Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Het einde van Deadpool, Captain Marvel en meer

Het heeft Marvel Comics behaagd om het The End-initatief nieuw leven in te blazen. In deze comics wordt er vanuit gegaan dat de tijd van een held is gekomen waarna diens laatste verhaal wordt verteld. De laatste twee weken verscheen er een redelijk aantal die allemaal besproken worden in deze groepsreview.

©Marvel Comics

Venom: The End door Adam Warren en Jeffrey Cruz

Adam Warren is vooral bekend van zijn manga-achtige tekenstijl en zijn licht pikante comic Empowered. Samen met Udon tekenaar Jeffrey Cruz (beter bekend als Chamba) tekent hij de laatste dagen van Venom. Dankzij de inspanningen van de symbiont is Eddie Brock de laatst levende mens ooit. Tijdens de slag van het biologisch leven tegen de machines zien we als lezer hoe het zover is gekomen.

Dit is een erg experimentele comic waarbij het verhaal door middel van redelijk innovatief plaatontwerp verteld wordt. Het is, op een goede manier, een aanslag op de zintuigen. Van dit soort stripmaken wil je als lezer meer zien. Het verhaal was best bevredigend.

©Marvel Comics

Doctor Strange: The End door Leah Williams en Filip Andrade

Het tekenwerk oogt niet helemaal des Marvels. Andrades stijl doet wat denken aan Amerikaanse indietekenaars zoals Giannis Milonogiannis en Simon Roy. Het is iets waar je van moet houden. Het geeft wel een meerwaarde aan de emoties en de spaarzame actie in deze comic.

Het moet worden gezegd dat Leah Williams een goede karakterstudie van de man heeft gemaakt. Dit verhaal brengt overtuigend hulde aan de mens en de tovenaar. Deze comic doet het concept eer aan.

©Marvel Comics

Deadpool: The End door Joe Kelly en Mike Hawthorne

Deadpool begon zijn leven als een huurling met een brutaal mondje. Een genadeloze killer met gevoel voor humor. Een kruising tussen Spider-Man en Wolverine. De Deadpool die we kennen, ontstond in de jaren negentig toen Joe Kelly hem onder handen nam. Het werd onder zijn bewind de humoristische comic die de grondstof vormde voor de films.

Het is dan ook niet meer dan logisch dat hij en Mike Hawthorne worden gevraagd om Deadpools avonturen af te sluiten. Het is een laatste dans met de dood die natuurlijk heel anders verloopt dan dat je zou verwachten. Voor de fans is het vast een leuke comic. Voor veel anderen is het waarschijnlijk allemaal te flauw.

©Marvel Comics

Captain Marvel door Kelly Thompson en Carmen Carnero

Een nogal mager verhaal waarin Captain Marvel wordt opgevoerd als een soort messias. Als fan heb je wel wat aanknopingspunt. De wereld van deze issue mist echter elke substantie waardoor je niet of nauwelijks betrokken bent bij het verhaal.

Conclusie?

Voorlopig is het gemiddelde niveau van deze nieuwe lichting van de The End-comics echt ondermaats. Doctor Strange is eigenlijk de enige titel die echt een voldoende haalt. Een verhaal met een kop en een staart en alles wat er tussenin hoort te zitten.

Venom krijgt punten vanwege het feit dat de makers hier nieuwe dingen proberen. Visueel gezien is het een pareltje. De echte door de wol geverfde Venom-lezer zal zich misschien niet kunnen vinden in het verhaal.

Het zou helpen wanneer er nog wat miniseries komen. Onder de eerste lichting The End-comics zaten echte klassiekertjes omdat de makers meer issues kregen om hun verhaal te vertellen. Dat mis je hier echt.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels