelukkig man. Mocht ik een gokje wagen, dan zie ik KH3 een zomerrelease krijgen en de FF7-remake een uitstel naar 2019. Ik ben benieuwd naar wat jullie denken, let me know!

Spider-Man

Michiel: Sinds E3 2017 is er één game waar ik reikhalzend naar uitkijk het komende jaar: Spider-Man op PS4. Het spel heeft op papier genoeg elementen om het tot een succes te maken: het is duidelijk geïnspireerd door het succes (en deels de gameplay) van de Batman Arkham-serie, het heeft een schrijver die aan de comics heeft gewerkt, het wordt door het getalenteerde Insomniac Games gemaakt en is niet gebonden aan een of andere film waar het bij moet passen. Het moet een origineel verhaal worden, met elementen die gebaseerd zijn op, maar niet 100% trouw moeten zijn aan de comics. En dan die E3-demo! Toegegeven, het is een demo waarbij zoals steeds alles zo positief mogelijk moet lijken, maar toch. Het webslingen (terug aan gebouwen!) ziet er zalig uit, en tijdens de gevechten kan je blijkbaar elementen uit de omgeving gebruiken. Visueel ziet het er zeker ook niet slecht uit, hoewel sommigen zich over het nieuwe costume design zullen moeten zetten. Als alle story missions zullen zijn zoals die in de demo (maar uiteraard niet allemaal zo gemakkelijk), dan zit dat al goed. Dan blijft uiteraard nog de open world over. Insomniac heeft de kans om een schitterend spel neer te zetten, maar dan moet het genoeg extra activiteiten bevatten om naast het hoofdverhaal te spelen: side missions, collectibles, snelheidsuitdagingen, foto’s maken, random events, etc. Ja, er zat veel daarvan al in Spider-Man 2 op PS2, dus als ze die formule zouden overnemen, verbeteren en zelfs uitbreiden, zie ik het allemaal goed komen.

spider-man ps4 E3

Bayonetta 1-3

Timothy: Als zelfverklaarde connaisseur én fan van alles B, cheesy, hemels en hels, is het nogal vreemd dat ik nog steeds niet verder ben geraakt dan het introlevel in de eerste Bayonetta op mijn wonderlijke PS3. Ik wil hiervoor boete doen, want alle andere Platinum-games die ik wel al heb kunnen afvinken van mijn checklisten, heb ik altijd gesmaakt. Zo dus, mijn voornemen is om de harige heks op een driedelig pad te nemen waar die hobbits met hun ring jaloers van mogen worden. Ik zal hemel en hel verzetten om mezelf doorheen de apocalypse een weg te hakken en slashen in deze trilogie-games en ik kijk ernaar uit. Natuurlijk zal ik ze ook voornamelijk spelen op alle plekken uit de Switch-reclames (met uitzondering van het vliegtuig, tenzij iemand me ergens heen wil sturen). Geen dak zal veilig zijn voor mijn wilde stuiptrekkingen terwijl ik met mijn joycons digitale demonen en cherubijnen afslacht door ze in middeleeuwse martelmachines te rammen! Voor mij alvast drie porties Bayonaise!

Red Dead Redemption 2

Jens: Het had er al moeten zijn intussen, maar het is Rockstar dus het zal het wachten wel waard zijn. Red Dead Redemption was liefde op het eerste gezicht bij mij. Het idee om mijn kinderlijke cowboyfantasie te kunnen uitleven, op mijn trouwe ros te stormen door het Wilde Westen, liet mij niet meer los sinds ik de eerste trailer te zien kreeg. Mijn verwachtingen voor het vervolg zijn dan ook hoog. Na al die jaren wil ik eindelijk terug in staat zijn om bandieten te vangen met mijn lasso, om ze vervolgens op de treinsporen te leggen. Ik wil op mijn gemak langs de prairie strompelen, om terecht te komen bij een kampvuur waar lokale legendes (of verhalen over mijn daden) verteld worden. Ik wil iedereen bedotten bij een spel poker om ze daarna een voor een af te knallen zodra ze mij doorhebben. Kortom: Ik wil de volledige Red Dead-ervaring, meer opgepoetst, ietsje groter, en iets uitgebreider. Als Rockstar daarin slaagt, weet ik nu al wat mijn favoriete spel van dit jaar zal zijn.

Red Dead Redemtion 2

Waar kijk jij naar uit het komende gaming-jaar?

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels