Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Big Game 1 review: het spel is begonnen

Big Game is daar. Het is de eerste grote crossover van alle grote Millarworld-franchises. Het is tevens het 20-jarig jubileum van hetzelfde Millarworld dat in 2003 werd afgetrapt met Wanted. Een titel die uiteindelijk vrij weinig te maken had met de comic. Maar bon, dit is niet de bespreking van Wanted want die staat hier.

We zijn inmiddels 20 jaar verder. We gaan terug naar 1986 en zien hoe leden van The Fraternity dood en verderf zaaien door letterlijk elke superheld over de kling te jagen. Daarna zorgden ze ervoor dat de wereld hun bestaan vergat en zij achter de schermen aan de touwtjes trokken. Dat ging heel lang goed tot nu.

Big Game
©Image Comics

Wesley stelt aan Nemesis voor om zich bij hen te voegen om te helpen. De laatste jaren verschijnen er steeds meer helden en avonturiers op het toneel. De trouwe lezer herkent de dragende helden uit reeksen als Prodigy, Starlight en het recent besproken Ambassadors. En als ze daar niets aan doen, dan lopen er straks net zoveel helden rond als voor 1986. Dat is niet de bedoeling.

De eerste held legt al snel het loodje. Toch dient er zich ook al een troefkaart aan voor dezelfde helden. Big Game is begonnen.

Big Game begint competent


Mark Millar zet de pionnen klaar voor het spel. Dat doet hij vrij kundig. De partijen worden geïntroduceerd en toegelicht. Het grote verhaal wordt uit de doeken gedaan dus je hoeft niet per se Wanted gelezen te hebben. Al zou dat wel amusant zijn. Het voelt voor een deel aan als een mini-reünie, maar dan eentje waarbij je de mensen niet direct herkent omdat ze niet stil hebben gestaan in het leven.

Voor de rest bestaat het verhaal uit behapbare clichés die we kennen van diezelfde Mark Millar. Het leest verder wel prima weg ondanks deze clichés want het is verdomd vermakelijk.

Het tekenwerk van Pepe Larraz is heerlijk. Het is gevarieerd en zijn gebruik van (digitale) plakroosters zorgt voor een fraai volume in het werk. Het zorgt ervoor dat de tekeningen echt realistisch ogen. Hij durft ook echt groot te werken waardoor deze eerste issue echt oogt als een blockbuster op papier.

Dit is een prima opener. Eens zien hoe het afloopt.

4/5
Total Score

Raak

  • Bijzonder fraai tekenwerk
  • Goede opbouw van het verhaal

Braak

  • De typische clichés worden niet vermeden
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels