Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Dredge – The Pale Reach DLC review: minitrip naar de zuidpool

Begin dit jaar mocht de Lovecraftiaanse horrorfanaat het bescheiden maar zeer aangename Dredge ontdekken. Succesvol vissen en horror mengelen zie je niet vaak, dus is het met groot plezier dat we Black Isle de levensduur van hun titel zien verlengen met een DLC. The Pale Reach breidt de wereld uit met een gloednieuw eiland en bijhorende nachtmerries: de zuidpool. Een welkom extraatje voor de anders te korte basegame? Of toch eerder een koude douche? We halen onze boot weer uit de loods en gaan op stap voor deze minireview!

  • Ontwikkelaar: Black Salt Games
  • Uitgever: Team17
  • Release: 16 november 2023
  • Platformen: PC, PS4/5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch
  • Aantal spelers: 1

Reviewexemplaar op pc verkregen via uitgever.

Mini DLC

The Pale Reach is een kleine DLC, en de makers zijn daar heel eerlijk over. Het voegt 1 eiland toe met hierop een nieuw avontuur, 11 nieuwe vissoorten en 5 te ontgrendelen upgrades voor je boot. Niet veel dus, maar wel exact dezelfde hoeveelheid content als voor elk van de vijf eilanden in de base game. Dus in essentie krijg je hier 1/6 Dredge extra. Deze DLC bereiken kan ook niet eenvoudiger. Eens geïnstalleerd verschijnt het eiland op je kaart en kan je er eender wanneer in je avontuur naartoe om er de geheimen van te ontrafelen. Je hoeft er geen speciale upgrades of dergelijke voor te installeren en je hoeft het zeker niet te doen op het einde van je avontuur. Integendeel zelfs.

The Pale Reach
© Black Salt Games, Team17

We zijn voor deze review vertrokken vanuit onze 100% file en eerlijk, het heeft de ervaring een beetje geschaad. Op dat punt in het spel ben je zo snel en sterk, dat zelfs de horror van de nacht niet zo veel meer voorstelt. De uitdagingen van de zuidpool waren dan ook triviaal, en in amper 90 minuten was de klus geklaard. The Pale Reach is dus content waar je best nog eens een nieuwe pot voor start.

Same (great) old

Dat gezegd zijnde, was het wel een leuke ervaring. De zuidpool en bijhorend verhaal zijn van hetzelfde kaliber als de eilanden van de base game. Je komt toe op een verlaten basis en krijgt er als eerste opdracht om een nieuwe tool te vinden om deze omgeving aan te kunnen. In dit geval is dat de ijsbreker, en pas als je die gevonden hebt, kan je naar het midden van het eiland om er de mysteries te ontrafelen. We gaan het uiteraard niet spoilen, maar het is uit hetzelfde hout gesneden als de andere vignetten. Onthutsende onthullingen, nachtmerries voorbij het menselijk begrip, you know the drill. Maar het werkt nog altijd, en onze hartslag is meer dan één keer boven de 120 geklommen door deze DLC.

The Pale Reach
© Black Salt Games, Team17

Daarnaast kan je je ook botvieren met op zoek te gaan naar de 11 nieuwe vissen en aberraties die deze ijskoude contreien bezaaien. Het is vooral bedoeld voor completionists. Veel meer dan er je catalogus mee vullen, kan je niet. En er zijn ook geen nieuwe vis-minigames of andere mechanieken aan verbonden. In lijn dus met de rest van de game, alweer. Zelfs de beloningen voor het 100% uitspelen van dit eiland bieden niets nieuws. Geen nieuwe power, geen extra upgrades, geen plottwist of ander einde voor het overkoepelend verhaal. Alweer, volledig hetzelfde als de content in de base game.

Deel van de base game?

En dat is misschien wel het grote minpunt van deze DLC. Het innoveert niet echt. Na afloop hadden we een beetje de indruk dat dit deel uitmaakte van de basisgame maar hier in april net geen tijd genoeg meer was om het af te werken. Een indruk die enkel versterkt wordt door het feit dat deze content verschrikkelijk slecht kan scalen met end-game spullen, zoals eerder vermeld. Desalniettemin is het een leuke ervaring, maar niet meteen eentje waarvoor je het spel terug uit de kast moet halen. Heb je Dredge nog niet gespeeld, dan is het wel een gepaste uitbreiding om meteen wat meer content te hebben.

Fan van horror? Dan kan je ook deze games een klik en een blik gunnen!

Fijn maar niet onmisbaar

Pale Reach
3 5 0 1
The Pale Reach is een zeer bescheiden DLC die de levensduur van de uitstekende basegame wat verlengt. Helaas innoveert deze amper, met als toevoegingen exact dezelfde inhoud als de vijf eilanden van het basisspel. Een uitbreiding die je dus best ontdekt op een nieuw avontuur of voor je eerste ontdekking van Dredge. Anders is het een fijne toevoeging, maar zeker geen onmisbare.
The Pale Reach is een zeer bescheiden DLC die de levensduur van de uitstekende basegame wat verlengt. Helaas innoveert deze amper, met als toevoegingen exact dezelfde inhoud als de vijf eilanden van het basisspel. Een uitbreiding die je dus best ontdekt op een nieuw avontuur of voor je eerste ontdekking van Dredge. Anders is het een fijne toevoeging, maar zeker geen onmisbare.
3/5
Total Score

Raak

  • Meer content
  • Een nieuwe horrorverhaaltje

Braak

  • Geen enkele nieuwe spelmechaniek of upgrade
  • Niet echt geschikt om op het einde van je basegame-avontuur te spelen
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels